Berdych přijde poprvé o grandslam. Na US Open ho nepustí zánět slepého střeva

20. 8. 2016, 18:53
Aktuality 77
Tomáš Berdych nebude hrát na posledním grandslamu sezony v New Yorku. Českou jedničku na US Open nepustí akutní zánět slepého střeva, který mu lékaři diagnostikovali tento týden během podniku Masters v Cincinnati. Na grandslamovém turnaji bude chybět poprvé po 52 účastech v řadě.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Jsem velmi zklamaný, že vám musím oznámit, že bohužel nebudu hrát na US Open. Lékaři mi v Cincinnati diagnostikovali zánět slepého střeva, takže teď poletím zpátky do Evropy, kde mě čekají doplňková vyšetření a léčba," napsal na svém facebookovém profilu aktuálně osmý hráč světa.

"Potřebuju teď čas na to, abych se vyléčil, ale věřím tomu, že se vrátím o to silnější. Jakmile to jen bude možné, budu zpátky. Už teď se moc těším zpět na kurt. Moc vám všem děkuji za podporu," dodal nejlepší český tenista. Na závěrečném grandslamu sezony v New Yorku měl obhajovat osmifinálovou účast z loňské sezony, nejdále došel na US Open v sezoně 2012 do semifinále.

Berdych po porážce v semifinále Wimbledonu oznámil, že se kvůli obavám z viru zika nezúčastní olympijských her v Riu de Janeiro. Na Rogers Cupu v Torontu si pak zahrál čtvrtfinále a před týdnem angažoval na post trenéra Gorana Ivaniševiče. Štěstí mu ale zatím nepřinesl, na první společné akci v Cincinnati vypadl zřejmě i vinou zdravotních potíží v noci ze čtvrtka na pátek už ve třetím kole, když ve třech setech podlehl Marinu Čiličovi.

Berdych přijde o grandslamový turnaj poprvé v kariéře. Od své premiéry na US Open 2003 nechyběl na celkem 52 grandslamových turnajích v řadě, což je historicky šestá nejdelší série. Rekord drží se šňůrou 65 startů Roger Federer. Rodák z Valašského Meziříčí zatím stále čeká na grandslamový titul, jeho maximem je finále z Wimbledonu 2010.

Neúčastí ve Flushing Meadows se českému tenistovi komplikuje boj o start na Turnaji mistrů v Londýně. V pořadí této sezony mu aktuálně patří deváté, první nepostupové místo.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

77
Přidat komentář
vrabejka
Kecy. Jen se nechce zase ztrapnit na GS.
Reagovat
vrabejka
Kecy. Jen se nechce zase ztrapnit na GS.
Reagovat
Mayo
Finále podľa očakávania .
Reagovat
kada.tom
Andy opět easy zápas ... těžko ho někdo zastaví v Ohiu.
Reagovat
smazaný uživatel
22 and still counting. Dneska hodně easy i s průměrným výkonem. Vzhledem k tomu, že soupeř na finále bude unavenější, tak to bude snad taky easy. Taková klasika, zase unavený soupeř, protože dneska těžko stihnou Grigor s Marinem dohrát zápas.
Reagovat
kada.tom
proč by ho nedohráli? maj tam snad umělý světla a jestli nebude pršet, tak by neměl být problém

jinak teda Milos dneska nepředvedl vůbec nic, nedivím se, že se trápil už se Sugitou ...

Andy dneska taky nehrál nic moc, byla to bída, ale v pohodě to stačilo, když chtěl, zabral a bylo to OK ... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak protože už v posledním gamu Andyho s Milošem pršelo docela dost a nemá už přestat, má přijít nějaká bouřka, takže kdo ví.
Reagovat
kada.tom
jj, pršelo, no, ale zatím to vypadá, že se hrát bude, tak uvidíme ... ale já čekat nebudu, čekám na štafety v atletice a pak do peřin :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Já taktéž.
Reagovat
kada.tom
p.s.: v Cinci už zápas začal, tak to asi nebude tak hrozný, já bych raděi zítra viděl duel, kdy nebude Andyho soupeř znevýhodněn třeba tím, že by svoje SF musel dohrávat v den finále :-)
Reagovat
Nola
to je klasika tohorocnych finale Andyho:D finalovy super nastupi totalne vystaveny po zapase, ktory odohral v neskorsich hodinach... zalistujem v pamati, tento rok Rim, OH, Cincy.....
Reagovat
Frick
To dělá vrátnej ve výtahu.
Reagovat
Mayo
náhodou link na Murray vs RAonič nemáte?
Reagovat
Kytka
Prší tam.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždycky v jednu v Cincinnati prší. Ale teď už se hraje a hned break pro Andyho.
Reagovat
Kytka
Taky jsem zjistila.
Reagovat
Fandina
To je pech. Komu já budu na USO fandi. Berďa nic, Roger nic. Tak Ríša, Gríša, Niši a češí kluci.
Reagovat
Kytka
Tak nevím komu budu fandit. Já fandím nejvíc Tomovi, z ostatních taky některým, ale jen vlažně, tak si aspoň odpočinou moje nervy. Ale za tuhle cenu.... to je tvrdé. ATP bude pro mně o ničem. tak aspoň holkám.
Reagovat
smazaný uživatel
Já můžu fandit jiným, ale nikomu zdaleka ne tak jak Tomovi. Nevím, čím to je, ale s Tomášem jsem prošel posledních 5 let, prožíval jeho výhry a prohry, tlačil ho na grandslamech, byl zklamaný z velkých proher, a to ten "vztah" s někým jiným hned tak nenavážu :-) Takže mužský turnaj z hlediska fanouškovství o ničem.
Reagovat
Kytka
Jsem na tom úplně stejně. Fandím mu takhle už 6 let, co se dostal do desítky. A vlastně už i dřív. Prvně jsem ho zaznamenala v Athénách, když porazil Rogera. Ale další zápas se snadnějším soupeřem nedal. No tehdy byl mladý zajíc. A pak na tisícovce v Paříži. Finále s Ljubičičem bylo úchvatné.
Reagovat
smazaný uživatel
Když se dívám na to finále, tak se zdá skoro šílený, že pak už nikdy nic tak velkýho nevyhrál.
Reagovat
Kytka
Jo pětiseťák a dal to. Vůbec, prvních 10 pětisetových zápasů vyhrál, tehdy z něj šel strach. Nevím, co se pak zlomilo. Ale vím, že tehdy Navrátil tvrdil, že má moc sebevědomí, a že je ho třeba brzdit, aby to nepřehnal. Myslím ale, že je lepší to sebevědomí přehnat než se pak podělat před výše postaveným soupeřem.
Reagovat
svetova.dvojka
Je to škoda, Tom má teď životní formu...
Reagovat
Jabadu
Nasral míííí.
Ve Wimblu proti Veselému trefoval lajnu za lajnou. OK.
Aby to všechno proti "květákovi" odevzdal.
Nevadí mi, že Veselého porazil. To je dobře. Ať si mladej zvyká.
Ale nezopakovat ani jeden úder - a Andy tam znuděně chodí z rohu do rohu a říká si pro sebe:
"Tak se aspoň jednou tref!"
:-)
Reagovat
Kytka
Taky mně vadí, že když je naproti Murray, Djoka a spol., rupne mu v kouli a nedá tam skoro nic, co jindy suverénně trefí. Spíš myslím potřebuje psychologa. Doufejme, že mu Goran pomůže, trochu se uvolnit a trefovat i proti nim.
Reagovat
brixner
Goran mu akorát tak pomůže rozmlátit pár pálek a pudou vod válu :-))
Co ho může naučit?? Možná tak něco z historie, kdy se propinkal turnajem, dělal díry do kurtu servisem a nakonec? Čekal ho pan Sampras...
Reagovat
Kytka
No taky mám trochu strach, aby si tím silovým způsobem zase nerozbouřil rameno a břišní svaly, s čímž měl v minulosti problémy, když to mydlil takhle silou.
Reagovat
Lunej..
škoda, je pravda, že jako jeden z mála tenistů byl málokdy zraněn. Tak brzké uzdravení a zpátky na kurt. :)
Reagovat
Kytka
Také přeji brzké uzdravení.
Reagovat
Pe3k
Je fajn ze berdych nejede na US open alespon da konecne sanci se prosadit i ostatnim...
Reagovat
martinezi
nechápu jak může někdo něco takového napsat
Reagovat
Pe3k
Jak? Pravou rukou na mobilu ale slo by to i jinak...
Reagovat
Kytka
Nejsi ty magor.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, konečně mají Nole, Andy a Lukáš prostor.
Reagovat
Dobry-den
Karma ho dohnala. Stejně jako Lahváčkovou. Kdo bude další?
Reagovat
tommr
to bylo od tebe docela ubohý - hlavně v případě Andrey ... :(
Reagovat
Dobry-den
to těžko
Reagovat
misa
Vyčítáš jí rozchod s Lucií Hradeckou nebo ještě něco jiného?
Reagovat
Kytka
Jestli je komu co vyčítat, tak leda Hingisové, ale to je mrcha a nepřekvapuje to.
Reagovat
Kozoroh
1. Federer - 65 (AO 2000 - AO 2016)
2. Lopez - 58 (FO 2002 - dodnes)
3. Ferreira - 56 (AO 1991 - USO 2004)
4. Edberg - 54 (WCh 1983 - USO 1996)
5. Verdasco - 53 (WCh 2003 - dodnes)
6. Berdych - 52 (USO 2003 - WCh 2016)
7. Ferrer - 50 (AO 2003 - FO 2015)
8. Djokovic & Garcia-Lopez - 47 (AO 2005 - dodnes)
10. Santoro - 46 (USO 1998 - AO 2010)

Hned dvě dlouhé šňůry letos skončily - Federerova a Berdychova.
Reagovat
misa
Federer opět s nějakým rekordem...
Reagovat
a.magerova
Neva, začnem novou - AO 2017 - .... ;-)
Reagovat
Pe3k
Djokovic zase drzi rekord ze v 5 finalovych zapasech v Cinci neuhral ani 1 set...
Reagovat
sprchon
Hezky pěkně! :D :D :D
Reagovat
Mayo
ani 1 set? uff
Reagovat
Kozoroh
Tupohlav Pe3k o5 reaguje mimo mísu. Klasika...
Reagovat
Pe3k
Ja myslel ze ty rad Noleho rekordy...
Reagovat
Nola
to je smola velkych sampionov......niektori nikdy nevyhraju ziadny Masters na antuke.....
Reagovat
Nola
myslene na pomalej antuke, aby nedoslo k omylu... Madrid maju vsetci B4
Reagovat
a.magerova
Ale modrou jen JEDEN... :-)))
Reagovat
Nola
suhlas....velki sampioni budu vzdy vymimocni, ich genialita nema nic spolocne v pocte prehranych finale na ich neoblubenom povrchu....
Reagovat
Tornes
Takže jsi vlastně chtěla říct, že někdo nevyhraje Řím a Monte Carlo? Protože (předpokládám že mluvíš o něm) Federer má dva antukové Masters - Madrid a Hamburk (tam je dokonce nejlepší hráč historie turnaje myslím), dohromady celkem 6 antukových titulů z Masters. Pěkně sis upravila historii, aby to sedělo do tvého prohlášení ;)
Reagovat
Nola
menovala som snad niekoho? naopak, vysvetlujem tvojmu sukmenovcovi, ze rekord v pocte prehranych finale na urcitom turnaji neubera sampionom na ich velkosti
Reagovat
Kozoroh
Tak to jsem hodně překvapený. Berďovi se zdravotní trable roky vyhýbaly a teď to na něj uhodilo před US Open. Snad se letos ještě vrátí na kurty, ale účast na TM je vinou absence ohrožena.
Reagovat
tommr
Tomáš by měl velký potíže s udržením osmičky i kdyby moh hrát a ted je to už úplně beznadějný. Pro letošek bude bohužel bez TM ... :(
Reagovat
Kytka
Až tak velké potíže to nemusely být. Je víc jak 365 bodů před Thiemem a tomu tvrdé povrchy až tak nesedí a 675 bodů před Tsongou. Přičemž vloni došel "jen" do osmifinále. Tak to mně hodně mrzí. Pro Londýn je před ním o 65 bodů Monfiels a 290 Stan, což bylo hodně natěsno a Goffin za ním 400. No tyhle body budou hodně chybět. A já na něj bla na chudáka naštvaná, že takhle projel s Čiličem. Ale jesrli měl zatejpované břišní svaly Při utkání s Marinem. zdá se, že už to byl ten slepák. Taky se hodně potil, skoro jako Nadal. A já na něj byla ještě naštvaná. No, člověk nikdy neví, s čím ten sportovec hraje.Škoda, tak pro US Open zbývá doufat, že něco zahrají aspoň ženy.
Reagovat
darek.vrana
Škoda, taky přeruší to dlouhou šňůru účastí na GS v řadě, jednu z nejdelších myslím.
Reagovat
smazaný uživatel
Údajně naposledy chyběl ve Wimbledonu v roce 2003.
Reagovat
smazaný uživatel
Komu teda na US fandit? Zbývají Dom, Stan a Grigor
Reagovat
kada.tom
Hmm, to je nepřímná zpráva :-(
Tak snad léčba dopadne co nejlépe a bude úspěšná co nejdříve. Ale rok 2016 asi odpískaný, no ..
Reagovat
Mayo
čo má????? :O
Reagovat
Frick
Slepáka.
Reagovat
Mayo
je to sakra škoda, že bude chýbať
Reagovat
George_Renel
Pokud to bude na operaci, tak je to konec sezóny, odsun z TOP 10 a TM.
Smůla, ale Tomáš měl hodně pevné zdraví a jednou to přijít muselo.
Paradoxně po vynechání OH z obav z nemoci.
Reagovat
Frick
Šest týdnů by při laparo asi stačilo, ne?
Reagovat
George_Renel
Normálnímu člověku možná, vrcholovému sportovci, jehož břišní svaly jsou enormně namáhány si myslím ne.
Reagovat
Frick
Njn. To je hned.
Reagovat
Kytka
Tom má aspoň na rozdíl od Nadala dost rozumu a řeší to hned, nejde na další turnaje pod antibiotiky, že to bude řešit později. Nadal na tenhle přístup stejně nakonec dojel.
Reagovat
smazaný uživatel
Rogerovci, držíme s váma basu ;) Tomášovi brzké uzdravení, mrzí mě, že mu Us Open unikne, bude mi tam chybět. Vlastně ATP turnaj skoro o ničem :D
Reagovat
a.magerova
Jéééžiš to jste hodní... :-P

A do kdy?
Reagovat
smazaný uživatel
Dokud nás budete chtít ;D
Reagovat
a.magerova
Takže záleží na mně a né na Tomášovi?
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud jsi jeho apendix.
Reagovat
a.magerova
Tomovo nejsem nic... :-/

Rogerovo všechno... :-P
Reagovat
Lina
Jak kdo je hodný, Já držet basu nechci. Těžko jsem se smiřovala s ukončením letošní sezóny Rogera, ale aspoň zbýval Tomáš. Tak nevím, jestli na něho Roger nežárlil? :Di Nadalovci to teda mají fakt těžké.
Reagovat
EllNino
:(
Reagovat
smazaný uživatel
:_-(((
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist