Berdych přes noc vypotil teplotu a set neztratil ani s Melzerem. Rosol prohrál se Selou

21. 1. 2015, 03:34
Aktuality 17
AUSTRALIAN OPEN muži - Tomáš Berdych postoupil bez ztráty setu do 3. kola Australian Open. Dnes si český tenista poradil s Rakušanem Jürgenem Melzerem a v pátek si tak se Srbem Troickým zahraje už o postup mezi šestnáctku nejlepších. Zůstává tak poslením Čechem ve dvouhře mužů, neboť Lukáš Rosol dnes nestačil na Izraelce Selu.
Tomáš Berdych (© ausopen.com)

Tomáš Berdych udělal před sezonou průvan ve svém týmu a ke změně došlo i na pozici trenéra. S tohou po grandslamovém úspěchu vyměnil Tomáše Kurpu za Venezuelana Daniela Vallverdua, který byl u dvou grandslamovýh triumfů Andyho Murrayho.

Český tenista si spolupráci pochvaluje a navíc ji podkládá i dobrými výsledky. Devátou výhru v desátém utkání sezony přidal dnes v Melbourne, kde porazil Jürgena Melzera a jako první postoupil do třetího kola dvouhry mužů. O čtyři roky staršího Rakušana přehrál stejně jako v posledním střetnutí před třemi lety rovněž v Melbourne 3-0 na sety.

Tomáš Berdych
Berdych o postupu do třetího kola, spolupráci s H&M i o zásnubách s přítelkyní Ester



Po 'chladnějších' úvodních dnech se dnes v Melbourne výrazně oteplilo a Berdych nastoupil v kšiltovce, ve které už jinak od začátku roku nehraje. "V tomhle horku to jinak nešlo," řekl. V úvodu zápasu se český tenista těžce vyrovnával se soupeřovou taktitkou a poté, co v osmé hře po dvojchybě přišel o podání, prohrával 3-5. Set však zachránil, v tie-breaku pak nepovolil manželovi Češky Ivety Melzerové (Benešové) ani bod a zbylé dvě sady už kontroloval.

"Celý zápas ale nebyl jednoduchý," řekl Berdych na tiskové konferenci po vítězství 7-6 6-2 6-2. "On hrál velmi chytře, jeho herní plán fungoval, ale po prvním setu jsem našel cestu, jak se s tím vyrovnat. Z brejku dole jsem se dokázal v úvodním setu dostat a hrát dobrý tenis," dodal.



Berdycha přitom včera skolila viróza, ale teplot se rychle zbavil. "Včera večer mi nebylo do skoku. Celou noc jsem měl teplotu. Naštěstí jsem to do rána vyležel a vypotil. Teď se cítím úplně super. Byla to jen nějaká rychlovka."

Úvodní kola na Australian Open Berdych pravidelně zvládá. Za posledních osm let chyběl pouze jednou v osmifinále a od roku 2011 postoupil vždy minimálně mezi osmičku nejlepších. Nejlepšího výsledku dosáhl loni, kdy v semifinále podlehl pozdějšímu šampionovi Wawrinkovi.

Ve třetím kole Berdycha čeká test v podobě Srba Viktora Troického, který v pondělí vyřadil Jiřího Veselého a dnes Argentince Mayera. S 54. hráčem žebříčku ATP a vítězem turnaje v Sydney v minulém týdnu má pozitivní bilanci 5-1. Prohrál s ním jen první vzájemný zápas před šesti lety.

V souboji tenistů, kteří v pondělí vyhráli pětisetové bitvy, neuspěl osmadvacátý nasazený Lukáš Rosol. Novopočený otec v dlouho vyrovnaném zápase podlehl 6-7 7-5 5-7 3-6 Dudimu Selovi, kterého za vítězstvím hnala hlučná skupinka fanoušků izraelského tenisty.

Rosol tak nedokázal poprvé postoupit do 3. kola Australian Open. Jeho nejlepším grandslamovým výsledkem tak zůstává 3. kolo z Roland Garros 2011 a Wimbledonu 2012, kde vyřadil Rafaela Nadala. Právě na Španěla může v Melbourne narazit už v dalším zápase Sela.

Devětadvacetiletý Rosol tak zřejmě může balit kufry zpět domů, kde na něj čeká snoubenka a osmidenní syn André. Český tenista je přihlášen i do čtyřhry, jeho parťák Němec Peter Gojowczyk však včera nedohrál zápas ve dvouhře a jeho start v deblu je nejistý.

- AUSTRALIAN OPEN 2015 -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 40.000.000 austr. dolarů)
středeční výsledky českých tenistů (21. 01. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Berdych (7-ČR) - Melzer (Rak.) 7-6(0) 6-2 6-2
Sela (Izr.) - Rosol (28-ČR) 7-6(2) 5-7 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
Frick
Tak mne napadá, zda si před těma zásnubama ověřil jednu důlěžitou věc - umí Ester vařit?
Reagovat
PetaM
Na co? :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Po celém areálu se rozléhají chorály Sela Ultras :-D
Reagovat
mahycek
Dneska asi všichni spí a nebo pracují. Fedex prohrál!!!Ale jen 1 set,pak si nechal ošetřit malíček,vyhnal kameramana,aby ho nesnímal a další 3 sety vyhrál. Murray dnes výborně,ale Matosevič, to byl děs,skoro všechno špatně.Takže Andy nebyl vůbec prověřen,ale několikrát ukázal strašně rychlé nohy.
Reagovat
mahycek
Roger Ok, škoda toho 1 setu. Rosol 1 set 6-6 a je taibreak. Kde Můžu najít Rosola? Sleduji od 01.hod. oba Eurosporty a na jednom ted dají Grotha Kokkiho. Dík.
Reagovat
smazaný uživatel
Golem a cvrčeka - tak doufám, že cvrček nebude cvrkat a vyhraje :D
Reagovat
smazaný uživatel
cvrček
Reagovat
smazaný uživatel
A hned vtipná výměna a plno úsměvů ze strany Nicka, jen aby ho nepřešel :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Nick má 1. set, super.
Reagovat
mahycek
Roger nabihá stále na sít, i když byl několikrát už prohozen,ale snad zápas dotáhne. Má servis na 5-1 ve 3 setu a za stavu 1-1 na sety. Tak pojdme.
Reagovat
mahycek
Ten duel Rogera začal,až 5.40,protože zápas Panovové a Sarapky se protáhl. Neskutečně, Panovová ve 3 setu vedla 4-1 a 40-15 při svém podání,potom měla ještě 2match pointy a zápas neuvěřitelně stratila!!!!! Já už si říkal,že Mária je venku,ale nakonec to otočila
Reagovat
mahycek
Fedex má problém nechal se ošetřovat po 1 setu. Puchýř na prstu ,to u něj vůbec nebývá zvykem,dokonce sjel kameramana, který to snímal moc blízko. Může to být zajímavé.Boleli nažhavený a Roger s problémem. Rogere jedem, vzmuž se!!!
Reagovat
mahycek
Roger bude muset otáčet,čekal jsem,že Boleli bude kousat,ale Fedex si za to může sám.V 1 setu dělal chyby i servis zatím moc nefunguje.
Reagovat
mahycek
Melzer vedl 1 setu 5-3 a měl servis a nedotáhl to do vítěztví. Pak už to bylo v Tomášově režii a spolehlivě vyhrál. Blahopřeji
Reagovat
smazaný uživatel
Andy mnohem přesvědčivější výkon, než v 1. kole. Matosevic hrál teda špatně a udělal hodně chyb, ale to i proto, že mu toho Andy vrátil opravdu hodně. Z obrany vybral neskutečné věci. Ta rychlost, která mu loni chyběla je zase zpátky. Škoda, že nepostoupil Kližan. Asi by Andyho prověřil víc než Sousa.
Reagovat
smazaný uživatel
+1. Ale zase Kližan by byl větší riziko, když má den, dokáže trefovat winnery z každé pozice. Každopádně solidní dneska.
Reagovat
Fandina
super. První set byl hodně vyrovnaný, TB zase super a pak dvakrát 6:2. Super a moc držím palce do dalších kol. Gratulka!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist