Berdych nedal šanci Fogninimu a v Melbourne je posedmé ve čtvrtfinále. V něm vyzve Federera!

22. 1. 2018, 05:07
Aktuality 199
AUSTRALIAN OPEN - Tomáš Berdych si posedmé v kariéře zahraje čtvrtfinále Australian Open. Dlouhodobě nejlepší český tenista v osmifinále po dalším výborném výkonu bez ztráty setu přehrál Fabia Fogniniho. Ve čtvrtfinále se Berdych pokusí zaskočit největšího favorita a obhájce titulu Rogera Federera.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych ukončil loňskou sezonu kvůli problémům se zády předčasně a do té letošní nevstoupil vůbec dobře. Na turnaji ATP v Dauhá totiž skončil hned v prvním kole na raketě Struffa a neobhájil loňské semifinále.

Na úvodním grandslamu sezony má ovšem fantastickou formu. Dlouhodobě nejlepší český tenista ve čtyřech sadách přehrál domácí talent de Minaura, Garcíu-Lópeze, ve třetím kole neztratil set s nasazenou dvanáctkou Del Potrem a dnes po dalším výborném výkonu porazil 6-1 6-4 6-4 Fabia Fogniniho a ujal se vedení ve vzájemné bilanci s Italem.

Česká jednička v dnešním utkání i přes mizernou úspěšnost trefených prvních servisů (47%) nastřílela deset es, 37 vítězných míčů oproti pouhým 20 nevynuceným chybám a jen dvakrát přišla o podání. Italský tenista skončil s poměrem winnerů a chyb 37-32 a jeho servis se Berdychovi podařilo prolomit šestkrát.

Dvaatřicetiletý rodák z Valašského Meziříčí do zápasu vstoupil skvěle. V úvodní sadě odvrátil všechny tři brejkboly, soupeře dvakrát brejknul a za 34 minut šel do vedení.

Ve čtvrtém gamu druhého dějství poprvé přišel o podání a tím i o náskok brejku. V sedmé hře ovšem na returnu znovu úspěšně zaútočil a výhodu si tentokrát pohlídal.

V podobném duchu se nesl i třetí set. Berdych šel opět do brejku, ale v šestém gamu o něj přišel. V následující možná klíčové hře vydřel další brejk a k vítězství a postupu do čtvrtfinále dokráčel dvěma udrženými servisy.

"Fabio je velmi těžký soupeř. Nikdy nemůžete vědět, co od něj očekávat. Musíte se soustředit od začátku do konce. Ten náskok na začátku mi hodně pomohl k výhře," řekl v rozhovoru na kurtu Berdych.

"Potvrdilo se, že tohle je můj oblíbený kurt. Užil jsem si každou minutu," řekl Berdych v rozhovoru na kurtu Margaret Courtové. "Fognini je nevyzpytatelný soupeř, ale hrál jsem ostražitě každý míč a jsem rád, že jsem uspěl ve třech setech."

Berdych měl v Melbourne v letech 2011 až 2016 vynikající výsledky. Ani jednou neskončil dříve než ve čtvrtfinále, které si na Australian Open po dnešní výhře zahraje už posedmé v kariéře a bude v něm usilovat o třetí semifinále na úvodním podniku velké čtyřky.

Loni jeho šňůru čtvrtfinálových účastí ve třetím kole přerušil Roger Federer, s nímž si právě letos ve čtvrtfinále zahraje. Největší favorit a obhájce titulu v osmifinále porazil 6-4 7-6(3) 6-2 Martona Fucsovicse. Se švýcarským fenoménem prohrál osm posledních soubojů a celkově s ním ve vzájemné bilanci prohrává 6-19.

Na Australian Open na svého loňského i předloňského přemožitele nestačil celkem čtyřikrát. Federer vyhrál všech sedm letošních zápasů a v Melbourne ještě neztratil set.

"Soupeře si holt vybírat nemůžeme. Pokusím se připravit, jak nejlépe umím. Cítím se skvěle a zatím se mi tady daří. Půjdu si ten zápas užít a chci předvést dobrý tenis," počítal Berdych předem s duelem proti Švýcarovi, přestože Federer v té době stále bojoval v Rod Laver Areně.

"Pokud existuje plán, jak uspět, tak bych ho rád znal, abych byl upřímný," řekl s úsměvem Berdych k nadcházejícímu utkání s jedním z nejlepších hráčů historie a dodal: "Půjdu předvést co nejlepší výkon a budu věřit, že to můžu dokázat. Už jsem ho porazil, i na grandslamu, ale samozřejmě je to extrémně těžké."

Poslední čtvrtfinálovou dvojici vytvořil překvapivý přemožitel Dominica Thiema Američan Tennys Sandgren a Hyeon Chungem, který po Alexanderu Zverevovi zastavil i Novaka Djokoviče. První dvě čtvrtfinále byla obsazena již včera; střetnou se v nich Rafael Nadal s Marinem Čiličem a Grigor Dimitrov s Kylem Edmundem.

• AUSTRALIAN OPEN 2018 •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 55,000.000 australských dolarů
pondělní výsledky (22. 01. 2018)
• Dvouhra mužů - osmifinále •
Berdych (19-ČR) - Fognini (25-It.) 6-1 6-4 6-4
Federer (2-Švýc.) - Fucsovics (Maď.) 6-4 7-6(3) 6-2
Sandgren (USA) - Thiem (5-Rak.) 6-2 4-6 7-6(4) 6-7(7) 6-3
Hyeon Chung (Kor.) - Djokovič (14-Srb.) 7-6(4) 7-5 7-6(3)
Čtvrtfinálové dvojice
Nadal (1-Šp.) - Čilič (6-Chorv.)
Dimitrov (3-Bulh.) - Edmund (Brit.)
Hyeon Chung (Kor.) - Sandgren (USA)
Federer (2-Švýc.) - Berdych (19-ČR)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

199
Přidat komentář
Mayo
Berdych vs Dimitrov
Reagovat
Krisboy
Wow! Při té představě se až tají dech :)
Reagovat
janek_da
Sice tam měl být J1rka, ale co ...
Reagovat
Fandina
Všechna finále s mými oblíbenci beru. Samozřejmě, Berďulka je nejvýš, ale jinak Roger Gríša, Berďa Gríša, nádhera.
Reagovat
Torn
To budeš z toho celá divá, když to výjde co? :D To nás tady opět uberďulkuješ a ugríšánkuješ...:D
Reagovat
Fandina
Jo, ale když vyhraje Roger, tak budu mít také radost. Jen mu narozdíl od jiných neříkám tak zdrobněle. Ale je to také můj Rožerýnek. :))
Reagovat
Krisboy
Cože? Rozmarýnek..??
Reagovat
Mayo
Gratulujem sikmacovi, je to veľký tenista.
Reagovat
smazaný uživatel
No kurde fix tohle byl mazec. Díval jsem se na poslední set a Nole to měl dneska strašně těžké. Každý fifteen musel doslova vyrvat Chungovi z rakety, ten mladej típek byl prostě všude a nádherně na kurtu řekl, že Nole je jeho celoživotní idol a přesně tak to vypadalo. Djokovič dneska hrál proti zrcadlu, byl poražen sám sebou. První dva sety to vypadalo, že Nole je zdravotně indisponovaný a Chungovo vítězství nebude mít takovou váhu, ale v posledním setu a posledním TB tohle nemůže nikdo říct. Nole hrál slušný tenis a neskutečně bojoval, ale Chung si ten zápas vyhrál sám brutálními prohozy, fyzickou a atletickou schopností a Noleho prostě přebránil. Smekám před tímto mladíkem a jsem rád, že po Zverevovi dokázal výkon zopakovat a ještě o několik levlů zvednout. Nolemu přeji mnoho zdaru na dalších turnajích, je to šampion, ale stojím si za svým názorem, že jeho motivace po vyhraném FO spíše upadá a bude velmi těžké vrátit se na vítěznou vlnu.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel som, že Djokovic ide za víťazstvom v turnaji, ako turista tvrdil. No dnes vyšlo na povrch, že ma ten človek len celý čas bezostyšne klamal.

Kozoroh môže opäť s pokorou prestúpiť medzi fanatikov a vybavené. Za dva roky je už isto etablovaný. Nole 7GS bez výhry a len s jedným finále, takúto sériu mal naposledy, keď mal 21-22r, desať rokov dozadu. Navyše mimo Austrálie je jeho úspešnosť komplikovaná.

Z Chunga mi samozrejme padala sánka. Dokáže tento level zopakovať?..Nemyslím. Potenciál fantastický! Chung, Zverev, Kyrgios, Rublev?..Kto tvrdil, že mladá nastupujúca generácia neexistuje?

Je pravdepodobné, že tento turnaj vyhrá Federer alebo Nadal. Pre fanúšikov sa tak turnaj môže skončiť iba veľmi dobre alebo veľmi zle. Nič medzitým. Zaujímavé.
Reagovat
smazaný uživatel
*Pre fanúšikov oboch táborov.
Reagovat
Torn
To je zase prognóza jako stehno....fakt p. smolík es-em-lomos ohlaš se...
Reagovat
EllNino
... S písní bláznivou :D
Reagovat
Torn
...jjj. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ktorá?..Že RN A RF sú pravdepodobní víťazi?..Alebo že Chung nezopakuje tento výkon?...ty koľko sleduješ tenis?..
Reagovat
Torn
Obecně ty tvoje prognózy v poslední době tady. Jak já sleduju tenis? :D Docela často, víc asi než bych měl..:D
Reagovat
smazaný uživatel
No veď, buď konkrétny kľudne.
Reagovat
brixner
"Přečtémyš!"

"Co řiká?"

"Prozradim za pět korun!"

:-)))
Reagovat
VlS
Smolík si přece vezme Pištu Hufnágla
Reagovat
a.magerova
Už i oni dva?!!!
Začínám ztrácet smysl života.... :-P
Reagovat
Krisboy
Smekám až pod zem :)))) Bravo, bravo, bravo!!!!
Reagovat
mahycek
Chung dnes výbornej. Ale vítěz AO ?? Co je to za totální blbost.
Reagovat
smazaný uživatel
Může se stát ale nemyslím si to podle mě by takový koncert třeba s Tomášem neuhral na něho třeba agresivní styl.
Reagovat
mahycek
To čuměl Štěpec a Agassi při tom křižném prohozu!!!!
Reagovat
VlS
Radek by si měl koupit vteřiňák a přilepit si trencle k židli, jinak bude mět z těch dřepů strašně silný stehna.
Reagovat
EllNino
Ženy na plac :D ...
Reagovat
dadaft
tohle holkám nezávidím.
nastoupit po tomhle,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
smazaný uživatel
Nadhera. Chudak Noje ale :/.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Chung fantastický tenis, Novak bojoval až do konce i přes jasný zdravotní problémy. Chungovi přeju, aby aspoň ještě jedno kolo udělal, protože on by mohl být budoucností tenisu, teprve 21 let! zaujal mě mnohem víc než všichni v jeho věkové kategorii, i víc než Zverev
Reagovat
EllNino
rozhodně víc než Zverev ...
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev usnul na vavřínech. Potřeboval by vyhučet tak za TOP 20, aby se vzpamatoval.
Reagovat
Mayo
Vy ste tuším tipovali na celkového víťaza Djokoviča?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
jj, tak ještě mám ve hře Wozniacki :D
Reagovat
a.magerova
Doufám jen, že TO bylo z pověrčivosti a nechtěls vyvíjet zbytečný tlak na Roger... ;-)
Reagovat
vrabejka
Čung wow aby to nebyl v Neděli vítěz AO 2018.
Reagovat
Serpens
To je neskutečné, co Chung má za forehand. Tohle může s trochou konzistence klidně stačit i na absolutní světovou špičku.
Reagovat
spaniel
Chung ma nervy z oceli.
Reagovat
EllNino
Mečboly
Reagovat
EllNino
neuvěřitelný tenis od Chunga :O ... smekám klobouk, který nemám
Reagovat
Ondřej.Jirásek
já jsem snad lepší prohozy nikdy neviděl :D Chung je v tom mistr
Reagovat
smazaný uživatel
woooow
Reagovat
dadaft
teď ten zpomalený Chungův dokluz po betonu --- brutal.
a někde už jsem to viděl.
Djokovič hraje sám proti sobě. )))
Reagovat
Mayo
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :)
Reagovat
vrabejka
Gratulace Chungovi k vítězství.
Reagovat
janek_da
ještě nevyhrál
Reagovat
vrabejka
vyhrál
Reagovat
janek_da
To nevíš, že je podrazácké gratulovat dokud není zápas ukončen?
Reagovat
janek_da
Teď mu můžeš pogratulovat.
Reagovat
mahycek
Ten komentátor fandí Djokovi a ani to neskrývá. Samé Novak,Novak,Novak. Už vloni jsem mu to říkal, trochu začal být ohjektivní, ale už na to zapomněl a zase už jen Novak.
Reagovat
smazaný uživatel
V každom každučkom geme má Djokovic sance na príjme!..Neuveriteľné, ako zvláda Big pointy ten Aziat.

Samozrejme, že som škodoradostný a prial som Chungovi výhru, ale niekde v strede zápasu sa to zlomilo a nech postúpi Djokovic.
Reagovat
vrabejka
Fanoušek Nadala věří víc Nolemu ako jeho skalní :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, že Chung zopakuje tento výkon, že je toho schpný v ďalšom priebehu turnaja. To je celé. Pred pár dnami hladko prehral s Edmundom a Ferrerom. Djokovic Federer môže byť ozdoba turnaja a ja si to rád ako nestranný pozriem. Teda asi nepozriem, ale chcel by som.
Reagovat
EllNino
a kde jsou jeho skalní fanoušci ? :D zatim jsem tu dneska žádného moc nezaregistroval :D
Reagovat
smazaný uživatel
Noje na AO neprehral v 3 setoch od 2007.
Reagovat
Mayo
Noje :D
Reagovat
com
a Stepanek dostane vyhazov :D
Reagovat
dadaft
n e u v ě ř i t e l n é
Reagovat
smazaný uživatel
Chung je baby Djokovic
Reagovat
vrabejka
Nole už se zvedá kdo vyhraje tento set vyhraje celý zápas.
Reagovat
Krisboy
Ano, ten set totiž vyhraje Chung.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
je prostě moc v dnešním zápase, on vůbec Novak, pokud se nepletu, má na letošním AO velké problémy s využíváním BP, ale možná se pletu...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tak jsem se nemýlil

Young 6/25
Monfils 7/15
Ramos 5/12
Hyeon Chung zatím 5/19

mohla by mi nějaká dobrá duše, fanoušek Djoka asi, říct, jestli je to u něj normální? :)
Reagovat
Marduch
Dle poslední konfrontace s Wawrinkou ve finale USO2016 ano.
Reagovat
mayday
Kdyby tak Berďa dokázal sundat Rogera, tak bych mu v semifinále věřil na kohokoliv z těch tří možností aktuálně. A ve finále se může stát cokoliv. Ale jasně, podobně narysovany už to měl víckrát.
Reagovat
vrabejka
Velký obrat přichází
Reagovat
Krisboy
Těžko...pouze drobná korekce skóre :)
Reagovat
EllNino
naložte na Chunga
Reagovat
smazaný uživatel
Nole mi příjde hlavně z BH úplně marný. Tady jde vidět limitování loktem asi ze všeho nejvíce. Přes BH ho Chung přehrává. A to má Nole jeden z TOP obouručáků na okruhu.
Reagovat
vrabejka
Několikrát v minulosti se potvrdilo že vedení 2-0 proti Novakovi na GS absolutně nic neznamená. Ještě bych ho neodepisoval.
Reagovat
EllNino
ale nad zdravým Novakem ... a to je setsakramentský rozdíl
Reagovat
vrabejka
Doufám, že se Noleho příznivci nesníži k ubohosti jako Fans Federera. Když prohraje tak vždy za to může zranění a snižuji kvalitu soupeře. Pokud Chung vyhraje treba uznat že byl prostě lepší a zasloužil si vyhrát.
Reagovat
spaniel
Myslis asi Nadalovce.
Reagovat
vrabejka
ne Federerovce
Reagovat
spaniel
Dej priklad.
Reagovat
Franky
Daj si facku prosimta...Nadal je tu vecne uboleny a jeho doktoraky spis je dlhy ako jeho ego.okrem toho aj smrdi nedovolenymi prostriedkami.a jeho fans mu to krasne zeru...kolko zapasov skrecoval v kariere Rog? Prosimta vygoogluj si to a potom napis...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tady nikdo nic nesnižuje, obzvlášť já jako redaktor, jasně jsem psal, že Chung hraje dobře a že obdivuju Novaka, že s ním takhle drží krok, přestože není 100% zdravý
Reagovat
vrabejka
Teď si myslím že u něho je to teď aby vůle zvítězila nad hmotou a nezlomil se psychicky. Stačí aby vyhrál 3.set a může se to jako mávnutím kouzelného proutku otočit.
Reagovat
smazaný uživatel
Držím ti jako fanouškovi palce, ale Chung vede 3:1 ve třetím setu, podává na potvrzení brejku a jak vidím obličej Noleho, tak by se už rád šel osprchovat. Tady otočka nebude ani náhodou.
Reagovat
vrabejka
ja nejsem jeho fanoušek jen ho asi budu víc sledovat kvůli Štěpcovi. Jen chci bitvu jako byla Sandgren - Thiem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ona je to bitva v každém gamu zatím. Nole mu to zadarmo nedá.
Reagovat
EllNino
však ano, ale nic na tom nemění to, že Nole není 100% ..Chung hraje výborně :D ... fascinuje mě, jak kdokoli něco napíše, je automaticky fanoušek, já jsem absolutně nestranný
Reagovat
smazaný uživatel
Tady nemáš šanci. Já napsal v minulém topicu názor na Nadala, který byl podle mě pravdivý a objektivní a vznikla z toho šňůra příspěvků, jak prosazuji Federera a že jsem FED FAN a bliju na ostatní hráče.

To je tady složité :D
Reagovat
Ondřej.Jirásek
jenže Novak není od začátku zdravotně v pořádku, takže obrat vidím tak na 0,1%
Reagovat
smazaný uživatel
No spíše tak na 0,001%. Podle výrazu ve tváři to Nole ani nemá chuť otáčet.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle nemůže otočit podle mě, i když mu to přeju
Reagovat
Krisboy
Člověk si jenom odskočí pro sváču do obchodu a set je doma! Výborně, Chungu, vydrž!!!!!
Reagovat
kada.tom
vypadá to na QF Sandgren X Chung, takže Federer W/O ve finále ... :-(
Reagovat
spaniel
Dik za gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
Noleho mám strašně rád a přeji mu zdraví, ale nalijme si čistého vína a řekněme si, jak by asi dopadlo SF s Rogerem.
Reagovat
vrabejka
Federer tu není zdaleka v takové formě jako minulý rok. Semifinále je strop čeho letos může dosáhnout.
Reagovat
spaniel
Jen ho nechte, at se boji :) Ale jinak se obavam ze mas pravdu. Neni to to co vloni.
Reagovat
smazaný uživatel
Odborníci hovoria, ze hra lepsie ako vlani. Fakty su na ich strane.

Ale nie je to ako vlani :)
Reagovat
spaniel
Kteri odbornici? Nic jsem nezaznamenal. Jestli to teda nebyl Wilander :D
Nadal se mne zda lepsi nez vloni, Fed horsi, ale oba jen mirne. Berdych se zda byt ve velmi dobre forme.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesúdil by som podľa prvých kôl a NO NAME súperov. Federer sa trápil aj v prvom kole minule, prvé kolá ma teraz presvedčivejšie. Minulý rok potom vyletel ako kométa od zápasu s Berdychom. Tento rok skvele servuje a to je pre neho najdôležitejšie. Rafa?..Neviem, pred rokom už v tejto fáze mal dva skalpy kvalitných hráčov. Uvidíme, čo s Cilicom a Dimitrovom. Bol to Wilander, má dobré postrehy. Len ľudia si z jeho 10 vyberú akurát ten jeden, ktorý netrafí.
Reagovat
spaniel
Wilander je totalne mimo 8/10.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím jako jediný z BIG 3 neztratil set, všechny zápasy odehrál do dvou hodin, dnes měl 94% míčů po prvním servisu WIN a velmi pravděpodobně sestřelí i Berdycha a dalšího účastníka SF, kterým bude Sangren, nebo Chung.
Reagovat
vrabejka
taky měl nejlehčí los.
Reagovat
EllNino
na to se historie neptá ... a ten lehčí los bude ít stále, tak nevím, proč by měl končit v semifinále, zrovna v semifinále, kde bude buď Chung nebo Sandgren :D to spíš skončí tedy v tom čtvrtfinále na TOmášovi, ale tomu moc nevěřím :D
Reagovat
smazaný uživatel
Možná bude Tomáš opět tím hráčem, který Federera nejvíce potrápí na GS stejně tak, jako tomu bylo loni ve Wimbledonu.

Objektivně se mi prostě nejeví na tomto GS jiný vítěz, než jeden z FEDAL dvojice. Buď jsou hráči zranění, nebo vyhučeli v minulém týdnu. Rafa s Rogerem jsou zdraví a mají sebevědomí, takže jiný výsledek než Fedal finále si fakt nedokážu představit ani kdybych analyzoval celý zbytek pavouka 14 dní.
Reagovat
vrabejka
Asi nesleduješ Chungův bezchybný výkon. A u něho mi zrovna nepřipadá že by prohrál zápas s Federerem v šatně jako je to u jeho 90% protivníků.
Reagovat
EllNino
sleduju, ale semifinále GS zacloumá s každým, včetně Chunga :)
Reagovat
Andrew89
si dneska vyhrát proste zaslouží..hraje fakt skvěle. Novaka se nebojí a je to vidět. Djoko nehraje uplně zle, ale ta dlouhá pauza je vidět.
Reagovat
Andrew89
+ ten loket. Ale to rozhodně nesnižuje level chunga..hraje skvěle
Reagovat
smazaný uživatel
Nole má kredit za to, že dohrává celkem jasně projetý zápas. Herně ho Chung přejíždí a pokud se vyloženě nevyhodí, tak Nolemu zatápí v každé výměně. Nole slaboučký na servisu a pauza + loket jde prostě znát. Je mi ho líto a držím palce ať se dá dohromady, protože takhle to prostě nepůjde. Možná je pro jeho psychiku lepší, aby prohrál dneska s Chungem, než aby ho rozsekal např. Federer 3x 6:1
Reagovat
vrabejka
Sandgren fantazie!!!!!!
Tohle byl jednoznačně zápas turnaje. V 5 setu hrál Sandgren téměř bezchybný tenis hodný TOP 10.
Tohle je jeho první start v hlavní části. Vyřadil GS šampiona Wawrinku, 5 nasazeného Thiema a je ve čtvrtfinále. To je příběh.
Klobouček :)
Reagovat
MartinPa
S tím Standou bych se, být Tannisem, moc nechlubil - toho by porazil i důchodce s chodí pravidelně na vycházky :-( Už po prvním zápase bylo jasné, že druhý už by vyhrál jen shodou šťastných okolností. Co sem zaregistroval, tak kondička je zatím v háji a nahral minimálně 5Kg jalové hmoty = minimálně měsíc než se dostane do stavu, že vydrží i víc zápasů v řadě.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ten set ball vybojoval Chung luxusně ! Přesně jak tady někdo psal. Dal ochutnat Nolemu vlastní medicínu a Nole se nakonec odpálil do sítě.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
škoda, že není Novak 100% fit, ale i tak klobouk dolů, že dokáže s výborně hrajícím Chungem takhle držet krok.
Reagovat
smazaný uživatel
Otázka, zda to dohraje, nebo skrečne/odchodí. Nevěřím ani z 1% tomu, že by to Nole byl za současného rozpoložení otočit.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole :/
Reagovat
mahycek
Thiem venku. Djoko bude ve čtvrtfinále zase lehčího soupeře. Kdo by dal na Sangrena. Fed - Berdych to bude řežba a Djoko si potrénuje na semifinále . To jsem asi trochu přehnal.
Reagovat
vrabejka
Djokovic bude rád když vyhraje 1 set.
Reagovat
Patik
Chung bojuje s Djokovičom..Djokovičom bojuje so sebou..nezáživný zápas.
Reagovat
casper01
Paráda Tomáš.
Reagovat
smazaný uživatel
Pozeram prvy cely Noleho zápas a hrá presne to isté čo pred rokom. Nevyrovnaný, nevie najst rytmus, zle servuje. Uz ked sa dostane do dlhsej výmeny, tak ako tak solídne..Zrejme to suvisi aj s dlhsou prestavkou, ale nemyslim, ze na tomto turnaji nájde ten "roboticky" rezim, s ktorym slavil uspech. Uvidime
Reagovat
smazaný uživatel
Má problém s každým svým servisem. Chung se ho nebojí a nutí jej hrát. Otázka, kdo je na tom lépe fyzicky. Pokud případný druhý set vyhraje Chung, tak si dovolím říct, že je hotovo.
Reagovat
Torn
No hlavně si myslim, že mu chyb sebevědomí, vůbec nepůsobí jistě.
Reagovat
smazaný uživatel
Finále Sandgren Edmund klope na dvere.
Reagovat
Andrew89
:D:D
Reagovat
EllNino
Tennys Sandgren, tomu rodiče předpověděli úspěch už tím křestním jménem :D .... Gratulace, to je bomba :)
Reagovat
Krisboy
26 let ho to jméno svazovalo, teď to konečně prolomil :)
Reagovat
Mayo
Že Tennys :D
Reagovat
smazaný uživatel
on snad nema ani trenera, este min. rok nemal :)
Reagovat
janek_da
narozen v Tennessee
Reagovat
MartinPa
Ale musí se uznat, že Chung nakonec zvolil na dnešní zápas dobrou taktiku - nechat soupeři ochutnat jeho vlastní medicíny = proti Novakovi odvážné, ale zatím to vychází.
Reagovat
MartinPa
Druhý set jako přes kopírák.
Reagovat
spaniel
Nechapu tu Novakovu nevyrovnanost od BL po navratu, kdyz na siti je porad stejne dobry.
Reagovat
raduz
Ten Djokovič mě mrzí.Moc to na definitivní návrat nevidím.někde se udělala chyba,podobně jako u Murrayho.To,že drží tělesná Federerovi poměrně chápu.Typologicky je ve výhodě.Nadal je pro mě záhadou.
Reagovat
mayday
Co tam dělá ten Novak????
Reagovat
Andrew89
běhá
Reagovat
smazaný uživatel
Jednak je Nole celkem pasivní, nechodí mu moc servis, hraje poloviční údery bez razance a dle mého názoru je limitovaný bolestmi loktu za který se velmi často drží. Ty grimasy bolesti jsou čím dal častější. Potom je nutno uznat velmi precizní výkon Chunga, kterému vyhraný první set dodal dvojnásobné sebevědomí a sám začal věřit tomu, že Noleho dokáže porazit. Když sečteme výše uvedené, tak nám z rovnice vyjde současný stav zápasu.
Reagovat
mayday
Nemůžu to sledovat, díky.
Reagovat
kada.tom
no ... Dom v problémech, Novak v problémech ...
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem out !
Reagovat
Krisboy
??
Reagovat
Krisboy
C´mon Chung, C´moooooooooooooooon!!! Jak se řekne korejsky come on?
Reagovat
janek_da
https://translate.google.cz/?hl=cs#en/ko/Come%20on
Reagovat
janek_da
rozumím temné osó
Reagovat
Krisboy
Jj, taky jsem si to našel, ale nejde to sem překopírovat. Viz můj příspěvek výše - ty dva otazníky měly být korejské come on :D
Reagovat
blax
Komentátor - hraje se světový tenis... To kouká na jiný zápas? :D :D
Reagovat
Andrew89
hraje skvěle
Reagovat
Krisboy
Už proti Zverevovi hrál. Saša z něj byl chvílema dost zoufalej.
Reagovat
Andrew89
ten zápas jsem bohužel neviděl. Ale Novak je dost zoufalej asi stejně jako Saša :D
Reagovat
Andrew89
A přitom Novak nehraje nějak zle
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo se se mnou vsadí, že to Nole skrečne? :D
Reagovat
Torn
Netuší někdo,co Foňa sděloval Tomášovi u sítě? :D Ze záznamu k tomu není zvuk (nebo já ho nenašel), ale působilo to na mě jako popichování. :D
Reagovat
Krisboy
Mě by zase zajímalo, co říkal Dimitrov Gyrosovi!
Reagovat
Torn
Asi něco intimního. :D
Reagovat
janek_da
Gyros se u sítě baví o sexu. Takže asi s kým jeho přítelkyně nebo sestra ... Byl trochu zdrchaný potom.
Reagovat
Krisboy
Gyros neříkal skoro nic, ale Grigor se mu celkem dlouho díval upřeně do tváře a něco povídal, Gyros pozorně poslouchal a nakonec přikývl. Pravděpodobně ho chválil za předvedenou hru, ale rád bych to slyšel přesně. Každopádně to nebylo těch "běžných" pár slov, co si vždycky u sítě řeknou...
Reagovat
janek_da
však zdrchaný byl Gyros. Přikývl - poděkoval
Reagovat
smazaný uživatel
Nick Grigorovi povedal, You can win this, Believe :) ale co Grigor povedal, nikde nebolo :/
Reagovat
spaniel
Michael Chung.
Reagovat
smazaný uživatel
Chung, zaujimavy hracik. Hrá také nepredvidatelné údery od BL, s kratkym svihom. Ale ten servis, ten bude obrovskou slabinou.
Reagovat
smazaný uživatel
Servis nic moc, to je pravda. Ale ten zápas se potáhne. Jestli to Chung dopodává, tak další tři sety nekonečných výměn od základní čáry budou mít dopad na fyzičku obou hráčů. Nechám se překvapit
Reagovat
smazaný uživatel
Ten clovek nemá prvý servis...S tym sa medzi muzmi tazko presadí naozaj výrazne. Moze vyhrat velký zápas, ale 4-5 za sebou?...

Skoda, ze dnes nehrá Djokovic so Zverevom.
Reagovat
smazaný uživatel
To je hrozný tenis. Nedá se na to dívat. Nole není úplně OK. Pořád dělá grimasy, už se chytl za loket. Pokud prohraje první set, tak si myslím, že to skrečne.
Reagovat
smazaný uživatel
To, ze mu dnes nepada, neznamena, ze ho nema, po prvom servise ma normalne vyhranych 73 perc. bodov, to je dobre, skor druhy by mal zlepsit, to ma len 48 perc.
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně Djokovič je dneska hratelný. Jakmile Chung přestane hrát připosraně, tak jej přehrává.
Reagovat
smazaný uživatel
Sklamanie, ale dobry zaciatok sezony pre Fabia. Semi + 4.kolo, top15 caka. :)
Reagovat
mahycek
Že by zaspíval kanárek Djokovi???
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to vypadá, dívá se někdo? Co Nole na tom servisu dělá? :)
Reagovat
steve79
Jestli nemanejaka zraneni.
Reagovat
smazaný uživatel
To je asi brzo na predikce, ale z oka fanouška, který se na to nedivá to může být pravda.

4x DF, První servis 56%, body po prvním servisu 44%, 9x DF za 5 gamů. Jsem zvědav.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nic. Náhoda. Chung se už podělal :D
Reagovat
janek_da
třeba se mu jenom na chvilku zamlžily brýle
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vole to je představení. Radwaňská by si s nima zapinkala :D
Reagovat
janek_da
Radwanska nemá brýle ... :D
Reagovat
steve79
Berdych s Fedexem to bude megaslagr. Berdych hraje skvele, ale poslednich osm zapasu ovladl Federer.
Reagovat
janek_da
Gratulace pane Berdych. Chci vidět Ester na tribuně co nejdéle, tak hrejte jako dosud.
Reagovat
George_Renel
Tomáš se zbavil zátěže posledních trenérů v podobě Valverdu=nekonečné výměny z BL a Ivaniševič=servis volej skoro za každou cenu. Vrátil se k tomu co hrál před lety, výborný servis, skvělý forhend, zlepšený bekhend, náběhy na síť. Ať mu to vydrží!
Reagovat
raduz
Je škoda,že se utkají Berdych s Federerem už ve čvrtfinále.Hru obou akterů mám rád.Federer dnes hrál jen to co potřeboval,mám pocit,že jsou rychlé kurty,což by mu mělo vyhovovat.Berdycha bych ale vůbec nepodcenoval,hraje skvěle.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, že Berdych hraje skvěle, ale všichni víme, jak to dopadne.:)
Reagovat
FulnekUltras
als vorprogrammiert - Berďulkův strop je tradičně čf
Reagovat
Krisboy
Kdo je to Azuz Simcich?????
Reagovat
mahycek
Ano, Federer zatím moc nezáří, Fucsovitz mu dělá dost problémy, ale záleží také na tom jestli Roger už zařadil, jak se říká tu nejvyšší rychlost ? S Berdychem tentokrát to bude těžší, ale kolikrát jsme to říkali a jak to nakonec dopadlo. Ale, jo Berdych má šanci, ale přejít případně přes Top 3 a dojít si pro titul ??? To je asi na sázku o všechny peníze, že se to nestane.
Reagovat
peRFect
Fucsovics hrál velmi dobře. Šel dost do rizika a často mu vycházelo...trochu podobný styl hry jako Berdyč. Navíc Fedexovi day session moc nevyhovují :-)
Důležitá výhra v ne uplně lehkém zápase.
Reagovat
annah
Přesně tak, Maďar sice dělal problémy, ale na druhé straně Rogerovi pravidelnými chybami dost pomohl. Z velké části si to prohrál sám. A Roger nehrál nic převratného, odešlo mu od druhého setu první podání; jestli nezlepší výkon, tak proti Berdychovi to bude mít hodně těžké a nemusí dopadnout dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
No k Tomášovi. Otázka je, jak bude vypadat zápas s Fedexem. Zatím si Tomáš v turnaji nesáhl nějak na dno. Lehce přehrál Del Potro a dneska také Fabia. Takže je otázka, jak bude hrát pod tlakem. Zatím předvádí velmi slušný tenis a je úspěch dojít do čtvrtfinále. To je bez debat.

Jestli dokáže zastavit Rogera? Nemyslím si. Rafa a Roger jsou zatím na turnaji prostě nehratelní a nevěřím, že by oba dva neobsadili místa v SF. Pravděpodobně se k nim připojí Djokovič, který však musí porazit ještě skvěle hrajícího Chunga a potom pravděpodobně Thiema.

Za mě SF Dimitrov - Nadal, Djokovic - Federer , Finále Dimitrov-Fedex, vítěz Fedex.
Reagovat
peRFect
kéž by to tak bylo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybych se snažil být objektivní, tak Djokovičovi nevěřím, není rozehraný a čím déle bude v turnaji, tím to bude náročnější. Samozřejmě, že může taky vyhrát, po té pauze člověk nikdy neví, co ten daný hráč předvede.

Tomáš Rogera nepřehraje, na to neměl ani když hrál v TOP formě a Fedex byl v úpadku. Budou tam nějaké TB, možná Tomáš urve set, ale bude tahat za slabší konec. Pokud se Roger vyloženě nevyhází a nebude mít špatný den, tak to bude tak 6:4, 7:5, 6:3.

Rafa to bude mít s Dimitrovem těžké. Ten rychlý beton mu moc nesedí a Grigor se bude určitě dívat na loňský zápas s Rafou a z toho bude skládat strategii. Rafa je favorit, ale Dimitrov se nedá - je to otevřený zápas a hlavně tam musí ještě oba dojít. Kdyby náhodou došlo na finále Roger-Rafa, tak bude Fedex jistě favorit. Rafa už z něj má komplex na betonu.

Uvidíme, hlavně ať se hraje dobrý tenis.
Reagovat
raduz
Pokud se k sobě dostanou Federer s Nadalem,věřím jednoznačně Federerovi.Myslím si,že ve zbytku kariery zaznamená více výher ve jejich vzájemných zápasech Federer,našel totiž recept,tedy mimo antuku,kde si vůbec nedokážu představit,že Nadala někdo porazí.Nadala nesnáším,ale tak to bohužel je..pokud se jedná o počet GS,myslím,že oba dosáhnou na 20.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je na hardu pro Nadala už nehratelný. Poslední výhra na hardu je z AO 2014 a od té doby proběhlo 5 vzájemných zápasů, ve kterých Federer vyhrál 11:3 na sety z toho poslední 3 zápasy Rafa nevzal Rogerovi ani set a tak jednou servis. Čistá demolice.
Reagovat
Krisboy
To bylo strachu z Fogniniho...p.Berdych si pro to jde. Roger už je nervozní.
Reagovat
vrabejka
Berda teda jede no. No Federer tu neni v takove top forme nemel nikoho těžkého jestli má někdy šanci ho ještě porazit je to právě v Austrálii.
Reagovat
dorons
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je mega super hráč ale už fakt stačilo.fucsovic zaslouží veliké uznání za dnešní výkon ale doufám že ho Tomáš pošle konečně domů i kdyby v pěti setech to je fuk prostě bylo by to tak nějak vhodné:-)
Reagovat
annah
Pevně doufám, že to tak nedopadne. Ale možné to je. Berdych fakt hraje ve velké formě.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomasovi gratuluji, zapas jsem neviděl, takže nebudu predikovat jak Dobre Tomáš hrál, nebo co předváděl Fabio. Další kolo zase Fedex...nemyslím, ze tohle je ten GS, který by Tomáš měl vyhrát. Musel by sejmout Rogera, pokud by se mu to náhodou podařilo, tak hned na to pravděpodobně Djokovice a ve finále Nadala.
Berďa potřebuje takové loňské US Open, kde mu favoriti vypadnou a bude stačit porazit jenom jednoho z BIG3.
Reagovat
smazaný uživatel
S přehledem
Reagovat
mahycek
Vloni hrál Federer ve 3 kole s Berdychem 6-2 6-4 6-4.
Reagovat
smazaný uživatel
Letos ho Tomáš určitě potrápi trosku více. Ale jak tak sleduju ty zápasy Rogera a vidím 94% míčku prvním servisu, tak to asi pět setu nebude.
Reagovat
annah
To je fakt, ale v březnu v Miami pak to bylo jiné kafe. Berdych mu vzal set a třetí vyhrál Roger až v tiebreaku s odřenýma ušima. Berdych ho potrápil ze všech soupeřů na tom turnaji nejvíc.
Reagovat
Herbert_Hoover
To je sice hezke, ale podminky v Miami byly jine, Berdychovi tam dlouhodobe svedci kdezto Rogerovi spis ne..navic byl trosku vybity po IW.
Reagovat
mahycek
Na Eurosportu 1 při zápase Federera máme anglický komentář.
To bylo naplánované, nebo českej dostal běhavku??
Reagovat
mahycek
Byrdych byl dobrej i když Fognini mu to svou nekoncentrovaností dost ulehčil. Ušetřil Tomáš dost sil a zase se asi střetne jako vloni s Rogerem ? Jenže o kolo dál. Že by se konečně nadechl a přešel přes Fedexe a příblížil se k vytouženému cíli, tedy GS ??
Reagovat
EllNino
o 2 kola dál
Reagovat
Mayo
Pozor na Berdu!
Reagovat
EllNino
Berďa super, ikdyž si zase neodpustil výlevy, Fabio ho celkem provokoval, naštětí zvládl klíčkový 7. gem 3. setu .....

Čtvrtfinále jsem si ani nijak neuměl představit, snad nedostane od Rogera nakládačku :D

Dneska moc nešel 1. servis, ale zase z 2. uhrával hodně bodů, takže to ani tak nevadilo, Fabio měl světlé okamžiky, ale sám se potápěl svými nekoncentrovanými etapami zápasu, kdy vyházel všechno ven ...Tomáš opět výborný na nohou, několik skvěle doběhnutých kraťasů, jednou dokonce 2x v jedné výměně, kterou nakonec vyhrál :) Dobré voleje, ikdyž při tom za stavu 3:2 0:30 ve třetím na servisu mi zatrnulo :D Celkově jeho herní projev v Melbourne mladistvější než třeba loni, a to je dobře :) Udržet to
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist