Berdych i Dlouhý se s Basilejí loučí v prvním kole. Federer jde dál

21. 10. 2008, 17:05
Aktuality 33
ATP BASILEJ - Český tenista Tomáš Berdych vypadl na turnaji v Basileji hned v úvodním kole. Sedmý nasazený hráč dnes ve Švýcarsku nestačil na Itala Simoneho Bolelliho, kterému podlehl po setech 4-6 a 5-7. Nedařilo se ani Lukáši Dlouhému, naopak světová dvojka Roger Federer ve třech setech porazila Bobbyho Reynoldse.
Tomáš Berdych

Třiadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí Tomáš Berdych prohrál s Bolellim poprvé v kariéře, v předchozích dvou zápasech ho pokaždé porazil. Ital tak Berdychovi oplatil dvousetovou porážku ze zářijového turnaje v Bangkoku.

Po nečekaném vyřazení ve dvouhře si Berdych připsal podobně překvapivý úspěch ve čtyřhře, když spolu s Němcem Nicolasem Kieferem porazil druhý pár světového žebříčku Daniel Nestor, Nenad Zimonjič.

Druhou výhru na turnaji ATP v této sezoně si nepřipsal kvalifikant Lukáš Dlouhý. Se španělským antukářem Oscarem Hernandezem prohrál 6-7 7-6 1-6. Španěl letos vyhrál na rychlém povrchu jen čtyři duely, z toho tři proti českým tenistům. V druhém kole může narazit na čtvrtého nasazeného Jamese Blake.

Reprízu nedávného souboje viděli v Basileji diváci duelu mezi turnajovou dvojkou Davidem Nalbandianem a Španělem Montaňesem. Oba tenisté se utkali předminulý týden ve Stockholmu, kde zvítězil argentinský tenista. Jejich dnešní souboj dopadl téměř totožně, Nalbandian nechal svého soupeře uhrát jen o game víc a zvítězil 6-4 6-2.

Stejného výsledku dosáhl i Nalbandianův kolega z daviscupového týmu Juan Martin del Potro. Dvacetiletý Argentinec si poradil s domácím Georgem Bastlem. I v dalším zápase se střetne se Švýcarem. Pomstít může svého krajana Acasusa, jenž hladce 3-6 2-6 podlehl Stephanemu Bohlimu.

Federer ztratil set, přes Reynoldse postoupil
Druhý hráč světa Roger Federer vykročil za obhajobou titulů v Basileji třísetovou výhrou nad Američanem Bobbym Reynoldsem. Švýcar mohl utkání ukončit už za necelou hodinu, ovšem za stavu 6-3 a 4-4 nevyužil tři brejkboly a nakonec druhou sadu ztratil v tie-breaku.

Federer soupeři nenabídl jediný brejkbol, sám však na dva brejky spotřeboval dvanáct možností. Ve druhém kole se střetne s vítězem utkání Schwank - Nieminen.

ATP BASILEJ (Švýcarsko, hala, 891.000 eur) - úterní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Bolelli (It.) - Berdych (7-ČR) 6-4 7-5
Hernández (Šp.) - Dlouhý (ČR) 7-6(6) 6-7(5) 6-1
Nalbandian (2-Arg.) - Montaňes (Šp.) 6-4 6-2
Beck (Něm.) - Devilder (Fr.) 6-4 6-4
Kohlschreiber (Něm.) - Gremelmayr (Něm.) 6-4 7-6(5)
Del Potro (3-Arg.) - Bastl (Švýc.) 6-2 6-4
Kohlschreiber (Něm.) - Gremelmayr (Něm.) 6-4 7-6(5)
Federer (1-Švýc.) - Reynolds (USA) 6-3 6-7(6) 6-3
Bohli (Švýc.) - Acasuso (Arg.) 6-3 6-2

Čtyřhra - 1. kolo: 
Berdych/Kiefer (ČR/Něm.) - Nestor/Zimonjič (1-Kan./Srb.) 6-4 7-6(3)
TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ahoj :-), to není hádka, jen taková přátelská hra s kolegou Brozem..aby řeč nestála ;-)
Jak se vede, antukářko? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hru ukončíme. Vše je správně. Nepofata nezklamal, numero uno tohoto webu. Příspěvky má velmi dobré. S dovolením bych si vzal dvojku a skottovi dáme numero tre (za to nestranné fandění). Pár dalších se snaží, ale na nás zatím nikdo další nemá.
Popravdě, Rogera spíš vidím za rok na #3. Zbytek špičky je dost vyrovnaný, jednou vyhraje ten, pak zas jiný. VAMOS DINARA !!! Ta mě zajímá úplně nejvíc.
Reagovat
smazaný uživatel
:-O Já nevím, zase tak tenisu nerozumím, jsou tu jistě fundovanější přispěvovatelé s kvalitnějšími komentáři. Určitě ty nebo skott, máte oba velkej přehled o WTA. Teda skott tam má tu malou zaujatost, co se Srbek týká ;-). Taky dabelsobul ví o čem mluví, zaujaly mě i příspěvky od Tenisty..a i Dolar tu pěkně sepsal ty talenty mužského tenisu...
Reagovat
smazaný uživatel
No ty jsi tomu nasadil korunu :D :D :D Poradne se snaz a dostanes medaili jako kral zdejsich diskuteru :D Kolik ti prosimte Brozi je? Aby sis tady hral na nejakou soutez :D ( Mimo jine, pokud bys chtel hodnotit znalstvi tak na dabla Lubose tu nikdo nema ;) )
Reagovat
smazaný uživatel
Nepofato, zbytečná skromnost. Dabelsobul ale asi nebude čtenář. Jak by se dostal k psaní tipů? Redaktoři tady vystupují jednak pod jménem, jednak pod nickem.
Dolare, ty umíš akorát kecat nebo zběsile fandit. Aspoň že jsi prozradil dabla. Je-li to Zabloudil, pak občas mám spíš dojem, že svými texty poněkud bloudí.
Reagovat
smazaný uživatel
No a ty Brozatko, umis tak leda kritizovat! Ono kdyby jsi byl trosku chytrejsi tak na toho dablasobula prijdes sam! (dabel-sobul - lubos ) Ale tohle je na tebe trosku moc! Tak ja ti gratuluji l tvemu 2. !!!!!!!! mistu zde na diskuzi :D
PS: umis nekdy dost pobavit :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ona je tu soutěž o nejlepšího pisatele do diskuzí??A nezapomněli jste v ní tak trochu na Maria.:D
Reagovat
smazaný uživatel
Zadna soutez neni, ale Broz si mysli, ze ano :D Je prej na druhym miste :D
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt jenom druhej,to je smutný:)Já myslela,že má na víc:D
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Federerův zápas měl podobný průběh jako včerejší utkaní Wawrinky. Jen jeden drobný rozdíl tam je...Fedex si dokázal pohlídat třetí set :-). Jen to chtělo lepší úspěšnost v proměňování brejkbolů, ale ono se to lehce říká..
Reagovat
smazaný uživatel
Fedex ve druhém setu trochu víc chyboval ale myslím že ten zápas měl pod kontrolou...
Reagovat
smazaný uživatel
Když už ale má problémy i s nějakým Reynoldsem, tak možná nebude za rok ani na čtyřce, kterou mu předpovídám. Nějak se nám ten suverén zaseknul.
Reagovat
smazaný uživatel
To víš že předpovídáš špatně... :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak trochu unáhlený komentář nemyslíš???
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, ale Tvůj komentář je trochu zaujatý a ještě k tomu docela mimo. To bych taky mohl napsat, že když měl Nadal problémy se Staracem (první kolo OH), tak už asi nebude příští rok světovou jedničkou. Kvůli jednomu nepovedenému tajbrejku bych tyhle soudy nedělal.
Reagovat
smazaný uživatel
Broz je většinou mimo ....
Reagovat
skott
Podobny prubeh jako Stano?? Ten propasl dva matchbally s Beckerem!Jinak pochybuju, ze Roger by hral tenhle tyden, kdyby to nebyl turnaj v Basileji.
Reagovat
smazaný uživatel
No a Federer propásl tři brejkboly za stavu 4:4 ve druhém setu, to byly taky takové malé mečboly. Tam se to utkání zlomilo do tříseťáku.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono taky v těchto soudech o nic nejde. Může ale dojít k nepřiměřené reakci nějakého fanouška. U rogerovců nic neobvyklého.
Reagovat
smazaný uživatel
Brozi pozadam te, aby jsi v kazdym prispevku nezminoval tvoje antipatie k Fedexovi ;) My uz to vsichni vime, ze chces aby byl 4. a hur, tak jednou, dvakrat i trikrat se to dalo zkousnout, ale prosimte ted uz to staci! Nebo si tady zapltat reklamu aby to bylo videt denne- Broz rika - Federer nebude v trojce! diky
Reagovat
smazaný uživatel
haha
Reagovat
skott
U rogerovcu nic neobvykleho...tady tapetuji blabolama jen dva lide a oba jsou fanousky bobulaka!!
Reagovat
smazaný uživatel
To, že Federera tipuješ za rok na čtyřku, to je v pořádku. Nemusím s tím souhlasit, ale je to Tvoje předpověď, Tvůj pohled na věc. Ale poslat ho mimo čtyřku, jen kvůli jednomu zkaženému tajbrejku, to už je výkřik do tmy, který bych čekal spíš od nějakého člověka, který je hodně zaujatý proti momentální světové dvojce. Když si řekl A, tak dodej i B..napiš kdo by měl Federera v top čtyřce nahradit.
Závěrem dodám, že mi stejně jasné, že to od Tebe byla jen provokace, ale něco jsem k tomu napsat musel, unáhlené soudy nemám rád ať už jsou myšleny vážně či ne. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nepofata si v úvodu a v závěru protiřečí. To bych nečekal...
Reagovat
smazaný uživatel
Mimo? Ty šroubováčku, jak dlouho to tady sleduješ? Část názorů píšu za účelem zábavy, část myslím vážně. Co mě hodně zajímá a co moc ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Prozradíš mi, kde si protiřečím?
Reagovat
smazaný uživatel
Konec: ...je mi jasné, že to od tebe byla provokace.
Začátek: Tvoje předpověď, tvůj pohled na věc, výkřik do tmy apod. (tady provokace ještě není jasná?)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no ták :-). V komentáři (21:46) a první odstavec (22:40) jsem jen přistoupil na Tvou hru. V tom druhém odstavci jsem už chtěl napsat, že vím, jak to je. Čtu tady Tvoje komentáře už pár měsíců a je mi jasné, že občas sem nahodíš provokativní udičku a čekáš na reakce. Někdy to neodhalím, dnes ale jo.
Řekl bych, že toho Federera jako čtyřku myslíš vážně, ale dnes už to byla Brozova provokace :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá, teď už tomu rozumím víc. A co mě tedy hodně zajímá a co moc ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, zda jsem tu otázku úplně pochopil.. Podle mě tě opravdu zajímá okruh WTA a i Tvůj zájem o spisovný písemný projev není hraný. A co se týká těch žabomyších válek Nadal x Federer..to tě podle mě moc nebere, tam jenom zkoumáš reakce na Tvé udičky. Ale na druhou stranu se nemůžu zbavit dojmu, že toho Fedexe jako čtyřku myslíš vážně..nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
Netlachej takový bláboly!!! Neříkám, že tenisu nerozumíš ( neboj tenhle portál sleduji už hodně dlouho ) ale prostim tě ty tvoje narážky na Fedexe si nech je to už dost trapný jak tu vyvolat stupidní hádky!
Reagovat
carolyn
snad se tady nehádáš??? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Šroubováčku, stupidní hádky tady vyvolávají jiní. K těm pubertálním fanouškovským sporům Nadal vs. Federer jsem nikdy nepsal obhajoby na 20 řádek. Ani by mě to nenapadlo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist