Berdych opět končí v osmifinále. Proti Raonicovi neměl šanci

18. 5. 2017, 15:28
Aktuality 147
ATP ŘÍM - Tomáš Berdych ani na třetí letošní antukové akci branami osmifinále neprošel. Česká jednička v duelu o postup do čtvrtfinále římského turnaje Masters jasně nestačila 3-6 2-6 na světovou šestku Milose Raonice. Kanaďan ve čtvrtfinálovém souboji premiérově vyzve šestnáctého nasazeného Alexandera Zvereva.
Tomáš Berdych

Tomášovi Berdychovi se letos na antuce nedaří prolomit osmifinálovou smůlu. Těsně před branami čtvrtfinále skončil v Monte Carlu, Madridu a dnes také na Masters v Římě, kde byl tentokrát od postupu suverénně nejdále, jelikož jeho dnešní soupeř Milos Raonic českou jedničku rozhodně nešetřil.

Kanaďan už jedno čtvrtfinále na oranžové drti absolvoval. V Istanbulu si po doléčení zadního stehenního svalu, které mu znemožnilo bojovat o titul v Delray Beach, hrát v Indian Wells a nastoupit k utkání třetího kola v Miami, zahrál finále.

V Madridu vypadl v osmifinále, nicméně tam ho přehrál ve výborné formě hrající David Goffin. Skvělou formu má šestý hráč světa také v Římě. Po výhře nad německým veteránem Tommym Haasem dnes kanadská jednička podala ještě lepší výkon a nedala české jedničce šanci.

V prvním setu byl jasně lepším hráčem Raonic. Kanaďan výtečně servíroval (70%) a po podání ztratil jen tři fiftýny. Zatímco Raonic si servis držel bez problémů, Berdych musel o své podání často bojovat.

V osmém gamu přišel první brejk. Po dvou těsných autech z rakety české jedničky měl Kanaďan premiérový brejkbol, na nějž Berdych odpověděl první dvojchybou. Pátý nasazený poté úvodní dějství zakončil druhým a třetím esem.

Berdychovi se nedařilo ani ve druhé sadě. Naopak Raonic téměř nekazil. Na servisu Kanaďan opět dominoval. V celém zápase nenabídl českému tenistovi jediný brejkbol a díky třem brejkům v průběhu dnešního duelu si po hodině hry dokráčel pro jednoznačné vítězství.

Dnešní výhrou zvýšil Raonic vedení ve vzájemné bilanci s českou jedničkou na 5-2. Ve čtvrtfinále změří poprvé v kariéře síly s německým talentem Alexanderem Zverevem, který na úvod dnešního programu vyřadil přemožitele světové jedničky Andyho Murrayho - domácího Fabia Fogniniho.

V souboji dvou členů Top 10 uspěl Marin Čilič. Chorvat dnešním vítězstvím nad Davidem Goffinem potvrdil svou zlepšenou formu oproti úvodu letošní sezony. Stejně jako v Istanbulu, kde triumfoval, a Monte Carlu postoupil do čtvrtfinále.

V něm ho čeká John Isner (h2h 6-1). Američan v osmifinále zvítězil 7-6 6-4 nad Stanem Wawrinkou, vyhrál třetí vzájemný duel v řadě a podruhé v kariéře postoupil do čtvrtfinále turnaje Masters 1000 na antuce. Wawrinka prohrál třetí z pěti letošních zápasů na antuce.

Rafael Nadal ve večrním utkání porazil 6-3 6-4 Američana Jacka Socka a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 4-0. Ve čtvrtfinále se sedminásobný šampion utká s Dominicem Thiemem, kterého na posledních dvou turnajích zdolal ve finále.

Rakušan Thiem dnes znovu po týdnu vyhrál zápas, v němž čelil mečbolům. V italské metropoli přežil tři proti Američanovi Samu Querreymu, jehož nakonec zdolal 3-6 6-3 7-6.

Novak Djokovič porazil dvakrát 6-4 Španěla Roberta Bautistu, kterému oplatil překvapivou porážku z loňské Šanghaje, a do čtvrtfinále na antukovém Masters v Římě postoupil jedenáctý rok po sobě.

V něm se čtyřnásobný šampion utká Juanem Martínem Del Potrem (h2h 4-13), jenž vyhrál i čtvrtý letošní zápas na antuce. Argentinský tenista dnes zdolal 7-6 6-3 Japonce Keie Nišikoriho, s nímž vyhrál pátý ze šesti vzájemných duelů. Ve čtvrtfinále vyzve Djokoviče ().

• ATP WORLD TOUR MASTERS 1000 ŘÍM •
Itálie, antuka, 4,835.975 eur
čtvrteční výsledky (18. 5. 2017)
• Dvouhra - osmifinále •
Raonic (5-Kan.) - Berdych (12-ČR) 6-3 6-2
Djokovič (2-Srb.) - Bautista (Šp.) 6-4 6-4
Isner (USA) - Wawrinka (3-Švýc.) 7-6(1) 6-4
Nadal (4-Šp.) - Sock (13-USA) 6-3 6-4
Čilič (6-Chorv.) - Goffin (9-Belg.) 6-3 6-4
Del Potro (Arg.) - Nišikori (7-Jap.) 7-6(4) 6-3
Thiem (8-Rak.) - Querrey (USA) 3-6 6-3 7-6(7)
A. Zverev (16-Něm.) - Fognini (It.) 6-3 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

147
Přidat komentář
Amputace
Prosím vás, nemáte nějaký stream na Nadala kromě Batmanstreamu a Bestsportgo?
Reagovat
panzer.dragon
novaku je to těžký, ale si jedinej kdo může vyřešit tuhle antukovou situaci, je nutný aby si dal rafovi pořádnej nářez tady v římě, ideálně něco ve smyslu 62 61 a bude klid
Reagovat
smazaný uživatel
Akú antukovú situáciu?...:)
Reagovat
janek_da
Dyk to píše. "tuhle"
Reagovat
Pe3k
Chytrému napovez, hlupeho trkni, no a forehanda bys musel vzít něčím přes palici...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja aj Janekda, vieme o čom :)

Ale pre teba sa človek musí vyjadrovať exaktne (pozri slovník).

Takže, to že sa niekto pýta na situáciu neznamená, že nevie aká je myslená. Len tým podčiarkuje danú vec, ty jelito :)
Reagovat
Pe3k
Nevím jak Janek, ale ty toho nechápeš Vela, chlapče pomýlený ubohý...
Reagovat
smazaný uživatel
Captain, we have a situation :)
Reagovat
panzer.dragon
mě naučili na jednom firemním školení, nenahlašujeme žádný incidenty pouze situace :-)
Reagovat
turista
Přesně tak. Idemo,Novak!
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/GUt3IrNxfJs
Reagovat
smazaný uživatel
Imitátor, ktorý ani nevie ako rukou Nadal hrá tenis.

Lol
Reagovat
Stan_Borowitz
Time 0:18: "Aj plaj rrrajt-hándyt, handykap forr mi..."
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som si to posunul, nebavilo ma to. Sú ďaleko lepší imitátori...
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak tak :)
Je to borec, jeho videa sleduju s oblibou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo, keď už...

Toto je fajn: https://m.youtube.com/watch?v=Z-VRuc5xcK8

Berdych a Ferrer..:)
Reagovat
Herbert_Hoover
Delpa jsem od něj ještě neslyšel, dobrý. :) Josh je kvalita, ale je to zase trošku něco jiného než Elliot :)
Reagovat
Pe3k
O5 ses tu sám zesměšnil...
LoL
Reagovat
smazaný uživatel
Možno tým, že som na teba reagoval...To bolo pod úroveň, priznávam :)
Reagovat
Pe3k
Nejsi schopen pochopit ani jednoduché video, že nerozumíš tenisu už sme si zvykli :)
Reagovat
smazaný uživatel
Svojej schopnosti chápať doverujem viac, než tvojej schopnosti čítať :)

Dnes to len potvrdzuješ, jelitko...Ber prúty a utekaj na Šíravu, rybár..:)
Reagovat
turista
Tohle by Rafa nikdy dopředu neřekl. To je určitě podvodné video.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes nás čakajú dva bonbóniky, priatelia...

Novak aj vo svojej slabšej forme dokázal tohto roku Delpa už dvakrát zdolať...Na antuke by to mohol byť a nemusel iný príbeh..

Rafov súboj taktiež otvorený, očakávam opat dlhý zápas...
Reagovat
Herbert_Hoover
Já si myslím, že bonbonem by mohl být i zápas Marina s Izzym :) i když třeba po tenisové kráse to nebude úplné terno v porovnání s těmi zmíněnými střety, tak se na ten zápas celkem těším a fandím Izzymu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Izzymu, nejde nefandiť. Rafa je "vlastná krv", ale velkého Johna som ešte dávnejšie prijal za adoptívneho syna :)..Navyše sa mu otvára cesta, ako nazbierať 600b a vylepšiť si ranking, sledujem to z povzdáli...
Reagovat
steve79
Berdych poslední pár měsíců ustupuje viditelně ze slávy. Za to Nadal hraje svůj životní tenis. V 31 mít mít takovou fyzičku, to klobouk dolů.
Dnes proti Thiemovi to bude řezba, ale tipuji vítězví Rafy 7:5, 6:2.
Reagovat
Pe3k
Že se Nadal vrátil na výsluní je pro tenis dobře, škoda jenom, že krom něj tam není žádný špičkový antukar, sekunduje mu jen Dom. I samotná atp to ve svém videu posledně řekla narovinu. Nejzajímavější část sezony bude asi po Wimbledonu, až se zas vše vrátí na hard. No a my se asi těšíme na ten Wimblas :)
Reagovat
turista
To nevím. Ale nelze vyhrávat donekonečna.
Reagovat
Kytka
Gratulace, moc pěkný zápas. Na antuku si zvyká právě včas před RG. půjde-li to takhle dál, mohla by v RG dojít daleko.
Reagovat
VlS
Ještě kolo a budeš před Serenou a z dosahu Simony.
Reagovat
Bloody13
Týý jo, Karolína hraje v Římě docela masakr tenis - nečekaně :)
Reagovat
Torn
V první setu imču skoro tenisově "znásilnila". Si asi s Elinou daly něco na té odpolední akcičce.
Reagovat
Davor1
Uff, Dom mal s tým kolohnátom riadne namále, po tom megaluckerskom minibrejku Querreyho na 6-4 som si myslel, že je hotovo. Dom má ale neskutočne pevné nervy a v tých TB nevešá hlavu za žiadného stavu, podobne takmer neriešiteľnú situáciu zvládol aj pred týždňom s Dimitrovom.

Ten Querrey je fakt neskutočný tenisový exemplár. V niektorých zápasoch vyzerá ako najdrevenejší tenista široko ďaleko na rebríčku, občas niekoľko týždňov či mesiacov nie je schopný vyhrať 2 zápasy po sebe a hrá fakt ako keby pred týždňom našiel raketu v nejakom smetiaku a potom príde nejaký náhodný turnaj, kedy je takmer nebrejknuteľný, drží sa vo výmenách s ďaleko silnejšími hráčmi a padajú mu nereálne lopty, do čoho udrie, to sa lepí k čiare a súperi sú zúfalí, ako mu môže všetko vychádzať, aj keď pri tom vyzerá rovnako ako v zápasoch, kedy tie lopty odpaľuje do metrových outov.

Som rád, že Dom ide ďalej, čím viac zápasov s Nadalom vo forme, tým lepší antukár z neho môže vyrásť. Aj keď by opäť prehral, tak bude mať aspoň dosť času na regeneráciu a prípravu na RG. Snáď budú s Nadalom v opačných rohoch pavúka, neviem si tohto roku predstaviť iné finále, jedine, žeby sa prebudil démon záškodník Stanimal, najlepšie keby dal postupne Djokoviča, Thiema aj Nadala :D
Reagovat
fialka
tak, tak, kolohnát. Rafa by mohol po Acapulcu o tom rozprávať, uff
Reagovat
Davor1
Kedy naposledy to vyhral Rafa hardový turnaj?
Reagovat
fialka
ježiši, ani nespomínaj. Veľa vody už riekou pretieklo.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem ako to súvisí s Fialkiným postrehom..:)..Na hocijaké "tituly" navyse top hraci nehraju, inak by Rafa startoval na nejakých spotených 250, nech si to neprajníci mozu skrtnut..

Ale myslim, ze Doha 2014...Druhu polovicu 2014 a 2016 Rafu vyradili z hry zranenia, takže asi takú váhu majú tie dáta. Naopak odohral dost finále, najma v prvych polkach sezóny..
Reagovat
fialka
Asi mal na mysli to, že Acapulco sa hrá na harde a Rafa tak nemal šancu s kolohnátom vyhrať. Mali tam nechať antuku. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak z Rafovej strany to nebola žiadna hitparáda, hoci finále sa počíta...Šancu každopádne mal, myslím, ze v druhom sete nepremenil xy breakballov, TB je už lotéria..
Reagovat
fialka
Rafa mal celkovo 6 brejkbalov a nevyužil ani jeden. V 1.sete za stavu 3:4 Rafa stratil podanie a bolo hotovo. V 2.sete sa držal, no v tajbrejku na záver stratil 2 podania a bolo vymaľované. Sam nasúkal 19 es, Rafa iba jedno.
Reagovat
Davor1
Práve to Acapulco bol turnaj, kde Querreymu vyšlo prakticky všetko, na čo siahol, preto to nie je zase až tak nepochopiteľný výsledok, hlavne v kontexte toho, čo som napísal, ako má zopár náhodných turnajov, kde hrá o 200% lepší tenis ako väčšinu roka a Nadal naopak na harde už nemá bilanciu ako v minulosti a presadzuje sa tam výrazne ťažšie, ako na antuke. Posledný bol naozaj v Dohe 2014, ale tých súperov, čo tam musel zdolať, to bolo až na Monfilsa naozaj úsmevné obsadenie, Rosol, Kamke, Gulbis, Gojowczyk, dnes si ani jeden na ATP úrovni ani neškrtne. Ja beriem leto 2013 ako vrchol a v podstate aj posledný úsek, kedy Rafa na harde dokázal vyhrávať veľké turnaje, tá Doha bola taký posledný výstrel. Ale verím, že v súčasnej žalostnej konkurencii ešte niekde nejaký hardový titul pridá, keď sa zase na tej antuke neutaví natoľko, že bude v druhej polke sezóny nepoužiteľný...
Reagovat
turista
Querrey se v Acapulcu prostě vzepřel svému osudu a to finále vyhrál.
Reagovat
mikimaus321
Reagovat
Mayo
DelPo vs Djokovic slagrik.
Reagovat
fialka
Komu budeš fandiť?
Reagovat
D@nny
Doufam, ze Djok vyhraje, aby mu Rafa mohl dat zas po cuni.
Reagovat
fialka
:)
Reagovat
turista
Doufám že Novak vrátí antukového krále z tenisového nebe konečně na zem. Novak minulou porážku přijal, ale otloukánka Rafovi dělat nebude. Když na konci roku 2015 Djoker vyrovnal bilanci H2H s Rafou řekl: "O tohle jsem usiloval 11 sezón. Konečně se mi to podařilo."
Reagovat
fialka
škoda, že sa tak skoro s Domom musia stretnúť. Ten totiž tiež patrí do môjho tímu a rada by som ich videla až vo finále. Nuž, vyšlo to takto a jeden z nich pôjde het. Dúfam, že to nebude Rafa. Vamos!!
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem v QF a Nole v SF je najhorsia mozna kombinácia. Je matematicky skoro nemožné, ze sa zopakuje na dvoch turnajoch za sebou. Dúfajme :)
Reagovat
fialka
No vidíš, matematicky skoro nemožné, ale v praxi reálne. S tým už nič nenarobíme. Treba veriť, že to Rafa zas dá. Má na to.
Reagovat
D@nny
Myslim, ze Nole je v tuto dobu nejlepsi mozny souper Rafy. Pokud Rafa chce "snadno" porazet Noleho a ziskavat tim sebevedomi, tak je to v tuto dobu, tim padem, cim vic se ted potkaji, tim pro Rafu lip.
Reagovat
fialka
a zlepšiť H2H :)
Reagovat
turista
Věřím, že Novak Rafu sundá a žádné další změny nepřipustí. Na té stále pozitivní H2H mu hodně záleží.
Reagovat
kada.tom
po necelém týdnu opět zápas Rafa - Dom :-))
Reagovat
D@nny
Rafa i Dominic dneska ukoncili prakticky ve stejny cas. Hlavne jsem moc rad, ze to nevyhral ten antitenista Querry.
Reagovat
babolat.cz
dle čeho soudíš?
Reagovat
D@nny
Promin, ale proste nemam rad tyhle tenisty, kteri svuj tenis stavi jen a jen na svem servisu a hre stylem napalim to tam a bud z toho bude winner nebo chyba...
Reagovat
fialka
súhlasím
Reagovat
babolat.cz
to jo, není to moc pohledný tenis, ale je to tenis. Fotbal také každý hraje jinak, někdo betonuje někdo útočí...
Reagovat
Herbert_Hoover
To je ale nejprve třeba si definovat, co je vlastně skutečně ten "tenis", abychom k němu mohli vydedukovat anti-verzi..a ani pak bychom nebyli příliš moudří, protože jeden by opáčil, že pro něho je tenis ofenzivní střílečka k čárám a buď padne nebo padne postup..jestli je tenisovým stylem skutečně propracovaná, ale pro někoho zase "ospalá" delší výměna a když ucítím příležitost tak zaútočím, nebo běhání a dlouhé čekání na chybu soupeře, anebo hra na dva údery..
Reagovat
D@nny
:D Ja jen rikam svuj nazor. Takovy tenis jako Querry a jemu podobni prevadi povazuji za "sracku". Pokud se nekomu takovy tenis libi, tak s tim nemam zadny problem:)
Reagovat
turista
Querrey jen ukázal, že umí tenis skvěle. Takový výkon ale předvede jen občas. Kdybys uměl hrát tenis tak dobře jako Querrey tak jezdíš po turnajích a vyděláváš milióny jako on.
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem, sa drží ako kliešť. Po Dimitrovivi v Madride, aj v Ríme odvracia rutinné tri matchbally súpera a postupuje ďalej. Rafu čaká ďalšia zaťažkavajúca skúška, zbytočne skoro.

Sock dnes sympatický výkon. Američan má hru, ktorá môže na antuke sláviť úspech...
Reagovat
babolat.cz
myslím, že pro Rafu je Dom přijatelnější soupeř-je čitelný,to u Sama nikdy nevíš
Reagovat
babolat.cz
proto jsem to více přál Samovi,čím více rozmanitých soupeřů,tím lépe,než se "zahazovat" se stejnými
Reagovat
tito
Thiem je výborný a neuvěřitelně houževnatý. Analogií s Rafou bych našel hodně. Ale k Rafovi- asi už můžeme hodnotit začlenění Carlose jako úspěšné a pokud Toni opravdu příští rok skončí, tak o budoucí výsledky budoucího tandemu strach nemám.
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež tam vidím nejaké podobné osudové rysy...Zajtra to bude zas ťahanica..
Reagovat
babolat.cz
dnes válí...
Reagovat
horska.kraslice
6:6 v TB, ještě není konec...
Reagovat
babolat.cz
škoda Sama
Reagovat
horska.kraslice
Škoda.
Reagovat
gigin
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1338441389571761&id=845744408841464
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, Rafa :)..

Sledovať Rafu na antuke, to je ako sledovať Pľuscenka na ľade...Mimo rozsah ludských mozností..
Reagovat
Herbert_Hoover
Kvéry na antuce je ale taky slušný teď..něco jako Verner na ledě :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sledujem jedným očkom, fandím mu :)
Reagovat
turista
Ano, Rafa je výborný. Novak ale v letech 2015-6 dovedl tu hru na antuce ještě o level výš.
Reagovat
smazaný uživatel
O level výš možno oproti svojmu štandardu..
Reagovat
turista
Ne Novak hrál v letech 2015-6 o level výš než Rafa v letech své největší slávy. Přečti si rozbory amerických tenisových statistiků a trenérů. Ti řadí Novákův tenis výš než Rafův statisticky i stylově. Píší, že Rafa hraje např. obouručný bekhend nekonvenčně, zatímco Novak učebnicově a stylově čistě.
Reagovat
safi1313
Delpo nádhera!!! Těším se na SF proti Rafovi;-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Nejdřív se těšíme na QF proti Nolemu :)
Reagovat
safi1313
To nepočítám jako překážku ;-)
Reagovat
panzer.dragon
osobně to beru jako dárek pro delpa :-), aby trochu naladil sebevědomí
Reagovat
Kytka
Paráda. Skvěle DelPo!!!!
Reagovat
Herbert_Hoover
finále Isner-Kvéry 8)
Reagovat
Mayo
Juan Martin beast mode. Len tak ďalej chlope, vytrieskaj to tam.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic sa oproti Madridu dvíha. Dnes skvelý v defenzíve, pridal na dĺžke a presnosti, čo sa úderov týka. Celkovo menej kazí. Uvidíme, ako sa predvedie v QF. Snáď sa ten zápas odohrá :)
Reagovat
Mayo
Noje 6-4, 6-4. na tomto turnaji odstartuje valec a bude nezastavitelny vratane FO a W
Reagovat
Marduch
tvole co ty seš za exota.
Reagovat
safi1313
Přeju mu, aby vyhrál QF, ale jen proto, aby s ním Rafa v SF pozametal kurt :-)))
Reagovat
turista
Já si zase přeju aby Novak Rafovi tu porážku z Madridu oplatil a získal 68.titul. V Madridu první set Rafa uhrál snadno, ve druhém to bylo velmi vyrovnané. Novak pouze zbabral bigpointy. Kdyby je vyhrál tak zápas mohl dopadnout obráceně.
Reagovat
Kozoroh
Babrinkova prohra vždy potěší :-))
Reagovat
kada.tom
přesně tak :-)
Reagovat
Kytka
No, to je celý Stan. Uvidíme, zda ožije na RG. Nějaká tisícovka ho stejně nezajímá.
Reagovat
Pe3k
Jen hejtry...
Reagovat
Krisboy
Hejty. Kozorohovo trauma :)
Reagovat
turista
Mě nepotěší Wawrinkova prohra. Mě nejvíc potěší, když tady Novak vyhraje všechny zápasy a časem se vrátí tam kam patří-na místo světové jedničky.
Reagovat
smazaný uživatel
pssssssssssssssst! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
zveda se...ale pssssssst o tom, kdy se zvedne uplne...nechci tim informovat a varovat temne sily fans souperu antukaru, ale za kolik dnu to bude, to se da zmaknout spocitat za pomoci prstu lidskych rukou...vcetne zamestnancu lesu a pily.

1111 Come On!:)))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
trochu vazne, kam jste dali rozum? Berda sice dnes slota a bude i hur. A? Krize tricatnika, co fungovalo mizi, vcetne sebevedomi, clovek zpomaluje a zmatkari. Ti chytri, odvazni a sikovni dokazi jeste neco pozmenit a na chvilku se zase vysvihnout, nekdo se uz nevyhrabe. Jeste jednou, a? Vsichni tam musime! ;-) Psat o hvezde druhe kategorie a vubec dehonestovat takhle otresne hrace mi vsak uz prijde jako slusny ulet. Berda byl 7 let v top 10, ano, karierne nejvys 4. - u me rozhodne hrac sirsi svetove spicky, druha kategorie opravdu vypada jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
jo a omluva Kytce, nedocetla jsem az k te tresince. Ktera fakt jako nebyla, nooo.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak napríklad ja som po 30-ke nespomalil, ani som nič také vážne meniť nemusel. Je to zlatý vek, soječka!...
Reagovat
smazaný uživatel
v zivote nesporne, kralovstvi i kone za ni.. ;-)
Reagovat
Kytka
Druhé kategorie jsem myslela tím, že bývala silná čtyřka - hvězdy prvé kategorie a pak pár stabilních hráčů první desítky, mezi které Berďa patřil, tedy hvězdy druhé kategorie. Asi jsme myslely to stejné, jen jinak vyjádřeno. On fakt už nic nikomu dokazovat nemusí. Jen kdyby se poštěstilo ještě něco většího vyhrát. Nebo aspoň ta účast na Laver Cupu, to by si zasloužil a my také.
Reagovat
George_Renel
A nelze zapomenout na jeho podíl v DC.
Reagovat
Kytka
Tak nesporně, DC má o jeden víc než pan Lendl.
Reagovat
Herbert_Hoover
Však to souhlasí ne? První kategorie - šampioni a druhá kategorie - dlouhodobější členové top 10.
Reagovat
smazaný uživatel
pro me je top 10 svetova spicka. Ze ktere vzejdou zam... sampioni.. :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Ok, pro mě ne. :) Pro mě to jsou dvě různé "soutěže". A v tenise poslední dekády to platí dvojnásob. Čtyři tenisté si dlouhodobě jedou svou vlastní ligu. Stačí se kouknout na stats z Masters. Rozdíly jsou dlouhodobě výraznější.
Reagovat
smazaný uživatel
mozna se pocitove rozchazime prave z toho duvodu, ze tenis nesleduji jen posledni dekadu.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Klasicky produkt fans vyznavajici nabozensky kult Big4, ktery stvoril tenisovou rasu I.kategorie nad kterou nic jineho neni, jen II. kategorie nebo tenisovy povl atd. Stvorili si svuj fetis Nadalovych, Fedexovych, Djoko a Murovskych pavoukovych ctvrtek na GS, ke kterym se modlili jak bezdomovec ke stokorune, kterou by chtel mit naporad, pouzivat ji, a jeste aby mu naporad zustala. Potom si stvorili svuj ruzenec stvoreny se statistik, a prerikavaji si ty svy modlidby...

Kdyz nahodou je los nebo zebricek jiny, prozivaji nepricetnou obsesi, ktera se pote meni v ritualni narikani na tezky tenisovy los a nekteri i osud. Uz davno nechapou hodnotu soupere, jedinou vidi ve svem kultu...ktery chteli jeste vlastni separastickou cinnosti radikalizovat na Big3 a nekteri klidne i na BigOne...
Tohle pak melo a ma neustale slusny vliv na jine fans, kteri se jen tak prichomejtnou k tenisu a diky tomu vznika vnimani jinych hracu a v CR hlavne v pripade Rebela, v tom hodnoceni, ze je to vlastne jelito...
*
...Ale porad jsou fans tenisu, kteri napsali a podekovali Monacovi za peknou a uzasnou karieru, a rekneme si na rovinu, k Rebelovi se tak nejak ani nepriblizil, ale opravdu necitim se na to, abych stvarel nejakou dalsi rasu...

Takze za me... Vaaamosss Pella, 1111, Rebel a jini, tenis jako sport furt zije a porad ma sve fans:D)!!!
Reagovat
Marduch
na toho Rebela si furt ne a ne zvyknout, nesedi mi to k nemu.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Herbert_Hoover
Já vyznávám kult big 4 a zároveň jsem poděkoval Monacovi za slušnou kariéru, protože opravdu na jeho možnosti slušná byla. Třeba mohla být ještě lepší, kdyby nebyl tak často zraněný, ale rozhodně si myslím, že on byl jeden z těch "over-achieverů" :) Do jaké skupinky se řadím? ;) Mimo jiné kult big 4 jsem v době, kdy hrál A-Rod tak nevyznával...jenže prostě od r. 2006 to o těch čtyřech je..respektive bylo to o dvou, pak se postupně přidali ti zbylí dva.

On je to problém, současná čtyřka je tak silná, že prostě mezi sebe nepustí hráče, kteří by třeba jinak měli už GS. Za dob Agassiho a Samprase to ale nebylo až tak o mnoho jinak...většinu GS taky brali oni, s výjimkou RG, kde prostě díky absenci totálního hegemona a neoblíbenosti povrchu těma dvěma byla díra pro úspěchy. Zkrátka posledních deset let stvořilo predátory, kteří chápání tenisu trošku přeorganizovali a prohloubili rozdíly. Je správné se vyjadřovat k této éře, jakkoliv komentovaný Bedřich v ní vyrůstal a stále hraje. Pro mě prostě Berdych ok, velký hráč, ale z jiné kategorie než big 4.
Reagovat
Kytka
Na Tomovi mně spíš mrzí, že už neumí vyklepnout čas od času ty žebříčkově nad sebou, včetně big4. Dřív to uměl, i na GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nemam asi problem vnimat, ze se vzdy neco jako kult stvarelo kolem vynikajicich hracu. Trebas priklad Agassi, o tom by se dalo psat do nekonecna, ale ten rozdil je potom v tom, jak se vnimaji souperi...
...misto aby se prozival prirozeny nejaky smutek z vypadnuti toho hrace, kteremu ten dany fanousek fandi, tak se rozviji podivna nevrazivost k spouperi jak si to vubec mohl dovolit...casta dehonestace souperu, hracu, a je jedno jestli je s top10 nebo top50, nebo top200, ale proste vic a vic se obecne zapomina, ze bez nich by zadny Nadal ani Fedex, ani Djokovic, ani Murray nebyli...nic by neznamenali, proste jen jmenam na papire.
Tohle uz zacalo pochopitelne drive, nez z prichodem Big4, jenze tehdy byl o tenis vic zajem, nebylo potrebne ty kulty nejak prizivovat, proste to bylo prirozenejsi...jak jeho vznik, tak zanik...
...tuhle zkusenost si uz zazila drsne WTA, jen aby zvysili pozornost vuci zenskemu tenisu, tak prizivovali nesmyslne kult Selesove...a jak to dopadlo asi nekteri vime...
Tohle neni pochopitelne jen o fans, kteri ztraceji v tom zaniceni soudnost a prechazi to do absurdniho fanatismu, ale i o ATP, ktera ten kult prizivovala...co mohla, vcetne medii...
Pak si prijde Wawrinka, vyhraje AO a najednou jsou nekteri ve stavu epileptickeho zachvatu, jak si to vubec mohl dovolit...nebo ze to byla haluz atd...a nejen to, ze...jak si mohl dovolit vyhrat RG...nebo USOpen...nebo ten Cilic...ze...
Pamatuji si - a uz je to nejaky patek - rozhovor s Tomasem, nekde po RG, na tema Soderling...a v nem bylo videt, jak to maji marketingove v tech hlavach hraci natlacene, ze to je jina spolecnost hracu, a ze ten Soderling to jako mozna prekrocil nejakou tu hranici a takove kecy...
Zadna hranice neni proste, je vytvarena prave bud fans nebo medii atd. Soderling to mel nekde...bohuzel nemoc ho zlomila...skoda toho hrace.
Reagovat
Herbert_Hoover
No, on zrovna Soderling hranici ale často překračoval, Rafu vyloženě neměl rád a to je teď zamýšlená jiná hranice než, že si ho "dovolil" porazit. Byl to drzoun po všech stránkách. ) Jistá drzost mu pomohla k velkým výsledkům, jiná mu trošku počechrala jméno, v mých očích. On to pro mě totiž žádný sympaťák nebyl, sympatický byl akorát herním stylem, když mu to šlo (šlo mu to častěji než jiným z "druhého sledu"..) a taky to byl víceméně prototyp hráče, co má šanci Rafu porazit.
Ty kulty najdeš v každém sportu...ve fotbale je to Sparta/Slávie, Barca/Real..v hokeji je to spektrum možná širší, ačkoliv graduje kult Komety..a to Kometa je dle mě do velké míry uměle vyhnaná, samozřejmě těží z jistého historického odkazu (který imho ale není úplně tak kladný), nicméně po jejích pádech se dělalo vše pro to, aby zase Kometa měla zvuk, protože tehdy o ni málokdo stál..značka Kometa prostě netáhla a tak se za každou cenu musela resuscitovat. I ta umělá rivalita se Spartou. V porovnání s rivalitami jinými je to prostě úsměvné. Ta rivalita je do velké míry možná i jednostranná. No ale co, teď je prostě Kometa "fenomén" a uctívá se. A všude se cpe, jaký to byl vždy fenomén.
Jenže tady se prostě zarazím..vždy fenomén? V tenise nemám potřebu se zastavovat nad tím, že by big 4 nebyla oprávněně v dlouhodobějším kontextu brána jako lehce mimozemská. Samozřejmě ostatní hráči jim tvoří ty kariéry, překvapení k tenisu patří, narušení GS hodování (Delpo, Cilic, Stan..), ale to jsou takové ty záchvěvy..samozřejmě pokud někdo upřednostňuje averzi vůči tomu, kdo jeho hráče porazil namísto čirého smutku z toho, že jeho hráč prohrál, tak to není dobře, za to ale kult nemůže, to je na každém, jak k tomu přistoupí.
Reagovat
Herbert_Hoover
No já si naopak myslím, že neodstranil-li by Fedexe tak by ho Rafa ve finále stejně porazil. Roger v té části sezony nehrál úplně zázračně, vlastně už po AO šel s hrou dolů a tvrdit, že by Rafa prohrál s Rogerem (h2h, psychika, jedna z Rafových nej sezon na okruhu..) není asi úplně gut. S tím, že by měl Berdych větší šance v průběhu turnaje proti Rafovi, s tím se dá už více souhlasit. Na každý pád porazil ho jen čtyřikrát v kariéře, tou dobou ještě míňkrát a to dvakrát v jedné sezoně. Dá se říct, že mladý Berdych sice neměl tu konzistentnost jako poslední roky, ale na top hráče si uměl s větší pravidelností vyšlápnout. I když sem to hlouběji nestudoval, tak mám takový pocit a prostě Rafa není soupeř, který by mu nějak seděl..to vícekrát porazil RF i AN. A hlavně Rogera uměl porazit i na GS, na jeho nej povrchu, na oblíbeném turnaji etc. Takže ono s top Nadalem v první polovině sezony to není pro něj prča nikdy. Ale samozřejmě - nelze to popřít. Ten nováčkovský final faktor jistě hraje velkou roli. I když leckdo ho neřešil (Stan, Cilic, Delpo..)
Reagovat
smazaný uživatel
...Robin Soderling sice nema ani jeden GS, ale kdyby ho nebylo, tak Federer by mohl o tom svem kariernim GS asi jen snit...
Co takova role Schuttlera v roce 2008, ten sok ze sejmul i Clementa, ktery hral proste famozne...kdo vi jak by potom vypadalo slozeni finale...nerikam, ze famozni Clemant by Rafu sundal, ale mohl ho stat jine sily atd.

A uplne na zaver, a muzes se tomu usmivat, kdyby nebylo Berdycha, tak by podle me Nadal ten druhy Wimblas nemel...Tom byl v neskutecne forme, a to prvni finale ho totalne semlelo...krom toho mu to vycistil, hlavne Rogera mu vyndal s pavouka...a dokonce jsem presvedcen, ze jak by Rafu chytl driv, tak de Rafa ven...ale finale by asi tak ci onak nezvladl...ikdyby hral s Taylorem Dentem...toz neni to zadna sranda, final GS.

Nemam problem uznat kvality tech hracu...ale jejich fans moc neberu.(nerikam ze vsechny) A stvoreni spec, ctvrtek na GS pojmenovanych po Big4 a podobne nesmyslne akce, ktere se zrodily az v teto ere... povazuji opravdu za fatalni zalezitost, jestli jde o historii ATP.
Reagovat
Lunej..
Ja mam jelita rada, jak tenisova, tak ta na taliri:) takze za me zadny problem s Tomikem a dalsimi jelity:)
Reagovat
Kytka
Taky, co jsem čekali, že? Na Raonica nemá a celkem nikdy neměl. Tak jsem si přála, aby byl nasazený do RG aspoň jako 12, aby v osmifinále narazil na druhou čtyřku, ale je to jedno. Nakonec ta třináctá pozice při nasazení by nemusela být marná, v první čtyřce trápící se Andy, Nole a nevyzpytatelný Wawrinka, který je právě v úvodních kolech zranitelný. Ve druhé čtyřce ranaři jako Raonic a Čilič. Na a vyber si. Měli jsme hvězdu aspoň druhé kategorie a teď přijdou léta hubená. No ale nutno přiznat, Tom ke své porážce přispěl měrou vrchovatou. prásknout na svém podání 3x, 4x forehand do autu a zakončit dvojchybou? Tohle ho už nikdo nenaučí v jeho věku.
Reagovat
tommr
Tomáš byl dneska na returnu slabej jako čaj a tak se hrálo jen o to kdy příjde o svůj vlastní servis ... :(
Reagovat
PetaM
Ale to neva, že je 13. ne? Když Roger hrát nebude, tak bude 12. :D Pokud se před něj někdo nedostane.
Reagovat
Kytka
Může ho předhonit Jack Sock, pokud by vyhrál turnaj, ale ten dnes hraje s Rafou a už včera, kdyby nebyl Veselka posera a šel si pro balón, když na to má na kurtu převahu, měl namále. A pak ještě Saša Zverev, což by mohlo být i reálné. Ale asi by to taky muselo být nejmíň finále. Ten hraje čtvrtfinále s Milošem a jestli ten zahraje jako dneska, tak na něj Saša nemá rychlost v pohybu. Ale jak píši, ta třináctá pozice by mohla být lepší. V první čtyřce jsou trápící se Andy, Nole a Stan, který může vypadnout v prvních kolech. A Rafa, přes toho ovšem vlak nejede. Ve druhé Miloš, Marin, Dominik a Niši - pokud vynechám Rogera, který hrát nebude. Tak je to asi fuk.
Reagovat
svetova.dvojka
Bijte Čechy na věčné časy a nikdy jinak...
Reagovat
svetova.dvojka
teď Berdych za chvílí české hokejky...
Reagovat
Kytka
Ty to podělají, už nemají proti Rusákům ten správný grift a zejména motivací, jako bývávalo.
Reagovat
SubOptikT
Začíná to být takový nějaký hodně smutný příběh ...
Reagovat
Kytka
To tedy ano. Já váhala, jestli místo UPC pořídit O2 nebo Novou Digi. Vyhrálo 02, kde je ženský tenis a mají multidimenzi, tak si můžu vybrat, A vyjde nám to víc jako o 400,- Kč laciněji, než když jsme měli telefony a internet od 02 a TV od UPC. Sportovní balíček od Nové Digi jsme nakonec nekoupili. Jednak je ten balíček stejně drahý jako celá O2 TV a multidimenzi na tenis nemají, tak bychom v TV naše stejně viděli jen sporadicky. Streamy jsou už poslední dobou výrazně kvalitnější než bývaly, tak mi zajímavé zápasy stejně neujdou.
Reagovat
raron
..to je teda marnost...
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jak by řekl Rafa...pretty good match, no? Bohužel jen z jedné strany. :) Jo, Bedřichu, čas nezastavíš..hlavně, aby jsi porazil Haaseho na podzim.
Reagovat
Kytka
Berďa už nemusí nikomu nic dokazovat, prožil skvělé roky. jen ta třešinka na dortu mu chybí. Ale není v tom sám.
Reagovat
Herbert_Hoover
Sorry, ale to je na prd obhajoba. Nikdo už de facto nemusí nikomu nic dokazovat ze špičky a stejně dál dokazují. :) Ale tak není divu, šampioni vzdorují krizi třicítky lépe, jiní snáz podlehnou. ;)
Reagovat
Kytka
Tak dejme mu ještě trochu šanci. Až překlepe antukovou sezónu, kde krom jedné účasti v semifinále RG a dvou finále na tisícovce v Monte Carlu nikdy zvlášť nezářil, uvidíme.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jako mně je to jedno, já nepopírám, že Tomáš dosáhl hodně úspěchů a český fanoušek mu má být obzvlášť za co vděčen, jen prostě mnoho třicátníků už nemá komu co dokazovat..jde především o to, že chtějí něco dokázat ještě sami sobě, splnit si své osobní cíle...a ty je nutno si pořád klást, pořád dokud má člověk chuť, zdraví a energii. A pak přijdou zase jiné cíle, už ne profesionální atd. :) Přišlo mi, že jde nahoru formou a pak předvede tohle. :)
Reagovat
Kytka
Každý den není posvícení. taky mně to mrzí, ale co my kibicové naděláme.
Reagovat
turista
Berďa ještě zdaleka nekončí tak ho neodepisujme.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jo, to je obecný předpoklad asi jako ten s Djokovicem, kterého zvedáš už asi osm turnajů a stále se nezvedl natolik, aby byl konkurenceschopný absolutní současné špičce.

Berdych poskytl naději, ale nepotvrdil ji. Nole poskytl naději včera, tak uvidíme, zda nedopadne podobně jako Tomáš. I když jasně, u Noleho je daleko větší předpoklad, že se vzchopí a zase bude vyhrávat. Nedá se to úplně tak srovnat, jelikož každý z nich má odlišná maxima atd. Imho je to ale jen přání? Než nějaké reálné očekávání podpořeno objektivními fakty současnosti.
Reagovat
turista
Berďa sice v Římě prohrál, ale díky němu a díky Radkovi má Česká republika dvě salátové mísy z let 2012 a 2013.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tonoucí se stébla chytá? Nechci být nepříjemný, ale vždyť je to úplně vedlejší a nesouvisející se současnou formou...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ještě finále Madridu na modré antuce...
Reagovat
Kytka
Přesně. Ale myslím, že jsem to zaměnila, že má jedno finále v Monte Carlu, to s Djokovičem předloni a to v Madridu na modré antuce s Federerem. Obojí bylo vyrovnané, to v Madridu ještě těsnější, kde dokonce Berďa vyhrál o míč víc, ale co naplat, když trumfy držel Roger.
Reagovat
turista
A 13 Berdychových titulů na okruhu ATP taky nespadlo z nebe. Musel to vybojovat. I vysoce talentovaný Gasquet v jednom z rozhovorů řekl, že prosadit se v profitenisu je strašně těžké.
Reagovat
Kytka
Určitě je. A myslím, že bychom si toho měli hodně vážit. Těžko v dohledné době budeme mít alespoň takového tenistu jako je Tom. Tady se z něj někdy dělá blbeček, ale jak tak koukám na 02 Tenis, tak v přestávkách tam běží pořady o tenistech, rozhovory s tenisovými hvězdami. Roger tam jednou říkal, že je hodně dobrých tenistů, těch co by chtěli GS, do TOP 10. A je podle něj rozdíl, jestli je někdo v desítce týden, měsíc, půl roku od těch, co tam jsou stabilně několik let. A Tomáš byl v desítce více než šest let. Kolik takových je? Kromě té zmiňované velké čtyřky by se dali za poslední léta lehko spočítat. Možná na prstech jedné ruky. A Tomáš je jedním z nich.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist