Berdych: Hrál jsem dobrý tenis a byl lepší. Rozhodla jediná chyba

23. 9. 2017, 23:04
Aktuality 41
Přes porážku ve dvouhře na Laver Cupu měl tenista Tomáš Berdych ze svého výkonu v pražské O2 areně dobrý pocit. Proti Australanovi Nicku Kyrgiosovi dlouho diktoval tempo, ale nakonec prohrál 6-4 6-7 a 6-10 v super tie-breaku.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

V dresu Evropy měl v zádech většinu ze sedmnácti tisíc fanoušků v hale a výtečně podával. "Zasloužil jsem si vyhrát," pronesl dvaatřicetiletý Berdych. "Byl jsem od začátku lepší, vytvářel si víc šancí a hrál jsem fakt dobrý tenis," dodal.

Všechno šlo dobře až do stavu 4-2 v tie-breaku druhé sady. "To byla jediná chyba, kterou bych si vyčetl. A bohužel rozhodla celý zápas," litoval Berdych zkaženého lehkého forhendu, který ze středu dvorce poslal pouze do sítě.

Kyrgios následně ožil, měl i štěstí, když trefil eso z druhého podání rychlostí 202 km/h. "Padlo mu to na lajnu. Mohlo to být o kousíček vedle. Ale ze zápasu mám dobrý pocit. Odehrál jsem dobré utkání a škoda, že to nedopadlo," řekl.

V super tie-breaku neustál Berdych závěr. Dvojchybou poslal soupeře do výhody a druhou udělal při prvním mečbolu. Dvojchybou při mečbolu letos završil i zápas s Rogerem Federem v Miami či finále v Lyonu s Jo-Wilfriedem Tsongou.

Australský mladík opět kombinoval momenty, kdy vypadal, že ho zápas nezajímá, a následně střílel esa a tvrdé míče. Berdych ale přesně takový styl čekal. "Byl jsem na to nachystaný. Od něj by bylo divné, kdyby do každého balonu šlapal. Dá debla servisem přes dvě stě kilometrů v hodině metr do autu a nikdo neřekne ani půl slova. Pak mu to vyjde a je z toho najednou haló a je to víc vidět," podotkl Berdych.

S Kyrgiosem má na okruhu ATP bilanci 1:2 a mohl se pro něj zdát jako nejtěžší možný soupeř. Po poradě týmu Evropy ale tato kombinace vyšla nejlépe, protože před ním Federer zdolal Sama Querreyho a Rafael Nadal Jacka Socka. "Měli jsme možnost si vybrat, jak zápasy chceme postavit. Bylo to skvěle vymyšlený, vypadalo to dlouho slibně, a kdyby byly všechny body z dvouher, bylo by to skvělý."

Berdych nastoupil v Laver Cupu k druhému utkání a opět bod nezískal. V pátek hrál v páru s Nadalem a stejně jako dnes ve dvouhře prohráli v super tie-breaku.

V premiérovém ročníku souboje Evropy s výběrem světa si ale užívá atmosféru a fakt, že na lavičce je kapitánem Björn Borg. "Je zážitek sedět vedle takového tenisty a mít možnost s ním zvládat zápas," řekl český hráč. S legendární Švédem ale moc nekomunikoval, protože nepatří k hráčům, kteří to vyžadují. "Po každém střídání konverzaci nevedu, protože mě to vyvede z rytmu. Pokud není něco, co bych si měl pohlídat, což nebylo, tak to bylo strohé, ale míň je někdy daleko víc."

Souboj na kurtech vyhrávají evropští favorité. Při fandění na lavičce vládne show zbytku světa. "Jsme spíš konzervativní," řekl Berdych a dodal: "Jsme odlišné povahy než Američani a zbytek světa. Užíváme si to, atmosféru máme super a není to jen o tom, jestli tam děláme kolem toho divadlo. Oni takoví jsou, my ne."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

41
Přidat komentář
Pe3k
Měl smůlu, hrál dobře.
Reagovat
Torn
Tomáš rozhodně nemachroval, řekl pravdu. Na kurtu se rozhodně nepředváděl a nedělal to, co Gyros, který se tam neustále rozptyloval a hrál troubu. Ten první set pro Gyrose skončil ještě hodně mírně. Za to vystupování a s tím stylem..."Jsem tu nejlepší, Berdycha rozkopu..." by zasloužil kanára. Druhý set vyhrál Gyros jen s dávkou štěstí, které mu Tomáš dopřál, jehož hra byla rozhodně na pohled hezčí a celkově i ten projev byl skromnější a pro mě osobně mnohem sympatičtější.

Tady se Tomáš totiž nikomu nezavděčí. Když by nehrál, je to outsider, když hraje, je to outsider. Když porazí lepšího hráče, hned musel být daný hráč zlomený, bez nohy, ruky, oka.., když nevyhraje, má skončit atd.

A dost často tu padá na adresu mnoha hráčů/hráček, že vyhrál ten horší, takže nechápu, co tu kdo soudí Tomáše, když řekne svůj názor. Zrovna on dost často přizná, že jeho výkon nebyl ideální atd. A dneska hrál dobře a chválili to všichni, se kterými se v TV mluvilo. I sám Gyros to dle mého musel vidět, když mu Tomáš daroval výhru dvojchybou. :)

Samozřejmě platí, že na tohle se historie neptá, vyhrál Gyros, každopádně pokud se tu hovoří o samotném průběu zápasu, měl to vyhrát Tomáš.
Reagovat
smazaný uživatel
No, a to je treba si priznat, ze Kyrgios na strane Svetaku je asi jedninym opravdu konkurenceschopnym hracem, je to zatim jejich drzak. Zbytek se zatim slusne v koncovkach rozlozil, no a Kvery ten je rozlozeny tak nejak celkove. Denis tam uhral na co mel. Franta ty TB tady nezvladl...proste mladoch. Horsi pro svetaky bylo, ze 1111 nezvladl zapas s Thiemem. Tenhle bod jim bude chybet. Nemluvne o tech dvou bodech, ktere vcera Amici zahodili v deblu...nebot opet STB nezvladali... turnaj je o tom, kdo ma v koncovce pevnejsi nervy...;)
Pro Berdycha spis byla smula, ze sel na to nejlepsi, co ti Svetaci maji k dispozici...
Dneska sice vytahli svetaci 1111ho s Ponozkou, ale myslim, ze je spis bude mrzet, ze na zaver si nenechali par Gyros-Ponozka:)
Reagovat
Torn
Máš pravdu. Paradoxně Tomáš vyžral ty nejtěžší hráče a debl s Nadalem. Tím ho nijak neobhajuju, ale taky mohl Tomáš poslat proti někomu, kde by byl třeba mírným favoritem. Si osobně myslím, že Tomáš si je asi až moc vědom toho tlaku, když to řeknu blbě, je to u nás, měl by se nějak ukázat a nakonec 3krát těsně prohraje, což je trochu smůla. :(
Reagovat
Lunej..
Znáš to, někteří mají přímo zásobu holí a rádi je vyndavají. Já mám Tomáše ráda, žádná ostuda to podle mě nebyla a že někteří mají potřebu ho pořád zesměšňovat je jejich věc.
Reagovat
Pedronegro
no, je fakt dojemný, jak tady Toma hájíte, a je pravda, že hrál celkem dobře, nebyla to ta nuda co obvykle a docela se na to dalo koukat, což kromě DC zpravidla nevydržím, páč je mi jinak dost lhostejný a hodně protivný svým projevem, ale nezklamal ani tentokrát a jeho nafoukané hloupé kydy jsou dokonce novátorské, ve všech ostatních sportech ?měl jsem to pod kontrolou? znamená, že jsem vyhrál, akorát asi v tenisu ne, a že udělal jen jednu chybu, která rozhodla, je už jen úsměvné :)
Reagovat
Lunej..
Na to jak ti je lhostejny a nemas ho rad reagujes jak nastrelena vosa, coz je taky usmevne. Tak bud rad, ze zatim hraje, o cem bys tu pak psal?:)
Reagovat
Pedronegro
che, je to evidentně naopak ty voso, kde máš nějaký věcný argument?, jinak já sem moc nepíšu, jen když mě konkrétně někteří tady svými zcestnými příspěvky vyprovokují :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zcestný příspěvek máš pod níž.
Com píše: "Radsi kdyby hral pred tydnem Davis Cup, tam mohl nejaky body ziskat, ale on nééé, radsi se nacpe mezi elitu do Laver Capu, kde je evidentne do poctu a neuhraje jedinej bod.. Sem zvedavej, jestli dneska nastoupi a zase prohraje, nebo jestli ho uz v tymu sami odepsali a daj sanci jinejm"
Reagovat
Pedronegro
no, comovi asi chyběla zásadní informace, že LC nehrají zadarmo :)
Reagovat
Lunej..
Ale jdi, ty sem chodis se vysmivat hracum nebo jejich fanouskum. To tedy mas spatne nervy, kdyz ty, BUH, se nechas vyprovokovat hloupymi oveckami:)
Reagovat
Pedronegro
eh, vždyť je to jen napsání pár slov, bez velkých emocí, každopádně se Bohu omlouvám, tohle jsem fakt nechtěl ani nečekal :)
Reagovat
Lunej..
Bozsky Pedronegro!!:)
Reagovat
Pedronegro
není to nějak tak jako "neber do huby Boží jméno nadarmo"? :)
Reagovat
Lunej..
Ty si taky beres "do huby" skoro kazdeho, tak snad mi bude odpusteno:) nebudu uz nudlovat, treba bude v deblu znovu Tomas a ty budes mit krasny vecer:D
Reagovat
Pedronegro
jen to ne, prosím, dost bylo Berdycha :)
Reagovat
Kozoroh
2. přikázání: Nevezmeš jména Božího nadarmo!
Reagovat
Pedronegro
no jo, dyť jí to říkám, no ni? :)
Reagovat
Lunej..
To je řečí pořád.:P
Reagovat
rib
Když zkusíte zastavit potřebu vylévat si na někom svoje osobní frustrace a kouknete na zápas okem moudrým a tenisovým, tak třeba uvidíte, že Tomáš hrál opravdu dobře. Šel mu servis většinu zápasu. Tvořil hru. Byl odvážný i ve chvílích, kdy šlo do tuhého. A myslím, že se nechal rozhodit až na konci superTB, kdy dal dvě dvojchyby za sebou... Je vidět, že ještě trochu soustředění a odvahy, kterou projevoval po celou dobu a byl by konec zřejmě více dramatický. Určitě se jeho hra zlepšila a hraje pestřeji a méně předvídavě než dřív.
Reagovat
gigin
https://youtu.be/9IxWc8MYKug
Reagovat
tito
:)))
Reagovat
Davor1
:DD
Reagovat
slacker
co to mele, jaka jedna chyba? KOlik mel ve statistice UE? 1?
Reagovat
com
Radsi kdyby hral pred tydnem Davis Cup, tam mohl nejaky body ziskat, ale on nééé, radsi se nacpe mezi elitu do Laver Capu, kde je evidentne do poctu a neuhraje jedinej bod.. Sem zvedavej, jestli dneska nastoupi a zase prohraje, nebo jestli ho uz v tymu sami odepsali a daj sanci jinejm
Reagovat
Kozoroh
Borg už ho nenasadí. Jde přeci jen o tři body za zápas. A na jejich zisk musí Borg nasadit to nejlepší, co má.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne ze ho nasadi a nasadil. Do debla s Cilicem, a celkem rozumne...reseni. Dale kombinovat debl s nekym jinym, ze s tema dvouma, by nemelo snad ani uz smysl. Podle me tym mel ty debly pripravene vsechny dopredu, s tim, ze daji nakonec asi nej. variantu z toho vseho co tam maji k dispozici.
Reagovat
smazaný uživatel
*nez
Reagovat
com
jo velice rozumny reseni :D Berdych mel sedet na lavicce a soupat nohama
Reagovat
George_Renel
Gratuluji za vítězství o nejhloupější příspěvek. :-b
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče rozhovoru tak Tomáš má naprostou pravdu lepší v zápase hrál opravdu dobrý tenis.nerozumim lidem kteří ho Hani příliš jestli je to frajer namyšlený či nikoliv.ja ho osobně neznám tak netvrdím.zkratka mluví co cítí a mluví pravdu a zkrátka to tak vyzní nebo nám to připadá že je frajirek.zaslozil vyhrát zkrátka do starého železa ještě nepatří mě se jeho hra i pohyb líbila holt ta hlava s tou má problémy celou kariéru vždy přijde chyba a otok to celé je....
Reagovat
.vorlik.
Dojem z hry super, což může znamenat příslib do konce sezony, ale tenis se hraje na výsledky a Tomáš prohrál. A to se počítá, tudíž byl horší...
Reagovat
standa_p
Takové kecy nesnáším: "byl jsem lepší , zasloužil jsem si vyhrát "
Jak toto muže vůbec někdo v tenisu říct ?? Toto není fotbal nebo hokej , toto je tenis a hold si lepší nebyl, jelikož byl lepší soupeř a tys to projel , přesně tak jak jsem čekal !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Holt někteří trollové Tomáše nedocení.
Já mu vzdávám hold!
Reagovat
Tornes
Mno... lepší... jak to říct... no... asi jednoduše. Nesouhlasím, Tome.
Reagovat
lars
Na zacatku zapasu lepsi byl :)
Reagovat
Pedronegro
když tě nikdo nepochválí, pochval se sám :)
Reagovat
smazaný uživatel
Keď si kráľovná Alžbeta zajtra prečíta Timesy, tak si bude myslieť, že lepší bol Kyrgios, Tomáši.
Reagovat
smazaný uživatel
Správny slovíčkar zareaguje tak, že Timesy v nedeľu nevychádzajú!!...

Takže si to radšej dodám sám :D
Reagovat
Franky
presne ako Tomas ;)
Reagovat
Kozoroh
Ehm, královna Alžběta se o tenis nezajímá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist