Berdych si v Madridu poradil s Gasquetem, Federer padl s Kyrgiosem

6. 5. 2015, 17:23
Aktuality 296
ATP MADRID - Tomáš Berdych na úvod antukového turnaje Masters 1000 nezaváhal. Bývalý finalista si po dvou vyrovnaných setech poradil s Richardem Gasquetem a postoupil do osmifinále, v němž se utká s dalším Francouzem Tsongou. Naopak svůj úvodní zápas nezvládl nejvýše nasazený Švýcar Roger Federer, který neproměnil mečboly proti Kyrgiosovi.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych vyhrál poslední dva souboje s Richardem Gasquetem hladce ve dvou setech a i když dnes set znovu neprohrál, o vítězství musel bojovat. O rok staršího Francouze, který v neděli triumfoval v portugalském Estorilu a v zádech měl šňůru šesti výher, zdolal 7-6 7-5 vyrovnal vzájemnou bilanci na 6-6.

V pátém gamu první sady devětadvacetiletý Čech jedinkrát v zápase ztratil podání, ale vzápětí ho soupeři sebral čistou hrou a tie-break vyhrál 7-3. Druhý set rozhodl šestý nasazený hráč brejkem na 6-5 a následně čistou hrou zápas ukončil.

Berdych si v Madridu zahrál v roce 2012 finále a už čtyři sezony po sobě nechyběl e čtvrtfinále. Letos si o něj zahraje proti dalšímu Francouzi Jo-Wilfriedu Tsongovi, kterého porazil v pěti ze sedmi ostrých duelů.

Čtrnáctý hráč světa Tsonga, který kvůli zraněnému předloktí přišel o začátek letošní sezony a do hry se dostal až koncem března v Miami, v Madridu vyřadil Lukáše Rosola a dnes zdolal ve třech setech 6-3 1-6 7-6 Američana Jacka Socka.

Federer prohrál bitvu s Kyrgiosem
Už v případném čtvrtfinále mohl Berdych narazit na Rogera Federera, nejvýše nasazený Švýcar se však s Madridem rozloučil hned po svém zahajovacím vystoupení, v němž padl po tie-breakové bitvě s dvacetiletým Australanem Nickem Kyrgiosem.

Federer minulý týden vyhrál turnaj v Istanbulu, ale v Madridu, kde v minulosti slavil třikrát celkový triumf (jednou v hale, jednou na oranžové antuce a jednou na modré antuce), vítěznou sérii nenatáhnul. V prvním vzájemném utkání s 35. hráčem světa Kyrgiosem, který si v neděli v Estorilu zahrál poprvé ve finále, neudržel vedení 7-6, 2-0 a 30-0 při podání soupeře, v závěru neproměnil dva mečboly a nakonec padl nejtěsnějším možným rozdílem 7-6 6-7 6-7.


Dvacetiletý Kyrgios vyhrál rozhodující zkrácenou hru 14-12, když díky aktivně hře a chybě Federera proměnil až šestý mečbol. Soupeře Top 10 porazil podruhé v kariéře, první výhru zaznamenal na loňském Wimbledonu proti Nadalovi.


"Před zápasem jsem vůbec nebyl nervózní. Byl jsem nadšený, že mohu jít na kurt. V poslední době jsem hrál na antuce dobře, tak jsem věděl, že mám šanci podat dobrý výkon. Dostal jsem se do své hry, dobře jsem podával a vybojoval výhru," řekl Kyrgios, který porazil Federera a Nadala ve věku 20 let (nebo mladším) jako pátý v historii. Předtím se to povedlo Mariu Ančičovi, Tomáši Berdychovi, Novaku Djokovičovi a Juanu Martínu del Potrovi.



Třiatřicetiletý Švýcar nedokázal australského mladíka zdolat navzdory tomu, že nastřílel více vítězných úderů (50-45) a udělal méně nevynucených chyb (36-41). Oba tenisté předvedli také vysoký počet es: Federer 17, Kyrgios 21.

"Mým problémem bylo, že jsem nedokázal returnovat jeho první servis. Na returnu jsem podal hrozný výkon," řekl Federer, který prohrál s dvacetiletým nebo mladším hráčem poprvé roku 2009, kdy ve finále US Open podlehl del Potrovi. Proti hráčům narozeným v devadesátých letech má nyní bilanci 26-3. Zbylé dvě porážky utrpěl s Argentincem Delbonisem (Hamburk 2013) a Kanaďanem Raonicem (Paříž 2013). 

Federer svého přemožitele, s nímž trénoval během loňského Roland Garros, pochválil. "Má nádherný servis a obrovský potenciál, tak doufám, že bude tvrdě pracovat a může usilovat o nejvyšší místa našeho sportu. Má rád velké stadiony. Nemá co ztratit a hraje bez strachu. Má skvělou hru, může se spolehnout na servis. Udrží ho v zápase bez ohledu na to, jak hraje od základní čáry."

Kyrgios se v osmifinále střetne s šestnáctým nasazeným Američanem Johnem Isnerem. který zdolal rovněž ve třech setech Brazilce Thomaze Bellucciho.

Nadal s Johnsonem nezaváhal
Naopak bez vážných problémů vstoupil do turnaje domácí dvojnásobný obhájce titulu a Berdychův potencionální soupeř v semifinále Rafael Nadal, který má z Madridu celkem čtyři trofeje. Třetí nasazený Španěl porazil 6-4 6-3 Američana Steva Johnsona, kterému nenabídl jediný brejkbol a po podání ztratil jen deset míčků.

Osmadvacetiletý Nadal si těsně před turnajem podvrtl v tréninku kotník, ale zdá se být fit. V Madridu se vrací ke starému typu rámu rakety, na nový si prý musí ještě více zvyknout a nyní není čas na experimenty. Během následujícího měsíce totiž obhajuje tři tituly a 4600 bodů ve světovém žebříčku.

"Předvedl jsem jednoduchou hru bez komplikací. Snažil jsem se hrát jednoduše," komentoval Nadal. "Myslím, že jsem podal dobrý výkon, hlavně poslední tři gamy byly povedené. Pár věcí jsem oproti minulému zápasu zlepšil, především bekhend," dodal Nadal, který v posledních 11 letech získal vždy minimálně jeden titul z přípravných turnajů před Roland Garros.

V osmifinále se třetí nasazený Nadal, který za posledních šest let v Madridu chyběl pouze jednou ve finále, utká s Italem Simonem Bolellim.

• ATP MASTERS 1000 MADRID •
Španělsko, antuka, 4,185.405 eur
středeční výsledky (06. 05. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Berdych (6-ČR) - Gasquet (Fr.) 7-6(3) 7-5
Kyrgios (Austr.) - Federer (1-Švýc.) 6-7(2) 7-6(5) 7-6(12)
Murray (2-Brit.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-4 3-6 6-0

Nadal (3-Šp.) - Johnson (USA) 6-4 6-3

Nišikori (4-Jap.) - Goffin (Belg.) 6-2 4-6 6-4
Ferrer (7-Šp.) - Ramos (Šp.) 6-4 6-0
Verdasco (Šp.) - Čilič (9-Chorv.) 6-7(5) 7-6(5) 6-3
Dimitrov (10-Bulh.) - Fognini (It.) 3-6 6-2 7-5
Mayer (Arg.) - F. López (11-Šp.) 7-6(3) 7-6(6)
Tsonga (12-Fr.) - Sock (USA) 6-3 1-6 7-6(4)
Granollers (Šp.) - Monfils (13-Fr.) 7-6(6) 6-7(7) 6-4
Bautista (14-Šp.) - Querrey (USA) 7-5 6-4
Isner (16-USA) - Bellucci (Braz.) 7-6(5) 6-7(11) 6-1
Bolelli (It.) - Vanni (It.) 4-6 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

296
Přidat komentář
mahycek
Davore, co říkáš na toho Rogera ??? Mrzí mě to, ale snad se dá dohromady, snad to nebude tento rok předčasný konec ???
Reagovat
mahycek
Ale, tak hned nporovnávejte, Roger i když včera prohrál, tak na antuce bude mít vždy větší šanci než Kyrgios. Škoda včera, ale neviděl jsem na Rogerovi až moc velké zklamání. Ano, na..al mě , ale třeba v Paříži by už se stejným soupeřem neprohrál, na to vemte jed ! A Wimbledon, to by třeba byla řežba, ale stejně si myslím, že Federerovo podání, by bylo více konzistentní. Trochu mě mrzí, že vypadnul včera. Může to zachránit, alespoň semi v Rímě a když tam nebude hrát, tak alespoň finále na Roland Garros, spíše vítězství, pak smeknu a řeknu na jevišti lidem, že ani Wimbledon už nemusí. Ale, to se musí Rožírek dost zlepšit.
Reagovat
Stan_Borowitz
Vůbec nechápu ten podivný zvrat od stavu 2:0 a 30:0 při Kyrgiosově podání ve druhém setu. Do té doby (úplný začátek jsem neviděl) Roger poměrně dobře četl Kyrgiosovu hru a naopak on sám rozděloval míče pro soupeře dost nečitelně a působilo to jako školení profesora snaživému žákovi.

Pak se najednou něco zlomilo - Rogerovi nejdřív odešel první servis, pak najednou nebyl schopen číst Kyrgiosovu hru a nakonec sám přestal míče správně umisťovat. Bylo tam několik situací, kdy ve vyložené pozici zahrál Nickovi přímo na raketu. Pak přišla ta zkažená smeč v tiebreaku, jehož první polovinu zahrál naprosto příšerně. Okamžitě se mi vybavil rok 2013 a bylo mi jasné, že pokud vyhraje, tak jen díky šťastné náhodě. Ta mohla přijít v TB 3. setu, kdyby trefil trošičku líp ten backhand na mečbolu. To byla myslím jediná opravdová šance, ale šťastná náhoda se tentokrát nekonala.
Reagovat
spaniel
To bylo tim, ze Kyrgios se v závěru prvniho setu zacal vztekat, dostal varováni, pohádal se s umpirem, hazal raketou. Byl chvili rozhozeny, prohral TB, nechal se brejknout. Pak se ale zklidnil a hra se opět vyrovnala.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jasně, o tom vím, ale i bez ohledu na ten výstup a jeho následky mi Roger do té doby připadal o třídu lepší než od onoho breaku. Vlastní servis na 2:2 i TB druhého setu prohrál jen vlastními chybami, nikoli kvalitou Kyrgiosovy hry.

TB třetího setu byl už úplně o něčem jiném, ten vyhrál Kyrgios díky své kvalitní hře, protože už byl v laufu. Nicméně ten zápas "nikdy neměl dojít do třetího setu", abych parafrázoval slavný výrok samotného Rogera...
Reagovat
kada.tom
Grigor opět vyřadil Stana. Jen tak dál :-))
Reagovat
Mayo
no cemment, ten Kyrgios opäť zvládne tajbrejk
Reagovat
Kozoroh
Co máš proti Nickovi?
Reagovat
Mayo
nesympoš
Reagovat
pockerface
Tak dneska to dopadne, tak jak to většinou bývá.Včera senzace a dneska vypadne s Isnerem. Včera Kyrgios chvílemi neskutečný tenis, šlapalo mu podání. Roger horší na přijmu a odešlo mu 1.podání. Už včera jsem to psal, že někteří se Kyrgiose rozplývají, ale on podle mě bude jako Monfils, prostě na houpačce. Jeden den úžasný a druhý den průměrný.
Reagovat
Kozoroh
Bolelli klidně může dnes porazit Nadala...
Reagovat
Pe3k
Nadal sice hraje tragicky, ale na Boleliho to bude stačit...
Reagovat
pockerface
já jako fanda Rogera bych bral výměnu soupeřů :-). Nadal měl vyfasovat Kyrgiose a Roger Nadalovo soupeře. Nadal se zase i špatným tenisem prokouše do semifinále. Doufám, že se tam dostane i Tomáš a v SF Rafu porazí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rafa vyfasoval Kyrgiosa na tráve..Roger može byť rád, že ho dostal "len" na antuke..
Reagovat
Davor1
Roger by si s ním na tráve poradil. Raoniča zmazal úplne bez problémov, a ten je zatiaľ inde, ako Kyrgios...
Reagovat
smazaný uživatel
To sa už nedozvieme..Aj vcera by si s Raonicom mozno poradil..
Reagovat
Davor1
Tak Roger na antuke a Roger na tráve alebo rýchlom harde je obrovský rozdiel. Na antuke môže prehrať prakticky s každým. Na ostatných povrchoch je tá pravdepodobnosť oveľa menšia. Navyše, Kyrgios nebude na antuke až také nemehlo, minulý rok vyhral challengere v Sarasote a Savannah, tento rok už finále ATP na antuke...
Reagovat
smazaný uživatel
Aj Kyrgios je na tráve lepší hráč..Samozrejme Federer by bol na tráve vacsím favoritom, než na antuke, ale aj tak..Vcera vobec nebol schopný čítať Nickov servis, na tráve by mal tých bodov na príjme ešte menej..Ich zápas v Londýne by som si pozrel..

Dnes to Nickovi nevyšlo, myslím, že toho odohral za posledné dni a určite má toho dosť..Na RG by mal byť určite nasadený, na Wimbledone tiež..Prakticky celú jeseň nemá čo obhajovať, bol by som velmi prekvapený, ak by neskončil v prvej dvadsiatke na konci roka..
Reagovat
Davor1
Myslím, že v tej dvadsiatke bude. U neho ale bude dôležitá aj zdravotná otázka, je dosť sklenený. Takisto minulý rok to nezvládal psychicky a tak si dal radšej pauzu, ktovie, ako na tom bude teraz...
Reagovat
Davor1
Nemôže. Nemá čím. Nadalovi stačí hrať údržbu, Bolelli sa vyhádže, nemá kvalitu ako Fognini, ktorý je schopný Nadala prehrať vo výmenách aj na antuke...
Reagovat
Jabadu
Milé děti!
V pekle žil strašný maorský čert jménem Kyrgios.
Ale nebojte se, děti.
"Dlouhej Honza" se ho nebál! ... :-)
Reagovat
Fandina
:-)))))))
Reagovat
Pedronegro
:-) ale spíš vypadá jako pitomec
Reagovat
Mayo
škoda Wawrinku, tak aspooň Izzy komon
Reagovat
ipko
http://sport.pravda.sk/tenis/clanok/354413-federer-sa-po-prehre-hneval-na-rozhodcov-uz-nam-chybal-iba-klaun/ Roger nemusel si to zhodiť na rozhodcov.. :/
Reagovat
janek_da
RF - "Vedel som, že na antuke momentálne hrám dobre"

To jsem nečekal.
Reagovat
janek_da
Oprava. Naštěstí to řekl Nick.
Reagovat
Stan_Borowitz
"Mojím základným problémom dnes bolo, že som nedokázal returnovať jeho prvý servis. Na príjme to odo mňa bolo katastrofálne. Som z toho veľmi sklamaný. Práve tento faktor ma podľa mňa pripravil o víťazstvo. Súper si však zaslúži uznanie za to, že sa mu na servise natoľko darilo a neustával v tom, čo predvádzal."

To mi nepřipadá, jakože by něco shazoval na rozhodčí...
Reagovat
spaniel
Ipko to nejak nepochopil. Kritizoval Lahyaniho za to jak řídil zapas. Byli tam zbytecne debaty s Kyrgiosem.
Reagovat
Pe3k
Tak nic no :( Letošní sezona zatím tragédie.
Gratulace Gríšovi.
Reagovat
EllNino
no tragedie je to zatim až od Rotterdamu hele :) ...má 2 tituly a sf na grandslamu, od tý doby ale bída
Reagovat
Pe3k
To byla jen setrvačnost z minulé sezony...
Reagovat
SwissMaestro
No já teda nevím, ale loni měl také příšerné množství výpadků....Tahle sezóna je zatím skoro totožná...
Reagovat
Kozoroh
EllNino má pravdu. Wawrinkova výkonnost se pohybuje na velké houpačce.
Reagovat
EllNino
Petra a Stan mají mnoho společného :))
Reagovat
Fandina
Gríša proměnil třetí brejkbol v osmé hře na 5:3. Gríšo dopodávej. Go!!!
Reagovat
Fandina
Je to táááááááám. Gratulka Gríšo!!!!!!!!!!!
Reagovat
tommr
Tomáš ukončil zápas už při podání soupeře když proměnil hned první nabídnutej mečbol ... :)
Letos hraje Tomáš opravdu mimořádně dobře - i na osmým letošním turnaji došel minimálně do čtvrtfinále. A to hraje jen na velkejch a dobře obsazenejch turnajích ... :)
Reagovat
George_Renel
drží letošní linii. Minimum QF. Tak jen vydržet.
Reagovat
Fandina
Barďa vede nad Tsongou ve druhém setu 4:1. Tak jen tak dál Berďo pojď!!!
Reagovat
Fandina
Berďaaaaaaaaaaaa 7:5 6:2 nad Tsongou. Ve druhém setu Tsongu ze začátku brejknoul a pak v pohodě dopodával. Nádhera. Gratulaka Berďo!!!!
Reagovat
tommr
nedopodával - nebylo to ani potřeba ...
Reagovat
Fandina
To je fakt, jednou podal a jednou brejknul ... úsměv
Reagovat
Fandina
myšleno od 4:1 v prvním příspěvku
Reagovat
Fandina
Statistiky
Berďa na síti 7/7 82 procent úspěšnost prvního podání
W/UE Berďa 17/20 Tsonga 19/23
http://www.imagehosting.cz/images/berdychtso.jpg
Reagovat
tommr
Tomáš má ve druhým setu potvrzenej brejk - to už by snad moh dotáhnout ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Super Berdas, jedem!
Reagovat
George_Renel
nepřestává překapovat. Browna lehce ve dvou setech, to je další slušný výsledek.
Reagovat
Fandina
Je to šikulinka. Mně se líbí, jak hraje hlavou. Vloni jsem ho viděla ně několika zápasech v Prostějově a nadchnul mě. Dovede zaútočit v pravou chvíli. Mám radost, že se mu daří.
Reagovat
Fandina
porazil Browna ve dvou setech. Nádhera a gratulace veliká. Adame pojďddddddddddddddddddd!!!
Reagovat
kada.tom
Tomáš set v zádech a brejk ve 2. setu :-)
Grigor má set, ale ve 2. prohrává.

No, snad to hoši (Grigore a Tomáši) dotáhneme k výhře :-)
Reagovat
tommr
Tomáš zatím volí podobnou taktiku jako proti Gasquetovi - udeřil v samotným závěru setu kdy sebral Tsongovi podání beze ztráty míčku ... :)
Reagovat
Fandina
Adam Brown v Rome první set 6:3 Nádheraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Reagovat
Fandina
A ve druhém setu vede 4:2. Super Adame. Tak dopodávat!!!
Reagovat
Fandina
Berďďa set s Tsongou 7:5. Nádheraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Reagovat
Patri.k
Napadla mě v souvislosti s Trnavou jedna myšlenka :D K čemu se tam ten tenis hraje, když se nikdy nevysílá, nepostrádá pak celé tohle soutěžení jaksi smysl, když není komu ho zprostředkovat? :D
Reagovat
janek_da
K čemu se hraje fotbal ve Smetanove Lhotě, když z ní nejsou přenosy? Aby vychovali Kolera.
Reagovat
Fandina
Tady ho na streamu mám, ale je to ve strašné kvalitě. Jinak na stránkách SlovakSporttv by měl být placený stream.

http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?g=dmx1ZnVtfGF6aHpocGIz&c=en&i=eWlxYW9jYWl1aA%E2%84%96f%E2%84%96f
Reagovat
Patri.k
parádní odkaz, často rodičům pouštím stremy na smart tv a občas to nejde skrz ty reklamy, tohle se mi bude hodit! :D jen není nějaká zkrácená verze odkazu, když dám hlavní stránky, tak je to úplně mimo :D
Reagovat
Fandina
Gríša super, má první set v TB nad Stanem. Jen tak dál Gríšo. Go go go!!!
Reagovat
Fandina
Ale ve druhém přišel o podání prohrává 2:4. Gríšo go!!!
Reagovat
SwissMaestro
Jinak Stan příšernej outfit....takový pyžamo pro holky :/
Reagovat
Pe3k
Přesně! Ještě štěstí, že zatím hrají oba velmi dobře. Grigor už zahrál i tweener :)
Reagovat
George_Renel
Řekl bych, že to nebyl tweener. Hrál to spíš z otočky.
Reagovat
George_Renel
Televizní režie nezklamala.
Tak nastupuje klasická kombinace PC a plazma.
Reagovat
SwissMaestro
Sejří mě to hodně, ale GS vítěz dostane asi vždycky přednost no ... :/
Reagovat
George_Renel
Ten jeho GS je přece jen už trochu obsolete. Měřítkem by mělo být nasazení odrážející žebříčkovou pozici.
Reagovat
SwissMaestro
Tak např. Hewitt taky dostal už mnohokrát přednost před lépe post. hráčem na žebříčku. Prostě legenda :D
Reagovat
Davor1
Ten zápas má celkovo väčší potenciál na dobrý tenis, predsalen, Wawrinka je herne zaujímavejší hráč ako Berdych a Tsonga v súčasnosti výkonnostne zaostáva...
Reagovat
SwissMaestro
Nadal nám to přeruší...to nemůže udělat normálně smýšlející člověk... :/
Reagovat
George_Renel
Wawrinka letos hraje pendrek. Vím že nemáš rád Berdycha.....
Reagovat
Davor1
Neide o to, že ho nemám rád, ide o to, akým štýlom obaja hrajú. Wawrinka je herne zaujímavejší, to je proste holý fakt. Berdych je skvelý, je konzistentný, ale keby som si ako nezaujatý divák mal vybrať, tak by som chcel vidieť Wawrinkov zápas, pretože mi ponúka viac tenisových prvkov, ktoré ma dokážu nadchnúť. Je to podobné, ako keby som si mal vybrať medzi zápasom s Djokovičom a s Federerom. Ak by som nefandil ani jednému, tak by som určite bral Federera, pretože hrá oveľa pestrejší tenis.

Samozrejme, byť fanúšik Berdycha, tak chcem vidieť jeho, nech hrá akokoľvek... Napríklad včera som chcel vidieť z celého dňa najviac zápas Berdycha s Gasquetom, pretože je to zaujímavý matchup, dva rozdielne štýly...
Reagovat
SwissMaestro
Jakej mač bude na Nova Sport? Berdyč nebo balič osmnáctek ? :D
Reagovat
Davor1
Balič osmnáctek :-DDD
Reagovat
a.magerova
Taky to může být oběť osmnáctek :-P
Reagovat
SwissMaestro
To naše pohlaví prej rádo dělává...staví se do role obětí.....dobrej postřeh Mageraš :D
Reagovat
a.magerova
Jj už kapku to plémě hadí/mužské znám.... ;-)

Jsem si včera říkala: "Federaš, jestlipak nám radost udělaš?".... a teda ne no :-/
Reagovat
SwissMaestro
Včera to bylo příšerný utrpení. Jsem zápas sledoval jen přes skóre na mobilu a ze stavu 12:12 v TB třetího setu mi tam najednou bliklo finálové skóre....zodpovědné osoby bych pověsil za koule do průvanu :D:D

Ale antuka už Federaše nepotřebuje :D
Reagovat
a.magerova
Já koukala na televizi a teda nervy od začátku.... :-/

No prostě už Federaš není antukař....
Reagovat
SwissMaestro
Klid. Má stejně titulů jako jeden nejmenovaný specialista na antuku.... :)
Reagovat
a.magerova
Tak uvidíme po FO.... mrcha ve mně říká: "Mohlo by to tak i zůstat." :-))
Reagovat
Davor1
ešte lepšie :-))
Reagovat
gigin
http://www.tennis-arena.cz/z-nadala-je-cestny-doktor-7110cz/
Reagovat
a.magerova
No super, tak už se nebudu bát s ním kamkoli jít či letět bo doktor bude vždy na blízku.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kyrgios je zkrátka nej!! Kyrgios s Kokkinakisem jsou budoucnost světového tenisu! Jsou Best!
Reagovat
smazaný uživatel
Vyzerá to na túto dvojicu..Resp. druhý menovaný sa na úplne najvyššiu úroveň nemusí ešte dostať, sme však k jeho výsledkom benevolentní, keďže má iba 18rokov, priamou úmerou by mal byť za dva roky zhruba tam, kde je Nick teraz, ale či bude, to je otázka..

Ja skor riešim dilemu mojich preferencií, keďže mi ani jeden z nich nie je dvakrát sympatický a osobné vyžarovanie, to je niečo, na čo ja veľmi dám..Uvidím, ako sa budú veci vyvíjať, skor či neskor sa človek k jednému na základe niečoho prikloní a neskor sa bude vzťah prehlbovať..Je však nutné, aby vznikla rivalita dvoch hráčov na najvyššej úrovni, ak bude trebars za 3-4 roky vsetko vyhrávať Kyrgios a Coric sa zastaví niekde na Dimitrovovej úrovni, asi to nikoho bavit nebude..

Kyrgios mal pred pár dňami stále 19 a hrá na svoj vek veľmi vyspelý tenis podporený Samprasovským servisom a skvelými údermi, či z FH alebo BH..Na tráve bude už tento rok veľmi silný a je celkom možné, že si na Wimbledone vybuduje hegemóniu..Ešte pár rokov sa bude ťahať so súčasnou špičkou, ale potom bude vyhrávať len on alebo vacsinou on..Netrúfam si povedať, či dosiahne dvojciferný počet GS a vyrovná sa súčasnej fenomenálnej trojici..Este je stále mladučky, može sa zblázniť a zadreť sa..Dokazuje však to, že aj ako tínedžer može hráč preniknúť do svetovej špičky, stačí na to talent, hovorilo sa, že to už v dnešnej dobe nie je možné a to je nezmysel..
Reagovat
EllNino
nevím, už několikrát tady byly tyhle spekulace o rivalitách dvou hráčů/hráček ...napadá mi třeba Azarenka/Kvitová, taky se hovořilo o hegemonii těchto dvou ...a kde jsou obě teď že ? od toho památného zápasu ve finále turnaje mistryň uběhlo 3 a pul roku a nikde se nepotkaly, jedna je čtvrtá a nevyrovnaná, druhá zraněná ...

Nick je hráč na velké zápasy, ale zdá se mi trochu podobný Monfilsovi v tomhle, lehkomyslný a třeba se v budoucnu zastaví někde na jeho úrovni. Třeba taky ne, ale prostě kolik hráčů už porazilo ty nejlepší v mladém věku a předpovídala se jim budoucnost, viz Tomáš, který dodnes nemá GS ...to samé Coric, vychvaluje se, má skalp Murraye a Nadala, jasně, ale myslím, že na tyhle závěry, že rávě tito dva budou vládnout tenisu, je trochu brzo..
Reagovat
smazaný uživatel
V podstate súhlasím..Predpovedať pri mladých hráčoch dlhodobú budúcnosť je veľmi vrtkavé. Možno my fanúšikovia mužského tenisu skĺzavame k bombastickým predpovediam práve preto, že tu naozaj dlhé roky nikto podobný nebol, naozaj tu bola skoro uzavretá liga. Aj preto, keď niekto v priebehu roka porazí Nadala s Federerom "musí, byť automaticky superhviezda..

U mňa je to samozrejme tiež skor pocitovka, ale podporená herným prejavom, to neboli žiadne šťastné výhry alebo výhry vyplývajúce z toho, že by hral Nadal s Federerom zle..A to je doležité..To sa pri Coricových výhrach nedá povedať..Samozrejme konzistentnosť je problém, ale v 20 rokoch ju mimo antuku nemal ani Nadal a Federer je získal tiež až v okolí 21-22roku..Taktiež treba brať do úvahy, že keď Kyrgios vyzreje a bude mať 22-23, tak bude mať Nole 30-31..Vtedy sa to može preklopiť a z lovca sa stane obeť a naopak..Uvidíme..
Reagovat
EllNino
Střídání stráží přijde, to je jasné, ale já prostě zatím u Nicka nevidím tu pracovitost, je hodně talentovaný a to mu trochu paradoxně škodí, neboť ví, že je na tom líp než ostatní a to ho nenutí makat víc ...ale možná je to jen pocit ..má skvělý servis a udery světové, ale to už měl Korolev v 17 letech a jak skončil :)
Reagovat
darek.vrana
Teď mají zrovna fazónu tihle dva, ale za půl roku to můžou být zase jiní. Loni to vypadalo na Thiema. Veselého všichni podceňují, ale třeba zrovna jeho cesta bude úspěšnější. Je cílevědomý a pracovitý, což možná o Kyrgiosovi, Kokkinakisovi, Coricovi a podobných typech trochu frajírků nemusí úplně platit. Můžou se objevit třeba úplně jiní... Ale je fakt, že Kyrgios vypadá hodně dobře. Dost mi připomíná Samprase. Ale je to týpek nesympatickej.
Reagovat
smazaný uživatel
Tí najlepší vždy podriadili všetko tenisu, nemyslím, že je Kyrgios ten typ..Ale je ešte mladý, drzý, arogantný, vekom vyzreje aj po tejto stránke..Ak nie, dopadne ako Safin..
Reagovat
SwissMaestro
No Safin nedopadl nejhůře :D
Reagovat
smazaný uživatel
A Veselého podceňuje v porovnaní s rovesníkmi aj ja..Je príliš zakríknutý, nemá výraznú zbraň, hrá síce smart tenis, ale hrubá sila je hrubá sila..
Reagovat
darek.vrana
Já myslím, že s tím tenisem šanci má, spíš se bojím té psychiky. Nejdůležitější jsou ty velké momenty v zápasech, kdy špička hraje nejlíp, ale on naopak nejhůř.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne, ak niekto nezvláda big pointy, može mať problém..Preto majú výhodu hráči, ktorí si v týchto momentoch pomožu servisom..

Najbližšie 2-4roky budú zlomové, ak sa dovtedy nedostane do top 10, tak už to potom na dlhodobejší pobyt v "smotánke" nevidím..
Reagovat
EllNino
Samozřejmě, ale to se může za 2 roky změnit žejo :) Nemusí samozřejmě, ale právě ta pracovitost, jak říká darek, ho může vynést vysoko
Reagovat
darek.vrana
Navíc fyzické předpoklady má úžasné, ta síla ještě může narůstat a to hodně.
Reagovat
Davor1
Kyrgios je medzi mladými zatiaľ jasná a bezkonkurenčná jednotka. Potenciál byť najlepší má veľký, je len na ňom, ako s ním naloží...

Čoriča ja považujem za mediálne dosť preceňovaný talent, určite bude patriť k najlepším, ale nevidím v ňom nič, čím by vynikal nad ostatnými talentami ako Kokkinakis, Chung, Rublev a ďalší. Dosť mu pomohlo šťastie, keď v tom Bazileji minulý rok narazil na Gulbisa, ktorý bol už v móde, keď ho porážal každý, proti komu nastúpil, a potom na polomrtvého Nadala.
Tento rok zase veľká kopa šťastia v Bazileji, kde najprv vypadol už v kvalde s úplne neznamým hráčom, aby potom ako LL porazil Murrayho, ktorý zahral najhorší zápas, aký som od neho kedy videl. Ostatné výsledky Čoriča ale nie sú ničím zaujímave, v race tento rok je na tom úplne rovnako ako Kokki či Chung...
Reagovat
SwissMaestro
*tento rok v Dubaji :)
Reagovat
Davor1
jasné, vďaka :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Moc pěkně, končit ve 3 ráno je šílené. Snad mu zbudou síly na Granollerse a udělá aspoň jedno kolo ještě.
Reagovat
smazaný uživatel
Jamie Murray Official Page

42 min ? .

Just woke up. Has Andy finished yet? ?#?MMOpen2015
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa začínal v RIU zápas proti Cuevasovi taktiež v podobnom čase, aj končil..Nasledujúce kolo prehral s Fogninim..Tam ale boli na vine organizátori, ktorí prvé štvrtfinále dali na 17:00 miestneho času..Včera to bol fakt pech, časy boli naplánované fajn, ale vsetko sa maximálne predĺžilo..
Reagovat
kada.tom
Nadal > Bolelli
Ferrer >= Verdasco
Bautista Agut < Nishikori
Raonic =< Mayer
Dimitrov >= Wawrinka
Granollers >= Murray
Tsonga < Berdych
Kyrgios = Isner
Reagovat
Mayo
Nadal
Ferrer
Nishikori
Raonič
Wawrinka
Murray
Berdych
Izzydor
Reagovat
Pe3k
Nick je určitě velký příslib do budoucna (možná do blízké budoucnosti), ale pokud bych si měl tipnout, pak bych řekl, že lepší kariéru bude mít nakonec Coric. Nick má určitě lepší servis, silnější údery a je zrozen pro velké zápasy. Jenže je příliš vysoký a jeho styl ho předurčuje pro časté zranění. Coric je oproti němu spíš takový údržbář, který hraje výměnu na vysoké úrovni a čeká až soupeř pokazí (nejsem zrovna fanda tohoto stylu, ale je super efektivní).

Ať tak či tak, fandím prakticky všem mladým, aby se prosadili. Po super-silné velké trojce (a Můře) se neobjevil dlouho nikdo, kdo by je mohl ohrožovat (Del Pa a Soderlinga zradilo zdraví). Nisi a Miloš se postupně dostávají až na špičku, ale super hvězdy z nich nebudou. To Coric a Kyrgios by mohli. Ostatní včetně Veselého jsou slibní, ale na špičku to nebude.
Reagovat
babolat.cz
Fedex je také údržbář...
Reagovat
Pe3k
Fedex je instalatér...
Reagovat
steve79
Roger včera nehrál nějak obzvlášť špatně. Nick skvěle servíroval a Fedex neměl vůbec šanci. V některých chvílích je vidět, že se Roger už tak precizně nepohybuje. Když vypadl dříve v Madridu, tak doufám, že bude hrát v Římě.
Reagovat
SwissMaestro
Snad tam případně uhraje aspoň to semíčko. Na FO beru s nadšením i OF :D
Reagovat
steve79
No v Římě se mu nikdy nedařilo. Semifinále by byl dobrý výsledek.
Reagovat
George_Renel
Jsem zvědav kdo dostane v přímém TV přenosu přednost, zda Tomáš či Stan.
Reagovat
tommr
na 99% to bude Wawrinka - zvlášt když hraje se Sharapovem ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Já se dívám na tennistv.com, takže mě to je u pr...
Reagovat
lars
mate nekdo vlastni h2h ?
neverim tomu, ze Tom s nim prohral jen jednou
Reagovat
Krisboy
http://www.atpworldtour.com/Players/Head-To-Head.aspx?pId=T786&oId=BA47
Reagovat
Tornes
Ale jedno z toho je walkover, takže v zápase opravdu jen jednou.
Reagovat
tommr
ten walkover z Rotterdamu 2011 se do bilance vůbec nezapočítává. Tomáš s Tsongou prohrál dvakrát: poprvé na WTF v Londýně 2011 a podruhý ve finále v Marseille 2013 ...
Reagovat
darek.vrana
Ale na TM byl Tomáš nemocný a ten druhý zápas prohrál z mečbolu.
Reagovat
tommr
to už je zase jiná věc. Já jen reagoval na to mylný tvrzení, že Tomáš prohrál s Tsongou jen jednou ... :)
Reagovat
darek.vrana
Jasně, to mě jen napadlo k tématu.
Reagovat
smazaný uživatel
Kyrgios bude superhviezda, to je jasné..Nečakal som však, že bude hrozbou aj na antuke..Napriek tomu, že porazil Federera, deň mi dnes spravila Barcelonička..Aj zajtrajší, aj pozajtrajší..Messi je BOH, už mu chýbal taký zápas..
Reagovat
Davor1
Andy práve nastupuje na kurt :-DDD
Ten za posledný týždeň dostáva na tej antuke neskutočne zabrať :-)
Reagovat
Davor1
Kei sa od druhého setu trochu zasekol a zápas sa mu vymkol spod kontroly. Goffin ale hrá výborne a zdá sa, že sa dostáva do tej top formy z druhej polovice minulej sezóny. To bude ešte ťažká práca pre Nishiho :/
Reagovat
PH94
Kei jede zatím neskutečný bomby :D
Reagovat
Mayo
To je neskutočný šéf. Bude ťažko k porazeniu.
Reagovat
PH94
Nick mi sice není moc sympatický, ale jsem za něho rád :) Už to chtělo novou krev :) Příští sezonu už to může být klidně hráč, který by mohl sbírat i velké turnajové vavříny :)
Reagovat
Mayo
smaozrejme labilné ženy musia naťahovať 3 sety :D
Reagovat
smazaný uživatel
To můžem jebať, jdu spát :D
Reagovat
Mayo
ja idem tiež spať :D
Reagovat
Mayo
neverím , že sa dnes odohrá Murray vs Kohli...to je nereálne hrať hentak v noci
Reagovat
smazaný uživatel
Proč? Mají světla, ve Španělsku se nepracuje od šesti... Jasně, kdyby měl hrát Nadal, tak ho od půlnoci hrát nenechají, aby pak zase nepřišel v trenclích předkem dozadu ;-)
Reagovat
Mayo
Hihi.
Reagovat
Hypertac
Blbe
Reagovat
kada.tom
wow, Granollers udolal po téměř tří a půl hodinovém boji Gaela .. oba už nemohli jít pomalu ani k síti :-)

a to ještě v Madridu nezačaly dva zápasy mužů :-D
dneska tam budou mít diváci dloooouhou šichtu :-)
Reagovat
Gracias_Mendoza
Madrid miluje noční život, v noci 2x tolik lidí venku
Reagovat
gigin
Reagovat
a.magerova
Určitě jsi fandil Rogerovi, co? :-P
Reagovat
gigin
Magu dnes ossobuco, španělské červené, návštěva vlivného bratrance zo Slovenska, nemal som čas sledovat. Má velmi peknu priatelkynu...
Reagovat
gigin
Jo už to vidím. Škoda Rogi. Kúsek. Tvůj čas přijde na zeleni. Budou koukat.
Reagovat
smazaný uživatel
Starý cyp no :D
Reagovat
kada.tom
Gael s Marcelem předváděj slušný divadlo :-)
Reagovat
slacker
at se na to vyprdnou a jdou hrat radeji tenis.
Reagovat
spaniel
Bohuzel, očekávané se stalo skutečnosti. Mrzí to vic, ze to bylo nejtěsnějším možným rozdílem. Roger ma posledni dobou horsi servis, snad ho da do Wimbledonu do poradku. Nejvetsi problem pohyb do stran. Tim ze je pomalejsi a tvrdohlavě se drzi zakladni cary, tak proste nestíhá. Forehand se mne taky nelibi, ani nepamatuju kdy jsem od nej videl nejaky 150kmh winner.
Reagovat
EllNino
Barďu očividně v Madridu moc nemusí ...zítra až na trojce s Tsongou, hlavně, že je na centru Raonic a Mayer ...
Reagovat
smazaný uživatel
a v kolik prosím?
Reagovat
EllNino
kolem 12 :)
Reagovat
smazaný uživatel
díky, jinak kurt nevadí, na centru stačí až semi a finále :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale oni ho tam fakt nemají rádi. Jestli bude ve finále, tak to budou hrát na trojce.
Reagovat
smazaný uživatel
nemůžou tě mít všude rádi :) třeba takového Copila, toho rádí maj, protože mu každý rok ochotně dávaj divokou kartu.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele jak jsi na to přišel? Na stránkách Madridu ještě rozpis na zítra nemají...
Reagovat
Pe3k
Člověk nemůže jít ani v klidu (v dešti a blátě) na ryby, bo jak tě nechám bez dozoru. tak ty hned rupneš :(

Ale tak co, mládí v před! Pěkně Kyrgios, už jen skalp Djokovice a máš to komplet :)
Reagovat
a.magerova
Já kvůli Rogerovi vynechala bazén a stejně TO nepomohlo :-/
Reagovat
slacker
Tak bazen, hlavne ze ne masaz nebo kosmetiku
Reagovat
Pe3k
No já jen doufám, že až skončí antuka, tak to zas bude ten starý dobrý Federer...Jeho výkony na antuce to je děs :(
Reagovat
a.magerova
Reagovat
darek.vrana
Starý jo, dobrý ne;-)
Reagovat
a.magerova
Masáž jsem měla dnes dopoledne, takže před prací a před tenisem :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
To teda musel byt zapas...Nick Roger fuuhaaa..jen jsem mrkla na vysledek a neverim... posledni dobou vubec nestiham, ani na to koukat natoz hodnotit. Nick mi ale moc sympaticky neni...uvidime kam to dotahne. Vamooos Rafaaa! :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
V tie-breaku prvního setu chtěl nechat vyhodit lajnového rozhodčího a tak ho to rozhodilo, že prohrál hned své první podání ve 2 setu. Kdyby Federerovi vzápětí nepochopitelně neodešel servis, mohl to dotáhnout ve dvou setech. S přibývajícími minutami začínalo být tak nějak jasné, že to KG asi vyhraje, srovnal hru a měl lepší podání.
Reagovat
smazaný uživatel
moc diky za koment :-) vazne.
Reagovat
mahycek
Kyrgios vyřadil Federera, no stalo se, ale nikdy nebude jednička, ani trojka. Je to trouba. A Rogeer nasral, bude si muset zvyknout, že hráči takové, jak dnes mu nalosujoj, a on je musí na antuce porazit !!! Můj názor ? Tak, Fedex musí Řím , nebo Roland Garros, být v semi, nebo finále!!! Jinak, je to ústup ze slávy. A to jsem jeho fanda od r. 2003!!!!!!!
Reagovat
Jabadu
Ty a to byl příspěvek, esemeska, nebo podstatná čast doktorandské práce na UJAK s oponenturou Petra Nečase? (pardon) :-)
Reagovat
Fandina
Díky díky díky ... směji se moc
Reagovat
panzer.dragon
antuka asi nebude žádná sláva :-(
Reagovat
Jabadu
Mno, uvidíme, až si ho "Dlouhej Janek" přitáhne do dvou tiebreaků. Tam se teprve hukáže!
Tam bude mít možnost ukázat, jak ovládá "Větu Kozínovu". :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To můžou být klidně 3 TB. Nebo Nick nastartuje horskou dráhu směrem dolů a uhraje 2 gamy.
Reagovat
smazaný uživatel
Super, Nicku. Roger takticky šetří síly na RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Updates from Federer's press conference: Mirka is in the hospital and he has "no clue" if he's going to Rome.
Reagovat
SwissMaestro
Ou šit :/
Reagovat
smazaný uživatel
tak to byl fórek na twitteru, omlouvám se.
Ona tam totiž byla před rokem v tuto dobu :-))
Reagovat
Roger_Federer
maji dneska dalsi vanoce..;)
Reagovat
slacker
druhy zimni slunovrat
Reagovat
kada.tom
letos je těch vánočních dnů hodně :-)
Reagovat
Roger_Federer
To je fakt..Rafa vypadava furt.
Reagovat
Stan_Borowitz
Xerxes znovu vítězí, král Leonidas bojoval do poslední kapky krve, ale brutální síle protivníka nakonec podlehl...
Reagovat
slacker
Divne prirovnani. Kyrgios rek, leonidas rek Xerces persan
Reagovat
Stan_Borowitz
Kdyby byl Řek, zůstane v Řecku a pomáhá mu bojovat proti zlým kapitalistům, ne?Jak moudře pravil major Haluška: "Taký súdruh, ktorý újdě na Západ, snáď ani není súdruh..."

Jinak ale Kyrgios vypadá úplně jako Xerxes ve filmu 300, včetně těch náušnic a ověšení tisíci nesmyslných cetek.
Reagovat
tito
Neuvěřitelné, jak Nick zvládl poslední TB. Přes veškerou tíhu okamžiku nepřešel k stereotypu, dokázal pěkně měnit rytmus, byl nápaditější a nakonec "zaslouženě" proměnil. Pane jo, ten kluk spěje ke komplexnosti mílovými kroky. Vzhledem k věku a úspěšnosti na velkých turnajích by se měl...... ale nepředbíhejme.
Reagovat
smazaný uživatel
má takové lážo plážo údery, zajímavý styl.
Reagovat
Davor1
Podobný ako Tomič. Nová "austrálska" vlna :-))
Reagovat
pockerface
Trošku mi připomíná Monfilse. V té ležérnosti jako že o nic nejde. Kolikrát zahraje neskutečné údery a vzápětí zazdí jasný míč. Když má den dokáže porazit každého, ale když má den blbec a nic mu nevychází, tak dokáže zápas odfláknout, přesně jako Gael.
Reagovat
tito
Jo, v některých plackách, který chytře rozhazuje mi připomíná Tomiče, zas na druhou stranu když chce, dokáže být podstatně agresivnější. Pěkné.
Reagovat
Mayo
on nebude podávať konzistentné výkony podľa mňa
Reagovat
Davor1
Na antuke asi nie, ale zvyšok roka bude ťažko poraziteľný...
Reagovat
Stan_Borowitz
Na WB to bude strašák v pavouku...
Reagovat
Davor1
Snáď ho nalosujú zase k Rafovi :-DD
Reagovat
Mayo
teba nalosujeme k RAfovi (:
Reagovat
Davor1
No neviem, stále si na neho neverím, ani na tráve :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:D Myslím, že Rafa těch strašáků pro první týden má víc.
Reagovat
Mayo
no to určite :D
Reagovat
pockerface
Taky si myslím. Takový druhý Gael. Talentu hodně, ale bude jako na houpačce.
Reagovat
turista
Kyrgios byl dnes výborný. Kdyby nehrál v neděli ve finále Portugal Open tak odevzdaně tak mohl mít už na kontě titul.
Reagovat
Jabadu
Ale jo. "Klepači koberců" to přeji. Uvidíme, jak dlouho mu vydrží záda.
Reagovat
r.Fever
Dámy a páni, tu je Kyrgios a tam je zvyšok sveta (mladíkov) ... :)
Reagovat
Mayo
Andyho si chcem pozrieť, tak rýchlo nech vyhrá hlavne Nišikori.
Reagovat
smazaný uživatel
Kei je tady +-jasný finalista.
Reagovat
Mayo
to mie je jedno, hlavne nech si pohne v dnešnom zápase (:
Reagovat
smazaný uživatel
Andy hraje po ženských podle mě.
Reagovat
Mayo
preboha to bude trvať celú večnosť :D a ono sa to fakt bude hrať ? tak neskoro? nepreložia to ?
Reagovat
smazaný uživatel
Jinde uz nestiha. I na teto rychle antuce tahal cely zapas za kratsi konec, krome 1. Tie breaku
Reagovat
Mr.Pink
tahal cely zapas za kratsi konec? tak to jsem asi videl jiny zapas
Reagovat
Davor1
Gratulácia Gyrosovi, fantastický skalp. Nick je proste o level vyššie, ako ostatní mlaďasi a vidím v ňom jednoznačne najväčší potenciál na nr.1 po skončení Djokovlády :-))

Roger škoda, prial som mu tu finále, Nadal v semi by nebol nehrateľný, ale Roger to už očividne na antuke nedáva, to už bude veľká achylová päta v ďalších sezónach :/
Reagovat
smazaný uživatel
Kyrgios se zdá být chlapcem pro velké zápasy :) Takový protipól třeba Veselýho, kterej si jede pečlivě odspoda pomalým tempem vzhůru. Kyrgios skáče nahoru, dolů, dokáže se vyhecovat proti nejlepším.
Reagovat
Davor1
Súhlas, to sedí :-))
Reagovat
turista
To je blbost. Roger se dostal momentálně výkonnostně dolů a není to antukou. Pokud se rychle nezmotá, tak na jaře a v létě nedá ani zápasy na trávě nebo na tvrdém povrchu.
Reagovat
EllNino
to budou končit ve 2 ne ? :D teď Kuzna se Sam a pak ještě Andy :D
Reagovat
Mayo
Kyrgios vyradil Rogiho a v najbližšom poletí ako to býva zvykom, ale mohol by, neviem koho tam má :D
Reagovat
Davor1
Isnera, tam to vidím na ďalšie 3 TB :-))
Reagovat
pockerface
Rozhodl 2.set, od stavu 2:0 a 30:0 odešlo Rogerovi 1.podání, Nick to obrátil na 3:2, začal si věřit a začalo být zle. TB je loterie a ta Rogerovi nevyšla.
Reagovat
Stan_Borowitz
Vidím to úplně stejně.
Reagovat
Denis92
Rogerove vykony na antuke su tento rok velmi slabe. Tento povrch mu uz absolutne nesvedci. Som zvedavy ci teraz prehodnoti svoje posobenie v Rime..ja by som bol radsej keby ho vynechal a setril sa. RG nech dopadne akokolvek a potom zase zacat bojovat o triumfy na trave.
Reagovat
PH94
Pro Berdycha je to ale určitě dobrá zpráva :)
Reagovat
kada.tom
přímo vynikající :-)
Reagovat
smazaný uživatel
otevřelo se to zajímavě, ale pořád Tomáš musí vyhrát nad Tsongou a pak se uvidí dál.
Reagovat
pockerface
Roger je u mě na prvním místě, ale Tomášovi fandím. Ale kolikrát se mu už naskytla taková příležitost, že mu v pavouku vypadl top hráč, ale Tomáš jí nikdy pořádně nedokázal využít. Tak jsem zvědavý, ale Tsongu nelze podceňovat.
Reagovat
smazaný uživatel
letos tyto příležitosti ale zatím využívá.
Reagovat
smazaný uživatel
Kyrgios byl na konci odvážnější, to si myslím, že rozhodlo.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak to jsem přišla akorát načas :( Kyrgios je borec, na to se musim podívat zpětně
Reagovat
EllNino
Ježiš doufám, že dojde na zápas Berdych-Kyrgios, to by byla paráda ! :)
Reagovat
babolat.cz
zase se fedex chce vyhnout rafovi???
Reagovat
smazaný uživatel
Waw :D Tak to je něco.
Reagovat
Mayo
omg ten nesympatický machírek to vyhral...Roger sakra, čo si to urobil , no cemment
Reagovat
letityfanousek
přece prohrál :)
Reagovat
smazaný uživatel
Krása Nick, parádní výkon. V tom věku skalp Nadala i Federera, k tomu na antuce, která by měla být nejslabším povrchem.
Reagovat
PH94
Já bych ale řekl, že zaslouženě :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tragicky psychicky sesypany Federer vs. Skvelě hrající a podávající Kyrgios.
Reagovat
EllNino
Joooooooooooooooooooooooooooooooo to je borec ! :)
Reagovat
kada.tom
Niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiick!!!
Švýcar se může doma mazlit s trofejí z Istanbulu :-)
Reagovat
babolat.cz
:-)
Reagovat
PH94
Neskutečnej zápas!
Reagovat
pockerface
Nemám slov a já se tak těšil na případný zápas s Nadalem. Kurňa, škoda, tak snad si Roger pořádně odpočine a natrénuje na RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Ho*no natrénuje. 3 měsíce říká jak se připravuje tvrdě na antuku a tady máme výsledky.

2 kolo Monte carlo Masters
Vydřený titul v Istanbulu z hráči nad TOP 30
1 kolo Madrid Masters
1 kolo Rolland Garros

Roger na antuce absolutně zaostává za konkurencí. Strašně mu fandím, ale nemůžu se na něj na antuce dívat to je jak sledovat hráče z Challengeru v Bratislavě.
Reagovat
pockerface
RG se hraje na 3.vítězné sety. Přece jenom je to těžší Rogera porazit ve 3.setech. Já věřím, že minimálně QF by mohl udělat. Já mu pořád věřím, i když přiznávám, že každým rokem je na antuce o trošičku horší nebo spíš pomalejší než dříve. Ale teď mu to nejde a třeba zrovna na RG překvapí.
Reagovat
smazaný uživatel
RG bude možná jiné. Ale me spíše na Rogerovi stvou ty řeči jak se připravuje a dává do toho všechno a je fyzicky a psychicky ready a bla bla bla. Pak vyletí v prvním kole.

Alespoň ten Istanbul uhrál to ho muže pohladit na duši. A možná pojede i do Říma kdo vi
Reagovat
turista
Roger je prostě úplně z formy. O antuce to vůbec není. Je zhruba tam kde byl před 2 lety než zažil loňský vzestup. O povrchu to není. Rafa se zdá být naopak zase na vzestupu po dlouhém útlumu. No a Nole si musel pro změnu odpočinout.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím. Vyhrál 3 turnaje, forma je slušná.

Akorát to na antuku nestačí, to je celé.
Reagovat
turista
Formu ztratil na jaře. Loni na podzim byl lepší a projevilo se to i na antuce ve finále DC v listopadu, kdy po páteční nevydařené adaptaci na antuku s Monfilsem v neděli na antuce v Lille doslova zdemoloval Gasqueta perfektním výkonem. Myslím, že pokud Federer nenajde brzy formu tak bude mít problémy jak na trávě tak na tvrdém povrchu. Není to antukou.
Reagovat
smazaný uživatel
Přijdu teď domů z práce a co nevidím, ježíši, to je zas o držku, přišla jsem o hodně, že? :D Come ooon, Fed, don't give up!!!
Reagovat
PetaM
Rogere, come on!!!!
Reagovat
Fandina
Nicku Nicku Nicku ... jsi bez zábran a hodně nebezpečný
Reagovat
smazaný uživatel
Teda to je :D
Reagovat
smazaný uživatel
Roger je majstr, odvrácené mp s chladnou hlavou :)
Reagovat
pockerface
to mě po*ser, to jsou nervy. Roger go!!
Reagovat
slacker
slusnej thiller
Reagovat
EllNino
tyyyvole what a dropshot :D
Reagovat
pockerface
Dneska to bude mít možná Roger stejné jako Serena. Oba odřený až na patách.Jen to nezakřiknout.
Reagovat
kada.tom
třetí TB do party - Go Nick!!
Reagovat
smazaný uživatel
Věřím, že si to Roger pohlídá. Přece jenom je to pan tenista s batohem zkušeností.
Reagovat
Kozoroh
Je vskutku zajímavé, že "bomber" Kyrgios hraje na antuce s Maestrem vyrovnanou hru. Maestro sice nehraje oslnivě, ale i tak je dnešní Nickův výkon pozoruhodný a ukazuje, že z něj nebude "antukové kopyto", jak se tu o něm někteří nejmenovaní na TP zmiňovali.
Reagovat
smazaný uživatel
pro mě je to překvapení, ale už teda včetně minulého týdne, kdy se dostal do finále.
Reagovat
Mayo
chum jetzte!
Reagovat
pockerface
Už by se ale mohl Roger hodit do klidu a vzpamatovat se, a měl by Nika zase začít vyučovat.
Reagovat
a.magerova
Se mi zdá, že se díváš na jiný zápas než já.....
Reagovat
pockerface
jak to myslíš? A není snad pravda, že si to Roger pokazil od stavu 2:0 a 30:0. Začal kazit, první podání odešlo, některé míče uspěchal a přišel mi nervozní. No a teď v TB je to stejný. Zbytečně v některých chvílích zbrklý.
Reagovat
a.magerova
Že tady píšeš nesmysly, Roger ani v tom prvním setu nehrál nijak extra a ty tady pouštíš tlachy o vyučování.... :-/
Reagovat
Kozoroh
Nick Rogerovi zatápí. Fedex tento zápas vyhraje jen s odřenýma ušima. Ale taky ho může prohrát.
Reagovat
smazaný uživatel
pojďme Nicku.
Reagovat
smazaný uživatel
pěkně :-)
Reagovat
kada.tom
Nick pěkně :-))
Reagovat
pockerface
to je v péééérdeli. Už jsem chtěl přepnout na hokej a v klidu relaxovat. No nic, budu hokej sledovat jen skóre na netu.
Reagovat
Denis92
Hmm, tak 2.set bola presna kopia toho prveho len v opacnom garde.
Reagovat
PH94
Ten servis z pravé strany na střed je naprosto neskutečnej
Reagovat
pockerface
bohužel to vypadá na 3.set. Ach jo, Roger ho měl na začátku 2.setu dorazit. Tak snad si Roger nenechá zápas protéct mezi prsty a ve 3.setu mu začne fungovat 1.podání.
Reagovat
PH94
Klobouk dolu před tím jak hraje Nick už i na tý antuce
Reagovat
smazaný uživatel
to jo, sice nakonec prohraje ve dvou setech, ale že bude takto trápit Rogera...
Reagovat
a.magerova
PŠŠŠŠT, ať TO nezakřikneš !!!!!
Reagovat
PH94
Nooo..:D
Reagovat
smazaný uživatel
jóoo, vyplatilo se!
Reagovat
pockerface
Rogerovi odešlo 1.podání, škoda. Tak snad mu zase hodně rychle začne šlapat.
Reagovat
pockerface
Roger, to je mazanej lišák, nechá Nika přičichnout, jako, že by to mohlo jít Rogera porazit a pak přepne o level výš a začne ho školit. Tak, ale Rogere teď by to chtělo přepnout a dorazit ho.
Reagovat
Mayo
samozrejme vamos Rafa, zápas som nevidel bohužel
Reagovat
Mayo
Roger ešte 1 set komon...hentú kopu nervov trepa vyrútiť
Reagovat
Mayo
treBa
Reagovat
smazaný uživatel
az sa Kyrgios casom skludni,neberie skusenosti,tak to bude velmi dobre,ved aj Federer bol v jeho veku magor
Reagovat
smazaný uživatel
Co to tam řešili? Zapnul jsem to za stavu 4:1 a bylo jim houby rozumět...
Reagovat
a.magerova
Mladý měl požadavek na vyhození lajnového.....
Reagovat
pockerface
Pan profesor začal vyučovat. Nejdřív mlaďocha nechal navnadit a pak zaútočil :-)
Reagovat
a.magerova
Doufám, že Roger nemá dnes v úmyslu stihnout narozeninový dort svých kluků.... teeeeda a rok je zas v pérdeli pane hrááábě :-/
Reagovat
Kozoroh
Lennymu a Leovi je rok? Ten čas letí...
Reagovat
Denis92
Mne to skor pripada, ze Roger si dal trochu viac sampanskeho na oslavu chlapcov..
Reagovat
Grape
A Roger si prohrál hned svůj úvodní servis... Zatím mi připadá v antukové části sezony dost nepřesvědčivý. Ano, vyhrál Istanbul, ale i tam měl problémy s hráči jako Gimeno Traver či Schwartzman. Nakonec by ten zdánlivě těžký los pro Berďu až tak těžký být nemusel. :-)
Reagovat
Kozoroh
Roger prozatím v antukové sezóně působí ospalým dojmem.
Reagovat
spaniel
Nebyla to žádná Slava, ale ani taková hrůza. Oba hrali skvele a trefili lajn jako za celou kariéru predtim.
Reagovat
smazaný uživatel
Nick vede 2:0. Nebyl bych proti, kdyby mu to dneska klaplo.
Reagovat
Fandina
Super. Mám radost. Ríša jede. Tak jen tak dál Berďo. Pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Zdá se, že Tomáš měl zápas celkem pod kontrolou, zabral v obou koncovkách setů a může se tak těšit na Tsongu; na antuce to bude vůbec první vzájemné střetnutí.
Reagovat
PH94
Tohle Tom zvládne :) Mohl by tu zautočit na 4.místo v žebříčku :)
Reagovat
tommr
na tvrdým povrchu bych Tomášovi proti Tsongovi věřil, ale na antuce opravdu nevím ... :)
Reagovat
janek_da
Snad to s Tsongičem bude mít podobný průběh.

Kuk :D
Reagovat
PH94
Koukám, že Adam se premiérově dostane do top200 :)
Reagovat
smazaný uživatel
jj, ale Brown bude dost těžký. Na něco takového Pavlas asi nebude zvyklý. Musí natrénovat prohozy :-))
Reagovat
PH94
Tomáš jede :)
Reagovat
turista
Bravo! Berďa porazil Gasqueta už potřetí za sebou. Soupeř dnes kladl houževnatý odpor, který Tomáš v posledních 2 hrách přesvědčivě zlomil.
Reagovat
tommr
dneska to byla i symbolická odveta za lonskej DC ... :)
Reagovat
slacker
ale opravdu jen symbolicka
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist