Berdych i Štěpánek hladce postoupili do 2. kola US Open

29. 8. 2011, 20:37
Aktuality 52
US OPEN muži - Tomáš Berdych v úvodním zápase na US Open žádné náznaky senzace nepřipustil. Český tenista si ve třech setech poradil s Francouzem Jouanem a už se může chystat na Itala Fogniniho.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych necelé dva týdny před startem US Open vzdal kvůli bolestem ramene semifinále v Cincinnati proti Djokovičovi, v New Yorku se ale zdá být dobře připraven. Byť na francouzské soupeře z úvodních kol grandslamových turnajů neměl dobré vzpomínky - loni prohrál s Llodrou a letos v Paříži padl překvapivě i v bitvě s Robertem - dnes s až 230. hráčem světa Romainem Jouanem ale nezaváhal a zvítězil 6-2 7-6 6-1.

Pětadvacetiletý Berdych začal proti Jouanovi, který postoupil z kvalifikace, zostra. Český tenista vyhrál úvodních deset výměn, brzy vedl 4-0 a první set získal bez komplikací. Ty nastaly ve druhém setu, v kterém měl Berdych se svým vrstevníkem plné ruce práce. Jedno ztratil podání a ve dvanácté hře odvracel setbol, sadu nakonec získal ve zkrácené hře.

Ve třetím setu už Berdych opět na kurtu dominoval a zápas jasně ukončil.  "Na to, jaké tady byly o víkendu podmínky, kdy jsem nemohl trénovat, jsem s výkonem spokojený," řekl Berdych spolupracovníkovi ČTK. "Hrát s rozehraným kvalifikantem nebývá jednoduché, sám jsem se o tom už v minulosti přesvědčil. Může to být nová tvář francouzského tenisu," doplnil. 

Zápas se na třetím největším kurtu Grandstand hrál před poloprázdným publikem. New York se totiž vzpamatovává z hurikánu Irene, který ještě včera ve městě řádil.

"Chci tady po loňském vyřazení v prvním kole postoupit co nejdále," vyhlásil Berdych, kterého už nebolí rameno, kvůli němuž vzdal semifinále v Cincinnati. "Můj fyzioterapeut mě dal dohromady. První kolo mám za sebou a soustředím se na další zápas," řekl. 

Ve druhém kole se rodák z Valašského Mezíříčí utká s Fabiem Fogninim, který ve čtyřech setech zdolal Argentince Horacia Zeballose. Berdych s Fognininim jediné vzájemné střetnutí - v roce 2009 na antuce v Monte Carlu - prohrál.

Formu si do New Yorku přivezl Radek Štěpánek. Český tenista pošesté v sedmém vzájemném střetnutí porazil Němce Philippa Kohlschreibera, dnes zvítězil hladce 6-4 6-1 6-3 a navázal na dobré výkony z přípravných turnajů, na jednom z nich ve Washingtonu dokonce triumfoval.

Štěpánkovým dalším soupeřem bude Argentinec Juan Monaco, se kterým dosud ve třech vzájemných duelech - všech v hale - neztratil ani set. Jihoameričan si na úvod poradil s Italem Andreasem Seppim.

- GRANDSLAM US OPEN MUŽI -
(USA / New York, tv. povrch, 23.700.000 dolarů)
pondělní výsledky (29. 08. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (9-ČR) - Jouan (Fr.) 6:2, 7:6 (7:4), 6:1, Štěpánek (23-ČR) - Kohlschreiber (Něm.) 6:4, 6:1, 6:3, Fish (8-USA) - Kamke (Něm.) 6:2, 6:2, 6:1, Gasquet (13-Fr.) - Stachovskij (Ukr.) 6:4, 6:4, 6:0, Tipsarevič (20-Srb.) - Gensse (Fr.) 6:2, 7:5, 6:0, Dolgopolov (22-Ukr.) - Gil (Portug.) 6:4, 6:2, 7:5, Čilič (27-Chorv.) - Harrison (USA) 6:2, 7:5, 7:6 (8:6), Llodra (29-Fr.) - Hanescu (Rum.) 6:2, 4:6, 4:6, 6:3, 6:2, Granollers (31-Šp.) - Malisse (Belg.) 6:4, 6:4, 6:4, Cipolla (It.) - Nišikori (Jap.) 6:4, 6:2 skreč.. Fognini (It.) - Zeballos (Arg.) 5:7, 6:4, 7:6 (7:5), 6:4, Monaco (Arg.) - Seppi (It.) 7:6 (7:1), 6:2, 6:2, Tomic (Austr.) - Yani (USA) 6:3, 6:4, 6:4, Petzschner (Něm.) - Ramos (Šp.) 7:5, 6:7 (2:7), 6:3, 6:7 (5:7), 6:3, Kukuškin (Kaz.) - Montaňés (Šp.) 7:5, 6:2, 3:6, 7:6 (7:5), Karlovič (Chorv.) - Gonzalez (Chile) 6:4, 6:4, 7:6 (7:3), Anderson (JAR) - Soeda (Jap.) 6:1, 6:3, 6:0.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

52
Přidat komentář
smazaný uživatel
Šašek dne-Bellucci nebo Troicki?
Reagovat
skott
bohuzel ani jeden, ale Thiemo De Bakker.Na to zkratka nemam slov, zase se vraci o par let zpatky.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo na toho jsem zapomněl. Jeho zápas jsem neviděl, takže mi nějak vypadnul.
Zato tyhle dva tragédy jsem viděl. Bellucci názorně ukázal jak prohrát vyhraný zápas. Vedl 6:4,6:2,3:2 a podával, ztratil servis, totálně se sesypal, Sela se dostal do laufu a bylo to. A Troicki se na to zas úplně vy*ral. Bylo vidět jak ho to nebaví a myslel, že mu to tam napadá samo. Jinak ale ten De Bakker to je taky síla.
Reagovat
skott
Tak to obdivuju, ze mas chut sledovat takove zapasy:) ikdyz treba Fallu mam celkem rad, tak jsem se ani na jedno z tech dvou utkani nedival.Jenom jsem zahledl, kdyz prepinali behem Bartoli/Panova, ze Belluci byl osetrovanej...Troicki me neprekvapuje, to je jeden z mala tenistu, ktere bych oznacil nalepkou labila, psychika pubertacky po kopackach od prvniho kluka:)
Thiemo tusim na kurtu s kamerama nebyl, ale videl jsem ho nedavno nekde na druhoradem challengeru a stacilo mi par minut.Pro me zklamani, hodne jsem si sliboval od letosni sezony, nevim, co se deje.
Reagovat
darek.vrana
Radek skvele!
Reagovat
smazaný uživatel
Berdycha som ešte nevidel hrať v druhej polovici sezóny. No napriek avizovanej zlepšenej hre očakávam v druhom kole dlhší zápas..Fognini je taký prechcaný hajzlík, hrá dosť neortodoxný tenis..Ako tipéra ma už mnohokrát zapálil..Berdych pravdepodobne vyhrá, no určite sa zapotí viac, než v prvom kole.
Reagovat
smazaný uživatel
Fogini je dobrý hráč ale myslim že berdych nebude mít problém protože fogini na jiném povrchu než antuka neumí
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě je teda zklamání co Petra předvedla nečekala jsem že to bude forma jako ve Wimbledonu ani hladký postup.Ale čekala jsem trochu víc než předvedla.50 nevynucených chyb a pár vítězných úderu,nízké procento prvního servisu ....Po Wimbledonu to prostě není ta Petra Kvitova co známe.Snad na sobě zamaká a povede jse jí zbytek sezony :)
Reagovat
Labi
Ž výkon byl hrozny je jasne...ale zklamala mě něčím jiným...měl jsem ji za skromnou tenistku která bude dřít a že takovy uspěch jako vyhrát wimbledon ji neukoleba ale spíše nakopne že se bude snaži zdokonalovat...bohužel v tomhle je největší zklamani
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas, to je asi ještě větší zklamání, i když si myslím, že Petru ta prohra a všechno hodně mrzí a štve a že ted někde brečí v šatně, a myslím že právě tohle by jí mohlo nakopnout, ted už si o sobě nebude myslet, že je bůhvíjaká tenistka, i když tenistka to samozřejmě kvalitní je, ale ještě není vůbec zralá a musí na sobě ještě hodně pracovat
Reagovat
rib
Je fakt, že se Petrou to dnes bylo "na ručník". Ale z čeho jsi usoudil, že není skromná a že nebojuje? Třeba bojuje sama se sebou, a to je možná ještě větší dřina než prostě hrát proti soupeři... Přeju jí, aby se na všechny nároky vykašlala a zase prostě hrála tu "svoji hru, soustředila se na každý míč a užila si to."
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel souhlas. Koukám teď na Watson - Sharapova (6:3 1:0) a i když Maria padá, tak bojuje, pohybuje se, prostě maká. Petru jsem od Wimbledonu viděl 3x, shodou okolností všechny 3 zápasy padla. Ale ani v jednom zápase nebojovala a zápasy odchodila. Poprvé jsem si říkal, že nerozehranost, podruhé mluvila o nevolnosti, dneska nevím co k tomu řekne...
Reagovat
smazaný uživatel
snad vypadne i MAria, aspoň by to tolik nebolelo, mohli bysme si aspon říct, e jediná Petra tady neudělala ostudu
Reagovat
smazaný uživatel
Panebože, ten ženský tenis je jedna veľká grcanica, vypnite to prosím a už nikdy viac. A ešte že rovnaké odmeny ako mužom ? Vtip desaťročia.
Reagovat
petrulinka
No tak jdi vyblít a hned ti bude líp, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Obávam sa, že nie.
Reagovat
rib
já bych se vrátila k něčemu, co mi udělalo radost - a sice Tomášův výkon! Hrál moc pěkně, bojoval, šel za tím, paráda. Jen tak dál!
Také Lucie - otočila zápas, líbí se mi, že zabojovala a dotáhla to. A pro všechny tady - je vidět, jak jsme v tom našem rybníčku schopní věnovat více energie diskusím o problémech a nezdarech než že bychom si se stejným úsilám všimli toho, co se podařilo...
Reagovat
petrulinka
Lucku jsem bohužel neviděla, což je škoda a Tomáš hrál velice dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, ale zase nevěřím tomu, že Lucka dokáže zastoupit Petru v tom očekávání postoupit třeba do čtvrtfinále, to podle mě nedokáže,ale kdyby přišlo na ten duel Šafářová- Kvitová, na který už bohužel nedojde, tak bych přesto věřil Šafářově, jelikož její hra je v současnosti mnohem lepší než Kvitové
Reagovat
petrulinka
Ale na Tomáše se hezky dívalo, oni se tak nějak s Petrou v těch výkonech střídají. Je to škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
To se budou v Hopman Cupu dobře doplňovat :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Lidi uklidněte se. Tak jí to nejde. Zttratila tempo a zapálení do hry. JE to výborná tenistka, která hold bude muset najít tu chuť do tenisu a bohužel to trvá a bude trvat ještě asi chvíli. Tak ji hnedka nezatracujte a nedělejte z ní bůhvíjakou "kr*vu"
Reagovat
petrulinka
Souhlasím, však já jsem tady psala, že jí budu fandit dále, jen by to vše měla zkusit probrat ze všech stran a přijít na to, v čem je problém
Reagovat
smazaný uživatel
taky souhlas, ale její forma už je na dně, potom co letěla měsíc střemhlav dolů, jsem zvědavej co nám k tomu poví Petra , určitě že jde dál, že se nic neděje, ale ona si musí uvědomit, že se NĚCO DĚJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
BooOoo
prý že do konce roku neobhajuje téměř nic, a ejhle, vypadne v 1.kole .. nevadilo by mi kdyby vypadla třeba ve 3. a obhájila, nebo OF, ČF .. ale hráčka, která vyhrála minulý GS a drří se v top8 by MĚLA MÍT NA VÍC
Reagovat
smazaný uživatel
Já říkal, že vítězství na Wimbledonu z ní nedělá kvalitní, spolehlivou hráčku s konstatními výsledky.. Ale ne, všichni se mohli zbláznit.. Držím palce Cetkovské.
Reagovat
BooOoo
nemám slov, nechápu, jak jsem mohl věřít, že bude mít ještě nějaký úspěch po Wimbledonu
Reagovat
smazaný uživatel
to ji brzo odepisuješ, však ještě s kariérou nekončí
Reagovat
smazaný uživatel
vždyt ona nedokázala ani třikrát přepinknout sít a to se jí podle mě nepovedlo tak měsíc
Reagovat
petrulinka
Přesně, vždyť je mladá. Jen musí přijít na to, v čem je chyba a někde ta chyba asi bude.
Reagovat
smazaný uživatel
ale myslim že by měla skončit kariéru s jejím koučem, protože podle mě ten jí už nemá co předat
Reagovat
petrulinka
To je reakce na STEVEGa
Reagovat
smazaný uživatel
Chyba je, že když se nedaří a nepadá to tam, nemá absolutně žádnou další alternativu. Přitom proti dnešní soupeřce to stačilo 3x vrátit přes síť :-(
To se mi teď líbí na Berdychovi, dřív byl to samé, buď se dařilo a šel daleko, nebo vyletěl v 1. kole. Až letos se konečně naučil udržet míč v situacíh, kdy se mu nedaří. Sice až do Wimbledonu se na jeho hru nedalo skoro dívat a až na betonech to začíná být zase ta razance co vloni, ale už má víc variant a proto nevypadává v prvních kolech. Nepamatuju u něj tak vyrovnané výsledky, jako letos, i když letos chybí ještě ta třešinka v podobě titulu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
přesně ona nemá žádlou jinou alternativu, když se jí nedáří tak prostě prohraje a nesnaží se ani nic změnit nemá fyzičku na to aby začala bránit nebo tak něco, takže podle mě by na tom měla zapracovat, Berdych svojí hru zlepšil , má ted víc alternativ jak hrát, kdežto Kvitová má jenom jednu
Reagovat
smazaný uživatel
ještě nám naštěstí zbývá druhá Petra
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová tak to je hodně velká ostuda, tohle by nemělo patřit do první třicítky tohle stvoření, od Wimbledonu naprostá katastrofa :(
Reagovat
petrulinka
Asi končím, opravdu se dnes na Petru nedá dívat
Reagovat
smazaný uživatel
Ani nebojuje, totální nezájem...
Reagovat
petrulinka
Tedy budu jí fandit dál, ale asi by se měla nad sebou zamyslet.
Reagovat
smazaný uživatel
ta by si měla zajít k psychologovi a nastěhovat se k němu, protože to co předvedla to bylo šílený, nechápu jak hráčka jako ona může dát snad 50 UE a tak málo vítězných míčů, ani by si nezasloužila vyhrát za to co předvedla, ta se už letos na 90 procent nevzchopía s Fed cupem to můžeme taky zabalit
Reagovat
BooOoo
aspoň má teď Lucka volnýho pavouka a může mít úspěch místo Kvitové
Reagovat
smazaný uživatel
Fandit budeme samozřejmě dál, ale to co dnes předvedla, to fakt nedělalo dobrej dojem. Být dnes její protihráčka, myslím si něco o namyšlené primadoně.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas s IK-Boris chovala se jak největší hvězda
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Lucka Š. to má uspěšně za sebou po výsledku 2:6 6:3 a 6:2.Petra bude mít co dělat a tou Rumunkou.Ubec jí nechodí první servis, děla hodně Unforced errors(první set 32)Bojuj Petro!!!!!
Reagovat
petrulinka
Mám trošku obavy, myslím, že to Petra dnes prostě nedá. To by se musela hodně rychle vzpamatovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, že vůbec nic nezmění. Vyhází set, vidí, že to tam nepadá, a stejně do toho buší dál jak hluchá do vrat.
Reagovat
petrulinka
No přesně to si říkám, že hraje furt stejně, pořád riskuje, i když vidí, že jí to nepadá. Takže se zřejmě díváme na poslední game.
Reagovat
smazaný uživatel
No, tak to má za sebou. Nemůžu si pomoct, tenhle výkon byla hodně velká ostuda zralá na vypískání od diváků. Nezájem o hru, ani náznak jakéhokoliv pokusu nějak změnit svou hru, fakt bída :-(
Reagovat
BooOoo
trápí se, podání nejde, údery taky ne, na začátku druhého setu se trochu vzchopila - vedení 2:0 .. ovšem je z toho nyní stav 2:3
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš Berdych v úvodním zápase na UD Open žádné náznaky senzace nepřipustil. UD Open? Co to je?
Reagovat
petrstary
Co třeba překlep?
Reagovat
LubosZabloudil
Díky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist