Berdych: Porazit Federera? Jedině hrát na hranici svých možností

23. 1. 2018, 18:01
Aktuality 16
Tomáš Berdych chce ve čtvrtfinále Australian Open hrát na hraně možností a věřit, že i "Maestro" se dá porazit. Duel s obhájcem titulu Rogerem Federerem bude jejich desátý na grandslamech a český hráč se Švýcara pokusí porazit posedmé v kariéře a poprvé po osmi prohrách.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Středeční večerní zápas v Rod Laver Areně bude šestadvacátým dílem rivality Berdycha s Federerem, v které český hráč zaostává 6-19. Loni prohrál třikrát, poprvé jasně právě v Melbourne, pak po boji v Miami a také ve Wimbledonu.

"Musím věřit, že to můžu dokázat. Už jsem ho na grandslamech porazil," poukázal Berdych na tiskové konferenci po osmifinále na výhry ve Wimbledonu v roce 2010 a o dva roky později na US Open. Shodou okolností vždy ve čtvrtfinále. V Melbourne s Federerem prohrál všechny čtyři souboje (2008, 2009, 2016, 2017).

Devatenáctinásobného grandslamového šampiona Berdych naposledy porazil v Dubaji před pěti lety. "Už by taky někdy mohl přijít jeho špatný den," řekl Berdych v Austrálii pro servery iDNES, Tenisový svět a pro Radiožurnál a dodal: "Ale na to se nebudu spoléhat. Budu se snažit opřít hlavně o svoji hru a pohodu."

Letos v Melbourne zatím Berdych ztratil jen dva sety a především výhra nad Juanem Martínem del Potrem z Argentiny mu dodala sebevědomí. "Jsem zdravý, ve formě a tenisem se bavím," řekl Berdych, který je fit po loňských trablech s bedry.

Poprvé se s Federerem střetl na olympiádě v Aténách v roce 2004 a od té doby každý rok alespoň jednou. Navíc si spolu na turnajích občas zatrénují. "Nemůžu na něj vymyslet nic nového. Půjdu hrát s někým, kdo to setsakra umí. Jediná možnost je předvést výkon na hranici svých možností a pak je šance ho porazit," řekl Berdych.

Šestatřicetiletý Federer ještě neztratil v turnaji set. Na kurtu ve čtyřech duelech strávil dohromady sedm a půl hodiny, o hodinu a půl méně než Berdych.

Českého hráče chvilku sledoval proti Del Potrovi i proti Italovi Fabiovi Fogninimu. "Je pro mě důležité, že jsem viděl pár jeho výměn, protože může použít pár jiných zbraní a evidentně tady hraje hodně dobře," řekl Federer o Berdychovi.

Vítěze jejich zápasu čeká v semifinále překvapení turnaje. Narazí buď na jednadvacetiletého Korejce Hyeon Chung, přemožitele Srba Novaka Djokoviče a Němce Alexandera Zvereva, nebo na Američana Tennyse Sandgrena, který vyřadil Stana Wawrinku či Dominic Thiema.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
ano berdych može poraziť federera na gs to dokazal 2x myslim,ze ho da 3-1.
Reagovat
mahycek
Ano, pro Rogera není moc dobře, že mu vypadnul Nadal.
Vy skrytu mozku, tam může být maličké uspokojení a to není dobře. Poslední případ Masters v Londýně, nebo na US-open,, když mu Nishi v semif. vyřadil Djoka a Roger pak prohrál s Čiličem, následným vítězem. Ale, třeba se tady pleteme, ale rozhodně Tom šanci má.
Reagovat
casper01
Stejně, po tom loňsku, jak to s Tomášem vypadalo, tenhle turnaj přišel jako blesk z čistého nebe, najednou zase ve formě a nebýt RF ne bez šance na to dojít zase za brány čtvrtfinále. Takto je ta šance mnohem menší a žádná pohádka se asi konat nebude, ale na druhou stranu, kdo ví? :)
Reagovat
stopan
aj keby nahodou presiel cez Federera tak myslim ze cez Chunga uz neprejde
Reagovat
casper01
To je možné, tam by ale zase mohly hrát Tomášovi do kapsy zkušenosti.

Jinak: http://www.tenisportal.cz/vzajemne/berdych/chung-ccb0b/
Reagovat
smazaný uživatel
Tady není co řešit.0:3.
Reagovat
lars
v poctu prohranych serGame :)
Reagovat
bIbec
Berďo, držím palce jako blázen.
Reagovat
Pe3k
Pro Rogera je vyřazení Nadala zla zpráva. V těchto pozicích, kdy zůstal velkým favoritem mezi zbylými hráči, kdy jsme se už placali po zádech, často selhal...naposled na turnaji mistrů...
Reagovat
Roger_Federer
Tady musim souhlasit..
Reagovat
Ground_stroke
to je pravda, ale škoda by to bolo nevyužiť
Reagovat
annah
Naprostý souhlas. Před Turnajem mistrů se o něm mluvilo předem, jako že si jde pro jasné vítězství - a jak to dopadlo. Snad se to zítra nezopakuje. To budou teda nervy...
Reagovat
Ondra979
no neni to uplne pravda, na TM bych se Nadala ani moc nebal jako na rychlejsim hardu obecne, ve Wimbledonu to zase zvladl. Tady uvidime, nema nic jisteho, ale muze hrat uvolnene, to co potreboval, uz dokazal loni, ted se jede nad plan.
Reagovat
svetova.dvojka
Berdych-Federer zápas o titul..., další dva zápasy budou pro oba už jen formalitou...
Reagovat
Mayo
tento zápas by mohol byt skvelý, očakávam 3-1 pre RF ale uvidíme čo Berda v dobrej forme
Reagovat
svetova.dvojka
Berdych-Federer 7-6(5),3:6,7:6(6),7:6(4) :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist