Berdych po měsíci znovu porazil Lópeze, výhra ho dělí od Londýna

30. 10. 2014, 12:23
Aktuality 253
Tomáše Berdycha dělí jediné vítězství od postupu na Turnaj mistrů. Český hráč v Paříži přesně po měsíci znovu zdolal Španěla Lópeze a v hale Bercy prošel do čtvrtfinále. K jistotě páté účasti v Londýně potřebuje v dalším kole porazit Jihoafričana Kevina Andersona, který v dnešní třísetové bitvě vyřadil Stana Wawrinku.
Tomáš Berdych (© BNP Paribas Masters)

Tomáš Berdych bojuje v Paříži s pěticí soků o čtyři volná místa pro Turnaj mistrů a v případě porážek Milose Raonice a Grigora Dimitrova může mít jistotu už dnes. I kdyby ale oba jeho soupeři postoupili, má český tenista účast v Londýně stále ve svých rukou díky výhře nad Felicianem Lópezem. Španěl rozhodně nepatří mezi oblíbené soupeře českého tenisty, ale před měsícem v Pekingu ho Tomáš Berdych smetl 6-1 6-2 a dnes s ním rovněž ve dvou setech srovnal bilanci na 6:6.

Do zápasu s Lópezem vstoupil rodák z Valašského Meziříčí výborně, hned první podání mu sebral čistou hrou a rychle se tak dostal do vedení. Diváci v hale Bercy viděli od úvodních gamů opatrné a nepříliš pohledné utkání, v němž chyby na obou stranách převažovaly nad vítěznými údery, a v prvním setu také šest Lópezových neproměněných brejkbolů. Španěl se na příjmu dočkal až za stavu 3-5, ale Berdych nenechal úvodní sadu dojít do zkrácené hry. Těsně před ní si vypracoval tři setboly: první jeho soupeř odvrátil esem, aby vzápětí svou 23. nevynucenou chybou set ukončil.

• ATP RACE 2014 •
(BOJ O TURNAJ MISTRŮ)

aktuálně k 30.10.2014
1. Novak Djokovič (Srb.) 9190
2. Roger Federer (Švýc.) 8700
3. Rafael Nadal (Šp.) 6835
4. Stan Wawrinka (Švýc.) 4895
5. Andy Murray (Brit.) 4475
6. Kei Nišikori (Jap.) 4445
7. Tomáš Berdych (ČR) 4285
8. Marin Čilič (Chorv.) 4150
9. David Ferrer (Šp.) 4045
-------------------------- -----
10. Milos Raonic (Šp.) 4020
11. Grigor Dimitrov (Bulh.) 3655

Po vyhrané sadě odstartoval Berdych dobře i tu další, v níž se díky dvěma brejkům dostal do vedení 4-0. I tentokrát si situaci zkomplikoval, když nechal Lópeze snížit na 2-4 a při svém podání prohrával 0:30. Od té chvíle už ale servíroval suverénně, Španělovi nenabídl žádný brejkbol a za hodinu a 33 minut zvítězil 7-5 6-3.

"V setech jsem pokaždé vedl, naštěstí se nestalo, že bych se dostal víc pod tlak. Vždycky jsem si šance znova vypracoval a zvládl to," citoval českého tenistu Radiožurnál. "Jsem rád, protože kluci jako López nemají v závěru roku co ztratit, hrají uvolněně a můžou předvádět dobrý tenis," doplnil Berdych.

Jeho čtvrtfinálovým soupeřem je trochu překvapivě Kevin Anderson, který dokázal otočit nepříznivý vývoj utkání s již jistým účastníkem Turnaje mistrů Stanem Wawrinkou. Švýcar sice získal první set v tie-breaku, ale v úvodu druhé sady nevyužil brejkbol, za což ho Jihoafričan v koncovce setu potrestal a vynutil si rozhodující dějství.

V něm byl Wawrinka velmi blízko vítězství - za stavu 5-4 a 30:0 byl při vlastním podání dva míče od postupu, jenže  Anderson srovnal a podruhé v zápase přišel na řadu tie-break. V něm 18. hráč světa získal od stavu 3-3 čtyři výměny v řadě a téměř tříhodinový maratón vyhrál 6-7 7-5 a 7-6.

Pro Berdycha je Andersonův postup dobrou zprávou: zatímco s Wawrinkou prohrál poslední čtyři vzájemné zápasy, s Jihoafričanem má impozantní bilanci 11:0, přičemž český tenista získal v soubojích s Andersonem sedmnáct z posledních osmnácti setů.

Kromě Wawrinky se jinak do čtvrtfinále dostali všichni papíroví favorité včetně Novaka Djokoviče, Rogera Federera či Andyho Murrayho, který si zajistil postup na Turnaj mistrů.

Roger Federer si poradil s domácím překvapením soutěže Lucasem Pouillem. Dvacetiletého Francouze porazil bez větších potíží dvakrát 6-4.

"Je dobře, že jsem dnes neztratil příliš energie," pochvaloval si šampion z roku 2011 Federer, jenž po US Open vyhrál už 14. zápas v řadě. Jeho vítězná série skrývá tituly z Masters v Šanghaji a domácího podniku v Basileji. Letos si zahrál už desetkrát ve finále a získal pět titulů.

Třiatřicetiletý Federer může pošesté v kariéře a jako nejstarší tenista v open éře zakončit rok na 1. místě světového žebříčku. Na vedoucího Srba Djokoviče ztrácí v pořadí této sezony stále 490 bodů.

Ve čtvrtfinále se Federer utká s Milosem Raonicem, se kterým vyhrál všech šest vzájemných duelů. "Způsob, jakým podává a jakým pak hraje, je těžký pro každého. Ale těším se na to," uvedl Federer.

Třiadvacetiletý Kanaďan Raonic zdolal 7-5 7-6 Španěla Roberta Bautistu, když v druhé sadě dvakrát smazal manko brejku a v tie-breaku odvrátil setbol. V Paříži tak stále živí šanci na svůj premiérový postup na Turnaj mistrů. Pozici prvního náhradníka už má jistou, pořád se však může vmáčknout mezi osmičku nejlepších. K tomu ale potřebuje porazit Federera a turnaj zakončit lépe, než Ferrer.

Právě David Ferrer si poslední postupovou pozici udržel díky hladké výhře 6-1 6-2 nad krajanem Fernandem Verdaskem, kterého porazil už v sedmém vzájemném zápase po sobě.

Ve čtvrtfinále se španělský tenista utká s Japoncem Keiiem Nišikorim, jenž zdolal ve třech setech domácího šampiona z roku 2008 Jo-Wilfrieda Tsongu a jediná výhra ho dělí od definitivní jistoty postupu na Turnaj mistrů.

Novak Djokovič, který hraje na prvním turnaji od narození syna, si náskok v čele hodnocení letošní sezony udržel díky vítězství 6-3 7-6 ve večerním duelu s Francouzem Gaëlem Monfilsem, kterého Srb porazil i v jedenáctém vzájemném střetnutí.

O postup do semifinále se Djokovič utká s Andym Murraym, s nímž ve vzájemné bilanci vede 14-8 a všechny tři letošního souboje vyhrál. Britský tenista Murray v osmifinále přehrál dvakrát 6-3 Bulhara Grigora Dimitrova, kterému oplatil letošní porážky z Acapulka a Wimbledonu a za posledních 36 dnů vyhrál už 22. zápas, které absolvoval ve čtyřech zemích a na dvou kontinetech.

Výsledky - Paříž (tvrdý povrch, dotace 3.452.415 eur):
Dvouhra - osmifinále:
Berdych (5-ČR) - López (12-Šp.) 7:5, 6:3
Djokovič (1-Srb.) - Monfils (Fr.) 6:3, 7:6 (7:2)
Federer (2-Švýc.) - Pouille (Fr.) 6:4, 6:4
Anderson (14-JAR) - Wawrinka (3-Švýc.) 6:7 (2:7), 7:5, 7:6 (7:3)
Ferrer (4-Šp.) - Verdasco (Šp.) 6:1, 6:2
Nišikori (6-Jap.) - Tsonga (10-Fr.) 6:1, 4:6, 6:4.
Raonic (7-Kan.) - Bautista (11-Šp.) 7:5, 7:6 (9:7)
Murray (8-Brit.) - Dimitrov (9-Bulh.) 6:3, 6:3
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

253
Přidat komentář
Davor1
Obrovská škoda toho Monfilsovho ultratragického returnu po Noleho slabom druhom servise na BP, tam to mal Gael zreturnovať poriadne a mohol brejknúť...dúfam, že v druhom ešte zabojuje...
Reagovat
Davor1
sorry za ten dvojitý koment, sám neviem, ako sa to stalo :-)
Reagovat
Chrenda
Tzv. DVOJKLIK
Reagovat
Davor1
Obrovská škoda toho Monfilsovho ultratragického returnu po Noleho slabom druhom servise na BP, tam to mal Gael zreturnovať poriadne a mohol brejknúť...dúfam, že v druhom ešte zabojuje...
Reagovat
Chrenda
Tak se do čtvrtfinále probojovali vyjma Stana a odhlášeného Rafy, všichni favoriti podle žebříčku, takže zítra nastane ten den D. Ale vypadá to, že Černý Petr nakonec zůstane v ruce Milošovi. Nevím jak moc by se musel pochlapit, aby Rogera porazil. Je to dost nereálné, tedy i kdyby Tomáš podlehl nakonec Kevinovi, mám dojem, že už je obsazení TM hotový.
Reagovat
spaniel
Ma Nole nekdy zapas, kde nema problem dopodavat set?
Reagovat
Mayo
6-1, 6-2 pre Djokoviča
Reagovat
smazaný uživatel
prej trhák dne, Monfils bude rád, když nezazpívá ;)
Reagovat
Mayo
tak tip mi nevýjde, darmo nikdy som nebol dobrý tipér :D
Reagovat
smazaný uživatel
já taky ne, ale tak hodim tip 6:3 6:2 :D
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, pohled na Borise je k nezaplacení :D Jsem zvědavá, jak na tom bude taťka Nolda, ale nejspíš to nedokoukám. V podstatě mi je jedno, kdo vyhraje, nevadila by mi ani jedna varianta :)
Reagovat
panzer.dragon
sem rád, že nemá fedex monfilse ve svý půlce pavouka..
Reagovat
pockerface
Jo tak to Roger zvládl. Dnes hrál tak na 30-40% a ve QF ho čeká Miloš. Tak snad ho Roger také v pohodě dá. Dneska Miloš taky nebyl ve své kůži, ale každý zápas je jiný a Roger určitě zařadí na vyšší rychlost.
Reagovat
smazaný uživatel
Miloš proti němu nemá prakticky co nabídnout, Roger by musel hodně kazit, aby to byl aspoň vyrovnaný zápas. Nejspíš to dopadne podobně jako v Cincinnati. Novak má podstatně těžší půlku pavouka, ale doufám, že taky nezaváhá a o jedničku si to rozdají face to face.
Reagovat
spaniel
Roger mel oba zapasy strasne nizke cislo prvniho podani a proti servismanum je zaklad drzet si vlastni.
Reagovat
smazaný uživatel
Přiznávám, že jsem mladíka špatně odhadla, nejprve se mi zdál nervózní, ale oproti jiným týpkům jeho věku hraje docela slušně, přesto Roger v suchým triku v klídečku :)
Reagovat
smazaný uživatel
myslis ze je tento zapas meritko? federer hraje na 30% a presto v pohode vede
Reagovat
smazaný uživatel
však neříkám, jen že jsem myslela, že bude kluk z toho střetnutí se svým idolem natolik nervózní, že bude kazit co se dá a ono ne :)
Reagovat
pockerface
no já taky, já myslel, že to bude pro Rogera 6:1,6:2 a honem rychle na Novaka, ale snad už bude konec. Ráno musím vstávat před 5 hod. tak jsem chtěl z Novaka vidět co nejvíc. No vydržím na jeden set a uvidím, proto chci, aby už to Roger ukončil.
Reagovat
smazaný uživatel
já jen doufám, že se dočkáme Novaka a Rogera a ne že nám to Můra překazí, asi bych radši přímej souboj než se vyhýbat obloukem, no i když jednička vedle jména Federer už teď v pondělí by taky nebyla špatná ;)
Reagovat
pockerface
dneska mně ten zápas Roger x Pouille moc nebaví. Roger jako kdyby jel na půl plynu. Tak nějak bez energie. Snad to už dotáhne do konce, ale už by měl konečně využít nějaký brejkbol. Už se těším na Novaka a Monfilsem. To snad bude mít jiný náboj.
Reagovat
smazaný uživatel
ja sem naopak rad ze Federer v pesim tempu vyhrava
Reagovat
pockerface
no to já taky, ale já si bláhově myslel, že Francouz bude nervozní prohraje si rychle podání a Roger to sfoukne za 50 min. Roger půjde honem na masáž no a půjde se na bitvu Novak x Monfils.
Reagovat
smazaný uživatel
tak nebylo to za 50 minut ale 2 hodiny to taky zrovna nebylo
Reagovat
smazaný uživatel
Federer v pohodě, dnes se nezapotí, pošetří síly. Pro Pouilleho dobrá škola. Je ročník 94, určitě z něj něco může být, Karlović a Fognini jsou cenné skalpy. Vlastně i ten Nieminen a Johnson v Q. Loni už udělal 2. kolo FO (přes Kuznetsova - toho amerického). Na challengerech nějak moc nezáří, ale potenciál tady ukázal, kdo ví, proti některým svým vrstevníkům je hodně nenápadný, ale třeba to jednou někam dotáhne.
Reagovat
spaniel
Jo, ma peknou techniku, dobry servis, mohlo by z nej neco byt.
Reagovat
panzer.dragon
ty kraťasy :-) federer je prostě dokonalej
Reagovat
panzer.dragon
myslim údery, ne oblečení
Reagovat
smazaný uživatel
prijdme me to neskutecne usporny tenis od Rogera, ze ukazuje jen co je vylozene potreba, nic vic a setri sily, a je to naprosto v poradku...jeden servis mu sebral, pri svem mu nedal cuchnout
Reagovat
panzer.dragon
taky mi přijde, v podstatě odpočívá
Reagovat
Mayo
škoda toho Tsongu sakriš :/ ...nuž tak nech aspoń Rog vyhrá
Reagovat
pockerface
jo Tsongovi jsem taky fandil. Škoda no, ale už včera měl namále s Melzerem a dneska byl taky tak nějak bez šťávy.
Reagovat
panzer.dragon
nemam to vysledovaný, ale má to měnění rakety za novou u fedexe nějakej podtext? třeba když někho brejkne, nebo tak něco? že to dělá v návaznosti na něco?
Reagovat
gigin
V návaznosti na nové míče. Dělají to i ostatní, normální smrtelníci. Nejenom Bozi.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale kdeže. Žádní BRozi se o tenis a měnění rakety nezajímají. Brozů zajímá jestli mám dostatečně kvalitní satelitní příjem a jestli jsem použil ve větě správně velké a malé písmenka.
Reagovat
spaniel
Meni vzdy po cca 7 hrach a vzdy kdyz jde na prijem. Je to proto, ze vyplet uz nema ty parametry, jako na zacatku. Prece jen pouziva i prirodni streva a ty nevydrzi tolik, co poly. Zda se to byt zvlastni, ale prece jen davaji trochu jine rany a kazde povoleni vypletu hodne citi. Jinak pry ma i par variant tvrdosti vypletu, podle podminek a podle protihrace.
Reagovat
spaniel
Jo a zacal s tim Lendl...
Reagovat
panzer.dragon
hustý, díky oběma
Reagovat
panzer.dragon
a nevíte co dělá s těma jetejma raketama?
Reagovat
smazaný uživatel
Nechá si je pak znovu vyplést?
Reagovat
gigin
On už to mění po cca 7 gemech? Nečeká na nové balony? Nemám to nasledované tak.. díky. Jasné, že balony se mění poprvé po 7 gemech, pak po 9. Pak je to tam jaksi ještě domotané s TB...
Reagovat
spaniel
Myslim ze mas recht, ze to ma sladene s novymi micy a ty jak se ohraji, tak mu to jde postupne s raketou.
Reagovat
panzer.dragon
Roger vyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
už? to je ale rychlík, přímo FedExpress :D
Reagovat
smazaný uživatel
Čuchám, že Roger dneska v suchým triku, ačkoli to tak na první pohled možná nevypadá, chlapec má velký respekt, jinými slovy se ho bojí :)
Reagovat
spaniel
Nene, respekt v tom neni. Prave komentatori chvali, ze hraje pekne bez nervu. Proste jen nepovedeny game na podani a Roger v mezihre o neco lepsi.
Reagovat
smazaný uživatel
mě přišel, že se tvářil od začátku nervózně asi jako Goffin v Basileji, a pár chyb taky udělal, ale je pěkný, že se snaží, rozhodně není jalovej jako jiní, co bych dala za jeho krásně rovnej nadhoz :D
Reagovat
smazaný uživatel
Since 2012, the BNP Paribas Masters and the ATP World Tour Finals in London have absolutely identical playing conditions. Prior to that the balls (Head ATP) were already identical, while since then the surface has been made the same.
It is made of a flexible acrylic resin which is laid on wooden panels and reinforced by synthetic fibres which have been technically designed to provide ideal ball speed and cushioning for drop shots.
The courts at the BNP Paribas Masters were redesigned in 2008 to provide better visual comfort for players and spectators alike.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady Hraje Veselý.Doma první set http://live.drakulastream.eu/static/freepopups/2501441675377930.html
Reagovat
Fandina
Tady je pěkný stream a Jirka vede ve druhém setu už 3:1. Super Veselko ... pojď pojď pojď

http://new.livestream.com/ATP/genevaopen2014centrecourt
Reagovat
Fandina
Jirka porazil Wanga ve dvou setech. V příštím kole Baghdatis, který dneska porazil Troického. Jirka s ním letos prohrál ve třech setech v Delray Beach, tak jsem zvědavá, jak to dopadne teď a moc přeji, aby ho porazil. Držím palce Jirko ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Já věděla, že Kei vyhraje, nutno však říct, že Tsonga to slušně pohnojil v závěru na to, jak se po 1. setu rozchodil...
Reagovat
Cico93
Ooo jeeeej
Tsonga takto to sku**iť na konci:(
Reagovat
Fredy
Vlítla mezi ženy jako uragán. V Torontu uhrála už 20 bodů a pořád je ve hře ! Velká gratulace ! Hodně štěstí ve ČF. Maruško pojď ! :)
Reagovat
steve79
Jsem zvědavej co dneska Fedex. Kolik to tipujete?? :D
Reagovat
smazaný uživatel
tipuju, že kluk bude nervózní ze svého vzoru a nestane se to, že by Roger dopadnul jako Rafan :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jak víš, že to je jeho vzor?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2014/10/44/Paris-Tuesday-Pouille.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
Neřekl přímo že to je jeho vzor ale dobře.
Jenže to ho nemusí vůbec zvazovat, pamatuju si jak hrál Goffin proti Rogerovi na RG taktéž nebojácně a řitom to byl pro něj idol. Spíš dnes čekám tuhý boj a navíc Pouille zatím na turnaji neztratil set.
Reagovat
smazaný uživatel
koukni na jeho profil a přečti si osobní info ;) ještě ho neznám, musim se podívat, jak doteďka hrál
Reagovat
steve79
Roger včera vypadala fakt unaveně. Snad dnes bude v lepší kondici.
Reagovat
smazaný uživatel
ne ne, není unavenej, sám to řekl, že se cítí překvapivě dobře po dlouhým týdnu v Basileji, ale věděl, že mu to Chardy rozhodně neulehčí a čím déle se hrálo, tím líp si vytvářel příležitost otočit zápas ve svůj prospěch, takže Mr. Federer je fit ;)
Reagovat
steve79
Ještě že tak:D
Reagovat
smazaný uživatel
6-1, 6-2
Reagovat
panzer.dragon
to bude jak s tim goffinem v basileji, jasný od začátku, oba budou ale spokojený nakonec, fedex že jede dál a soupeř bude rád že mohl hrát proti mistrovi
Reagovat
smazaný uživatel
nám dramatizuje situaci...
Reagovat
smazaný uživatel
Pozor, Kongič se probouzí že by?
Reagovat
Cico93
Come OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOON!
Reagovat
smazaný uživatel
a zase upadá do hlubokého spánku :D
Reagovat
Cico93
škodaaa tých BB:(
Reagovat
smazaný uživatel
no a je to, sopka se probudila k životu a Japonsko se třese, ale stejně fandím Keiovi :)
Reagovat
Cico93
jak Keiovi?
ComeOOOOON Tsonga Bonga!:)
Reagovat
Mayo
jooooooooooo pome set bol
Reagovat
smazaný uživatel
oba mám ráda, ale Nišikori mě nepřestává udivovat svojí lehkostí, tlačím ho do Londýna :)
Reagovat
Cico93
Už mu Londýn neujde.
Reagovat
smazaný uživatel
já vim, ale stejně chci, aby vyhrál :)
Reagovat
Cico93
zabudni dievčatkooo.)
Reagovat
smazaný uživatel
teď se kasáš viď, když v sobě Tsonga probudil Konga :D :P
Reagovat
Cico93
škodaaa tie BB boli hrateľné:(
Reagovat
smazaný uživatel
se nám to vcelku rozjelo, come on, Nishi :)
Reagovat
steve79
Murray má úžasnou formu. Divím se kde bere fyzické síly. Odehrál toho už hodně. Jinak ten kurt je fakt extrémně pomalýl
Reagovat
spaniel
Pise se, ze se vraci do formy, ale popravde mne se zda, ze uz v ni je. Hraje jako v jeho nejlepsich casech. Povrch v Parizi mu sedi a myslim, ze Novak bude mit co delat. WTF by bohuzel melo byt stejne "rychle" jako Pariz, takze Andy tam urcite nebude jen do poctu...
Reagovat
Mayo
ale veď Andymu rýchlejšie povrchy nevadia, či sa mýlim ?
Reagovat
smazaný uživatel
Nemýlíš, ale tak mu sedí skoro každý hard, každý má něco pozitivního.
Reagovat
Mayo
v súboji s Djokovičom mu ale viac sedia rýchlejšie by som povedal
Reagovat
smazaný uživatel
Tam každopádně a nejlépe tráva. Díky odskokům, Djokovič má rád pravidelné odskoky, potom je jak stroj, Murray je variabilnější a v tomhle přizpůsobivější. Takže proti Djokovičovi čím rychlejší, tím lepší.

Celkově umí na každém hardu, na rychlém si třeba jeho údery do BH hráči neoběhnou, ale zase má méně času. Všechno má své pro i proti, umí prostě na všem. Nejvíc mu ale stejně sedí podle mě povrch na AO, tam už byl 3x ve finále, už by to tam chtělo uspět.
Reagovat
spaniel
Nevadi, je hodne univerzalni, ale na pomalejsich je lepsi.
Reagovat
Davor1
Vo forme je, ale príde mi to také vynútené, hlavne vďaka tej obrovskej porcii zápasov v posledných týždňoch...aby potom po dvoch mesiacoch pauzy nemal opäť problém...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, pro něj je klíčový příští rok a aby byl na AO nasazený co nejvýš. Mohlo by se povést, aby byl čtyřka, což by bylo boží.
Reagovat
Davor1
Myslím, že ak Stan neprekvapí na TM, tak sa Andy na štvrté miesto do AO dostane. Wawrinka obhajuje ešte titul v Chennai, naopak Andy určite niečo získa v Katare/ Brisbane...
Reagovat
smazaný uživatel
No pokud zítra Andy zítra vyhraje, tak to půjde. Na TM nebohajuje nic, Stan 400 bodů. Akorát Andy nehraje v úvodu sezony Dauha ani Brisbane, ale Hopman Cup s Heather Watson.
Reagovat
Davor1
aha, ten Hopman som si neuvedomil...napriek tomu mu verím, na TM môže ísť kľudne do finále, formu si lepšie načasovať ani nemohol...
Reagovat
smazaný uživatel
Já budu spokojený s postupem ze skupiny. Pak se uvidí, jakého soupeře chytí. Tak či tak je ten závěr sezony povedený. Když si vezmeš, že Wawrinkova sezona je počítána jako úspěšná, tak Andy má zatím v race jen o 400 bodů méně.
Reagovat
smazaný uživatel
veľká hráčka budúcnosti :)
Reagovat
Jabadu
Tomáš tento turnaj, jako mladík, vyhrál a kurt byl o hodně rychlejší. Od osmdesátých let (díky materiálům) je tenis souboj vysokých ranařů a běhavých pracantů. Dnes i gymnastů.
Mám pocit, že ranaři někomu vadí. A diváci jsou určitě to poslední, co by někoho zajímalo. Kurty se zpomalují , ... já v tom vidím politiku. To mi žádnej nevymluví! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jde o to mít delší, hezčí a zajímavější výměny. Sorry, mě ale např. nebaví tenis ala Karlovič..raději preferuji bitvu výměn ala Nadal vs. Djokovic
Reagovat
smazaný uživatel
obojí má něco do sebe.

Třeba když člověk kouká na ten zápas Petry a Venus z Wimbledonu.. to je nádhera.

Myslím, že zpomalování už bylo až až. Kdyby se všechny turnaje hrály na pinkálištích, tak by to prostě nebylo ono. Nakonec zbude akorát ten Wimbledon...
Reagovat
Davor1
ani Wimbledon už nie je to, čo býval. Posledným fakt rýchly povrch ostal v Halle...
Reagovat
smazaný uživatel
No zapasy mezi Nadalem a Djokerem, rozhodne nejsou pinkani. Federer to taky nehraje na 2 udery
Reagovat
vojmut
taky se přikláním k dlouhým a pestrým výměnám, zápasy Isner - Anderson si opravdu neužívám :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak po dnešku bude Roger zpátky tam, kde je jeho místo. Já dnes Monfilsovi věřím. Kde jinde La Monf prolomí tu šňůru s Nolem než před fanatickým publikem v Bercy? Prostě to zařídí.
Reagovat
SubOptikT
... jj. Tsonga taky před fanatickým publikem drsně drtí Nishikoriho ...
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tennistv.com/video/videoId/1pduf599zezb01tcxxrq9x3ag6/title/berdych-interview--atp-paris-3r
Reagovat
Cico93
Noo Tsonga toje ale bieda.
Reagovat
smazaný uživatel
.
Reagovat
smazaný uživatel
zdá se mi to, nebo je Niši jedinej, komu ten pomalej kurt nevadí? :D
Reagovat
Cico93
Ferrer
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic
Reagovat
smazaný uživatel
myslim jako, že to tam mrská takovou rychlostí :D na druhou stranu Wilíkovi se moc nechce hejbat
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje krasný tenis. Myslím, že Tsongovi dělá největší problém, že není schopen číst kam to poletí
Reagovat
smazaný uživatel
jojo, na Nišiho se mi krásně dívá, jen bych se ho bála, kdyby mu čelil Roger, už jsem si ty porážky s ním užila, a Tsonga se za celej rok probral zrovna v Torontu, kde sebral titul Rogerovi, ale ten hrál ve finále šíleně, tam si to Jo zasloužil, jenže pak zapadl stejně jako teď Wawrinka a to mě začíná štvát :(
Reagovat
Cico93
Katastrofa v pohybe od Tsongu.(
Reagovat
smazaný uživatel
Překvapjeme, že má Tsonka docela pomalý 2. servis jen něco nad 150 km/hod
Reagovat
smazaný uživatel
Zdá se mi to, nebo všichni, co bojují o TM, ne a ne prohrát :D
Reagovat
smazaný uživatel
Každý tam chce být a bojuje co to dá...:-)
Reagovat
tommr
jen Dimitrov vypad, ale ten už měl stejně jen nepatrnou šanci ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Wilda se zapotil, jen co na něj Samuraj vytasil své umění :))
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas jsem neviděla, ale podle výsledku to vypadá, že to snad nebyl takový haluz jako v úterý (?). Na Kevina si Tom věří, tak doufejme, že se ta skvělá bilance ještě zlepší, i když každá série musí mít svůj konec. Věřím, že dnešní výhra už Toma do Londýna v podstatě posouvá. To by byl fakt pech, kdyby ho všichni pronásledovatelé překonali.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím co bylo na prvním zápase haluz, ale dnešek jsem taky neviděl. Z většiny komentářů bych asi usoudil, že je Toman na odpis, kdybych neznal, jak tyhle věci probíhají :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to viděl. Řekl bych, že vyhrál ten co hrál méně blbě. Tomaš hodně kazil, navíc hral hodně opatrně bez důrazu, ale naštěstí Lopez byl dnes uplně mimo
Reagovat
smazaný uživatel
Asi si to dovedu představit.
Reagovat
smazaný uživatel
Co bylo haluz? Copak jsi ten zápas neviděl? Takhle strašně jsem se u Tomovy hry snad ještě nenudila.
Reagovat
Davor1
Kei brejk !
Reagovat
Cico93
tvl Nishikori.
Jo tu asi cesta nevedie:-(
Reagovat
Davor1
A teraz zápas, na ktorý som sa dnes najviac tešil. Come on Nishi !!
Reagovat
Cico93
Ja tiež
ComeoN Tsonga.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad to Niši zvládne, s Tsongou má bilanci 3:1 a ten se včera trápil i s marným Melzerem.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím Nishi parádní vstup, při výměně si Tsonga ani nečuchl
Reagovat
gigin
Ježiš, Milošku, doraz už tu princeznu. Díky!
Reagovat
tommr
dneska by moh Bautista pro jednou udělat něco užitečnýho a pomoct Tomášovi na TM ... :)
Reagovat
Cico93
Ty si fakt neskutočný.
Reagovat
Mayo
aj ja hovorím
Reagovat
Mayo
Berďa bude aj tak len fackovací panák na TM
Reagovat
gigin
Může ještě RBA předstihnout EG? Může. Tak nic.
Reagovat
tommr
to by ale musel dojít v Paříži až do finále a to se mu určitě nepovede ...
Reagovat
gigin
Nepovede :) O Toma sa neboj, on to dá, v suchým :)
Reagovat
tommr
no bude si to ale muset vybojovat sám. Nikdo mu jak se zdá nechce pomoct ... :)
Reagovat
Chrenda
Jsem moc rád, že to zvládl a přes Kevina by měl postoupit, tak by z toho výhledově mohl být i zápas s Rogerem. Ale radši nepředbíhat, že? S Tomem nikdy člověk neví, nezdá se mi, že by hrál nějak moc dobře. Tak držím palce!
Reagovat
Davor1
Vyzerá to tak, že zajtra nás čaká ďalšia "djokomurárna" :-)
Budem večer držať palce Gaelovi, nech tomu zabráni...
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem spíš pro scénář, aby můrárna senzačně vyřadila djokoland :D
Reagovat
Mayo
pre mňa by to žiadna senzácia nebola teda
Reagovat
Cico93
ani premňa.
Reagovat
smazaný uživatel
no tak přeci jen je Djoky favoritem a Andy teprve nabírá na formě, kdyby se to fakt stalo, tak to jen potvrdí můj úžas nad tím, jak se zničehonic sebral a válí jeden tejden za druhým
Reagovat
Mayo
neviem, mne vždy keď oni dvaja hrajú príde, že je to 50 na 50 ...
Reagovat
smazaný uživatel
teď to tak zřejmě bude taky, ale očekává se výhra Noldy ;)
Reagovat
Davor1
To by som tiež bral, ale fandím Monfilsovi, v Paríži hral takmer vždy skvele a už dvakrát tu prehral vo finále, doma z neho diváci vedia dostať maximum...navyše, už toľkokrát odohral s Novakom výborné vyrovnané zápasy a nakoniec vždy prehral, že mu dnes prajem konečne zlomiť to prekliatie :-)
Reagovat
smazaný uživatel
mohl by si užít chvíli slávy a pomoct tím Rogerovi ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Dorazila jsem akorát tak na konec, takže nevím, jak zápas probíhal, jestli byl Grigor zase tragicky pasivní nebo jestli Andy hraje čím dál líp, popravdě mě tím docela dostává, jak si to vydřel, do Londýna patří, škoda jen, že zrovna na úkor Dimiho, ale ten se tam teď aspoň podívá, obhlídne si to tam, zažije tu atmošku a příští rok se doufám natolik zlepší, že si tu vstupenku pojistí :) Jo a co mě ještě potěšilo, Sir shodil ten květák a vypadá zase k světu, hezky :)
Reagovat
Davor1
Andy hral dobre a Dimitrov slabo. Zápas vyzeral presne podľa očakávania vzhľadom na súčasné rozdielne formy oboch...Grigor tento rok na TM by bol asi takým fackovacím panákom, akým bola Bouchard na ženskom, som rád, že tam nebude...
Reagovat
smazaný uživatel
je fakt, že ve čtvrtfinále v Basileji mě překvapil, že s Rogerem sehráli takovou parádičku, skoro jakoby se domluvili jako na tý exhibici příští rok :D je smutný, že Grigor tu úroveň nedokáže udržet, jak ráda bych ho sledovala růst, zlepšovat se a šplhat příčku po příčce až by nakonec během pár let nahradit současnou starou gardu, ještě je relativně mladej, ale i tak má pomalu načase, jinak bude mít co dělat, aby se vůbec udržet na hranici TOP10
Reagovat
smazaný uživatel
sorry za ty infinitivy, asi už jsem dneska mimo :D
Reagovat
Davor1
Zatiaľ ho na plnej čiare predčil Nishi, ktorý sa pod Changom neuveriteľne zlepšil a zatiaľ je to on, kto má najbližšie k tomu konkurovať big4...Grigor pokiaľ nezmení ten pasívny štýl, tak si myslím, že to bude mať s posunom vyššie veľmi ťažké, aj dnes bolo vidieť, že na Murrayho jeho pinkaná platiť nebude a tak sa snažil hrať agresívnejšie, ale vôbec mu to neišlo, neskutočne sa vyhadzoval...ale myslím, že okolo toho desiateho miesta sa bude držať, ťažší bude posun hore :/
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem nad ním tak přemejšlela, kdyby Grigor přišel na to, že Rasheed mu už víc nedá než tu fyzičku (ano, posunul ho výš, ale pořád je to málo vzhledem k očekávání), já bych se u něj nebála angažování Ivana Lendla, ten by ho teprve vycepoval a naučil by ho, jak to má hrát, možná bysme se divili, kdo jinej má takovej zatím nevyužitej potenciál, se kterým by mohl Ivan doopravdy pracovat? asi namítnete, že jsou i jiní talentovaní hráči a že tahle spolupráce by nemusela přinést očekávané ovoce, ale za tu zkoušku by to sakra stálo, to by se ale Gríša nesměl bát mít nad sebou takovej bič a Ivan by musel souhlasit :))
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tebou, že angažování Ivana by bylo skvělé.. Roger už svou práci odvedl, pod jeho vedením zlepšil Grigor fyzičku jak píšeš a taky psychiku, ale to je asi tak vše..

A ještě jak jsi psala, že Grigor se podívá na TM jako náhradník, omrkne atmosféru atd., tak neomrkne.. Na tiskovce řekl, že do Londýna nepojede.. Asi už se těší za Maruš! :DD
Reagovat
smazaný uživatel
jaktože nepojede, hergot, že by Maruš dostala přednost, proč ji nevezme s sebou? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Andy hrál dneska celý zápas naprosto skvělé.. Grigor mi tragicky pasivní ani nepřišel, ale vyhodil co mohl.. :D Ale má novou raketu, tak než si na ní zvykne.. :-)

Kdyby po Wimbledonu nehrál takovou tužku, tak by se letos na to TM dostal jako normální účastník a ne jen náhradník.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím, od Wimbledonu hrál kulový, ale počkat, on má novou raketu nebo je to jen novej design?
Reagovat
smazaný uživatel
V Paříži hrál s celou černou.. Přesně takovou jak s ní hraje nebo hrál Federer..
Reagovat
smazaný uživatel
jsem si nějak nevšimla, já jsem jeho zápasy nestíhala, a pak že se neopičí po Rogerovi :D
Reagovat
tommr
a o zbývající dvě místa si to rozdají Tomáš Berdych, Ferrer a Raonic. Tomáš má sice jasně nejvýhodnější pozici, ale jistotu postupu ještě nemá ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pánes dneska vyučoval, od začátku do konce nebylo pochyb o tom, kdo zápas vyhraje, dominantní výkon, Grigor hrozně slaboučký. Andy přesný, výborný na servisu dneska - 7 es, 93% bodů po 1. podání, 60% po druhém podání. U sítě 7 z 9, 18 winnerů, 11 chyb, 3 ze 4 brejkbolů. Úplná pohoda za hodinku a deset minut. A TM je doma!
Reagovat
Mayo
to bol finiš ale ja mu na TM veril a je len dobré, že tam nebude chýbať
Reagovat
smazaný uživatel
http://clips.tennistv.com/g/v/DECUxIDJV2q

Dnešní hot shot. Prostě zlatá ruka :-))
Reagovat
Mayo
toto som nevidel veru ešte...pekný lobík
Reagovat
Mayo
myslím tak, že som to nevidel, že zača som pozerať až od stavu 3-0
Reagovat
tommr
ač ho nemám moc rád tak musím uznat, že se Murray v závěru sezóny neskutečně zlepšil a postup na TM si zaslouží ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, šel nahoru, prostě musel. Před US Open říkal, že poprvé trénoval tak, jak byl zvyklý před operací, takže to asi fakt zabralo více času se dostat zpět do formy, než se čekalo. Poslední týdny zabral, objel pár menších turnajů, získal body, nabral sebevědomí a zaslouženě pojede do Londýna. Myslím, že osmička je teď docela jasná, Miloš by musel přejít přes Rogera, čemuž moc nevěřím.
Reagovat
panzer.dragon
to je šašek ten dimitrov, jak se furt snaží hrát nějaký parádičky
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teď neměl jak hrát, protože to přeběhl.
Reagovat
Mayo
neskutočný Andy...len nech naberá na forme a hneď to bude iná káva
Reagovat
Cico93
je vidieť, že ma veľkú pohodu.
Reagovat
Mayo
ja som začal až teraz pozerať lebo som nebol doma...ako prebiehal prvý set ?
Reagovat
Cico93
Andy hraje skvele ako píšem, a Dimitrov taký daaký bez šťavy, jalový na servise noo dosť to Andymu uľachčuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím je skvělý dneska, takový klasický Andy už. Přesný, skvělý pohyb, dneska i super servis. A hlavně nekazí vůbec, nepouští se až ta do bezhlavého útočení, protože to není třeba. Není ale ani nitkerak pasivní, rozehrává to s přehledem přes Grigorův BH.
Reagovat
pockerface
Stan klame tělem. Chce vzbudit ve Francouzích, že ho snadno porazí. A zatím Stan si schovává svůj nejlepší tenis na finále DC a tam všechny zaskočí a spadne Francouzům brada a Roger se Stanem zvednou nad hlavu vytoužený pohár :-).
Reagovat
Cico93
never tomu, Tsonga bude tancovať svoj taneček na konci finále.-)!
Reagovat
smazaný uživatel
První set s přehledem, pár chyb bylo, ale jinak hodně přesný, solidní na servisu. K tomu Grigor nepřesný. Zatím podle plánu, TM na dosah, uhraje si to snad sám.
Reagovat
Cico93
Z Raonicovho ruternu bolia oči.(
Reagovat
Roger_Federer
Stana mel dneska zase den? Rogerovi se musi delat spatne kdyz vidi opet tu Wawrosovu nemohoucnost.
Reagovat
Cico93
Hral celkom dobre, až do stavu 5:4 30:0 na servise v 3 sete.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, dnes hrál celkem dobře, měl 57 winnerů oproti 43 UE. Anderson dnes odehrál jeden ze svých nej mačů.
Reagovat
Davor1
hral výborne, akurát neudržal nervy keď mal dopodávať v treťom...
Anderson ale dnes zahral ďaleko nad svoje možnosti, takú defenzívu, obhody a medzihru som u neho nikdy nevidel. Navyše mu neskutočne išiel servis...za dnešok by som Stana pochválil, až na ten nedopodávaný gem...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace k tretimu ctvrtfinale na letosnich Masters turnajich a druhemu skalpu Wawrose v tomto roce. Nejlepsi sezona Kevina jeste nekonci ikdyz doufam, ze kluci neporusi tradici a dal pujde Tomas.
Reagovat
Davor1
To sa Andy po včerajšom zápase s Benneteauom stihol dať ostrihať ?? Konečne vyzerá ako človek :-D
Reagovat
gigin
https://pbs.twimg.com/media/B1ITmVVIAAAFR7X.jpg

https://pbs.twimg.com/media/B1ITmiVIQAAmbgy.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
Padme
teď už stíhá i vést... :) Multifunkční muž :)
Reagovat
kada.tom
má zaplněnej program, no :-D
a do toho ještě zápasy, no .. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
tady je to jak v redakci Blesku :D
Reagovat
Padme
se mohutným finišem blíží na 4.místo...
Reagovat
smazaný uživatel
Jako školák, máš na ten projekt celej rok, ale honíš to v posledních dnech :)
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně si ale myslím, že i když se na to čtvrté místo vyhoupne, nebude to Velká čtyřka ale Velká trojka. Ten rozdíl mezi pánesy a Andym je prostě propastný, co se týče poslední sezony. Musí to dokázat v příštím roce, že si zaslouží být právoplatným členem Fantastic Four.
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) Nezakřiknout, bude to chtít vyhrát dneska a třeba tak 2 zápasy v Londýně.
Reagovat
Davor1
Anderson odohral podľa mňa najlepší zápas v živote, Stan hral skvele, akurát trochu stratil koncentráciu keď viedol 5-4, 30-0 a nakoniec to takto dopadlo :/ Fakt škoda, dnes dal 57 winnerov a aj tak to nestačilo. Pre Berdycha však skvelá správa, Kevin už lepšie ako dnes hrať nebude a proti Berdychovi ho bude ťažiť aj tá katastrofálna bilancia...na druhej strane, zdá sa, že tento povrch mu veľmi vyhovuje, čo sa o Berdychovi povedať nedá...takže to zrejme bude otvorený zápas...ak však obaja predvedú dnešný štandard, tak Anderson ho sfúkne ako sviečku...
Reagovat
tommr
a to hned dvakrát - za prvé tím, že vyřadil nesympatickýho Wawrinku a za druhý tím, že dal Tomášovi značnou naději na postup do semifinále ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
S tím se nedá nic, než nesouhlasit :D
Reagovat
Davor1
Nesympatického Wawrinku? Nerozumiem, prečo to zovšeobecňuješ. To, že je nesympatický tebe neznamená, že je nesympatický. Vo všeobecnosti je určite výrazne obľúbenejší ako tvoj favorit Berdych...
A ak zajtra obaja predvedú svoj štandard na tomto turnaji, tak Anderson vyhrá 2-0...
Reagovat
smazaný uživatel
tahle ta všeobecnost je nezmysol :)
Reagovat
Cico93
Noo keď Berdych stou hrou postúpi do semi na Masters ta ďakujem pekne.
Reagovat
smazaný uživatel
Stan byl v tom třetí setu nějaký divný. Ve druhém se tam povzbuzoval a řval jak Tarzan na liánách a ve třetím se zdálo, že je mu to úplně jedno. Zas psychický kolaps v gemu, kdy servíroval na výhru. Myslím, že pokud se dá někdo označit za Kvitovou v kalhotách, tak je to Stan.
Reagovat
Davor1
presne tak, Kvitová v nohaviciach, toto prirovnanie na Wawrinku som už mal v hlave veľmi dlho...
Reagovat
smazaný uživatel
KEVIIIN
Reagovat
Cico93
To bol famozný výkon!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Wawrinka se uplně bál hrát ten poslední balon. Myslím, že zítra Anderson zlomí prokletí jménem Berdych, pokud bude hrát takto
Reagovat
EllNino
nezlomí, jako obvykle se podělá :)
Reagovat
tommr
no kéž by si měl pravdu. S výkonem kterej dneska Tomáš předved by ho ale moh porazit i Anderson. Jestli Anderson nezlomí to prokletí ted tak už asi nikdy ... :)
Reagovat
kada.tom
tak Stan to zas nedal ... no

čeká nás zítra další díl nekonečné ságy Berdych-Anderson :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě fandím Berďovi, ale myslím, že zítra to bude pro Kevina velká příležitost, jak Tomana porazit. Ale snad ho Tom sfoukne.
Reagovat
martinek37
TB, zápas má šťávu, víc přeji Stanovi přeci jen.
Reagovat
martinek37
Tak Kevin to nakonec zvládnul líp. Tomášovi šance tím značně vzrostly.
Reagovat
smazaný uživatel
Teda Standa tu blbou chybu napravil ve velkém stylu :)
Reagovat
tommr
škoda. Tomáš tak nejspíš přišel o semifinále ... :(
Reagovat
EllNino
naopaaak :) zejtra by mohl opět Tomáš nahlodat Kevinovo sebevědomí :D
Reagovat
smazaný uživatel
Wawřinec by byl možná lepší než Kevin.
Reagovat
Davor1
Videl som len tretí set, ale fakt parádny tenis, obaja hrajú výbore a úroveň zápasu je neporovnateľná s Berdych- Lopez, tu by si zaslúžili postup obaja, tam ani jeden. Ak bude hrať zajtra Stan podobne ako dnes, tak Berdych veľa šancí mať nebude...
Reagovat
Cico93
Stan nedopodaval.
Reagovat
EllNino
to bude ale zase uplně jinej mač, Berdych muže hrátuplnšě jinak...to jsou kdyby :)
Reagovat
smazaný uživatel
takový je tenis, a kadžý zápas může být úplně jiný :)
Reagovat
Cico93
Vamos David
toje tenis:-)
a že Ferrer je nuda.
Reagovat
smazaný uživatel
přiznám se, že pro mě trochu jo. Ani ne tenisem, spíš ho možná stále vidím v nadalově stínu.
Reagovat
Padme
To si tak nesmíš brát, v Nadalově stínu je každý... minimálně výsledkově :-P
Reagovat
Cico93
U Davida je zaujímavé aj to, že životku zažil v rok 2012, to mu bolo 30 rokov. Niektorí do 30 ani nevydržia hrať.
Reagovat
r.Fever
Ferrer vždy na antuke vynikal, Paríž mu sedí.
Reagovat
r.Fever
Konkrétne Bercy tento rok.
Reagovat
Cico93
hardová antuka.) jj jeto tu pomalé.
Reagovat
smazaný uživatel
Berďa buď již mele z posledního, nebo nám začíná murrayovatět...:-)
Reagovat
Fandina
gratulka. Potřeboval vyhrát a stalo se. Tak držím palce dál Berďo. Pojď pojď pojď!!!
Reagovat
kada.tom
hmm, tak Stan-Kevin po jednom setu u každýho :-D
Reagovat
smazaný uživatel
vidím to spíš na Kevina. Tak nějak vypadá, že víc chce.
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, snad Kevin dokáže otočit.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro všechny co žijí mimo realitu, když Tomáš vyhraje celou Paříž, bude z něj světová 4 :D
Reagovat
kada.tom
a tak jako já bych se tomu vůbec nebránil :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a ja bych se zas pobranil :D
Reagovat
smazaný uživatel
Super Tome, teď ještě aby vyhrál Wawrinka a došlo by na supr match, kterej bych snad mohl vidět, pokud ho nešoupnou jako první.
Reagovat
smazaný uživatel
Jakej super match máš na mysli? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, supr match pro mě :)
Reagovat
smazaný uživatel
pokud myslíš match mezi Tomášem a Stanem, tak se obávám, že možná bude super jen z jedné strany a z Tomášovy to asi nebude, teda po dnešku jsem nějak ztratila iluze :D
Reagovat
smazaný uživatel
No Stan nemůže moc co říkat. Věřím že se hecnou kdyžtak :)
Reagovat
Mayo
škoda, že neuvidím zápas Murray vs Dimitrov sakra...ale tak snáď to Andy zvládne
Reagovat
gigin
Federer will become No 1 on Monday:
- if he wins Paris & Djokovic fails to reach final
- if he reaches final & Djoko fails to reach quarters
Reagovat
Padme
ráda bych se pletla, ale myslím, že letos bude no.1 Djoko.
Reagovat
gigin
Já jenom říkám, co se může stát toto pondělí. Odečítají se body za TM z loňska....
Reagovat
Padme
:-P a ty tomu Djoko už tolik nefandíš nebo se pletu? :)
Reagovat
PetaM
Mohl by Rogi zakončit rok na prvním místě, né, že ne ... :D
Reagovat
gigin
Padme: Fandím, ale přeskočil ho Gulbis...
PetaM: Jasně, že může...
Reagovat
Padme
Jako fakt Gulbis jo?? Takovýmu člověkovi se dá fandit?? :D Nee zlobím samozřejmě... proč zrovna on? :-P
Reagovat
gigin
Jo Gulbis :) Protože mi přijde zajímavý herně, mediálně a i jako člověk. V soukromí není tak komický a tragický, jak se zdá :))
Reagovat
Padme
Byla by to nuda, kdybychom všichni fandili jednomu :-P
Reagovat
gigin
Asi už začali...

https://pbs.twimg.com/media/B1IeWbDIYAESUfS.jpg
Reagovat
tommr
Tomáš se zdá být úplně z formy, ale Lopez je na tom ještě o něco hůř a tak Tomáš dnešní veledůležitej zápas zvládnul ...
Postup na TM sice Tomášovi stoprocentně zajistí jen semifinále v Paříži, ale i čtvrtfinále by mohlo Tomášovi za určitých okolností stačit. Pokud dneska vyhrajou aspoň dva hráči z trojice Verdasco, Bautista Agut a Murray tak už bude mít Tomáš vystaráno ...
Reagovat
Fredy
Gratuluju k postupu do ČF . Tomáši pojď !
Reagovat
smazaný uživatel
No, porazil, Feli se spíš porazil sám a Tomáš se u toho nachomýtnul :D
Reagovat
Lina
Hezky napsáno a popsáno.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist