Berdych nezvládl zápas s Tipsarevičem, Česko - Srbsko 0-1

26. 5. 2012, 14:18
Aktuality 28
Česká reprezentace prohrává ve finálové sérii Světového poháru družstev s výběrem Srbska 0-1. V úvodním zápase nezvládl roli favorita Tomáš Berdych, který podlehl Tipsarevičovi ve dvou setech 5-7 6-7(8-10). Aby se o vítězi turnaje v Düsseldorfu rozhodlo až v podvečerní čtyřhře, musí nyní v druhém duelu zdolat Radek Štěpánek Viktora Troického.
Tomáš Berdych

Při dubnovém střetnutí českého týmu se Srby rozhodl Tomáš Berdych v zápase s Tipsarevičem o postupu do semifinále Davisova poháru. Dnes se mu však v duelu světové sedmičky s osmičkou nepodařilo tým nasměrovat za prvním triumfem v SP od rozdělení Československa. 

V prvním setu si oba tenisté drželi vcelku přesvědčivě svá vlastní podání. V jeho závěru měl Tomáš setbol při servise soupeře. V tomto důležitém momentu však chyboval rozhodčí, který nesprávně zahlásil aut. Český tenista se rozčiloval, situace jej výrazně rozhodila a gam prohrál.
V závěru prvního setu ztratila česká jednička podání a soupeř výhru 7:5 potvrdil.

I ve druhém setu byl Tomáš Berdych prvním, kdo ztratil své podání, zaváhání však okamžitě napravil rebreakem na 2-2 a tak druhá sada dospěla až do tiebreaku. V něm Tomáš začal na servise a první bod si připsal soupeř. Český reprezentant ztracený minibreak napravil až vítězným úderem na 4:5, záhy však svou další chybou po svém servise pustil Tipsareviče ke dvěma mečbolům. Aktivním náběhem na síť Tomáš zvládl odvrátit první z nich a při následující výměně agresivní hrou odvrátil i druhý mečbol.

Berdych se dostal i k setbolu, Tipsarevič si však své dvě podání obhájil především díky nepřesnostem Tomáše. Ten v dnešním zápase chyboval víc než je zvyklý. Míčkem v autu skončila z Tomášovy rakety i poslední výměna a Tipsarevič se mohl radovat z překvapivého vítězství.

Do finále Světového poháru postoupili Češi poprvé od roku 2007, kdy navzdory úvodnímu Berdychovu vítězství nakonec v boji o prvenství podlehli 1:2 Argentině. Celkově dnes hraje samostatný český tým finále SP už popáté, dosud ani jednou nevyhrál.

- SVĚTOVÝ POHÁR DRUŽSTEV DÜSSELDORF -
(Německo, antuka, 800.000 eur)
finálové výsledky (26. 05. 2012)

ČR - Srbsko 0-1
Berdych - Tipsarevič 5-7 6-7 (8-10)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vôbec neviem, na čo sa tam Berdych vlastne "trepal"..Podľa mna bolo rozumnejšie v kľude relaxovať pred Parížom....
Reagovat
smazaný uživatel
vubec se mi nelibi formulace, ze Berda nezvladl zapas, jen prohral, bylo to fakt o chvilkach "mikrospanku", o stesti, o par micich. A vubec se mi nezdalo, ze by Janik jen vracel balony, on u toho i myslel... Ani smajlik nepripojim, pardoon, ja jsem vzdycky z tech Srbu hyn..
Reagovat
VlS
Souhlasím s tebou, navíc Tomovi v rozhodujícím momentu TB prasknul výplet, takže i smůla. Jinak hezkej zápas dvou vyrovnaných soupeřů.
Reagovat
gigin
:-)))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, proč to musela rozhodnout zrovna Troska.
Reagovat
tommr
ale po skvělým prvním setu přišel ve druhým herní útlum. Radek zatím tady na WTC po prohraným druhým setu ve třetím nikdy nedokázal vyhrát - povede se mu to do třetice všeho dobrýho?
Reagovat
smazaný uživatel
Co ten Štěpánek dokázal v tomto zápase prohospodařit, to se nedá snad ani komentovat. Dneska už je to hráč pouze na jeden set.
Reagovat
gigin
Od druhého setu jsem to neviděl a nechápu, jak mohl teda Štěpec prohrát po tom, co předváděl Troicky v setu prvním. Co se tam jako dělo ?? :-oo
Reagovat
tommr
jj je to bohužel tak. Radek má síly na to aby hrál svůj tenis už jen v prvním setu - pokud soupeř sám neodpadne tak Radek postupně uvadá a ke konci zápasu je už úplně marnej ...
Reagovat
smazaný uživatel
Stepcovi bude za par tricet ctyri let.. Mozna bych se vubec nerozhorcovala nad tim, ze mu ubyvaj sily, ale spis bych se podivovala nad zvlastnosti, ze jsme zeme o dvou hracich. To mi pripada daleko silenejsi, nez ze si nekdo dovoli starnout.
Reagovat
smazaný uživatel
A čeká nás pozice země o dvou hráčích. Smutný, přitom jsme fakt historicky významná tenisová velmoc a do WTA těch tenistek produkujeme spousty.
Reagovat
smazaný uživatel
o jednom hráči.
Reagovat
smazaný uživatel
Domnívám se, že daleko smutnější budem příští rok. Štěpánek příští rok ve dvouhře zcela "uvadne" a Tomáš nebude mít žádného partnera do dvouhry. Pokud se někdo z mladých neobjeví, na týmové úspěchy můžem zcela zapomenout.
Reagovat
VlS
Možná je nejvyšší čas začít doDC zapojovat nové tváře a novými tvářemi nemyslím Rosola, Hájka a další vrstevníky Berdi či starší a to i za cenu, že pár let nebudeme mít prostě šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě, letos je poslední šance něco uhrát v DC. Příští rok bych šel taky cestou nových tváří. Na udržení to snad bude stačit, na čtyřhru máme schopné hráče. Nevíš náhodou, kde z mladých má dobré výsledky? Juniory moc nesleduji, a docela by mě zajímalo, kdo se tam pohybuje.
Reagovat
VlS
No, to je otázka, co je dřív, jestli slepice nebo vejce. Mladý Veselý, Adam Pavlásek a tak dál zatím žádné zázračné výsledky nemají, ale vzhledem k výsledkům mezi juniory by potenciál mít měli, a kde ho rozvinout, když ne vedle Berdi. Možná to nebude ani na udržení ve světové skupině, ale s Berďou a Štěpcem na debla - to by zase nemusel být až tak velký risk.
Reagovat
gigin
Vik se vrátil opět ke své tragédii ....
Reagovat
smazaný uživatel
To je jen dobře, on je opravdu šílenej nesympaťák. Pochybuju, že má na světě jedinýho skutečnýho fanouška :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě Troicki ani nevadí. Jeho fanoušek teda fakt nejsem, ale ve srovnání s Tipsarevičem (kterýho naopak nesnášim) mi nepřijde tak extrémně nesympatickej jak píšeš.
Reagovat
smazaný uživatel
To já to mám přesně naopak no.
Reagovat
tommr
nevím jestli se mi to jen nezdálo na špatným streamu, ale Tomáš působil na kurtu jako leklá ryba - Tipsarevičovi stačilo jen vracet balony do kurtu a dřív nebo později to Tomáš nějak zkazil. I přes značně nedůraznej výkon si Tomáš v obou setech vypracoval setboly, ale nedokázal je bohužel proměnit ...
Jinak Tomáš si díky dnešní porážce v žebříčku trochu pohorší - Tipsarevic na něj o něco stáhne náskok. Jak dalece to bude závisí i na tom, jestli Srbsko vyhraje celej WTC nebo ne. Zatím Tipsarevic na Toma získal 95 bodů, pokud Srbsko vyhraje WTC tak získá navíc ještě 50 bodovej bonus. Bude tudíž záležet i na Štěpánkovi jak si povede proti Troickýmu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to snad není potřeba vůbec řešit, Berdych si potřebuje všímat spíš Del Potra. Tipsarević pravděpodobně i tu top 10 časem opustí.
Reagovat
tommr
právě proto mě ta dnešní porážka tak mrzí. Tomáš by měl prokázat na kurtu, že je lepší tenista než Tipsarevic, ale nějak se mu to pořád nedaří ...
Reagovat
smazaný uživatel
Strašlivě mu jeho hra nesedí, a to už vážně dlouhodobě. Přitom je to dost kuriózní, s Tisparevićem by žádnej top hráč neměl mít problémy.

Ale nevadí, třeba to Štěpánek zachrání.
Reagovat
tommr
jj Tomáš má s tou solidností a zarputilostí Tipsarevice neuvěřitelný problémy - i když nad ním už párkrát vyhrál tak vždycky působí na kurtu hodně bezradně a otráveně ...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš Del Potra? Já bych měla už strach ve druhém kole z Llodry-ten mu nesedí ještě více a k tomu zfanatizovaní Frantíci... no nevím nevím, mám zlé tušení a myslím,že Tomáš také.
Reagovat
smazaný uživatel
My jsme to teď mysleli z pohledu žebříčku. Co se týče RG, tak samozřejmě už Llodra může být problematickej soupeř, minimálně o trochu sil by ho připravit moh. To samý Del Potro, ten tam zas má Montanese a potenciálně Ferrera. Ani jeden to nebude mít snadný. Tahle část pavouka bude pravděpodobně nejzajímavější od prvních kol.
Reagovat
gigin
Absolutně vyrovnaný zápas. Tomík smůla v některých momentech (rozhodčí, prasklá struna) a jak řekl Jankela hned po zápase - byl jsem šťastnější v důležitých momentech.
Sonja - Idemooo !! :-))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist