Berdych na trávě druhou výhru nepřidal. Ve Stuttgartu podlehl Lópezovi

16. 6. 2017, 13:24
Aktuality 60
ATP STUTTGART - Tomáš Berdych na turnaji ATP 250 ve Stuttgartu své maximum z roku 2006 nevyrovná. Česká jednička ve čtvrtfinále podlehla 7-6(4) 3-6 4-6 Felicianovi Lópezovi. Španěl si tak letos vůbec poprvé zahraje semifinále, v němž narazí na vítěze domácího derby mezi Tommym Haasem a Mischou Zverevem.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych po finálové účasti na antukové akci v Lyonu doufal v solidní výsledek na letošním French Open. Ten však nepřišel. Česká jednička vypadla v Paříži už ve druhém kole, v němž byl nad její síly ruský talent Karen Chačanov.

Zklamaný jednatřicetiletý rodák z Valašského Meziříčí se poté rozhodl ukončit spolupráci s trenérem Goranem Ivaniševičem, se kterým spolupracoval od loňského srpna. Do travnaté části sezony tak finalista Wimbledonu 2010 vstoupil bez trenérského dohledu.

Přechod na trávu dlouhodobě nejlepší český tenista zvládl. Ve Stuttgartu, kde hrál naposledy v roce 2009 tehdy ještě na antuce, měl nejprve jako turnajová trojka volný los a včera popáté v řadě porazil svého oblíbeného soupeře Bernarda Tomice.

Druhou výhru ale nepřidal a své maximum z roku 2006 nezopakoval. Navíc byl před dnešním vyřazením žebříčkově největším favoritem na celkový triumf. V dnešním čtvrtfinálovém souboji podlehl ve 13. vzájemném duelu na trávě nebezpečnému Felicianovi Lópezovi, který se tak ujal vedení ve vzájemné bilanci a vyhrál i druhé vzájemné měření sil na trávě.

Dnešní třísetovou bitvu rozhodlo hlavně využívání šancí. Zatímco López vždy dokázal vytáhnout skvělé podání a zlikvidoval všech devět brejkbolů českého tenisty, Berdych po vydřeném vítězství v úvodním dějství v následujících dvou sadách vždy jednou zaváhal.

Oběma hráčům se dnes na servisu opravdu dařilo. Dohromady nastříleli 40 es (Berdych 21, López 19), Berdych však musel na podání absolvovat o téměř 30 výměn více a přestože procentuálně byl na returnu úspěšnější, Španěl dokázal své šance na rozdíl o jednatřicetiletého Čecha proměnit.

Berdych měl problémy hned ve třetím gamu, kdy na servisu čelil stavu 0-40. S nepříjemnou sérií tří brejkbolů Španěla si ovšem dokázal poradit a v jedenácté hře disponoval na returnu dvěma setboly. Také López první komplikace zvládl a vynutil si tie-break. V něm česká jednička soupeřovi povolila na svém podání jediný fiftýn a díky třem minibrejkům se ujala vedení 1-0 na sety.

Vůbec první brejk zápasu přišel v šestém gamu druhé sady. Berdychovi přestal fungovat první servis, musel tak do výměn a i díky nevynuceným chybám si poprvé prohrál podání. V závěru druhého dějství měl možnost sadu číslo dvě ještě zdramatizovat, nicméně López znovu odvrátil dva brejkboly v řadě a vyrovnal na 1-1 na sety.

Rozhodující dějství probíhalo podobně jako to předchozí. Berdych opět nevyužil šance na returnu, tentokrát měl čtyři brejkboly v jedné hře, a v sedmém gamu znovu zaváhal na servisu. Manko brejku proti solidně hrajícímu Španělovi už smazat nedokázal.

López si letos zahraje semifinále vůbec poprvé. Mezi nejlepší čtyřku naposledy postoupil loni v srpnu na tvrdém povrchu v Mexiku, na trávě dokonce před třemi lety.

Právě v roce 2014 prožil nejlepší travnatou část sezony své kariéry, když se probojoval do finále na prestižní akci v londýnském Queen's Clubu a o týden později triumfoval v Eastbourne, kde získal titul také o rok dříve.

V semifinále bude čelit domácímu hráči a publiku. O postup do finále si totiž zahraje s šestým nasazeným Mischou Zverevem, nebo přemožitelem Rogera Federera - německým veteránem Tommym Haasem.

Druhým semifinalistou se stal Lucas Pouille. Francouz si zahraje poprvé v kariéře semifinále na trávě. Ve čtvrtfinále porazil loňského finalistu Philippa Kohlschreibera a vrátil mu tak letošní porážku z Rotterdamu. V boji o své třetí letošní finále vyzve krajana Benoita Paireho, nebo Jerzyho Janowicze z Polska.

• ATP 250 STUTTGART •
Německo, tráva, 701.975 eur
páteční výsledky (16. 6. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
F. López (Šp.) - Berdych (3-ČR) 6-7(4) 6-3 6-4
Pouille (4-Fr.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-4 2-6 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

60
Přidat komentář
svetova.dvojka
Nadalovy trenýrky i lože Císařovny Sissi. 20 tipů na deštivou dovolenou.
V Manacoru na východě baleárského ostrova Mallorca se narodil tenisový fenomén Rafael Nadal a dodnes se tam vrací ? nikoli z nostalgie, nýbrž domů. Má zde vlastní sportovní centrum s hotelem, součástí moderního areálu je interaktivní muzeum plné trofejí i sportovního vybavení včetně dresů. V interaktivní části se zabaví děti i dospělí, mohou si vyzkoušet všechno možné od tenisového trenažéru po řízení formule 1.
Zdroj: http://cestovani.idnes.cz/dovolena-more-dest-tipy-0so-/kolem-sveta.aspx?c=A170614_211357_kolem-sveta_job
Reagovat
peggy
Pane Berdych,nesmutnete je Vam vice nez tricet a ta spicka pomalu odejde,nekdo drive jiny dele.Manzelka se bude uskromnovat,cha,cha????
Reagovat
FulnekUltras
přilepí se jinam ;)
Reagovat
Jabadu
Musím uznat, že jste majitelkou mnoha nesmrtelných komentářů a právem vám náleží místo v Síni slávy.
Líbí se mi, že neusínáte na vavřínech a stále nás zásobujete.
Ve vší úctě - Jabadu
:-)
Reagovat
svetova.dvojka
Ne bude s ním s lásky sdílet garsonku 1+0... klidně i bez koupelny.
Reagovat
Jabadu
Máš zajímavý pohled na předložky (prepozice) bratře v trysku (s lásky)
Ty asi vážně budeš ...
:-)
Reagovat
svetova.dvojka
a jo... z lásky děkuji za opravu, je vidět že nejsi úplně hloupý...
Reagovat
Jabadu
Já jsem tady asi jediný, který ti fandí.
A víš proč?
Protože já se cikánů nebojím.
Jistě, žádný by si na mě netroufl, pokud by jich nebylo alespoň deset.
Pokud opravdu jsi, važ si toho a klaním se ti.
Reagovat
svetova.dvojka
S tím nemám problém, já jsem byl vždy hrdý na to, že jsem Rom, není se za co stydět, stydět by se měli spíše ti tzv. "slušnočeši" tedy v překladu ty bílá rasistická hovada, co přeji smrt sotva narozeným dětem viz. první romská paterčeta, na nich se slušnočeši pěkně vyřádili... aspoň ukázali jakou mají "úroveň" , úroveň maximálních lidských ubožáků nebo spíše nelidských, ale hlavně že slušné lidi označují za sluníčkáře, lidumily apod... , no já se za to nestydím, lepší být sluníčkář než nějaké nechutné české rasistické hovado, které by i lízalo anál Hitlerovi kdyby žil
Ale tohle nepatří na tuhle diskusi...
Jinak já jsem nikde neměl problém s tím, že jsem Rom, na střední škole jsem nepotkal žádného rasistu, naopak spíše studenty a učitele co se Romů zastávali. Ta generace předpotopních a hloupých anticikánistů vychovaných za minulého režimu, už pomalu ale jistě dosluhuje...
Reagovat
Jabadu
Přeháníš. Nikdo paterčatům smrt nepřeje.
Největšími rasisty jsou Asiaté (asijská krutost), kterou Evropané moc nechápou.
Nebudeme se pouštět do zbytečných debat o rasismu tvého kmene. Bylo by to zbytečné, protože to souvisí s IQ.
A to ty velmi dobře víš.
Nech svůj kmen na pokoji a věnuj se svému životu.

"Život je cesta od jednoho průseru k druhému. ... A mezitím si občas zasouložíš."

(Jabadu, 16.6. 2017)
:-)
Reagovat
svetova.dvojka
Ten citát je od koho...? a četl jsem mnoho diskusí o paterčatech, byť jsem se do nich z pochopitelných důvodů nezapojoval a co to tam bylo za řeči, to bylo neuvěřitelné, včetně křišťálové koule, že už samozřejmě gádžové vědí, že paterčata v budoucnu nikdy nebudou pracovat a že budou na dávkách a kdesi cosi...to už se ani nedá publikovat...
Reagovat
Jabadu
Základ citátu je, tuším, od Immanuela Kanta. I když on to neformuloval tak vulgárně.
Celý problém je v tom, že my (gádžové) jsme implicitní a primární bojovnost ztratili.
Vy ne.
Ale v genech ji máme všichni.
A pořád jsme silnější. Máme jaderné zbraně, které mohou tuto planetu vyhladit několikrát.
Trump je velmi nebezpečný psychopat, který by byl schopen něco takového dopustit.
Je nevzdělaný, egoisticky hloupý a tím je nebezpečný.
Reagovat
Stan_Borowitz
Klídek... to tvrdilo Rudé právo už o Reaganovi. A před ním tuším o Nixonovi.
Reagovat
vrabejka
Konjuh - Rodina co to jako bylo? :D
Reagovat
Torn
Já si nemůžu pomoct, ale nepříjde mi, že herně jde Tomáš do kopru, možná tak hlava jde do kopru, protože mi nepříjde, že se zhoršil oproti loňsku hrou nebo tak, spíš to nedává jeho hlava a Goran to i naznačoval v rozhovorech, že prostě od lonského slepáku atd... se strašně psychicky srazil na dno.
Reagovat
smazaný uživatel
Zcela výstižný komentář!hlava je fakt dole měl šance s lopezem a nevyužil je.údery má pěkné razantní i čisté servis měl na úrovni 20 es ale i to mu nestačilo!fyzicky je na tom taky dobře pořád mu věřím a pořád nic:-)
Reagovat
Marduch
v kopru je už od loňska, ty hlavo.
Reagovat
Ondra979
no ale k cemu to je, zase mel velkou sanci a zase nic, takhle musi udelat ve Wimblu aspon 4. kolo, jinak temer s jistotou vypadne z top 20, a na to 4. kolo to teda moc nevypada..
Reagovat
svetova.dvojka
Prej titul..., když to tu někdo po vyřazení Federera napsal, tak jsem si ťukal na čelo a nakonec jsem měl opět pravdu..., 1 zápas a konec.
Reagovat
Dobry-den
Berďulka neměl štěstíčko, to je celý. Tomáš si však drží úctyhodnou sérii 13 turnajů v řadě, kde neprohrál první zápas. Řekněte, kdo jiný tohle má? Takže i přesto, že jde výkonnostně do kopru, tak si pořád drží neuvěřitelnou stabilitu. Bravo!
Reagovat
Andrew89
:D
Reagovat
babolat.cz
pane Berdychu...
Reagovat
smazaný uživatel
Moc sa o ňom nehovorí, ale Feli má veľmi solídnu sezónu. Treba to oceniť, na jeho vek skvelá výkonnosť.
Reagovat
Pe3k
Tjn, na trávě má že všech Španělů největší potenciál ;)
Reagovat
Torn
14 výher a 14 proher je solidní sezóna?:D
Reagovat
Pe3k
S fakty na něj nechoď, to není jeho styl...
Reagovat
misa
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Predpokladám, ze jeho zápasy si nevidel, ze áno?...V poslednom čase je na tom herne skvele a ked niekto vypadne na turnaji postupne so Zverevom, Murraym, Ferrerom, Djokovicom a Cilicom, tak to asi niečo odzrkadluje. Vsetko top 10 hraci, mimo Davida...

Ale na to potrebuješ mať hlbšie vnímanie, nie len také prvoplánové :)
Reagovat
Pe3k
Já myslel, že když to FedEx pustil Tommymu, tak že titul bere Berdyč, ale asi to nerekli Felimu. Tak snad to vyhraje někdo z domácích.
Reagovat
smazaný uživatel
Pustil :)

To čo je za retardovaný názor?..
Reagovat
Pe3k
Spíš retardovaná otázka, ale já od tebe nič jiné nečekám...
Reagovat
smazaný uživatel
Jáj, to bol názor od teba. Som nečítal autora, len obsah. Petríček, retardíček. Už všetko sedí :)
Reagovat
Pe3k
O5 lžeš.
Reagovat
Nola
Tomas, odkedy nosi Noleho tenisky sa mu lepi smola na paty...

rozdiel bol vo vyuzivani BP, Feli vzdy jeden v sete vyuzil, Tom ich klasicky zahodil, Feli je atypicky spaniel, hra na trave mu sedi, Tomas nebol horsim hracom, iba psychicky menej odolnym
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak si holt Ester bude muset MB koupit z kapesného...
Reagovat
Marduch
jj, nic se neděje, podstatný sou grenslemy.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jich má tolik......
Reagovat
Marduch
O to víc se na ně musí soustředit a časovat formu, bohužel na úkor nějakých připrdnutých lol dvěstěpadesátek ...ironie.
Reagovat
Pavol
Už si naňho verí každý.
Reagovat
Torn
To je mi zase prognóza. :D
Reagovat
babolat.cz
:-)
Reagovat
Nola
iste, Tomas mal s Felim pred zapasom vyrovnanu statistiku, trava je jeho top povrch, z GS mu najviac sedi Wimbledon
Reagovat
Andrew89
je čas jí do tenisového důchodu:)
Reagovat
Torn
Je tvůj čas si zrušit profil na TP. :D
Reagovat
Andrew89
jsem tu déle než ty na tomto světě:)
Reagovat
misa
:)
Reagovat
Torn
O tom dost pochybuju. :D
Reagovat
Kytka
Nevím proč by měl jít Tom do tenisového důchodu. Nejlepší roky má možná za sebou, ale pořád není jediný náš tenista, který by ho mohl alespoň částečně nahradit. jen ať ještě nějaký ten rok hraje. Holt jsi někdy dole, někdy nahoře, tak to v životě chodí. A to jsem už hodně dlouho na světě, abych tohle věděla. Určitě dýl jak Andrew89.
Reagovat
babolat.cz
za důchodce ještě prosím názor Fandiny...
Reagovat
Kytka
Já jsem taky za důchodce.
Reagovat
Andrew89
no právě...koukej raději na ordinaci než chodit sem na diskuzi:)
Reagovat
Kytka
Tak ordinace mně tedy nebaví, je ti kravina. Já seriály nemusím.
Reagovat
Kytka
A vůbec, jsi snad správce, abys rozhodoval, kdo se může zúčastňovat diskuse tady? Ne každý důchodce musí dřepět v papučích před bednou a sledovat stupidní seriály nebo filmy pro pamětníky.
Reagovat
Andrew89
s tebou se nikdo nebaví
Reagovat
Andrew89
už takhle jsem ti prokázal čest, že jsem reagoval na tvé komentáře.
Reagovat
Kytka
S tebou je fakt nejlépe se nebavit, Trolle
Reagovat
Krisboy
Co máš proti filmům pro pamětníky? Já mám do důchodu ještě docela daleko a přesto je mám rád...
Reagovat
babolat.cz
takový Vlasta Burian, to se neokouká
Reagovat
Kytka
Proti filmům pro pamětníky nemám nic. Ale proti tomu, když napíšu, že jsem důchodce, aby mně někdo vykazoval, abych se radši dívala na jakýsi stupidní seriál a nediskutovala tady. Někomu asi vadí, že důchodci mají také jiné zájmy než seriály v TV.
Reagovat
Fandina
Tak tak. Mně zase připadá naprosto mimo, aby mladý člověk diskutoval na webu o tenise a nezabýval se raději něčím aktivně, než klábosením na webu. U důchodce, který si už jen života užívá a nemá co na práci mi to připadá naopak namístě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist