Berdych ještě neztratil podání, o první finále roku se utká se Söderlingem

15. 7. 2011, 13:21
Aktuality 27
ATP BASTAD - Tomáš Berdych na antukovém turnaji v Bastadu i ve druhém utkání potvrdil roli favorita a bez ztráty podání postoupil do semifinále. Přemožitel Slovince Kavčiče si o první letošní finále zahraje s domácím Robinem Söderlingem.
Tomáš Berdych

Tomáši Berdychovi se na prvním turnaji od vyřazení z osmifinále Wimbledonu zatím daří. Český tenista na antuce v Bastadu porazil oba papírově slabší soupeře hladce ve dvou setech bez ztráty jediného servisu a jako první ve Švédsku postoupil do semifinále.

Dnes si pětadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí poradil 6-1 6-4 s o rok mladším Slovincem Blažem Kavčičem, jenž si nevypracoval jediný brejkbol, ani v druhém letošním vzájemném souboji nezískal set a na první semifinálovou účast na turnaji ATP tak zatím musí zapomenout.

Berdych se letos mezi čtyři nejlepší hráče turnaje dostal již popáté, do finále se ale ještě nepodíval. Změnit se to finalista SkiStar Swedish Open z let 2005 (prohra s Nadalem) a 2008 (s Robredem) pokusí zítra proti domácí nasazené jedničce Robinu Söderlingovi, který si dnes ve dvou setech poradil s Italem Potitem Staracem.

"Jsem šťastný, že jsem vyhrál a jak jsem dnes hrál. Už se těším na zítřejší semifinále," píše na svém Twitteru Söderling.

Se Švédem, který předloni získal v Bastadu titul a loni prohrál ve finále, se Berdych dosud utkal dvanáctkrát a osmkrát pátému hráči světa podlehl.

Do semifinále se nakonec dostali všichni čtyři nejvýše nasazení tenisté. O druhé místo ve finále se utkají Španělé Nicolas Almagro a David Ferrer. Druhý jmenovaný se svým krajanem vyhrál všech sedm vzájemných duelů na okruhu, včetně čtyři roky starého finále v Bastadu a dvou letošních soubojů. 

Pětadvacetiletý Almagro dnes musel absolvovat dva zápasy, ale jak dohrávku 2. kola s dalším Španělem Guillermem Olasem, tak čtvrtfinále s domácím Michaelem Ryderstedtem zvládl ve dvou setech.  

Ferrer dnes za pouhých 55 minut zametl s Rakušanem Andreaem Haiderem-Maurerem.

- ATP 250 BASTAD (Švédsko, antuka, 398.250 eur) -
páteční výsledky (15. 07. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Ryderstedt (Švéd.) - Ramirez Hidalgo (Šp.) 6-4 6-2
Almagro (4-Šp.) - Olaso (Šp.) 6-2 6-3

Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (3-ČR) - Kavčič (Slovin.) 6-1 6-4
Söderling (1-Švéd.) - Starace (8-It.) 6-3 6-4
Ferrer (2-Šp.) - Haider-Maurer (Rak.) 6-1 6-1
Almagro (4-Šp.) - Ryderstedt (Švéd.) 6-4 7-6(4)

Semifinálové dvojice: Söderling - Berdych, Almagro - Ferrer.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
steve79
Co ten Berdych dělal, že dostal takový nářez? Já jsem tipoval, že vyhraje dva jedna na sety. Viděl jste někdo ten zápas?
Reagovat
smazaný uživatel
Objektivne receno, vse spatne. Tradicne male procento prvnich podani. Vseobecne mala razance uderu. Hodne chyb z jasnych pozic. Malo vinru.
Robin hral ,co potreboval. Proste bohuzel Tom dostal za vyucenou, byl jak zacek. Asi by to chtelo zmenu pristupu, cili jiny trener, Protoze ta razance, riskovani a vysoka uspesnost prvnich podani a es je to tam. Hraje opatrne, na jistotu. V delsich vymenach udela skoro vzdy cchybu prvni. Mam ho rada, ale dnes jsem opravdu trpela. Talent urcite je, ale mam pocit, ze ted ho uz delsi dobu promrhava. Zadna pozitivni zmena.Krupa ho urcite vytahl do desitky, to je pravda, ale ted dlouho stagnuje a udelal z neho hrace spise na jistotu a ne se zdravym riskovanim a razantnimi udery.Proste tenis co ted predvadi Petra.
Reagovat
smazaný uživatel
podle očekávání byl znát rozdíl 20-25 míst ve výkonnostní žebříčku
Reagovat
kohlik
já bych řekl tak 100
Reagovat
smazaný uživatel
to prece neni o zebricku, ale o hlave! :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli dneska Tomáš vyhraje, tk si troufnu říct, že se vrací....dnešním vítězstvím by mě o tom přesvědčil, protože všichni víme jaký kvality má Soderling na antuce a kor doma v Bastadu....Tkže Tome držim palce..=)))
Reagovat
hatatytla
Nevíte někdo kde by byl atp žebřížek pro Londýn. Vím že djokovic s nadal jsou kvalifikovaný užm ale žebříček jsem nenašel
Reagovat
smazaný uživatel
neřeš to. tam se berdych stejně nemá šanci dostat. bude tam hrát
Djokovič, Nadal, Federer, Murray, Ferrer, Soderling, Del Potro, Tsonga
Reagovat
smazaný uživatel
en.wikipedia.org/wiki/2011_ATP_World_Tour_Finals
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je ten žebříček: http://live-tennis.eu/race
Reagovat
smazaný uživatel
Super výsledek, velká gratulace. Pokud se nepletu, tak postupem do finále by se vrátil zpět na post světové sedmičky. Držím palce!
Reagovat
smazaný uživatel
nevěřím berdychovi
Reagovat
a.magerova
Já mu věřím !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zitra se ukaze, jestli ma Tom vzestupnou formu.I kdyz Robin se taky dost trapi. Doma se bude chtit vytahnout,ale i ho to muze svazovat. Dnes delal dost chyb.Uz bych Tomovi prala poradne vitezstvi, potrebuje to jako soli. Jednak na posileni sveho sebevedomi a na zacpani ust radoby odbornikum, kteri ho stale zatracuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám dotaz? Kde na internetu můžu sledova tenis živě, aniž bych musela vsadit?
Reagovat
smazaný uživatel
Vacsinou su tam vsetky dostupne streamy. http://www.lshunter.tv/
Reagovat
smazaný uživatel
Pokial by si potrebovala napovedu. Tak hore mas sporty. Tam si vyberes tenis. Naskoci ti tam ponuka zapasov. Vyberes si ktory chces, kliknes nan a objavia sa tam priame odkazy. Jediny link, na ktory potrebujes byt zaregistrovana u stavkovej kancelarii je bet365, takze ostastne idu v pohode.
Reagovat
kohlik
http://www.fromsportcom.com/
Reagovat
a.magerova
a vyznavače ruského jazyka :-)))
http://www.smotrisport.com/
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Berda porazil Sodu,byla by to pro jeho psychiku velmi dobra injekce.Budu držet palečky pro jeho výhru!Přiznejme si Tomáš to potřebuje porazit někoho z TOP 5 až 10 jako sůl!
Reagovat
Jiri
Konecne po delsi odmlce postup do zaverecnych kol. Berda ma na kazdeho, kdyz mu to sedne a ze uz je na case!
Reagovat
Mistr
Potřebuju slyšet, že proti Soderlingovi nemá šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně Matěji to se mi líbí:))

OT: jináč jsem se o víkendu oženil a kámoši nám jako svatební dar dali výlet na finále do Moskvy tak sem už už úplně nervozní a těším se jak fracek jak budu fandit
Reagovat
VlS
Neboj, on se určitě objeví :-))
Reagovat
smazaný uživatel
to si piš že nemá šanci. navíc když se hraje ve švédsku. bude rád, když uhraje set.
Reagovat
Mistr
Taky jdu proti němu.
Reagovat
VlS
Poměrně jistej výkon, nepustil Blaže ani k jednomu brake pointu, jen podání dneska nic moc, jen 2 esa a 1. servis pod 60 %, úspěšnost něco nad 70. Dobrý Tome, a teď hurá na Sodu (jestli se dostane přes Potita)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist