Berdych: Murray vyhrál boj o základní čáru

29. 1. 2015, 15:23
Aktuality 22
Podruhé za sebou skončil Tomáš Berdych na Australian Open těsně před branami finále. Z dnešní prohry s Britem Andym Murraym byl hodně zklamaný, ale zároveň je odhodlaný, aby příště udělal o krok víc.
Profily hráčů
Tomáš Berdych (© ausopen.com)

"Je třeba dál tvrdě pracovat. Dělat na věcech, které tady během těch dvou týdnů fungovaly. Ještě je vylepšit a být připraven na příští zápas. Cesta k dobrým výsledkům je dlouhá a je třeba být připraven," řekl devětadvacetiletý Berdych, který se zatím marně snaží získat grandslamový titul.

Přes rozladění po prohře s Murraym může být Berdych s úvodem sezony pod vedením nového kouče Daniela Vallverdua spokojen. V Dauhá hrál finále a v Melbourne grandslamové semifinále. A především - předváděl výborný tenis. "Začátek je dobrý, ale to mi nestačí. Musím se připravit dál, sezona je ještě dlouhá," řekl.

Do utkání s Britem vstoupil Berdych výborně. Snažil se držet stanovené taktiky a být znovu hodně agresivní, držet soupeře pod tlakem. "To jsem dokázal v prvním setu, víc ne," litoval dvojnásobný daviscupový vítěz. "Převážně to byl boj o základní čáru. Kdo u ní vydrží blíže, tak bude diktovat tempo. Já byl úspěšnější pouze v prvním setu, ale potřeboval jsem ještě dva a to jsem nedokázal," řekl Berdych.

Od druhého setu se zdálo, že Murray trošku změnil taktiku. Začal hrát aktivně a míč dříve po odskoku. "Myslím, že se držel pořád své hry a tu hrál skvěle. Rozhodly malé detaily a on po celý zápas vydržel na vysoké úrovni," ocenil Berdych, který ve druhém setu neuhrál ani game. Za poslední čtyři měsíce to byl už třetí "kanár", kterého inkasoval. "Andy využil toho, že jsem měl slabší chvilku," konstatoval rodák z Valašského Meziříčí.

Ve čtvrtfinále Berdych vyřadil Rafaela Nadala, ale dalšího hráče světové desítky už nezdolal. Vymlouvat se na nic nechtěl. "Na to musíte být připraveni. Já udělal vše dobře, ale můj výkon nestačil," řekl.

Po prvním vyhraném setu se zdálo, že Berdych u sítě, když si šli hráči sednout na lavičku, něco Murraymu řekl. Brit pak i diskutoval s hlavním rozhodčím. Podle Berdycha se ale nic nestalo. "Po vyhrané sadě jsem si řekl: 'Výborně'. To je vše. To snad můžu, když vyhraju set. Nic jiného za tím nehledejte," uvedl Berdych. "Byl to skvělý souboj, pro mě se špatným koncem. Tak to je. Takový je sport."

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
Fandina
ohromnééééééééééééééééééééé Lucíííííííííííííííííííííííííííííííííík
Reagovat
Stan_Borowitz
Nevíte někdo, co se s nimi stalo? Na to, že je Andy obecně vnímaný jako nesympatický hráč (s čímž nesouhlasím), měl Tomáš ve všech zápasech, které jsem viděl, strašně malou podporu diváků.
Reagovat
lars
tak fanousku Nadala je mnohem vic.
A Tomic hral doma
Reagovat
smazaný uživatel
Pamatuji si na ně, a myslím, že Tomáš říkal, že něco, že jsou to mladí kluci, že nemusí se naněm vyhazovat peníze.. Nebo něco v tom smyslu.. Rozpadli se, nějak..
Reagovat
smazaný uživatel
Ji, rozpadli se par let zpátky. Bylo to slozite v tom, ze byli tusim z ruznych koutu australie a jednoduse už neměli cas.
Reagovat
Jan
Ale byla tam vidět Andy army. Jestli se nepřeorientovali :)
Reagovat
George_Renel
To ne, ti Tomášovi nebyli tak sprostí. ;-)))
Reagovat
tommr
ale mohlo to bejt i lepší. Semifinále GS je velkej úspěch, ale poměrně jednoznačná prohra s Murraym je docela zklamání ...
V následujících týdnech čekají Toma dvě velký obhajoby - musí obhájit titul v Rotterdamu a finále v Dubaji. Tomáš bude mít proto co dělat, aby nevypad z elitní osmičky ...
Reagovat
carolyn
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/641473-ty-cesky-ho---ulevila-si-murrayho-snoubenka-smerem-k-berdychovi-brit-provokoval-vallverdua.html#hp-sez
Reagovat
Cico93
Dievčatá sa nudia asi:)
Reagovat
smazaný uživatel
mě by zajímalo, odkud to zjistili. Ve všech videích jsem viděl jen záběr na Kim bez zvuku.
Reagovat
EllNino
"Funking have it. You Czech Fucking Fuck" ...myslíš, že to je docela dobře odezíratlené ...
Reagovat
EllNino
*myslím
Reagovat
Hook2424
Berďa by měl trénovat víc halfvoleje a slajzy, pohyb s těmi jeho 90kg už asi o moc lepší nebude. Servis je taky věčná otázka! Hráč se 196cm by si měl podáním pomáhat víc.
Reagovat
Stan_Borowitz
Usain Bolt váží 94 kg, takže nechápu smysl tvého komentáře.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tedy spíš smysl té poznámky o váze. Jinak s tebou souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
on asi servis a pohybove slozky netrenuje.. :-) Je to take otazka startu. Ja jsem ten zapas nevidela, ale vsimla jsem se napr. u Andyho (na ktereho take skoro nekoukam) :-)) jak s Dimitrovem vybihal do returnu uz v okamziku, kdy Junior uhodil mic, uplne me to fascinovalo, vybehl stredem a teprve "cestou" upravil smer..
Jinak vsechno, k cemu musi Berda snizovat teziste, je pro neho kvuli stabilite obtizne, ale uz pri uderech i "bobkuje".. :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Takže jde spíše o výšku než o váhu a o obratnost než o start na míč a pohyb na kurtu jako takový. S tím souhlasím.

U Andyho jsem si toho všiml už dávno a zkusil něco podobného praktikovat na kurtu. Ale záhy jsem zjistil, že když dva dělají totéž, není to totéž.
Reagovat
smazaný uživatel
:-) vcasny start se uci uz decka z baby tenisu, nevyjadrila jsem se presne, fascinuje me, ze bezi proti takovemu projektilu, na cucku vyrazim i ja.. ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, rozumím. Proto je asi tak dobrej :-)
Reagovat
Fandina
že to Berďovi nevyšlo. Andy byl lepší, možná to chtělo víc útočit. Ale od komputeru se to radí. V každém případě moc držím palce do další sezony. Ať se daří. Berďo ... pojď pojď pojď!!!
Reagovat
turista
Tomáš bohužel v závěru turnajů prohrává dobře rozehrané zápasy což je škoda. Minulý rok vedl ve finále v Oeiras 6:0 po prvním setu a nevyhrál ho. Škoda, ten titul tam měl téměř v kapse.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist