Benneteau na US Open ukončí kariéru

13. 4. 2018, 11:31
Aktuality 5
Julien Benneteau oznámil, že letos ukončí kariéru profesionálního tenisty. Šestatřicetiletý Francouz, který byl celkem desetkrát ve finále turnaje ATP, ale nikdy žádný titul nezískal, si jako svou poslední zastávku vybral letošní US Open.
Profily hráčů
Julien Benneteau

Julien Benneteau letos definitivně ukončí kariéru profesionálního tenisty. Francouzský hráč, který v prosinci oslavil 36. narozeniny, už bude na kurtech zápolit jen pár měsíců.

V rozhovoru pro francouzskou televizi oznámil, že jeho konec přijde na US Open. "Pokud se na US Open žebříčkově dostanu, tak do New Yorku pojedu naposledy. Bude to můj poslední turnaj," svěřil se rodák z francouzského města Bourg-en-Bresse.

Benneteau se na konci loňského roku probojoval do semifinále domácího Masters v pařížské hale Bercy a posunul se v žebříčku těsně za první padesátku. Momentálně figuruje na 59. místě.

Během své kariéry si celkem desetkrát zahrál finále na okruhu ATP, ovšem na titul nikdy nedosáhl. Nejdále to dotáhl na 25. místo žebříčku, a to v roce 2014.

Ve stejném roce byl světovou pětkou ve čtyřhře a získal s krajanem Édouardem Rogerem-Vasselinem grandslamový titul na domácím French Open. Na kontě má 12 deblových trofejí.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

5
Přidat komentář
ipko
na osemfinálový zápas s Rogerom na W12 nikdy nezabudnem
Reagovat
kada.tom
Tak hlavně, aby si právě v New Yorku nepokazil tu jeho báječnou finálovou sérii.
Reagovat
Davor1
Zvláštny koniec, mohol už tú sezónu dohrať a rozlúčiť sa doma v Bercy.
Reagovat
horska.kraslice
Tak Benetka končí, co se dá dělat, čas nezastavíš.....
Reagovat
APELA
Škoda ho, ale moudré rozhodnutí
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist