Berdych se kvůli zranění ramena odhlásil z Barcelony

21. 4. 2017, 08:49
Aktuality 14
Tomáš Berdych, který včera v Monte Carlu skončil v osmifinále na Chorvatu Čiličovi, se příští týden nezúčastní antukového turnaje ATP 500 v Barceloně. Český tenista se z katalánské metropole odhlásil kvůli zranění pravého ramena.
Profily hráčů
Tomáš Berdych (© ausopen.com)

Tomáš Berdych hrál v Barceloně v letech 2004, 2006, 2009 a 2013, nikdy se mu však v metropoli Katalánska nedařilo. Nejdál se dostal do osmifinále, pouze jednou vyhrál dva zápasy po sobě.

Letos měl v plánu objevit se na podniku ATP 500 ve Španělsku popáté a pravděpodobně plnit roli nasazené čtyřky. Včera se však čtyři dny před začátkem hlavní soutěže z turnaje odhlásil. Jako důvod uvedl zranění pravého ramena.

Jednatřicetiletý český tenista se letos zatím nedočkal žádného výraznějšího úspěchu. Pouze dva z patnácti vyhraných zápasů byly proti hráčům Top 20 (Tsongovi a Gasquetovi), víc jak tři soupeře po sobě neporazil.

Naposledy hrál tento týden v Monte Carlu, kde na své první letošní akci na antuce zdolal ve třech setech ruského kvalifikanta Kuzněcova a německého veterána Haase. Ve včerejším osmifinále nestačil na Chorvata Marina Čiliče.

Po odhlášení z Barcelony má nyní Berdych před sebou minimálně dva týdny volna. Pak je v přípravě na antukové Roland Garros přihlášen na turnaje Masters 1000 v Madridu a Římě.

Hvězdami letošního ročníku Barcelona Open Banc Sabadell budou domácí devítinásobný šampion Rafael Nadal, vítěz z let 2014 a 2015 Japonec Kei Nišikori, Rakušan Dominic Thiem a Belgičan David Goffin.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Kytka
Má vůbec Tomáš ještě toho dánského fyzioterapeuta? Vídám teď kolem něj jen tu bandu Jugošů. Za něj byl v pořádku. Tady špatný tejp na kotníku, teď rameno - mimochodem problémy s ramenem už míval před několika lety. A vloni v Cincinatti zatejpované břicho, prý břišní sval a vyvinul se z toho slepák. Ještě, že mu to během zápasu, zase s tím prokletým Čiličem, neprasklo.
Reagovat
Nola
Tom prajem rychle uzdravenie, nejak sa tie zranenia ramena zacinaju mnozit
Reagovat
a.magerova
Ale ta magická koule má do července fůru práce, aby Toma protlačila 7 zápasů v řadě až k vrcholu... hele Kytko, ptala ses dobře? Jakože pochopila vůbec ta koule, na co se ptáš? ;-)

20.04.2017 17:29 Od: Kytka
Tak Tomáš Berdych letos podle koule vyhraje Wimbledon. Jestli ne, najdu si ji a rozflákám.
Reagovat
Meceon
sranda je,že já to tušení mám taky:))
Reagovat
Kytka
Ptala. Ptala jsem se, jestli Tomáš Berdych vyhraje v roce 2017 Wimbledon. Snad dostatečně přesné ne? Doslova: Vyhraje Tomáš Berdych v roce 2017 Wimbledon? Na otázky jsem pes, aby byly přesné. Asi profesní deformace.
Reagovat
Dobry-den
Třeba vyhraje čtyřhru nebo mix...
Reagovat
Kytka
Tak mix by byl ochoten hrát jedině se Serenou (jak se jednou vyjádřil, že s tou by si ještě jednou rád mix zahrál) a ta je těhotná. Čtyřhry na GS nehraje.
Reagovat
Kytka
Mohlo tam být singl, ale vzhledem k tomu, že Tom mix nehraje vůbec a čtyřhru na GS taky ne, je to nadbytečné.
Reagovat
darek.vrana
Mix by asi Serena mohla hrát i těhotná.
Reagovat
Kytka
Těžko se do toho pustí a sotva kvůli Tomášovi.
Reagovat
a.magerova
No... uvidíme... přece jen plánuji Wimbl pro Švýcara (buď osmý nebo první)... ale zas... chtěla bych, aby ta koule mluvila pravdu, Život by se mi tím pádem hodně zjednodušil.... :-)))
Reagovat
Bloody13
Tak v semifinále, jo? :)
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD taky si rikam kdo ty clanky pise
Reagovat
LubosZabloudil
Díky za upozornění.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist