Berdych porazil Rosola, čeká ho Baghdatis. Federer je už ve čtvrtfinále

15. 2. 2012, 15:06
Aktuality 67
Tomáš Berdych pokračuje ve svém vítězném tažení. Český tenista, který před dvěma týdny uspěl v Montpellier a minulý víkend přispěl k postupu v Davis Cupu, odstartoval úspěšně i v Rotterdamu. O jeho formě se mohl přesvědčit Lukáš Rosol, který sedmému hráči světa podlehl 4-6 2-6. Už do čtvrtfinále postoupil Roger Federer, který si poradil s Mahutem a další soupeř Južnyj kvůli zranění odstoupil.
Tomáš Berdych

Duel daviscupových kolegů Tomáše Berdycha a Lukáše Rosola byl jejich vůbec prvním na profesionálním okruhu, na němž Rosol vyhrál v letošní sezoně jediný zápas. V Rotterdamu další vítězství nepřidal; až do stavu 4-4 v prvním setu byl sice Berdychovi vyrovnaným soupeřem, poté ale druhý hráč v turnajovém pavouku prolomil jeho servis a úvodní sadu vyhrál 6-4. Ve druhém setu Berdych přidal ještě dva brejky a za hodinu a čtvrt zvítězil 6-4 6-2.

"Jsem spokojený. Hrálo se sice v hale, ale i tak to byl po Davis Cupu náročný přechod. U nás (v Ostravě) byl kurt mnohem rychlejší a s menším odskokem míčku. Neměl jsem tu moc času potrénovat, ale zvládl jsem to velmi dobře. Rychle se mi podařilo najít rytmus hry a byl jsem schopný hrát svou hru," řekl Berdych po svém úvodním vystoupení.

Ve druhém kole se Tomáš Berdych utká s Marcosem Baghdatisem. S kyperským tenistou má česká jednička vyrovnanou bilanci dvou výher a porážek. V posledním vzájemném utkání v Cincinnati 2010 uspěl ve dvou setech Baghdatis.

Federer je už ve čtvrtfinále, Južnyj odstoupil
Poprvé od triumfu v roce 2005 se na halový turnaj do Rotterdamu vrátil Roger Federer a svůj úvodní zápas letošního ročníku zvládl. Třicetiletý Švýcar, jenž o víkendu prožil zklamání v Davis Cupu proti Američanům, v duelu s Francouzem Nicólasem Mahutem nečelil jedinému brejkbolu a za 67 minut zvítězil dvakrát 6-4.

"Každá výhra je dobrá výhra. Každopádně přechod z antuky je vždy těžký, musel jsem si zvyknout na rychlejší podmínky. Myslím, že to byl dobrý začátek turnaje, Nicólas je těžký soupeř," komentoval Federer, který prohrál v semifinále Australian Open s Nadalem a o víkendu v Davis Cupu s Isnerem, a navíc i debl po boku Wawrinky. "Poté, co jsem poslední dva zápasy ve dvouhře prohrál, je vítězství skvělé."

O postup do čtvrtfinále se měl Federer utkat s Michajlem Južným, kterého porazil ve všech 11 vzájemných zápasech. K dvanáctému souboji však nedojde, neboť ruský tenista k zápasu vůbec nenastoupí. Južnyj, který měl mít v minulém týdnu během Davis Cupu problémy s ramanem, se dnes odhlásil kvůli zranění pravé nohy a Federera tak do dalšího kola pustil bez boje. 

Třicetiletý Švýcar je tak již ve čtvrtfinále a zná už i svého dalšího soupeře. V pátek si o postup do semifinále zahraje s Jarkkem Nieminenem, s nímž má bilanci 12-0. Až loni v Basileji s o pouhých pár dní starším Finem poprvé ztratil set.  "Abych byl upřímný, tak jsem rád, že už jsem ve čtvrtfinále," přiznal Federer.

Nieminen, vítěz letošního turnaje v Sydney, v Holandsku zvládl už dvě třísetové bitvy. Po zdolání domácího Silslinga dnes přemohl i Poláka Lukasze Kubota, s nímž si poradil po setech 6-3 5-7 7-6.

Del Potro při debutu udolal Llodru
Nazaváhal ani třetí z tria největších favoritů Juan Martín Del Potro. Argentinský tenista dnes zdolal 6-4 6-7 6-4 vítěze turnaje z roku 2008 Francouze Michaela Llodru, který po návratu z Davis Cupu v Kanadě bojoval s jet-lagem.

"V poslední hře jsem byl nervózní," přiznal bývalý vítěz US Open Del Potro, který se po dosažení čtvrtfinále na Australian Open vrátil do Top 10. "Jsem spokojený, že jsem tu svůj první zápas vyhrál," dodal debutant na místním turnaji.

Del Potro si zahraje o postup do čtvrtfinále se Slovákem Karolem Beckem. Ten se dnes dočkal první výhry v hlavní soutěži turnaje ATP od loňského Wimbledonu a ukončil tak šňůru osmi porážek v úvodních kolech v řadě. Slovenský tenista v Rotterdamu, kde už úspěšně zvládl kvalifikaci, porazil 7-6 6-3 Němce Philippa Petzschnera.

Už podvanácté se na okruhu ATP, challengerech či v kvalifikací potkali Nikolaj Davyděnko a Paul-Henri Mathieu. V Rotterdamu si 8. výhru připsal ruský tenista, který zvítězil 6-4 6-7 6-1 a postoupil do prvního letošního čtvrtfinále. Poražený Francouz hrál ve 2. kole turnaje ATP poprvé od podzimu 2010 poté, co loni kvůli zranění kolena neodehrál jediné utkání a tento týden v Holandsku vyřadil turnajovou čtyřku Feliciana Lópeze.

Výsledky - Rotterdam (tvrdý povrch, dotace 1,207.500 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (2-ČR) - Rosol (ČR) 6-4 6-2
Federer (1-Švýc.) - Mahut (Fr.) 6-4 6-4
Del Potro (3-Arg.) - Llodra (Fr.) 6-4 6-7(3) 6-4
Baghdatis (Kypr) - Bachinger (Něm.) 7-6(2) 6-2
Bogomolov (Rus.) - Stachovskij (Ukr.) 6-3 0-1 skreč S.
Beck (SR) - Petzschner (Něm.) 7-6(6) 6-3 

Dvouhra - 2. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Južnyj bez boje
Nieminen (Fin.) - Kubot (Pol.) 6-3 5-7 7-6(2)

 

pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

67
Přidat komentář
steve79
Porazi bývalou světovou jedničku je obrovský úspěch. Lucka má opravdu formu, jen ták dále. Doufám, že to potvrdí v následujícím kole. Jinak Federer hrál včera dobře. Hrál co potřeboval a ještě mu odpadl soupeř:D. Takže spokojenost.
Reagovat
Nancy_z
Lucka hrála skvěle! Naprosto zasloužený postup, mám radost. Carol má o čem přemýšlet... myslím, že návrat na trůn jí dá hodně práce a bůhví, jestli se jí to ještě podaří...
Reagovat
VlS
Tak ty winery z back handu po lajně, to byla veliká chuťovka. Zbrklou pistolnici dneska dala někam na řetěz, sem tam se sice cukala, ale většinou byla hodná. UF.
Kdyby takhle vydržela hrát i se Světlanou, tak by mohl bejt dalščí krásnej zápas, asi hezčí o to, že Světlana si taky chodí pro body sama, ale zase dělá víc chyb. No uvidíme, jak se to vyvrbí.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne ze zvladla ty 3 Matchbally:) Dalsi zapas..., u Lucky to je tezke tipovat...
---
Jinak i Piotr to te Karoline i rikal, ze nemuze zustavat stat na stredu, a hlavne hrat porad to stejne, stejny backhandovy udery ci forhandovy, zadny rozdil, takze Lucka ji to tam slusne sazela:)
---
Karolina, aspon podle mne, bude mit problem se zbavit nekterych svych navyku, a pochybuji, ze ji s tim pomuze jeji otec - ikdyz se asi snazi -, ale kdo vi...nechame se prekvapit. Osobne si myslim, zeby mela od neho odejit, a zacit pracovat s trenerem...
Reagovat
VlS
Já jsem to tady psal hned, jak oznámili ukončení spolupráce se Sanchezem, že je to zásadní chyba. Ale ten rozdíl musí udělat především sama Caro. Musí si uvědomit, že ONA musí začát hrát jinak a že nějakou dobu třeba prohraje i to, co by se svou údržbou vyhrála a že klesne třeba někam za padesátku, aby se mohla vrátit s jinou hrou. Pokud si to neuvědomí, tak Piotra do háje nepošle a během dvou let totálně frustrovaná skončí.
Reagovat
smazaný uživatel
neprijemny je, ze v tohle pripade by to mel byt snad prave Piotr, kdo vidi za roh. Ona je jeste velmi mlada a je to jeji otec, takze asi moc racionalne si ten stav nevyhodnoti. Navic tvrdim, ze kazdy hraje tak, jaky je sam. Reci, ze je na kurte nekym uplne jinym, jsou nesmyslne. Prave v beznem zivote jsme "determinovani" prostredim, na kurte jsme svobodni..... a jiste, kazdy mame nejake fyzicke dispozice a technickou uroven hry, ale o jejim stylu rozhoduje "hlava", tedy opravdovi "my". :-)
Reagovat
smazaný uživatel
neprijemny je, ze v tohle pripade by to mel byt snad prave Piotr, kdo vidi za roh. Ona je jeste velmi mlada a je to jeji otec, takze asi moc racionalne si ten stav nevyhodnoti. Navic tvrdim, ze kazdy hraje tak, jaky je sam. Reci, ze je na kurte nekym uplne jinym, jsou nesmyslne. Prave v beznem zivote jsme "determinovani" prostredim, na kurte jsme svobodni..... a jiste, kazdy mame nejake fyzicke dispozice a technickou uroven hry, ale o jejim stylu rozhoduje "hlava", tedy opravdovi "my". :-)
Reagovat
smazaný uživatel
omluva za ty "klony"... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Všude samé sojky :-O
Reagovat
smazaný uživatel
ale!!! Kdes lital ty??? Mas jedine stesti, ze se ti usmevava panenka moooc povedla, jak tady ctu, az se ta prava smat prestala. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aaaale..potřeboval bych taky nějakou učednici, mám nějak rozlítáno :-). A navíc došla sláma :-(
Reagovat
smazaný uživatel
VISi a co jsem vcera rikala??? :-)
Reagovat
VlS
No vidíš Monty, teď dá ještě Petra Anu a máš to v pohodě :-) (promiň, ale to nešlo nechat bejt).
Lucka odehrála jeden ze svých výborných zápasů, bohužel přerušili přenos před závěrečnou statistikou, ale jsem přesvědčený, že tam Lucka měla nad 40 winners.
Ale můžou se stím nervákem vzít s Petrou za ruce, ten stav 4:5 a 0:40, fuj tajxl.
Reagovat
smazaný uživatel
Nekdy v 1/3 tretiho setu:
Winners Lucka vs. Karolina >>> 44 ku 11 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tich winners tam bych řekl bylo i nad 50 a jestli se to neblížilo i 60.. :-)
Reagovat
VlS
Tak to jich muselo báýt nad 50. Minimálně každej druhej bod winner. Paráda. Bohužel to vydrží tak 2 - 3 zápasy a zase se vymlátí sama, ale díky aspoň za těch pár povedenejch.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka měl svůj den, naopak Caro pokračuje v mizérii ... :( Začinám si čím dál více myslet, že McIlroy má špatný vliv
Reagovat
smazaný uživatel
Už to konečně fandové jako monty konečně chápou? Jeho vidění světa skrz růžový brýle je fakt úžasný.
Za takovou pinkací údržbu bych se styděl! Dalších 900 bodů z loňské úspěšné série v háji. Compeedka už poztrácela prakticky všechno, z velkých turnajů má už jenom IW.
Reagovat
smazaný uživatel
...pardon, slovo konečně má být jenom jednou.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale to jsi kolikrát až moc pesimista :D Situace je hold taková, že Caro jde strmě dolů, kdoví se až zasekne, a zachrání ji si myslím pouze a jen výměna trenéra, který ji vštípí ofenzivnější styl. Hlavně ten forhend..Otce ale jen tak neopustí...
Reagovat
smazaný uživatel
* kdoví, kde se až zasekne
Reagovat
VlS
Adame, Caro hrála líp 3 měsíce loni na jaře - série Dubaj až IW a pak něco v Evropě do Madridu. Nikdy před tím nehrála nic jinýho, než předvedla dneska. To opravdu nebyl žádnej její špatnej výkon. Proti esům a trefenejm winerům prostě žádná obrana není, když to tam padne, tak je to bod.
Reagovat
smazaný uživatel
S Rorýskem to půjde těžko. Už má i jiné zájmy a priority než jen tenis. Jaké si z toho vracečka asi vezme ponaučení pro další turnaje?
Reagovat
smazaný uživatel
VIS: Přesně, ty 3 měsíce byly jako z partesu...ale jinak hrála i líp než dnes. Nebylo to úplně ono, ale fakt, že proti takovým winnerům neměla prostě šanci s tou tzv. pinkanou. Musí změnit styl, a to co nejdříve. Na AO byly záblesky větší agresivity, i proto mě mrzí, že se Sancheze zbavila...Aspoň tak jsem to viděl já tenisový lajk.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle není úplně pravda. Na mnoha turnajích počínaje Montrealem 2010 úspěšně odvracela kritické situace, často si pomohla i podáním. A co předvádí x posledních měsíců?
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc mě Rory pěkně vytáčí s tím, že fandí Man United :///
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky Lucka!

Pryč s vypatlanym blonďatym koštětem. Jednička doufám už nikdy nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Lucce, to se jí povedlo!
Reagovat
smazaný uživatel
šafářová. a je hotovo:)
Reagovat
smazaný uživatel
šafářová. a je hotovo:)
Reagovat
smazaný uživatel
a spravedlivý tie-break, jak poznamenal eurosporťák ... pěkný zápas
Reagovat
smazaný uživatel
no a nakonec hra pro Lucku!!! Tak doufam, ze tohle ji nakopne fakt uz poradne, aby tu Karolinu dorazila...
Reagovat
smazaný uživatel
kdo to vlastně všechno sedí u Lucky v kóji?
Reagovat
smazaný uživatel
jestli myslíš toho chlapa v modrý mikině vedle nakou bloncku a vedle nakej fousatej chlap, tak by mě tao taky zajímalo...
Reagovat
smazaný uživatel
TB Lucka zvladla ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Komentátor říkal, že má novýho přítele :-) a byl prý přitomen.
Reagovat
smazaný uživatel
Jooo, to nejste sami, koho by to zajimalo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, nádhera :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pekny zaverecny scenar:) Je super, ze Lucka postoupila, podle mne si to zaslouzila vice za predvedeny vykon. Karolina bylo moc pasivni...
Reagovat
smazaný uživatel
Caro je pasívní pořád a záleží na soupeřce, zda se nevyháže. Dnes byla Lucka aktivní po celý
zápas, chodila i dost na sít, a ty Winn. krása :-) prostě proti takový hře nemá Caro zbran, vše
vrátit nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
3 match bally odvraceny... výborně Lucko :-) Ted jí seber podání..
Reagovat
smazaný uživatel
Je to boj. Věřím v klasickou vítěznou mentalitu Caro, uvidíme...ale jinak hraje otřesně :/
Reagovat
VlS
Naopak si myslím, že Caro dneska hraje docela dobře, bejvá to o hodně horší.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Lucko, konec zapasu - mas k dispozici jeste 2Chal. a ty si ho nevezmes a bylo to in...uuufff mohl byt brejk...
Reagovat
VlS
Lucka hraje dneska moc dobře. Doufám, že to vydrží až do konce.
Reagovat
smazaný uživatel
No Lucka by si to urcite zaslouzila jen za predvedenou hru. Jenze bohuzel v tech nejdulezitejsich chvilich kazi...
Reagovat
smazaný uživatel
Moc pozorně to nesleduju, ale některý výměny ze strany Carol jsou jeden velký děs! Compeedka opět pokračuje v nepřesvědčivých výkonech a tradičně nevalný pinkací hře. Tohle má být změna k lepšímu? :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu děs, když jí dokáže dát set i Šafářová...
Reagovat
smazaný uživatel
Caro, neblbni a začni hrát!
Reagovat
smazaný uživatel
No Piotr ke Karoline priletel - dal ji "velkou radu", aby byla vic aktivni a necekala na chybu souperky, no ma hrat ty returny delsi, davat si bacha na forhand Lucky...tak nevim, ale tipl bych si, ze Lucka - pokud se nejak nesesype a nezacne kazit - ma sanci;)
Reagovat
smazaný uživatel
teď jí to říkal taťka, zdá se, že jí to trochu pomohlo
Reagovat
smazaný uživatel
To je škoda ztracenýho vedení, bojím se, že to Lucka neustojí :-(
Reagovat
smazaný uživatel
No spis ji taky pomohla trochu Lucka...ale pravdou je, ze zabojovala a je fakt, ze ted je i trosku aktivnejsi, ale jinak hraje Karolina strasne pruhledne...a tak nejak nijak.
Mno a ted koukam Lucina ji pomohla k dalsimu fiftynu na siti - jasna situace a flakne to do site...
Nevim, ale Karolina muze vyhrat spise diky tomu, ze to Lucka podela...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo-jo, je to skoda, ale proste mela slabsi chvilku...jinak podle mne je Lucka tenisovejsi. Karolina me vubec nepresvedcuje.

Winners Lucka vs. Karolina
Jasnych 44 k 11 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, ty winn. jsou výmluvným ukazatelem pasivní hry Caro, já jsem napsala neustojí, ty podělá, ve výsledku to bohužel vyjde nastejno :-) ale ješté není konec, věřím :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně Simona!
U Zvonarevky mám dojem, že nakonec dopadne stejně jako Dementka. Obě byly v kariéře blízko k prvnímu fleku žebříku a obě psychicky nezvládly mnoho utkání na grandslamech, včetně finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Lucka první set prohrála ale snad bude bojovat dál a otočí to..Nad některými jejími winery si člověk žašpasoval :-)
Statistyky wineru a UE: Lucka 20W 20 UE
Wozniacki 3W 6UE
POĎ LUCKO!!
Reagovat
smazaný uživatel
tak ted aby ted brejk podrzela
Reagovat
smazaný uživatel
Šafářka ven !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Brož ven!
Reagovat
smazaný uživatel
jo a abys nezapomněl, že interpunkce patří hned za poslední slovo (bez mezery)
Reagovat
smazaný uživatel
Pojd lucko super hra..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle samozřejmě vím, jenže i ty tři vykřičníky nemají se správným zápisem nic společného. Navíc se vykřičník v tomhle fontu a miniaturním písmu vždycky se slovem sleje.
Na začátku věty se nepíše velké písmeno?
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem ve škole a mně je to docela jedno. Ty tady kdekoho prudíš za gramatiku, tak bys měl jít příkladem. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka zatím skvěle, jen tak dál :)
Reagovat
smazaný uživatel
Teda ty streamaři, co to pouštějí přes vShare, mě štvou, po A.R. dali přednost kuličkám a tágu, asi jim C.W. už nepřijde lákavá. A to to povětšinou má polský komentář. Takže mám zase prd a ne Lucku. I když ty nevyužité breakbally z obou stran...
Reagovat
VlS
Kde je Marek 333 s komentářem?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist