Berdych chybí v nominaci na čtvrtfinále Davis Cupu s Francií

5. 7. 2016, 16:43
Aktuality 22
Čeští tenisté zřejmě nastoupí ve čtvrtfinále Davisova poháru proti Francii bez Tomáše Berdycha. Kapitán Jaroslav Navrátil na zápas nominoval Jiřího Veselého, Lukáše Rosola, Adama Pavláska a Radka Štěpánka. Berdych dnes po postupu do čtvrtfinále Wimbledonu přes Jiřího Veselého uvedl, že svou účast v utkání s Francií bude řešit, až pro něj londýnský grandslam skončí.
Tomáš Berdych (© Česká sportovní)

"Pro neúčast Tomáše v Třinci mám absolutní pochopení. I tak tam jedeme s  týmem, který může uspět. Řada hráčů má výbornou formu," uvedl kapitán Navrátil.  "Tomáš má výborně rozehraný Wimbledon a všichni mu přejeme, aby došel co  nejdál. Letošní olympijská sezona je mimořádně náročná, a tak  respektuji jeho právo i nárok rozhodnout se podle dalšího vývoje v  Londýně."

Při neúčasti devátého hráče světového žebříčku by plnil roli české jedničky právě Jiří Veselý. Dvaadvacetiletému hráči patří v žebříčku ATP 64. místo, v novém vydání se ale posune do elitní padesátky. "Hraje ve vynikající formě, což potvrdil ve Wimbledonu, a do Třince pojede po životním turnaji," řekl Navrátil.

Třicetiletý Rosol je v pořadí ATP na 73. příčce, jednadvacetiletý Pavlásek figuruje na 117. místě. Tým doplňuje ostřílený Štěpánek, sedmatřicetiletý veterán je v pořadí dvouhry na 121. místě a ve čtyřhře je v žebříčku jednatřicátý.

"Rosol už je zkušený daviscupový hráč, což ukázal v Německu, a Štěpánek nesčetněkrát v minulosti. Radek se dostal do skvělé kondice a herní pohody, což předvádí ve čtyřhře," řekl Navrátil. Solidně podle jeho slov hraje i Pavlásek. Jako pátý hráč pojede do Třince devatenáctiletý Zdeněk Kolář. "Měl by být jedním z následovníků úspěšné generace. A kde jinde by měl nasát atmosféru a podívat se do týmu, než doma ve čtvrtfinále proti silné Francii," dodal kapitán.

Z francouzské sestavy, která v 1. kole postoupila přes Kanadu, se proti Čechům představí dvanáctý hráč žebříčku ATP Tsonga. Jednatřicetiletého čtvrtfinalistu Wimbledonu doplní světová třicítka Lucas Pouille, jenž v Londýně překvapivě rovněž prošel mezi osm nejlepších. Dvaadvacetiletý hráč se o postup do semifinále Wimbledonu utká s Berdychem.

Pro čtyřhru Noah počítá se zkušenými deblisty Mahutem a Herbertem, kterým v žebříčku patří druhé a třetí místo. Společně letos získali čtyři tituly na okruhu ATP.

"Nominace Francie je pro mě překvapením, i když do sestavy jistě promluvila zranění," míní Navrátil. "I když bude o mnoho slabší, než to ještě před týdnem vypadalo, stále nás čeká hodně silný soupeř v čele s vynikajícím Tsongou," dodal.

Čtvrtfinále mezi českými tenisty a Francií se 15. až 17. července uskuteční v hokejové Werk Areně v Třinci. Češi zkusí soupeři oplatit porážku z předloňského semifinále na Roland Garros. Celkovou bilanci vede Francie 8:7.

 

Komentáře

22
Přidat komentář
Fandina
Trochu mě to mrzí, že nebude hrát. A koukám, že ani složení Francouzů není top. Tak držím palce klukům, aby vyhráli i bez Berďi. Pojďte.
Reagovat
smazaný uživatel
Ešte tu nie je ten, čo tvrdí, že tenista má byť patriot. Aj Djokovič vynecháva DC. Dominiku osočoval, že odmietla štartovať v zápase Fed Cupu v Kanade 2014. Ja som za, aby sa sami tenisti rozhodli.
Reagovat
Frick
Pardon, ale její tehdejší neúčast byla na pár facek.
Reagovat
FulnekUltras
šmarjá Peťo, už toho virtuálního fackování sebe sama nech... ;)
Reagovat
Frick
Místo aby svýmu týmu pomohla se zachránit ve světový skupině, tak se hnala do Kuala Lumpuru na INT, OMG.... to nebylo o žádný únavě nebo doléčení šrámů... to bylo čistě o prachách...
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Stan_Borowitz
Reagovat
smazaný uživatel
Plevelení Péti Modrýho je na víc než pár facek.
Reagovat
Frick
Co jsem se řekl. Když se tenista omluví pro únavu, nutnost cestování na jinej kontinen, OK. Když se tenista omluví pro účast na pouťáku na druhym konci světa, tak to prostě na tvrdou kritku je. Vyjímkou budiž nějaký životně nutný nahánění bodů na turnaje, kde jsou body levný.

Což určitě nebyl Domčin případ. Před baráží byla v race druhá s náskokem 1000 bodů na 9.
Reagovat
Frick
http://www.tenisportal.cz/hrac/cibulkova/?annual=2014

Nakonec se u Dominiky dá věřit na karmu - Po Kulala Lumupr hrála ve zbytku sezony pendrek.
Reagovat
smazaný uživatel
2) Karma dostane jednou i fricka.
3) Na pendrek jsou frickoidní "komentáře".
Reagovat
smazaný uživatel
1) Nauč se pravopis.
Reagovat
lars
Nedelej tu zmatky
Ty jsi napsala , ze Cibule ma velke tenisove srdce.
moje reakce na to byla : a to velke tenis. srdce "ukazala" tim , ze odmitla hrat FC v 2014
Ja jsem nikde nepsal, ze Tomas ma velke tenis. srdce .

Jak hodnotili slovensti tenis. odbornici snadnou prohru Cibule v QF ve Wimblu s outsiderkou Vesnou ??
Reagovat
smazaný uživatel
-v letošní natřískané sezoně se Tomášovu rozhodnutí vůbec nedivím.
Reagovat
turista
Je to škoda. Berďa by udělal 2 body a Frantíky bychom určitě porazili. Zraněný není. Davis Cup už má bohužel na háku, takže Francouzům tak naši darují velkou výhodu. Nevím zda to kluci uhaluzí na těch 3:2.
Reagovat
Lina
Ano je to škoda, ale já si myslím, že je to rozumné a pochopitelné rozhodnuí, když je zanedlouho olympiáda a ještě nabytý zbytek sezóny, už mu bohužel není 25 let, to je podle mě větší škoda. Navíc kritika není podle mě na místě, že na DC kašle. Berďa pomohl ČR, vyhrát 2 DC a jeho reprezentování zaslouží spíš pochvalu.
Reagovat
Jabadu
A proč by tam jako měl být?
Hrál stabilně asi 11 let.
Ať si mladí zykaj!
:-)
Reagovat
Kytka
JJ, Jirka má formu, tak ať si také zkusí pozici lídra, na kterém to hodně visí. To mu může jen pomoci.
Reagovat
Stan_Borowitz
Když tam v Třinci vysadí trávu, tak spolu s legendou Wimbledonu Rosolem Francouze rozstřílejí na cimprcampr.
Reagovat
smazaný uživatel
musí ji ale pořádně uválcovat,aby to vypadalo jako hard
Reagovat
Stan_Borowitz
Navíc jsem si uvědomil, že v Třinci mají fotbalový klub, takže když už se ten Davis Cup z vůle Boží hraje v natolik exotickém městě razoviteho kraje, tak bych nebál experimentů a prostě nalajnoval kurt na tom fotbalovém trávníku.
Reagovat
Krisboy
Přesně tak, mám na to stejnej názor.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist