Bencicová vyhrála podnik WTA 125k v Hua Hin

12. 11. 2017, 13:57
Aktuality 13
Švýcarka Belinda Bencicová vyhrála turnaj WTA 125k v thajském Hua Hin. Bývalá světová sedmička, jež se kvůli zdravotním potížím v posledním roce propadla v žebříčku WTA až do třetí stovky, přehrála ve finále turnajovou čtyřku Su-Wei Hsieh 6-3 a 6-4 a získala tak druhý titul po návratu na kurty.
Profily hráčů
Belinda Bencicová

Belinda Bencicová vlétla v roce 2014 jako sedmnáctiletá dívka na okruhu WTA a postupně se probojovala mezi tenisovou elitu. V sezoně 2014 si zahrála semifinále prestižního podniku v Charlestonu, čtvrtfinále US Open a finále v čínském Tianjinu a o rok později hrála finále také v Hertogenboschi, triumfovala na trávě v Eastbourne a na prestižním podniku v Torontu a v závěru roku hrála i finále v Tokiu.

Díky dobrým výsledkům se Švýcarka na začátku roku 2016  probojovala v žebříčku WTA až na sedmou příčku, ve špičce se ale neudržela. Vloni a začátkem letošní sezony se Švýcarka trápila a letos na jaře musela podstoupit operaci levého zápěstí. I kvůli zdravotním potížím se talentovaná Švýcarka propadla v žebříčku až na 312. příčku a letos tak musí o návrat mezi elitu bojovat na turnajích nižší kategorie.

To se ale švýcarské tenistce daří a vypadá to, že se její forma neustále zlepšuje. Na konci září vyhrála podnik ITF 100k v ruském Petrohradu, kde tak získala svůj první titul od srpna 2015, kdy triumfovala na prestižním podniku WTA v Torontu. Dále si dvacetiletá Bencicová zahrála dvakrát semifinále turnaje ITF ve Francii a čtvrtfinále na podniku WTA v rakouském Linci, díky čemuž se v žebříčku WTA vrátila do Top 200, momentálně jí patří 165. pozice.

Tento týden se však talentovaná Švýcarka znovu rozjela a na turnaji WTA 125k v thajském Hua Hin si došla pro druhý titul po návratu. Ve finále dnes přehrála turnajovou čtyřku Su-Wei Hsieh 6-3 6-4 a má tak jistotu, že se ze současné 165. příčky znovu posune o něco výše.

• WTA 125k Hua Hin •
Hua Hin / Thajsko, tv. povrch, 125.000 dolarů
nedělní výsledky (12. 11. 2017)
• Finále •
Bencicová (Švýc.) - Su-Wei Hsieh (4-Čín) 6-3 6-4

Komentáře

13
Přidat komentář
EllNino
Skvělé :)
Reagovat
tommr
pokud se ještě dostane do formy i Bacsinszká nemusí bejt první kolo FC začátkem příštího roku pro naše tak snadná záležitost jak se původně zdálo ...
Reagovat
smazaný uživatel
Timea ať se dostane hlavně aspoň do top 20. Už trénuje - https://www.instagram.com/p/BbNBmBahfzG/?taken-by=timea.official
Vítězství ve FC by byl jen bonus. Musela by být ve formě Belinda a navíc by to musela jistit Viktorka (nebo Martina?).
Reagovat
sprchon
Nevíte, kdy budou lístky na FC? Určitě jedu. :)
Reagovat
EllNino
Martina skončila
Reagovat
sprchon
Nikdy nevíš...
Reagovat
smazaný uživatel
Proto tam mám otazník :-)
Jistit to ale v O2 aréně v únoru může, i kdyby nehrála.
Reagovat
PetaM
A tak Martina toho nakecá :D Taky tvrdila, že singla už hrát nebude a pak ve FC ho hrála :D :D
Reagovat
Ground_stroke
Parada,len tak ďalej ?
Reagovat
Fandina
Belindu jsem viděla letos přímo na kurtu v Linci a překvapilo mě, jak zesílíla, ale hrála moc dobře. Docela se mi líbí její variabilní tenis.
V live rankingu se posunula na 120 místo a ještě je napsaná do Taipei. Takže je docela možné, že se ještě letos vrátí do stovky.
Reagovat
sprchon
Myslím si, že je to ten typ, kde pár kg navíc není na škodu, spíš naopak. Podobně to má třeba Nasťa nebo Petra.
Reagovat
Fandina
Petra je úplně jiný typ, vysoká, hubené nohy. Nasťa je celkově silnější než Belinda, je robustnější.
Reagovat
smazaný uživatel
"Díky dobrým výsledkům se Švýcarka v roce 2015 probojovala v žebříčku WTA až na sedmou příčku..."
V sezoně 2015 do trávy výsledky (pod)průmerný, od trávy skvělý. Výsledek 14. místo na konci sezony - tehdy maximum.
Do top 10 se dostala až loni v únoru. Stačí kouknout na wiki - https://cs.wikipedia.org/wiki/Belinda_Bencicov%C3%A1.
nebo na žebříčky - http://www.tenisportal.cz/zebricky/wta-zeny/2016/?date=2016-02-22&country=svycarsko.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist