Berdych neměl proti Chačanovovi šanci a na French Open končí

1. 6. 2017, 15:16
Aktuality 135
FRENCH OPEN - Po dvou českých zástupkyních končí ve druhém kole letošního French Open také mužská česká jednička Tomáš Berdych. Jednatřicetiletý Čech nestačil v premiérovém vzájemném duelu 5-7 4-6 4-6 na výborně hrajícího Karena Chačanova. Jednadvacetiletý ruský talent si tak poprvé v kariéře zahraje třetí kolo grandslamu. V něm vyzve Johna Isnera.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Loňský čtvrtfinalista Tomáš Berdych se do Paříže přesunul až o víkendu, jelikož v nedalekém Lyonu ještě v sobotu bojoval o první letošní trofej. První zápas zvládl s přehledem, když ve čtyřech setech přehrál Jana-Lennarda Struffa z Německa.

Berdych letos skončil na prvních třech antukových podnicích shodně v osmifinále (Monte Carlo, Madrid a Řím). Dvě utkání v řadě vyhrál také minulý týden na akci ATP 250 v Lyonu. Ve francouzské metropoli ovšem postupem do finále ukončil osmifinálové antukové prokletí.

Na první letošní titul sice nedosáhl, když nestačil na domácího Jo-Wilfrieda Tsongu, nicméně tři výhry v řadě a první výhra od dubna 2015 nad žebříčkově lépe postaveným hráčem (Milos Raonic) Berdychovi určitě dodala sebevědomí.

Statistiky zápasu
Chačanov - Berdych
12 esa 7
2 dvojchyby 1
47% 1. podání do kurtu 57%
88% úsp. po 1. podání 68%
59% úsp. po 2. podání 60%
75% úspěšnost na síti 74%
51 vítězné míče 37
20 nevynucené chyby 22
3/10 brejkboly 0/0
čas 2:13

Český tenista letos úvodní vystoupení na všech turnajích zvládl. Jen dvakrát (Dubaj a Indian Wells) nevyhrál dva zápasy v řadě. Na French Open se mu v posledních třech letech dařilo. V sezonách 2014 a 2016 postoupil mezi nejlepších osm a před dvěma roky skončil v osmifinále.

Ke čtvrtému osmifinále v řadě se ovšem vůbec nepřiblížil. Proti Karenovi Chačanovovi dnes neměl sebemenší šanci. Rus nenabídl Berdychovi jediný brejkbol, nastřílel 51 vítězných míčů a udělal pouhých 20 nevynucených chyb.

Jednadvacetiletý Chačanov měl hodně špatný začátek letošní sezony, když v úvodních dvou měsících vyhrál pouhé dva zápasy z devíti. Na antuce předváděl nevyrovnané výkony.

V Monte Carlu a Istanbulu vypadl ve druhém kole, v Madridu hned po prvním zápase s Davidem Goffinem, v Barceloně došel až do čtvrtfinále a stejného výsledku dosáhl také minulý týden v Lyonu.

Před dnešním premiérovým duelem s Berdychem měl letos i s výhrou v prvním kole letošního French Open nad Nicolasem Jarrym negativní bilanci 14-16. Hráče Top 20 dokázal předtím porazit jen dvakrát z deseti případů. Obě výhry zaznamenal v Barceloně (letos nad Goffinem, loni nad Robertem Bautistou).

Chačanov dnes podal fantastický výkon

V prvním setu byl ve všem lepší Chačanov. Berdychovi nenabídl jediný brejkbol, přestože se mu nedařilo trefovat první podání (49%). Česká jednička na tom byla dokonce ještě o procento hůře.

Ruský talent dominoval ve výměnách, nastřílel celkem 21 vítězných míčů oproti 13 z rakety Berdycha a vyrobil stejný počet nevynucených chyb (9). Již v sedmém gamu měl 53. hráč světa tři brejkboly, ty ještě dokázal Berdych zlikvidovat, nicméně ten klíčový za stavu 5-5 už nikoli.

Druhá sada probíhala jako přes kopírák s jediným rozdílem, Chačanov o jejím osudu rozhodl již ve třetí hře. Berdycha opět nepustil k brejkbolu. Oba borci trefili stejný počet winnerů (13), česká jednička však zaznamenala o šest minel více (11).

I přes parádní statistiky (11 vítězných míčů a pouhé dvě nevynucené chyby) se Berdych nedostal k brejkbolu ani ve třetím dějství. Chačanov v průběhu celého utkání na svém servisu prostě dominoval, a to i když trefil jen 47% prvních podání. Brejk tentokrát získal už v prvním gamu.

Poprvé v kariéře si tak zahraje třetí kolo na grandslamu. V něm premiérově vyzve Johna Isnera. Berdych se takto brzy s akcí velké čtyřky rozloučil naposledy před sedmi lety na Australian Open.

Berdycha dnes kromě soupeře trápila také bedra

"Především hrál on dobře, ale na druhou stranu jsem nebyl pořádně schopný vyvinout na něj tlak. Být mu silným soupeřem. Nelítalo mi to. Nebyla tam rychlost, síla, ani servis mi nešel. Je to i otázka mých beder. Ale to je součást tenisu. Pár dní je to dobré, pár dní ne. Dneska to bohužel nebylo," litoval Berdych.

"Mít na to víc času, dalo by se trošku zamaskovat, že v mých míčích není dost razance a je to pomalejší. Ale s klukem, jako je tenhle, je to víc vidět," řekl Berdych.

Záda ho neomezovala jen při některém specifickém úderu. "Je to při všem. Nebyl jsem schopen nic pořádného zaservírovat, a když hraju údery jenom z ruky, tak to nemá moc razance. Pak se to promítne i do pohybu a to nepomůže. To není výmluva, člověk jde s tím, co má na kurtu, a snaží se udělat cokoli, aby to dopadlo líp," řekl.

Oproti prvnímu pařížskému zápasu se Berdych ve druhém cítil mnohem hůře. "Nechci říct černá a bílá, ale byl to velký rozdíl. Pak je to hrozně znát. Nejsem typ, který by čekal, co soupeř, ale já jsem ten, který potřebuje diktovat tempo, který hraje razantně. To je moje hra, ale k té jsem se nedostal," uvedl.

Problémy s dolní částí zad mají tenisté často. "Dá se říct celoživotně, ale drobné bolístky má člověk pořád. Ne vždy o tom bude mluvit, protože to bychom se potom o ničem jiném nebavili. Je spíš otázka, kdy je to lepší a kdy horší," řekl Berdych.

Právě kvůli zádům vzdal před čtyřmi lety zápas s Rafaelem Nadalem v Pekingu. V poslední době mu záda opět dělají starosti. "Jo, asi to je letos víc. Někdy to je lepší, někdy horší, a teď je to horší," řekl svěřenec Gorana Ivaniševiče.

Plánoval, že v Praze navštíví profesora Pavla Koláře. "Abych se dal do kupy. On mi řekne, jestli bude něco potřeba," řekla bývalá světová čtyřka.

Stále doufá, že dodrží plán a na trávě odehraje tři turnaje včetně Wimbledonu. "Naštěstí to není styl ostré píchavé bolesti, ale omezuje mě to v pohybu. Je to jakoby něco staženého, zablokovaného," dodal.

Ve třetím kole je tak ze dvou českých zástupců překvapivě Jiří Veselý a ne Berdych. Veselý v prvním kole vyřadil nasazeného Jacka Socka a včera si poradil s Aljažem Bedenem.

Berdych byl dnes bez šance

Další favorité naopak nezaváhali. Dál jdou beze ztráty setu vítěz ročníku 2015 Stan Wawrinka, světová osmička Marin Čilič, devátý hráč světa Kei Nišikori i Američan John Isner. Wawrinka bude ve třetím kole posedmé v kariéře čelit Fabiovi Fogninimu.

Po skreči Nicolase Almagra postoupil do třetího kola Juan Martín Del Potro. Argentince v boji o osmifinále čeká jubilejní desátý souboj se světovou jedničkou Andym Murraym. Loňský finalista se ve druhém kole pořádně nadřel. Slováka Martina Kližana udolal až po více než třech a půl hodinách.

"Bude to hodně náročné. Juan Martín hraje líp, než jak je na tom v žebříčku. Vrátil se po zraněních a letos hraje dobře," uvedl Murray.

Del Potra navíc trápí zdravotní potíže. V dnešním utkání byl ale se skrečí rychlejší Almagro, jehož trápilo levé koleno. Nešťastný Španěl se za stavu 3-6 6-3 a 1-1 rozplakal za základní čárou, vysoký Argentinec přelezl síť a šel soupeře utěšovat.

"Snažil jsem se najít správná slova pro tu chvíli. Říkal jsem mu, ať myslí na svou rodinu a dítě," uvedl Del Potro, který má za sebou vleklé potíže se zápěstím.

Přiznal, že hrozilo, že utkání skrečuje sám. "V prvním setu jsem cítil tříslo. Měl jsem štěstí, protože moc sil už mi nezbývalo. Teď mám den a půl na to, abych se zkusil dát trochu do pořádku," řekl.

V pětisetovém španělském derby uspěl Feliciano López. Španěl si v dalším kole zahraje s Čiličem (h2h 2-4). Stejně jako Chačanov si premiérově třetí kolo na grandslamu zahraje Hyeon Chung, jehož dalším soupeřem bude Nišikori.

Nick Kyrgios končí překvapivě již ve druhém kole. Australská jednička nestačila na Kevina Andersona. Jihoafričan si ve třetím kole zahraje s Kylem Edmundem.

• FRENCH OPEN MUŽI •
Francie, antuka, 36,000.000 eur
čtvrteční výsledky (1. 6. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Chačanov (Rus.) - Berdych (13-ČR) 7-5 6-4 6-4
A. Murray (1-Brit.) - Kližan (SR) 6-7(3) 6-2 6-2 7-6(3)
Wawrinka (3-Švýc.) - Dolgopolov (Ukr.) 6-4 7-6(5) 7-5
Čilič (7-Chorv.) - Kravčuk (Rus.) 6-3 6-2 6-2
Nišikori (8-Jap.) - Chardy (Fr.) 6-3 6-0 7-6(5)
Monfils (15-Fr.) - Monteiro (Braz.) 6-1 6-4 6-1
Anderson (JAR) - Kyrgios (18-Austr.) 5-7 6-4 6-1 6-2
Isner (21-USA) - Lorenzi (It.) 6-3 7-6(3) 7-6(2)
Cuevas (22-Urug.) - Kicker (Arg.) 6-4 6-4 6-4
Fognini (28-It.) - Seppi (It.) 6-4 7-5 6-3
Del Potro (29-Arg.) - Almagro (Šp.) 6-3 3-6 1-1 / skreč A.
F. López (Šp.) - Ferrer (30-Šp.) 7-5 3-6 7-5 4-6 6-4
Chung (Kor.) - Istomin (Uzb.) 6-1 7-5 6-1
Edmund (Brit.) - Olivo (Arg.) 7-5 6-3 6-1
• Čtyřhra - 2. kolo •
Jebavý/Veselý (ČR) - Klaasen/Ram (8-JAR/USA) 7-5 6-4
TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

135
Přidat komentář
smazaný uživatel
Už keď sme pri tom modnom okienku...

Nechápem, ako si niekto tak poverčivý ako Nadal, mohol na seba obliect v Paríži opat modré tričko, s ktorým Pariz v roku 2015 nevyhral...Iná farba nebola?..
Reagovat
janek_da
A co růžová?
http://www.ruedesjoueurs.com/images/pronostic-nadal-soderling_rsz.jpg
Reagovat
letityfanousek
byly jeho hadry
Reagovat
panzer.dragon
Obcas je to v zivote dostatecny :)
Reagovat
Kytka
Až na to, že Tomáš je typ, kterému sluší téměř všechno. Když 2 mají stejné hadry, není to vždy totéž.
Reagovat
horska.kraslice
Nevím, jestli to už tu bylo. Smutné. To je život. :-(
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/889248-emoce-byly-silnejsi-porazeny-rozmlatil-raketu-vitez-se-rozplakal-nebyly-to-ale-slzy-stesti.html#hp-sez
Reagovat
smazaný uživatel
:-(
Jsem rád, že Daniela je nešťastném posledním zápase loňské sezony zpět.
Zítra s Kajou hrají o semifinále - http://www.tenisportal.cz/hrac/seguel/
Reagovat
letityfanousek
Je to sympoš, on se z toho dostane, každej máme něco
Reagovat
Kytka
Kde má Berďa vůbec toho dánského fyzioterapeuta? Za jeho působení byl celkem v pořádku. No snad se dá do pořádku, chvíli na to má.
Reagovat
Nola
Nike damske oblecky je tento rok des, rolaciky bez rukavom v tom teple...
Adidas jedna basen, uz dlhsiu dobu valcuju Nike
Reagovat
Jabadu
Nike ale líp platí.
:-)
Reagovat
Nola
ako komu :D damy, ktorym "platia" maju vlastnu kolekciu, uplne odlisnu, ktora znesie tie najhorsie kriteria
Reagovat
Jabadu
Hvězdy mohou mít svou kolekci, pokud o to stojí.
Petra není zrovna ten typ. Vyhovuje jí, co nabídnou.
Reagovat
Nola
Petru za hviezdu povazujem, mala by ju mat
Reagovat
Jabadu
Jenomže to by musela někam jet, museli by to na ní našpendlit, vybírat barvy ... a to je spousta prokláboseného času. Samozřejmě kávička, dortíčky, chlebíčky ... a to ona nesmí!
:-)
Reagovat
Nola
preco nie? je to velmi pohladna mlada dama, Nike tam okrem Mashy momentalne nikoho nema, Serena je momentalne out....
Reagovat
Jabadu
Nike určitě čeká na její výkon ve Wimbledonu. Pokud se dostane daleko, udělá z toho hollywoodský blockbuster.
Vo to strah nemám.
:-)
Reagovat
Nola
nech to tam vyhra cele !
Reagovat
Torn
Zrovna Petra na ty dortíčky docela je a není tajemstvím, že ona není typ tenistky, co by se snažila mít perfektní postavu a ráda si dopřeje.
Reagovat
Jabadu
ONA má na extrabuřty nárok!
:-)
Reagovat
letityfanousek
Skoro všichni nosí ty pionýrské modré hadry s fleky od spermatu, hnus. Nejlepší outfit mezi tenisty má Andy, vypadá to tak nějak normálně chlapsky. Ale nejtestosteronovatější zjev je zatím ta Mattek Spongebob, ta je teda extra americkej babochlap.
Reagovat
Nola
ja o voze, ty o koze, hodnotim zenske outfity....
ked sme uz pri panoch, tak mne Andyho outfit pride velmi fadny, ale u panov oblecenie nehodnotim, tam radsej sledujem tenisove umenie
Reagovat
a.magerova
Gael vypadá moc dobře... :-))

http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Gael+Monfils+2017+French+Open+Day+Three+HBPsP40RIbAl.jpg
Reagovat
Nola
nejde mi to otvorit, ale videla som cast zapasu, farba tricka vyborna
Reagovat
gusticek
Karolína do čtvrtfinále celkem soupeřky k poražení.
Reagovat
Kytka
A Gasquet to má taky dobře rozjeté.
Reagovat
Kytka
Gratulace Karolíně. Tak nám zbyli aspoň Jirka a Karolína do třetího kola. Zatím je ještě komu fandit. A teď mně potěšil Verdasco. Snad ještě ta stará garda (kromě vyjímečných v čele žebříčku) nepatří do šrotu. To potěší.
Reagovat
Nola
Jirka zajtra musi
Reagovat
Kytka
Jo musííí. Jinak máme po halali.
Reagovat
tommr
ještě tam máme nějaký debly ... :)
Reagovat
Nola
debly su momentalne druhorade :), fandime J1rkovi, prajeme si vsetci duel s Rafom
Reagovat
Kytka
No debly. Singl je singl.
Reagovat
Nola
Nandooo
tazky zapas proti frantikovi, ale je to tam
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Jabadu
"Karolíno, dnes jste si opět hrála s nervy svých fanoušků, souhlasíte?"
"Já jsem hrála zápas. Já jsem neměla čas hrát si s jejich nervama."
:-)
Reagovat
Torn
Kája na nás čekala, než čt sport spustí zápas, nechtěla nás ochudit. Až takhle se pro nás obětovala! :D
Reagovat
Bloody13
Kája se musí v následujícím zápase s Withoeftovou nutně zlepšit, jinak sbohem a šáteček! Ale věřím ti, Kájo, takže neser a koukej to vyhrát! :)
Reagovat
tommr
Karolína vydřela velice cennou výhru. Alexandrova hrála set a půl téměř bezchybnej tenis a Karolíně zle zatápěla, ale v závěru přece jen pár chybiček udělala a Karolína toho naštěstí dokázala využít ... :)
Karolína tak zůstává i nadále ve hře o finále (a tím pádem i post světový jedničky), ale po dnešku se mi to paradoxně zdá ještě větší utopie než předtím ... :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Mats Wilander: 'I can't imagine another winner different than Nadal'

Fakt díky, Matsi :/
Reagovat
Kozoroh
Kdy Matsův polibek smrti zabere?
Reagovat
turista
Zatím nevypadli Murray, Wawrinka, Djokovič a další. Pokud někdo z nich narazí na Nadala tak ho potenciálně může porazit. Novak zná Rafův tenisový projev líp než své adidasky. Pokud se tady ti dva setkají tak udělá všechno proto, aby podruhé za sebou s antukovým králem neprohrál.
Reagovat
Nola
Novak ma zatial nestabilny krizny BH, dnes ukazovali statistiky jeho BH vlani a tento rok, zajtra stretne behaveho antukoveho specialistu, nebude to jednoduchy zapas, tak nepredbiehajme, Rafa je najvacsim favoritom na vitazstvo, hra skvele, naviac ma stastie na los, ziadny kvalitny antukar mu nehrozi, samozrejme okrem J1rku, ak si poda Bautistu :D
Reagovat
turista
No jo, ale u Novaka stejně jako u Andyho je to věc motivace, což řekli taky a u nich obou výkon jde nahoru s kvalitou soupeře. Rafa navíc drží nepřekonatelný rekord 9 titulů na RG takže ten další v podstatě už na nic nepotřebuje. Jeho největší soupeři naopak vyhrát potřebují. Andy chce pokračovat na zkompletování GS a Novak už potřebuje vyhrát cokoliv. Po neúspěšném finále v Římě byl velice frustrovaný.
Reagovat
Chrenda
by papírově měla s přehledem dojít až do čtvrtfinále. Bohužel jen papírově. S dnešním výkonem to asi opakovat nepůjde. :-(
Reagovat
tommr
to čtvrtfinále by udělat mohla. Zase tak špatně dneska nehrála ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Když si v klidu přečte si poznámky z papíru, půjde dál.
Reagovat
Lunej..
Gratulka a to zase bylo mrtvic:)
Reagovat
Jabadu
Tak Kája se dostala do takových sraček, že mám velké obavy. Všechny big pointy jdou za Ruskou a to je hodně zlé. Když už se skládá, tak to Karolína pošle do sítě.
Fakt děs.
Reagovat
Lunej..
Kaja to da, co zase plasis, plasane:P
Reagovat
Jabadu
Jj, teď to vypadá líp.
:-)
Reagovat
Lunej..
A pak ze nejsou slunickari potreba.:) A Carle gratulka
Reagovat
slacker
co stim maji spolecne slunickari? vedle si popirala ze neco takoves jses :D
Reagovat
Lunej..
Jsem tam byla zarazena, tak si muzu prihrat polivcicku, ne?:)
Reagovat
Kytka
No hurá brejk. Teď Ruska pomohla. Snad to dopodává, ale tenis je to hrozný.
Reagovat
Lunej..
Nicmene Tyna ma vetsinou hezci ouutfit nez segra:)
Reagovat
Chrenda
si zase zahrává. Už to bylo 2:0 ve třetím a teď bojuje aby to nebylo vyrovnané. Dneska je to tedy pohřebiště českých nadějí. :-(
Reagovat
Kytka
Asi nám zůstane jen Jirka Veselý. Jak to dneska Kája pohnojí a Jirka zítra, tak pro mně RG končí.
Reagovat
Chrenda
No nakonec to uplácala, ale bylo to o nervy.
Reagovat
tommr
u našich holek to snad ani jinak nejde ... :)
Reagovat
EllNino
u ostatních to je uplně stejný, to jen my máme furt pocit, že to je nějaká česká specialita ... ale jen se na ty cizí tolik nezaměřujeme :)
Reagovat
Bloody13
Tak nakonec pojede domu i Kája, ne?!
Reagovat
EllNino
je to RG, ne Wimbledon ... co se furt všichni divíte :D
Reagovat
Ondra979
jako kdyby tam neco uhrala, jestli se nepletu tak 2R max :)
Reagovat
Kytka
Nakonec budu ráda až ta pitomá antuková sezóna skončí.
Reagovat
Kytka
Tak ČT se na Karolínu vyflákla a ten blbeček reportér na Eurosportu mně pije krev jak jásá nad vítězstvím Rusky ve druhém setu. Ta přespřílišná "vyváženost" je akorát k vzteku. A vůbec už mi dne Rusáci pijou krev.
Reagovat
Lunej..
Ja si teda jasani nevsimla, nejsi nejak precitlivela?
Reagovat
Kytka
To nejsem. Rusce se povede úder a on celý radostný, když se něco povede Karolíně, mlčí jak ryba. A teš za stavu 0:30 chrochtá blahem.
Reagovat
Lunej..
to ale přeháníš.
Reagovat
Kytka
Zase srovnáno, teď je blbec spokojenej.
Reagovat
EllNino
uklidni se
Reagovat
EllNino
Eurosport je neutrální
Reagovat
Kytka
Bohužel
Reagovat
Haitik
Tak to má ale být..
Reagovat
Kytka
Fandit se má. Je to sport. Ne politická debata.
Reagovat
Kytka
Kope za Rusku, co potřebuje, co musí udělat a Kája je vzduch?
Reagovat
Lunej..
Nechces si zmenit nick?:)
Reagovat
Kytka
Nechci. na tenhle jsem zvyklá.
Reagovat
Kytka
Nechci. na tenhle jsem zvyklá.
Reagovat
smazaný uživatel
Ať si kdo chce, co chce říká, ale Del Potro je charakter jako ho*ado.
Ten člověk snad nemůže mít nepřátelé. :-)
Reagovat
Fandina
Berďa aut, Bára s Markét out, tak mě alespoň potěšil Niši a Caroline Garcia a doufám, že mě ještě potěší Ríša a právě teď i Kája, která už je na place a na Eurosportu 1. Kájo pojď!!!
Reagovat
Kozoroh
Když jsem viděl hrát Berďu v 1. kole, bylo mi jasné, že dál než do 4. kola se nepodívá, ale dnešní zápas mě udivil. 0-3 na sety, žádný brejkbol.... Co se to s tím Birdmanem stalo????
Reagovat
Kytka
Blbej den, blbej kurt, blbej čas a soupeř co nesedí. Někdy to tak je. Jak vidět nejen u Tomáše: neboť jak vidno, dneska oblíbený Tomášův otloukánek Anderson sejmul Gyrose.
Reagovat
Kytka
Jó, mít tak Kližana nebo Andersona, věřím, že to bylo lepší.
Reagovat
a.magerova
Gael má pěkné hadry... :-))
Reagovat
horska.kraslice
To on většinou .
Reagovat
a.magerova
Jj na něj je vždy radost pohledět, u něj to není outfitová nuda... :-))

http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Gael+Monfils+2017+Australian+Open+Day+8+GJY0eNscmzQl.jpg

http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Gael+Monfils+Day+Three+Barclays+ATP+World+Pr4bJVZEQ8cl.jpg

http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Gael+Monfils+2016+Open+Day+12+EevzbJEQLMml.jpg

http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Gael+Monfils+Rakuten+Open+2016+Day+6+62uv34u3h53l.jpg

http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Gael+Monfils+Tennis+Olympics+Day+3+mb64nmY1p5hl.jpg
Reagovat
Fandina
Kyrgios má pěknou čapku, k modrobílé batice on Nike je tam ještě nějaká hnědá, ale je to hezká čapka.
Reagovat
Fandina
maskáčovina :-))
Reagovat
gigin
Mi to přijde spíš jako batikáčovina :)
Reagovat
a.magerova
Z mého pohledu to ta hnědá zkazila... jinak se mi ty hadry líbí, akorát mi vadí, že je maj skoro všichni (chlapi, baby)... :-/
Reagovat
Kytka
Ježíš, to máte čas ještě sledovat jaké má kdo hadry. Na Andrsona s Gyrosem jsem koukala, ale co měli na obě už si nepamatuji.
Reagovat
a.magerova
No pokud si je při hře soustavně představuješ nahé, tak to chápu, jinak přece nejde přehlídnout v čem hrají... :-P
Reagovat
Kytka
To si nepředstavuji. Ale já jsem v tomhle prostě taková, těchto věcí si moc nevšímám. To musí být extra hezké nebo extra strašné abych to zaznamenala. V tomhle prostě nejsem ženská. Každý jsme nějaký.
Reagovat
baggik
Je to strašný, vypadá to jako když si na kurt odskočil malíř pokojů se zadělanejma trenkama. A má to každej druhej. Blé.
Reagovat
a.magerova
Kevine trhej !!! :-))
Reagovat
Kytka
Paráda, sejmul Gyrose!!!!!
Reagovat
Fandina
Neviděla jsem to, ale vím o tom, že Kachanov hrát umí a je to mladý nadějný tenista, který umí zaútočit. Takže škoda, že to takhle dopadlo. A doufám, že Berďa si spraví chuť ve Wimbledonu. A držím palce. Berďo pojď!!!
Reagovat
Kytka
Taky držím palce, co zbývá jiného.
Reagovat
a.magerova
Tož Davide pojď na mou hruď (nedals kůži ZADARA).... :-))

WowRinka, Fabio - super.

Zbytek zatím nekomentuju, ať nezakřiknu... ;-)
Reagovat
Lunej..
Feli pěkně, jeden z mála, co mi ve Fantasy vydržel. :)
Reagovat
a.magerova
Taky ho mám ve Fantasy, takže nakonec TO pro mě taky dopadlo výhodně... :-))
Reagovat
Lunej..
Já ho dávám pravidelně, vcelku málokdy v těch prvních kolech zklame. Takže vlastně jsi potěšená i utěšená :D
Reagovat
a.magerova
Tak tak.... virtuální i reálná potěcha se dostavila... :-))

Ještě by TO chtělo: Nando, Gael, Kevin a mám dnes coby fanynka splníno... ;-)
Reagovat
a.magerova
Njn... ale teď slyším, že Feli má účast 61 GS v řadě.... a Roger 65... to brzy vypadá na nějaké přepisování...
Reagovat
Jabadu
V tom sportu už nejsou žádný jistoty.
Tomáš down, holky out, Peltonen v báni, Jarda dejchá z bažiny brčkem ... a ta Karolína taky nad propastí ...
:-)
Reagovat
McEnroe
co se dá dělat...
Reagovat
Pe3k
Kacanov hrál dobře, moc se o něm nemluví, ale bestak bude mít lepší kariéru, jak taký přeceňovány Coric...Stan už pomalu rozjíždí svůj nezastavitelný best mode (Kozoroh už chystá hnědé bezpečnostní trenýrky).
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel hra Tomáše je dlouhodobě nezajímavá a nepestrá. Je sice atletický a dostatečně silový, ale problém je v hlavě a v ochotě hrát úplný tenis. Na prstech jedné ruky spočítáte jeho útoky na síti a stejně tak údery, které jsou pro protihráče nebezpečné a které ho donutí výraznějšímu pohybu a tím chybě. Sledovat Tomášův tenis není zábava. Chápu, že pokud hraje technicky slušně a dostatečně dozadu, tak se jeho slabší soupeři zlikvidují na vlastních chybách, ale jakýkoliv střet s reativním dynamickým hráčem top 20 je už předem prohraný. Nic to nemění na "klobouk dolů" za celoživotní pozici v top 10, ale nedá se na to dívat, prostě nedá...
Reagovat
horska.kraslice
Přesně.
Reagovat
lars
pochybuji.
Co znamena slovo: reativní ?
Reagovat
Kytka
Taky nevím, relativní či co?
Reagovat
historik
dobře napsáno!
Reagovat
Marduch
Líbí se mi formulace "neochota hrát úplný tenis", to je výstižné.
Reagovat
Marduch
tvl Chačanov 47% 1.servisů a Tom bez jedinýho BB. Asi čekal, že se Rusák vyhází sám. Hráči Tomova rankingu tohle obvykle bez milosti trestají.
Reagovat
pockerface
Zápas Tomáše jsem neviděl, jen jsem koukal na skóre. Já toho hráče ani neznám. Takže jsem asi neználek, ale Tomáš by měl tyhle hráče, který je určitě žebříčkově o dost hůř postavený, porážet. Tak snad Tomášovi vyjde tráva a pak betony.
Reagovat
svetova.dvojka
Mě hlavně dostali ti "experti" na Tipsportu , že prej 3:0 pro Berdycha... tak určitě.
Reagovat
EllNino
kdybys zápas viděl, pochopil bys ... Khachanov je střelec a Tomáše totálně vystřílel z kurtu, nepustil ho ani k jednomu BP ...

Tim nechci omlouvat Tomáše, byl nemastný neslaný, celý zápas nic nezměnil, a po prvním brejku dostal Khachanov křídla ... je to mladej válec, co nemá, co ztratit ...
Bohužel ...
Reagovat
Kytka
Přesně tak. Khachanov ho držel hodně za základní čarou, Tom nebyl schopen se častěji dostat na síť. Jakmile někdo na Toma spustí tuhle kanonádu rychlých dlouhých placek zezadu, obvykle to neustojí. Takhle proti němu hrává i Čilič. Tom by se prostě do těchto šavlovaček neměl pouštět. Ale zase, neměl zkrátka plán B. A ještě k tomu dvorec, na kterém je doma Khachanov, ne Tom. Ten zpočátku koukal, kde kdo chodí, co se kde pohlo apod. Kdyby hráli na uzavřeném dvorci, bylo by to pro Toma ¨trošku lepší. No ale už je až čtrnáctý, tak se slušnými dvorci je ámen.
Reagovat
pockerface
Almagro
Almagro si jezdí jen pro startovné. Zázrak, když uhraje jedno kolo a v dalším se železnou pravidelností skrečuje zápas. Moc ho nesleduji, ale tohle je snad už jeho 3. nebo 4.turnaj za sebou, kde končil po skreči. Buď ať se pořádně doléčí nebo to zabalí. Ale oni prašule za 2.kolo GS nejsou k zahození. Ale, tak alespoň DelPotro trošku ušetřil síly do dalšího kola.
[ Reagovat ]
Reagovat
EllNino
https://twitter.com/troublefault/status/870264534325440512

a co asi měl dělat ty chytráku
Reagovat
pockerface
Já neřeším a neodsuzuji, že dnes odstoupil.(neviděl jsem, takže ani nevím proč). Jen konstatuji, že poslední dobou není turnaj, kde by neskrečoval. Tudíž asi není v pořádku, takže by se měl pořádně doléčit. Takhle to opravdu vypadá, že si jezdí jen vyzvednout prachy za 1.kolo a tradá zase domu.
Reagovat
EllNino
tak se koukni na to video
Reagovat
pockerface
Tak to byla síla. To chápu, ale tím spíš by se měl dát do kupy. On je trošku jako Lucka Šafářová. Ten snad už 2 roky má nějaké zdravotní potíže a nemůže se z toho dostat.
Ale zase je fakt, že už taky není nejmladší a dokud to trochu jde, tak chce asi hrát a nechce půl sezony marodit.
Reagovat
Kytka
A ještě aby ho DelPo utěšoval. Ten, který je jedním z mála tenistů, co si užili opravdu neskutečné zdravotní trable.
Reagovat
janek_da
Jediný kdo reálně mohl ohrozit J1rku skončil. Cesta je vo1ná.
Reagovat
svetova.dvojka
Z Tomáše se stává tuctový hráč, to si musíme přiznat...
Reagovat
pockerface
Věk nezastavíš, a ne každý zraje jako víno nebo Roger :-). Kde skončil David Ferer. Tomáš se s ním tak nějak pořád předháněl v žebříčku a teď asi hezky bude padat za Davidem. Budou hoši rádi, když se udrží mezi 20.-30.místem.
Reagovat
Ondra979
no po Wimbledonu pokud tam neco neuhraje bude na hrane 2. a 3. desitky, pak sice nic neobhajuje ale uz to bude mit hodne tezke i vzhledem k nasazeni
Reagovat
Kytka
Je mi z toho všeho moc smutno. Pravda věk nezastavíš. Co tady v ČR máme možnost sledovat tenis víc než předtím za totáče, tak těch 15 let byl Berdych taková stálice, pro mně. 7 skvělých let v TOP ten a i za mlada tam už nakoukl. Když to takhle půjde dál, už si Tomáše moc neužijeme. A teď obhajuje 720 bodů z Wimbledonu, to s jeho pozicí na žebříčku bude sakra těžké. I tady ztratil přes 300. Tak jsem si myslela, že by aspoň 3 kola mohl vyhrát a měli bychom antukovou sezónu z krku, ale ne. Kdyby zítra aspoň Jirka zase překročil svůj stín a dal Autistu. Jinak pro mně letos RG končí, aspoň mužská část. :( :( :( :( :(
Reagovat
baggik
David Ferer je, mám za to, ještě o pár let starší.
Reagovat
Kytka
David je stejný ročník jako Roger. V jejich letech už Tom hrát nebude.
Reagovat
a.magerova
Roger 8.8.1981
David 2.4.1982
Reagovat
a.magerova
Berdych 17.9.1985
Reagovat
Marduch
Ne. Tomáš už asi rok JE tuctovým hráčem.
Reagovat
Dobry-den
Ano. Správně. Konečně to někdo pochopil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist