Berdych má ze své hry dobrý pocit. Daří se mi, pochvaluje si

12. 7. 2017, 22:05
Aktuality 44
Novak Djokovič popřál po předčasném konci čtvrtfinále ve Wimbledonu Tomáši Berdychovi hodně štěstí. "Vidím, že hraješ dobře," slyšel český hráč u sítě poté, co srbský tenista ze zápasu odstoupil. Berdych předtím vyhrál v tie-breaku první set a ve druhé sadě vedl 2-0.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Není moc co na tom hledat velkou vědu. Tohle se ve sportu stává," komentoval Berdych Djokovičovo odstoupení a byl rád, že znovu sklízí odměnu za svou dřinu. "Je to paráda. Proto trénuju a dělám všechny drobnosti pro svou kariéru."

Do semifinále Wimbledonu postoupil potřetí v kariéře a posedmé je ve stejné fázi na grandslamu. Proto nepociťoval zklamání, že si zápas nevybojoval. "Kdybych tohle zažil při svém prvním semifinále, tak bych z toho měl asi jiný pocit, ale už to mám párkrát za sebou. Tak vím, co od toho očekávat. Tohle k tomu patří, stane se. Je třeba rychle přehodit a znovu se zkoncentrovat dál," konstatoval Berdych.

V minulých dnech si Berdych nevšiml v šatně, ani třeba když se míjeli na masáži, že by měl bývalý první hráč světa nějaký problém. "Nikdo se nikde moc nezdržuje a už vůbec ne, když má nějaký problém. Akorát jsem zaslechl, co říkal po osmifinále, že se mu nelíbilo, že neměl dostatek času mezi zápasy," řekl Berdych.

V utkání hned poznal, že soupeř nehraje stoprocentně. "Když jsme začali, tak bylo vidět, že není fit, v pohodě. O to je to pak složitější, ale i to k tomu patří," řekl jednatřicetiletý Berdych. "Je to něco neobvyklého, protože takové situace nezažíváme každý den. I tak jsem rád, že se mi to takhle podařilo zvládnout."

Přes Djokovičův omezený výkon musel být pořád ve střehu. "Kdybych třeba první set prohrál, mohlo by to vypadat jinak. Těžko by zápas skrečoval," řekl.

V minulosti si ve Wimbledonu vybíral spíš on horší chvíle. Často si povzdechl, že co se mohlo pokazit, to se pokazilo. Teď mu šel osud naproti. "Za těch let už toho bylo dost a myslím, že i takový zápas si někdy zasloužím. Novakovo odstoupení pro mě znamená malou prémii za smůlu, která mě někdy dřív stíhala," řekl.

Na dvorci číslo jedna se hrálo hodinu a tři minuty. Berdych během oněch 63 minut ukázal opět dobrý servis i variabilitu, třeba když tie-break začal překvapivým zkrácením za síť. "On samozřejmě byl poznamenaný tím, že byl nějakým způsobem limitovaný, ale bylo tam zase všechno, co bych od sebe očekával," řekl.

Jako v osmifinále i nyní se dohadoval s hlavním rozhodčím. Důvodem byl výklad pravidel po jestřábím oku. Když dal v tie-breaku dobrý servis a Djokovič ho nevrátil, nechal sudí fiftýn opakovat.

"Beru to, jak to je. S tím nic neudělám. Jenom si můžu ulevit v danou situaci," řekl Berdych, který na dvorci rozhodčímu vyčítal, že nemají s kolegy stejný metr. "Evidentně je na nich vidět, že si to každý dělá, jak chce. Pokud budou rozhodovat podle pocitů a nikdy absolutně nedrželi raketu, tak to nikdy nemůže být stejný," řekl.

Do semifinále půjde s pocitem, že hraje dobrý tenis, a ten bude proti Švýcaru Rogeru Federerovi potřebovat. "Nepotřebuju někomu něco dokazovat. Hraju tenis pro sebe," zopakoval Berdych. Nechtěl ještě přemýšlet o finále nebo odpovídat, jestli věří v titul. "Tak daleko nejsme. Ale moje pozice teď asi nemůže být lepší. Daří se mi," řekl.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

44
Přidat komentář
spaniel
Snad ten dobry pocit zmizi po par gemech...
Reagovat
slacker
je to smutny kolik ceskych fanosuku je zakoukanych do cizich model a nepreji nasim.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tvl, co ty seš to za salónního anarchistu...

Byl snad Ernesto "Che" Guevara Čech? A v pistolnickém souboji bys fandil jemu, nebo Klausovi?
Reagovat
babolat.cz
já mám raději také Rafu, než Toma a třeba Aspikovi bych nefandil proti nikomu...snad jen proti Tomicovi :-)
Reagovat
Nola
to nie je iba o ceskej fans zakladni, aj trebars v Spanielsku, Srbsku najdes domacich, ktori nefandia domacemu hracovi, napriek tomu, ze su to velke hviezdy, tenis je sport, v ktorom narodna prislusnost nehra ulohu, je to sport jednotlivcov, k hracovi si vytvaras vztah pocas celej jeho kariery, ci uz sa ti paci jeho herny styl, osobnost.... nemozes to zmenit svihom carovneho prutika, a ani to nejde, spravny fanusik nikdy neopusti svoj idol
Reagovat
babolat.cz
něco jiného je to u kolektivních sportů
Reagovat
Franky
presne tak, ja som dokonca zozaciatku (niekedy okolo r.2009) fandil Nadalovi dokonca vo finale AO09 som vamosoval a pumpoval ruku jak on :) do roka sa to zmenilo Federer mi ucaroval a odvtedy sa mi okrem jeho velmi pekneho tenisu paci aj ako osobnost s vysporiadanym sukr. zivotom. A to vsetko napriek tomu ze ked v rokoch 04-07 dominoval tak som o nom ani nemohol pocut...
Reagovat
Stan_Borowitz
Předesílám, že nic proti Tomášovi nemám a kdyby hrál s kýmkoli jiným, tak jsem jednoznačně na jeho straně a pokud Rogera porazí, tak mu budu samozřejmě přát titul.

Ale už jen kvůli těm nabubřelým řečem doufám, že ho Roger porazí rozdílem třídy. Djokovič mu skrečoval, s Thiemem mohl klidně prohrát, se dvěma dalšími soupeři ztratil vždycky po setu. 3:0 porazil akorát veterána Ferrera, který je dávno za zenitem a vyjadřuje se, jakoby do semi postoupil bez ztráty setu.
Reagovat
Stan_Borowitz
...jednoznačně na jeho straně, a pokud Rogera porazí...

... je dávno za zenitem, a vyjadřuje se...
Reagovat
babolat.cz
nehraje nic zvláštního, jeho hra postrádá myšlenku, jen do toho buší, také se mi nelíbí, ale pořád je to Čech, a alespoň za ty předešlé roky, co mu štěstěna nepřála by si to zásloužil. Ale jak píši, za tu jeho nudnou hru si to nezaslouží.
Reagovat
Stan_Borowitz
Když to bereš takhle, tak to jo, ale raději na USO. Roger si za svoje výkony na trávě podobně jako Rafa na antuce zaslouží, aby se o Wimbledon nemusel s nikým dělit...
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím že je celkem jedno jak tam postoupil a nabubřele bych jeho slova taky nehodnotil. Je se sebou spokojenej a já se mu nedivím po tom jak hrál do French Open.
Reagovat
Stan_Borowitz
Mně tedy nepřipadá, že by do FO hrál nějak blbě a teď nějak zázračně. Na AO měl smůlu, že narazil na Rogera tak brzy a navíc zrovna proti němu podal Roger svůj nejlepší výkon na turnaji. V IW to byl sice výpadek s noname hráčem, ale tam se mu tradičně moc nedaří. V Miami zase smůla, že narazil na Rogera, tentokrát ale klidně mohl vyhrát a nikdo by se nedivil. Na antuce kromě FO prohrál vždy s hráči na své kvalitativní úrovni, takže žádné velké překvapení. Tady zatím hrál jeden celý zápas s hráčem svých kvalit a těsně ho vyhrál. Takže ten rozdíl je podle mne spíše v kvalitě soupeřů, s nimiž zatím musel hrát, než v nějakém zázračném zlepšení. Ale třeba se pletu.

Nicméně pokud se dobře pamatuju, podobné ódy se na něj pěly loni a pak dostal v semi od Murraye totální nakládačku.
Reagovat
raduz
V podstatě souhlas. Včera jsem viděl 2sety v podání Federera a byla top top kvalita. Berdych by měl s Ra onicem i Dimitrovem větší problém nežli s Thiemem ,Ferrera nepocitejme.Pokud chce Federer dosáhnout mety 20 GS, musí vyhrát W letos, jinak už to nedá. Vlastně mu až tak nefandim, na jeho zápasy se ale dívám nejraději,je nejlepší ..
Reagovat
Pedronegro
je asi všeobecně známé, že působí velmi nafoukaně a v rozhovorech nabubřele přehání viz po zápase s Thiemem, že to měl stále pod kontrolou, a vše ví nejlíp, nejnověji se mi moc líbilo, že při odchodu z kurtu z Djokem chtěli děti u plotu Noleho autogram a Tomáš se tam hned taky hrnul, ale od něj ho nikdo nechtěl, hezký trapas, ale holt je to náš Tomáš a lepšího zatím nemáme :)
Reagovat
Pedronegro
omlouvám se - chtěly děti ... , původně jsem chtěl napsat lidi :)
Reagovat
FulnekUltras
asi tak no... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale loni nehrál vůbec dobře, měl jen štěstí na los. Dyť málem prohrál i s Jirkou jestli si dobře pamatuju
Reagovat
Stan_Borowitz
Právě že hrál sakra dobře, když těsně porazil J1rku...
Reagovat
babolat.cz
Tak snad si Tom vzpomene...
Reagovat
babolat.cz
...
Reagovat
babolat.cz
...
Reagovat
turista
No jo v těchto zápasech Berďa věděl jak Rogera porazit. Musí to zkusit. A pokud to vyjde tak ve finále zdolat Querreyho, který jede na vítězné vlně.
Reagovat
Nola
vo finale bude skor Cilic, ako poziarnik Sam, a to bude iba dobre, so Samom by Fedex pozametal kurt ako vcera s Milosom, ak sa tam nejakym zazrakom dostane Tom, favoritom bude Marin
Reagovat
babolat.cz
Marin i přemýšlí, to je jeho deviza
Reagovat
turista
Ten požárník má zabijácký instinkt.
Reagovat
Franky
chlapci zbytocne fantazirujete...Zajtra dostane Beda lekciu a v pripadnom finale si to uz Rog nenecha ujst je jedno ci tam budem Cilic alebo Querrey
Reagovat
smazaný uživatel
Berdychovi musí zítra padat servis, který ho v takovýhlech zápasech většinou zradil. Jakmile bude mít převahu dokáže si s ní poradit líp než Raonič kterej hrál dost netakticky a Federera do výměn sám pouštěl nebo běhal na síť když to neměl pod kontrolou. Federerův servis to bude dost složitý jakmile mu bude padat ale return má zatím Tomáš taky výbornej takže čekám bitvu možná i na 5 setů.
Reagovat
Mayo
Kdybych třeba první set prohrál, mohlo by to vypadat jinak. Těžko by zápas skrečoval," řekl. /ou
Reagovat
Nola
maloktory hrac by po vyhranom prvom sete skrecoval, mozno by skrecoval neskor, mozno by si super prestal verit a napriek handicapu mu zapas odovzdal...

keby bolo keby.....
Reagovat
smazaný uživatel
Muj nazor je, ze to sel zkusit vyhrat ve trech setech a ze pak uz neveril ze dokaze dalsi minimalne tri sety zvladnout
Reagovat
Marduch
Hlavně ten překlad je pochybnej, podle idnesu Tom řekl, ze by treba Novak nevzdal tak snadno... Coz ten výrok posouvá jinam. Na kazdej pad je to ale cira spekulace, kterou se Tomas spis snaží upozornit na svuj kvalitní vykon v prvním setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem si ten moment kdy rozhodčí nechal v tajbrejku opakovat výměnu přehrál ze záznamu a rozhodčí rozhodl absolutně správně. Berdych neví co říká, bylo naprosto jasné že out byl vyhlášen ještě předtím než Djokovič zásahl míč a výměna se opakovala naprosto oprávněně. i přesto se teď Berdych rozčiluje jak malý kluk a povídá něco o rozhodování podle pocitů. Zcela zbytečně.
A je smutné že mu to nedošlo ani několik hodin po tomhle incidentu.
Reagovat
janek_da
situace jsem neviděl, ale Tomášovi vadilo rozdílné hodnocení stejné situace. S thiemem rozhodčí rozhodl obráceně.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si že by Berdych nemohl prorazit federera.roger hraje agresivní styl co nejdříve výměnu ukončit.pokud Berdychovi půjde servis jako doposud a bude posílat ploché tvrdé údery do rohu a k lajnam což mu vychází perfektně tak Roger by nemusel mít tolik prostoru myslím že nikdo takový proti Rogerovi ve Wimbledonu nenastoupil! Tomáš hraje až překvapivě skvěle čumím co ten chlap předvádí a toho jsme si nejspíš všimli všichni.
Reagovat
raduz
Berdych hraje opravdu velmi dobře, avšak těch setu už ztratil dost.Včera jsem se díval na Federera a tvrdím, že je velmi nepravděpodobné, aby ho někdo porazil. Čiší z něho neuvěřitelná jistota a v podstatě si vcechny vodí. Berdych by podle mě Dimitrova a možná ani Raonice neporazil Thiem na trávě je oproti nim výrazně horší. Federer by musel mít opravdu moc špatný den,aby prohrál. Je ve svých letech opravdu vynikající, a to vlastně po celou kariéru bez extrémních výkyvů na rozdíl od jiných špiček
Reagovat
Stan_Borowitz
třeba je to zkreslené nebo nějak vytržené k kontextu, ale dost mi to připomíná ty Rosolovy kecy, když se mu po dlouhé době podaří uhrát slušný výsledek.
Reagovat
svetova.dvojka
Federer hraje strašně rychle, takže je otázka jestli Berdych na tu svou hru , bude mít čas...
Reagovat
svetova.dvojka
Tak lepší Berdych než dopér Cilič že..., vypadá to ale , že Cilič je znovu dobře posilněný asi nějaké nové látky, bude těžké ho porazit. :-(
Reagovat
Kytka
Taky Mu pěkně vymetli jeho část žebříčku. Kdyby si Nadal nenarazil kebuli, třeba by vyhrál. Tomovi sice taky Nole vzdal, ale musel proti němu nastoupit a kdyby se Tomovi první set nepovedl, kdoví jak by to bylo. Čilič nemusel proti Rafovi uhrát ani game. Konečně měl Tom taky trošku štěstí.
Reagovat
Stan_Borowitz
Každý, kdo hraje s dopujícím hráčem, má proti sobě kromě soupeře ještě armádu špičkových chemiků. Něco jako když Mrakomor bojoval s Velenem se Slunečníkem, Větrníkem a Měsíčníkem za zády.
Reagovat
FulnekUltras
ukázat, co v Tobě vždycky bylo - jen se všelijakými psychozášprcy nemohlo dostat ven. Dneska jsi už tak daleko, že jsou Ti i tyhle "tradiční" bloky vlastně úplně jedno. Z velkých zvířat máš před sebou jenom dvě. A co může být na konci cesty větší odměnou, než dostat Fandinu do takového tranzu, že si Tvé nedělní finále doma prostě prosadí... ;)
Reagovat
Kytka
A bude křičet Berďulko jedééém.
Reagovat
FulnekUltras
tak nějak ;) - ono už by to chtělo se z počestně vedené domácnosti urvat v pátek ;) - něco podobného se už taky nikdy nemusí opakovat
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist