Berdych si poradil s Lópezem, UAE Royals jdou do čela tabulky

4. 12. 2016, 07:59
Aktuality 22
IPTL - Tomáš Berdych se stejně jako jeho tým rozloučil s tokijskou částí exhibiční ligy IPTL s bilancí dvou výher a jedné porážky. Dnes český tenista porazil Španěla Feliciana Lópeze a rozhodl o vítězství UAE Royals nad dosud neporaženými Indian Aces.
Tomáš Berdych

S výhrami či porážkami Tomáše Berdycha jdou zatím 'ruku v ruce' i úspěchy a neúspěchy jeho výběru UAE Royals. Když český tenista zvítězil, vyhrál nakonec celý tým, a naopak. Stejně tomu tak bylo i dnes v souboji s vedoucím celkem soutěže Indian Aces.

Berdych v Tokiu po výhře nad Australanem Kyrgiosem a porážce s Japoncem Nišikorim přispěl druhou výhrou, když dnes porazil Španěla Feliciana Lópeze, s nímž má na okruhu ATP vyrovnanou bilanci 6-6. Zatímco včera si český hráč neudržel ani jeden ze čtyř servisů, dnes na podání vůbec nezaváhal a díky brejku ze čtvrtého gamu, k němuž mu soupeř pomohl dvojchybou, zvítězil 6-3.

"Jsem tady potřetí, hraju od začátku soutěže a musím říct, že každý rok je jiný a zlepšuje se to. Mám rád týmový duch a o tom to je," řekl Berdych. "Je to velmi rychlé a jiné ve srovnání s tím, co zažíváme celý rok. Užívám si to."



A když před Berdychem vyhráli v duelu legend Thomas Johansson, ve dvouhře žen Martina Hingisová a v mixu Hingisová s Pablem Cuevasem, bylo po čtvrtém setu o vítězství Royals rozhodnutu. Nic na tom nezměnila ani remíza v závěrečném deblu mužů. 

Tým UAE Royals se tak po třech dnech posunul do čela tabulky, kde vystřídal právě Indian Aces. Za ty by měl v příštích dnech nastoupit už i Roger Federer.

Třídenní sérii bojů v japonské metropoli uzavřel souboj Japan Warriors se Singapore Slammers, kteří si připsali první letošní výhru. Největší zásluhu na tom měli Kiki Bertensová a Carlos Moya, kteří svému celku vypracovali vysoký náskok. A byť Japonec Kei Nišikori z Warriors v závěrečném setu proti Nicku Kyrgiosovi mohutně dotahoval, velkou ztrátu už nesmazal.

Nišikori prohrával s Kyrgiosem 2-3 a 0-40, ale vývoj gamu otočil a dostal se do vedení 9-3. Podle pravidel soutěže se pokračovalo až do chvíle, kdy Australan neuhraje game. Japonec tak teoreticky mohl zlikvidovat rozdíl devíti her, malý zázrak se mu ale nepovedl a zvítězil 'pouze' 9-4.

V Tokiu se dnes hrálo naposledy. Zítra na tenisty čeká jediný den volna, od 6. do 8. prosince budou pokračovat v Singapuru. Turnaj vyvrcholí od 9. do 11. prosince v indickém Hyderabadu, kde se příští neděli uskuteční finále mezi dvěma nejlepšími celky. O pořadí ve skupině rozhoduje procento vyhraných gamů. Vítězný tým si rozdělí 1,5 milionu dolarů. Tenisté si navíc přichází na tučné startovné.

• INTERNATIONAL PREMIER TENNIS LEAGUE 2015 •
Japonsko / Tokio, tv. povrch / hala
nedělní výsledky (04. 12. 2016)
Indian Aces - UAE Royals 20-30
Philippoussis - Johansson 3-6
Flipkensová - Hingisová 4-6
Bopanna/Mirzaová - Hingisová/Cuevas 4-6
López - Berdych 3-6
López/Bopanna - Nestor/Cuevas 6-6
Japan Warriors - Singapore Slammers 23-27
Jankovičová - Bertensová 2-6
Jankovičová/Rojer - Bertensová/Kyrgios 6-5(2)
Safin - Moya 1-6
Nišikori/Verdasco - Kyrgios/Melo 5-6(6)
Nišikori - Kyrgios 9-4

TÝM Z V-P SETY GAMY BODY
1. UAE Royals 3 2-1 11-1-3 79-62 7
2. Indian Aces 3 2-1 8-1-6 76-72 7
3. OUE Singapore Slammers 3 1-2 6-9 71-78 4
4. Japan Warriors 3 1-2 4-11 63-77 4
- za každý vyhraný zápas jsou 3 body bod. Poražený tým, který získá alespoň 20 gamů, získá 1 bod
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://tenisovysvet.takurcitee.sk/video/2165/federer-ako-ho-nepozname

Je uhorková sezóna, ale táto kompilácia tenisového gentlemana je jedna z mojich najoblubenejsich...
Reagovat
janek_da
https://lh3.googleusercontent.com/-NnHdJ3TdLb0/WC5UFpMnYZI/AAAAAAAAipY/92v30pTskA89x9u38Y27QzhL0VNj9h8OwCJoC/w445-h250-p-rw/16%2B-%2B1
Reagovat
smazaný uživatel
Tak 1.kolo za námi a Gabča hned 2 podia, ale Laura je rozjetá a obhájit velký k. globus bude nesmírně těžké každopádně do 5.místa by to vyjít mělo. Teď Gabči oblíbená Pokljuka a pak Nové Město na Moravě tam by 1-2 vítěztví mohlo vyjít
Reagovat
smazaný uživatel
to by se tenis hrad fakt nemněl teda to je spýš tak na brusle a hokejki k tomu víte
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/kvitova-unavova-zlomenina-zanartnich-kustek-fae-/tenis.aspx?c=A161204_171408_tenis_rou snad to bude do AO v pohodě, HC a Sydney klidně vynechat. Hlavní je zdraví a nic neuspěchat
Reagovat
Mayo
Zrušte ten cirkus. Tenis v decembri je zlý vtip.
Reagovat
smazaný uživatel
IPTL je směšná blbost, hlavně že Ana od US Open hrát nemohla ale na IPTL hrát může (tady někdo dobře zaplatil) tenisté co tuhle blbost hrajou ať ani nezkouší říct něco o únavě, já kdybych byla tenistkou tak bych po sezoně letěla na dva tejdny na Fidži a kdyby mi někdo řekl jen slovo tenis tak mu dám facku
Reagovat
smazaný uživatel
Právě, že pro Anu je IPTL dobrá na rozehrání, když musela závěr sezony vynechat. Ale to bys nesměla mít v palici spálenou omeletu...
Reagovat
smazaný uživatel
Já nemám v hlavně jen spálené omelety ale i zelené polívky
Reagovat
cheeky
Ana je herně mimo, tak si musí nějak vydělat dokud, jí ten ksichtík ještě drží...
Reagovat
smazaný uživatel
Ana je zajištěná do konce života, o jejím manželovi nemluvě...
Reagovat
smazaný uživatel
OT: jak to tady nakonec dopadlo s uctem dadafta, nevis? Diky.. :-)
Reagovat
cheeky
Reagovat
blixa
Chápu. To, že jsi paranoidní ještě neznamená, že po tobě nejdou ;-) :D
Reagovat
Stan_Borowitz
V Bohnicích natočím takových "zajímavých" klipů za den padesát.
Reagovat
VlS
Pán se jmenuje příznačně. A bude emigrovat na Mars?
Reagovat
Jan
Zrovna v olympijském magazínu na ČTS uváděli, že Bára Strýcová dělala i krasobruslení a věnovala se tomu a trénovala to :) Opakují to v úterý nebo to lze vidět na webu ČT.
Reagovat
Pe3k
https://tt.tennis-warehouse.com/index.php?threads/ernests-gulbis-to-win-australian-open-2017-you-heard-it-here-first.577179/
Reagovat
gigin
Díky moc!! No já vůbec jako netuším co bude. Ernesto mlčí. Tím pádem dle slov sojky, má "koule". Z tej diskuze jsem nepochopil jestli se na něj teda ten protected ranking vztahuje nebo ne. Asi bude hrát kvaldu? Nebo jestli tam vůbec poletí a nezačne někde na chalengerech v Evropě. Kdoví no. Navíc je zamilovaný do tej svej pastelky. Já fakt nevím....
Reagovat
smazaný uživatel
kde to Beres? Jine souvislosti uplne, mej Rozum! :-)))
Reagovat
gigin
lol, imho, pkv, dpč atd :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist