Berdych se Zoppem nezaváhal, s Querreym si zahraje o osmifinále

31. 8. 2012, 01:46
Aktuality 7
US OPEN - Tomáš Berdych si ve 2. kole US Open snadno poradil s estonským outsiderem Jurgenem Zoppem. Český tenista soupeře smetl 3-0 na sety a s Američanem Samem Querreym, kterého porazil před týdnem v semifinále ve Winston-Salemu, si zahraje o postup mezi nejlepší šestnáctku.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych v sobotu prohrál po třech neproměněných mečbolech finále ve Winston-Salemu, psychickou stopu to na něm ale naštěstí nezanechalo. Na US Open po Belgičanu Goffinovi nezaváhal ani s Estonem Jurgenem Zoppem, kterého smetl za hodinu a 31 minut hladce 6-1 6-4 6-2. 

Poslední český tenista v mužské dvouhře bez zaváhání zahájil hru a první set získal za zhruba 30 minut. Ve druhém setu se Zopp snažil s Čechem držet krok, nakonec ho ale prohrál. Závěrečný set pak patřil již opět zcela Berdychovi. Ten si v zápase připsal 13 es, 25 winnerů a 16 nevynucených chyb.

Berdych byl po vítězství překvapený, na jak odevzdaného soupeře narazil. "Měl jsem takový zvláštní pocit, jako bych byl na tréninku. Nechci to nijak snižovat, ale jak jsem to viděl, že borec si ani nic nezměnil, nepovzbudil se. Takže to šlo víceméně příjemně. Hodí se každý takový zápas," řekl Radiožurnálu. 

Po postupu do finále turnaje ve Winston-Salemu v minulém týdnu měl Berdych na přípravu ve Flushing Meadows minimum času, hektický program mu prý ale vyhovuje. 

O postup do 4. kola, kterým by vyrovnal své místní maximum, se Berdych utká se Samem Querreym. Američana před týdnem porazil ve dvou setech, jediný ze tří vzájemných duelů s ním ale právě před čtyřmi lety na US Open prohrál.

"Porazit ho tady bude asi trochu složitější, protože na tři vítězné sety to bude ještě těžší. Ale ten zápas z minulého týdne mi hodně bodnul a doufám, že si ho bude ještě pamatovat. Mohla by to být má výhoda," uvedl rodák z Valašského Meziříčí pro Deník Sport.

Lukáš Dlouhý sice v létě vyhrál po boku Slováka Mertiňáka dva antukové challengery, na větších turnajích se však trápí dál. Na US Open devětadvacetiletý rodák z Písku končí už v 1. kole, když s Ukrajincem Dolgopolovem padli 3-6 6-7 s Argentinci Berlocqem a Mayerem.

- US OPEN 2012 -
(USA / New York, tv. povrch, 11.777.000 dolarů)
čtvrteční výsledky českých tenistů (30. 08. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (6-ČR) - Zopp (Est.) 6-1 6-4 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Berlocq/Mayer(Arg.) - Dlouhý/Dolgopolov (ČR/Ukr.) 6-3 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
sam vypadne a snad bude Berda ve finále
Reagovat
smazaný uživatel
Pomsta bude sladká! Sam půjde do čtvrtfinále proti Rogerovi.
Reagovat
smazaný uživatel
ani omylem :D
Reagovat
smazaný uživatel
Roger US Open nevyhraje ani omylem.
Reagovat
Fandina
zajímavé zhodnocení zápasu a gratulace k třetímu kolu. Držím palce a jen tak dál ... pojď pojď pojď
Reagovat
hatatytla
Neřekl bych, že byl Zopp odevzdanej. Prostě to je jako když na sebe narazí na podobný typy, např. Ferrer-Nadal, vždycky vyhraje Nadal. Zopp a Berdych hrajou docela podobně, akorát Berdych je výkonostně někde jinde.
Reagovat
Sonja
Čumím teď na záznam Rogera...tyvado, on je celej taťka!:-D:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist