Berdych na úvod Roland Garros porazil Němce Struffa

30. 5. 2017, 20:06
Aktuality 23
FRENCH OPEN - Tomáš Berdych první kolo French Open už pětkrát v kariéře a čtyřikrát v lichém roce nezvládl, letos však do pařížského grandslamu vstoupil očekávanou výhrou. Až na klopýtnutí ve třetím setu měl utkání s Němcem Janem-Lennardem Struffem pod kontrolou a zvítězil 6-1 6-1 4-6 6-4. V dalším zápase narazí na ruského mladíka Karena Chačanova.
Tomáš Berdych

"Vždycky můžete udělat něco líp, to je bez debat. Ale celkově to byl fajn zápas. S ním mohl být hodně těžký, ale podařil se mi vstup i čtvrtý set," řekl Berdych novinářům.

Loňský čtvrtfinalista turnaje přijel do Paříže povzbuzený finálovou účastí v Lyonu a skvěle rozjel i souboj se Struffem (47. hráčem žebříčku ATP). Diktoval tempo hry a první i druhý set získal shodně 6:1. Navíc po brejku vedl ve třetím setu už 3:1.

Nic v tu chvíli nenasvědčovalo komplikacím. Berdych ale přišel o servis na 3:3, když se předtím dohadoval se sudím, jestli jeho první servis při výhodě neměl být eso, což by znamenalo vedení 4:2. "Rozhodčí udělal jedno sporný rozhodnutí. On pak zahrál dobře, už neměl co ztratit a hrál hrozné riziko," řekl svěřenec chorvatského trenéra Gorana Ivaniševiče. V koncovce si znovu po obranném lobu soupeře prohrál podání, čímž ztratil třetí set.

"Škoda, že jsem zápas nedorazil ve třech, ale čtvrtý set jsem měl pod kontrolou," uvedl Berdych. Ve čtvrté sadě nejdříve neudržel brejk, ale ten z páté hry mu už stačil. V utkání trefil 27 vítězných míčů. Udělal 28 nevynucených chyb, zatímco riskantně hrající sedmadvacetiletý Němec jich předvedl 58.

Berdych si pochvaloval, že se mu vyplatila cesta do Lyonu. Dobře si zatrénoval a vyhrál tři zápasy, když mimo jiné porazil Kanaďana Milose Raonice. Podlehl až ve finále domácímu Jo-Wilfriedu Tsongovi. "Já jsem chtěl hrát zápasy, což jsem si splnil. Pro mě to bylo spíš spojení tréninku a přípravy, abych se tu cítil co nejlíp. A málem to dopadlo úplně nejlíp, jak mohlo. Mohl z toho být další titul. Škoda," řekl Berdych.

Jeho další soupeřem v Paříži bude jednadvacetiletý ruský tenista Karen Chačanov, který hraje třetí grandslam v kariéře a v Paříži startuje poprvé. V pořadí dvouhry ATP je je na 53. místě. "Dneska žebříček není žádný ukazatel. Hlavně v případě mladých borců, co se derou nahoru a hrají hodně nebezpečný tenis. To je případ Chačanova," řekl Berdych o rodákovi z Moskvy, který trénuje v Barceloně.

S Chačanovem, který letos dokázal porazit třeba Belgičana Davida Goffina, si párkrát zatrénoval, proto ví, co ho ve čtvrtek čeká. "Hraje hodně agresivně, nebude to vůbec jednoduchý utkání," řekl Berdych.

• FRENCH OPEN 2017•
Francie / Paříž, antuka, 12.780.000 dolarů
úterní výsledky (30. 05 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Berdych (13-ČR) - Struff (Něm.) 6-1 6-1 4-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
Fandina
dobře. A samozřejmě držím palce dál, nejlépe do finále a tam titul. Pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1305119006273425&id=222913534493983 :-D
Reagovat
letityfanousek
za toho stavu 42 v pátém. Kdyby to bylo obráceně, hlediště by burácelo nádšením. Takže je to ok.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jenže jen o to nešlo přeci, Lokoli si nestěžoval na konkrétní situaci, ale že ho prudil Kližan celý zápas tím, že schválně nedobíhal kraťasy atd.
Reagovat
janek_da
Tak to by naprdlo kdekoho.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ono to působí dost (tragi)komicky..borec vypustí nejspíše dva sety, vůbec se nesnaží a pak tam řve po soupeřově DF a teatrálně si hraje na Stana. :)))
Reagovat
janek_da
Proto mám Kližku rád.
To stěžování si, že nedobíhal kraťasy, že to bylo nesportovní mě fakt dostává.
Zrovna nedávno mi tvrdil maník, že podání spodem je nesportovní a je to špinavý trik.
Reagovat
smazaný uživatel
Lokoli sa choval jak chuj, Klizo dal out, Lokoli sa zacal tesit buchat do srdca, Lokoli dal prasa, neomluvil sa, nastrelil Klizana atd. Takze za mna palec hore a este si s nim isiel podat aj ruku
Reagovat
smazaný uživatel
A to jak sa hral na Stana a krical allez bolo strasne vtipne bo to robil Lokoli cely cas :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Sorry, ale zastávání Kližana nepodporuji. Stejně jako já jsi ten zápas nejspíše neviděl, tak těžko říct s těmi kraťasy, ale je kraťas a kraťas a zrovna u Kližana si umím představit, že na to dlabe, aby pak následně se jako divadelník radoval po soupeřově DF...nepřijde ti to prostě pokřivené?
Reagovat
janek_da
Na nedobíhání nevidím nic špatného. Co by mi vadilo, to by bylo to radování po chybě a hlavně totálně nevynucené. Zápas jsme neviděli, ale dovedu si představit vyhecovaného Francouze, že se taky radoval po Kližanových chybách.
Reagovat
Herbert_Hoover
Pokud to byly kraťasy do půle kurtu, tak to mohlo působit komicky. :) Každopádně de facto to byly pro Lokoliho snadné body tím pádem, tak by měl být na jednu stranu rád. :))
Jako sice není úplně argument, že z pohledu Lokoliho to třeba byla až vendeta za Kližanovy výstřelky, ale dalo by se to snáz pochopit. Každopádně je na každém, jak na to bude reagovat, ale holt Lokoli není žádný matador, který by se nad tím asi snáz povznesl. Možná to umocnil i jakýsi pocit výjimečnosti, že je domácí hráč a někdo si proti němu dovolí tohle. :)) Asi ještě Kližana moc neznal, v dalším zápase už bude vědět, co může přijít a třeba bude lépe zocelen. :)
Reagovat
fialka
Podľa neho na vine sú Korzičania, ktorí ho provokovali. :) Kližanovi stačí málo a je vytočený. On je vždy neviniatko, fagan je to a basta.

http://tenisovysvet.takurcitee.sk/klizan-exkluzivne-z-pariza-mal-som-natrhnuty-sval-vyhru-v-burlivej-atmosfere-si-velmi-cenim/
Reagovat
gigin
Ernie said in his presser that he will play the Challenger in Prostejov. He's alt #38. Did he get a WC or will he play the Quali?
Reagovat
smazaný uživatel
coze???? :-)
Reagovat
gigin
Je to tak. Momentálně je někde kol 500 místa.
Reagovat
gigin
538, 60 bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
:-( A jinak jsem se (teprve!) podivala (v ramci perspektiv) na jeho datum narozeni, neuveritelny, datum 30. 8. je pro me ne sice primo osobni, ale osobne velmi, ale velmi (zivotne) peprne.. :-))
Reagovat
gigin
:))))))
Reagovat
FulnekUltras
jj, na konci prázdnin to už málokdo vydrží... ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
OT... Ještě že toho tsongu přerušili. Dnes to byl hodně špatný výkon. Doufám že zítra olivu přejede
Reagovat
Krisboy
Dneska Olivu slupne jak malinu :)
Reagovat
janek_da
Vymačká ho jak citron
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist