Berdych se vešel do nominace na hvězdný Laver Cup

15. 8. 2017, 16:34
Aktuality 11
Tomáš Berdych se dostal do nominace na Laver Cup, jehož první ročník bude hostit Praha od 22. do 24. září. Nejlepšího českého tenistu posledních let si do týmu Evropy vybral jeho kapitán Björn Borg. Ve výběru se sejde s Rogerem Federerem, Rafaelem Nadalem, Dominicem Thiemem a Marinem Čiličem. V O2 areně vyzvou výběr světa.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Tomáš potvrdil již dříve, že by chtěl být částí nového inovativního turnaje, a já jsem moc rád, že náš tým doplní. To, že můžeme volbou kapitána přibrat kvalitního hráče, který se minulý měsíc probojoval do semifinále Wimbledonu, dokazuje sílu naší sestavy," uvedl Borg v tiskové zprávě.

Jednatřicetiletý Berdych je dvojnásobným vítězem Davis Cupu, má třináct titulů z okruhu ATP a aktuálně mu patří 15. místo na světě. Na Laver Cupu se tak objeví minimálně devět tenistů ze současné elitní dvacítky žebříčku.

Na start v domácím prostředí po boku hvězd Federera, nové světové jedničky Španěla Nadala či Chorvata Čiliče se Berdych moc těší. "Opravdu nepřeháním, když řeknu, že máme nejlepší tenisové fanoušky na světě. Tento turnaj pro ně bude dárkem," řekl Berdych, když v únoru společně s hvězdným Federerem zahájil prodej vstupenek na Laver Cup.

Poslední jméno pro tým Evropy zveřejní Borg v následujících týdnech. Výběr světa budou v Praze reprezentovat Kanaďan Milos Raonic a Američané John Isner, Jack Sock, Sam Querrey. Kapitán John McEnroe rovněž udělí ještě dvě volné karty.

Berdych: Debl s Rogerem? To se nepoštěstí každému
Tomáše Berdycha nadmíru těší, že se dostal díky volné kartě do sestavy Evropy pro premiérový ročník Laver Cupu. Věří, že nový projekt má před sebou velkou budoucnost a od 22. do 24. září by si v pražské O2 areně třeba rád zahrál čtyřhru po boku Švýcara Rogera Federera.

Berdycha dnes nominoval kapitán Evropy Švéd Björn Borg. "Těším se strašně moc," řekl dlouholetý nejlepší český tenista směrem k duelu s výběrem světa.

"Když myšlenka vznikla, tak jsem byl tomu nakloněn. Tohle je něco nového, unikátního. Je skvělé být toho součástí, zvláště když to je v Praze. Bude to tak jeden z dalších velkých bodů, na který si člověk vzpomene," doplnil.

Hrát se budou dvouhry i čtyřhry a na otázku, s kým by si Berdych případně rád zahrál debla, měl jasnou odpověď. Zmínil devatenáctinásobného grandslamového vítěze Federera. "To se nepoštěstí každému. On deblů hraje hodně poskrovnu, ale uvidíme, jakým stylem se to bude rozdělovat a jak to bude fungovat. Jisté je, že budou k vidění hodně zajímavé dvojice," řekl patnáctý hráč světa Berdych z turnaje v Cincinnati.

Je rád, že se po horší první půlce sezony zlepšuje a jeho nominace na Laver Cup je podložena nedávnou účastí v semifinále Wimbledonu. "Věřím, že je to cennější, když mám za sebou dobrý výsledek a je to vlastně v rozmezí, kdy se o tomhle rozhoduje a řeší se to. Wimbledon byl dobrý výsledek," přikývl.

Silně Berdych vnímá i Borga v roli kapitána. Slavného Švéda, šestinásobného vítěze French Open a pětinásobného krále Wimbledonu, označil za průlomového hráče. "Když hrával, tak byl odlišný. Měl třeba bekhend obouruč, což v té době moc hráčů nehrálo. Hodně toho odehrál zezadu a je to obrovská legenda," řekl Berdych, který se s bývalým prvním hráčem světa několikrát potkal při turnaji ve Stockholmu.

Diváci se na Laver Cupu můžou těšit na ostré zápasy. O exhibici, jako je třeba zimní asijská liga, nejspíše nepůjde. "Může k tomu vybízet, že to je nový formát a není to pod ATP či ITF, ale půjdeme do toho naplno," ujistil Berdych.

Akci pořádané jako pocta australské legendě Rodu Laverovi předpověděl dlouhověkost. "Má to hodně dobré základy a může to fungovat. Má to v zádech největší hráče historie Rogera (Federera) s Rafou (Nadalem) a to je ta nejlepší věc, aby to byl dobrý začátek něčeho, co bude na spoustu let," míní Berdych.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
peggy
S panem Berdychem se takovym hvezdam bude spatne hrat,na toho neni spoleh.
Reagovat
Lina
S kuchaři to není u nás taky zrovna nejlepší.
Reagovat
Mayo
DelPo riadne vyfackal Berdu a to som mu na turnaji veril, des.
Reagovat
Pedronegro
kdyby to nebyla úlitba pořadatelské zemi, tak bych řekl, že Borg upadl na hlavičku :)
Reagovat
Kytka
A tak je to za zásluhy. A navíc při tom současném lazaretu není stejně celkem koho nominovat a kdo by chtěl hrát. Ale mám obavu, že to bude poslední halali.
Reagovat
Lunej..
mam tě ráda, ale kanára snad nemusíš dávat ne? :)
Reagovat
com
no tak od tiebreaku je Berdych marnej.. brzo vypadne z top20, tak nevim co se cpe do nejakyho Laver Cupu, kde bude delat Nadalovi a Federerovi paty kolo u vozu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Sory ale e tomáš uz je absolutně v haji delpo absolutně nic nehrál nedopdaval set psychycki rozlozeny a ani tak ho tomas nedal at uz to zabali fakt bo jen fanouškům maze med kolem pusy a furt nic!!!ostuda a zase ostuda!!!
Reagovat
Kytka
Myslím, že obrat nastal v druhém setu za stavu 5:5 a 0:30 po dvou dvouchybách Potra, kdy to Tom měl dát a ne vyhodit 5 metrů z kurtu 3 forhandy za sebou. To po měl dostat trpělivější hrou. To DelPa nakoplo a pak už to jelo z kopce. Říkala jsem si jestli mu ruplo v zádech nebo v kouli.
Reagovat
Frick
Upřímně, to je zrovna druh sportovní akce, která dle mého patří na placenou TV. Narozdíl od třeba derby pražských S.
Reagovat
Kytka
derby pražských S je jen domácí liga
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist