Berdych si v Marseille poradil ve třech setech s německým talentem Zverevem

18. 2. 2016, 20:54
Aktuality 72
ATP MARSEILLE - Tomáš Berdych vstoupil do halového turnaje v Marseille výhrou 6-3 3-6 7-5 nad osmnáctiletým Němcem Alexanderem Zverevem, kterého porazil i ve druhém vzájemném duelu. Ve čtvrtfinále se utká s Belgičanem Goffinem.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych si po vyřazení z Australian Open dal pár dnů volna a pak už se pod vedením svého týmu v čele s trenérem Danim Vallverduem pečlivě připravoval na další náročnou část sezony, během které ho čeká dlouhá série tenisových akcí.

První z nich je tento týden halový turnaj ATP 250 v Marseille, kde si zahrál naposledy finále v roce 2013. Letos měl jako druhý nasazený v prvním kole volný los, do soutěže tak vstoupil až dnes proti rozehrané vycházející hvězdě Alexanderu Zverevovi.

Tomáš Berdych a Alexander ZverevOsmnáctiletý Němec byl na rozdíl od o dvanáct let staršího Čecha v zápasovém tempu, neboť startoval už na třetím halovém turnaji během tří týdnů. A i díky tomu dnes odehrál se světovou osmičkou vyrovnaný zápas.

Berdych v prvním setu ztratil už ve třetím gamu servis, ale hned si ho vzal zpět a zásluhou aktivní hry se ujal vedení 1-0. V druhé sadě ale uhrál z 21 výměn na returnu pouze jeden fiftýn a vinou jediného zaváhání na podání, o které přišel po diskuzi s rozhodčím kvůli jestřábímu oku a následné dvojchybě, musel absolvovat třetí set.

V něm Berdych odvrátil za stavu 2-2 brejkbol, vypracoval si vedení 5-2 a zdálo se, že už má vývoj pod kontrolou. Už na returnu se dostal ke dvěma mečbolům, ale Zverev znovu potvrdil své kvality. Do zápasu se vrátil, vyrovnal na 5-5 a dokonce měl brejkbol. Český tenista ale v závěru prodal své zkušenosti a výhru strhl na svou stranu. Celkově třetí mečbol proměnil v dlouhé výměně, v níž soupeře donutil k chybě.

"Saša je skvělý hráč, hraje velmi dobrý tenis a pro mě to byl velmi těžký soupeř hned na začátku turnaje," chválil Berdych po své 550. výhře na okruhu Zvereva, kterého zdolal i ve druhém vzájemném utkání a na kterého může narazit znovu za dva týdny v Hannoveru, kde budou Češi bojovat o postup do čtvrtfinále Davis Cupu.

"Nedal mi nic zadarmo a bylo hrozně těžké udělat poslední míč zápasu. Má před sebou velkou budoucnost a přeju mu jen to nejlepší," dodal Berdych na adresu 56. hráče světa Zvereva, jenž je nejmladším hráčem v Top 100.

Ve čtvrtfinále se Berdych utká s Belgičanem Davidem Goffinem. Toho v jediném vzájemném střetnutí na US Open 2012 porazil 3-0 na sety.

• ATP 250 MARSEILLE •
Francie, tv. povrch, 665.910 eur
čtvrteční výsledky (18. 02. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Berdych (2-ČR) - A. Zverev (Něm.) 6-3 3-6 6-3
Gasquet (3-Fr.) - Gulbis (Lot.) 7-6(5) 6-3
Paire (8-Fr.) - Millot (Fr.) 6-3 1-6 6-3
Kyrgios (Austr.) - Gabašvili (Rus.) 6-4 6-4
Kuzněcov (Rus.) - Halys (Fr.) 6-0 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

72
Přidat komentář
Fandina
má první set s Gofinnem, tak ještě jeden Berďo pojď!
Reagovat
Fandina
Hannover - Němci už znají kvarteto, s kterým vyrukují v 1. kole Davisova poháru proti českým tenistům. Kapitán Michael Kohlmann dnes nominoval Philippa Kohlschreibera, poprvé v německém dresu by měl v soutěži o "salátovou mísu" nastoupit osmnáctiletý talent Alexander Zverev a tým doplňují Dustin Brown a deblista Philipp Petzschner. Zápas se uskuteční v Hannoveru od 4. do 6. března.

http://www.sportovninoviny.cz/tenis/zpravy/v-nominaci-nemcu-proti-ceskym-tenistum-v-dc-nechybi-zverev/1316870
Reagovat
tommr
se Zverevem budou Němci na domácí půdě nebezpečnej soupeř ...
Reagovat
Fandina
Bohužel. Včera moc nechybělo a Berďa mohl padnout. Doufám, že to bylo jen nerozehraností, od AO nehrál a že v DC to bude lepší.
Reagovat
EllNino
je v semifinále na mejdle ve Wroclawi, dneska porazil Jurgena Zoppa 7:6 a 6:4 ...dostane se zpět do 3. stovky, což je pozitivní po tom pádu do 4.
Reagovat
Fandina
Sebastian Korda trénuje pod Ivanem Lendlem.

http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/260587/v-rodine-kordu-se-klube-velky-talent-sebastian-roste-pod-lendlem.html
Reagovat
Fandina
http://sport.aktualne.cz/berdych-a-pliskova-v-mixu-na-oh-to-by-mohlo-fungovat-tusi-vi/r~671456b4d63e11e59e52002590604f2e/
Reagovat
Davor1
Neodolal som nepozrieť sa aj dnes na Delpa :-))
A už to nevyzerá bohužiaľ vôbec tak dobre ako s Kudlom, problémom je prakticky neexistujúci BH na úrovni konkurencieschopnej aspoň na prvú stovku. Všetky BH hrá buď slajzom, alebo len úplne jemný, udržiavací úder, ktorého razancia je na úrovni rekreačných hráčov. Otázkou je, či ho proste to zápästie tak limituje a nemôže to hrať razantnejšie, alebo sa len šetrí a postupne bude na sile pridávať. Ak sa mu nepodarí s tým BH niečo spraviť, tak na nejaký väčší návrat na staré pozície môže zabudnúť :/
Na druhej strane, z FH strany je perfektný, už teraz je to od neho špičkový úder a to hrá len druhý zápas po takmer dvojročnej pauze. Som zvedavý, či to dnes dotiahne k výhre, Smith hrá lepšie ako Kudla a keď prestane robiť hlúposti na servise, tak šancu ešte mať bude...
Reagovat
Davor1
Tak to Delpo nakoniec zvládol, ale nebola to žiadna hitparáda, v oboch setoch bol brejk dole, v druhom nedopodával za stavu 5-3 a uhral to až na returne. Celkovo stratil 3 krát servis a mal celkom šťastie, že Smith nemá žiadny silný úder, ktorým by mu zatlačil do BH. So Chardym je podľa mňa Delpo bez šance, ale aj 2 QF na úvod je skvelé a snáď mu bude podobne priať los aj naďalej, potrebuje odohrať čo najviac zápasov...
Reagovat
janek_da
pěkný report
Reagovat
smazaný uživatel
Nazdárek..Ako hral Rafa, kolkokrat stratil servis?...

Dik za info..
Reagovat
Ma3ek
Velke pozitivum ze otocil v prvom sete za stavu 5:3 na svojom podani stav 0:40 a dopodaval
Reagovat
Davor1
Nehral nič moc, Almagro sa úplne vyhádzal. V druhom sete Nadal dvakrát nepotvrdil brejk, nedopodával za stavu 5-4, ale Almagro sa potom zase brejkol a do tretice už Rafa potvrdil. Hral prakticky na tej istej úrovni, ako celý rok...
Reagovat
Pe3k
Další klasika. Rafa hraje a jeho fanoušci nikde. Až bude hrát Federer, tak tu zase bude 20 komentářů jen od Forehanda...
Reagovat
gigin
Forehand je mimo území své země, v místě, kde má velmi sporadický přístup k internetu. Není ale v base.
Reagovat
Pe3k
:D
no a ostatní fanoušci?
Reagovat
gigin
Tak to netuším :D
Reagovat
panzer.dragon
jede na finále v riu?
Reagovat
spaniel
Nevím jestli už je Nadal ve své klasické forme, ale Almagro rozhodne ano. V každému setu jeden game, kdy zahraje jak naprostý trotl.
Reagovat
Davor1
Starý dobrý Almagor...
Reagovat
VlS
Aspoň nějaká jistota ve zmateným světě :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je borec a fakt má velkou smůlu, že hraje v době, va které hrají i ti Top 4! Jediný haluzář je Čilič, který bude zapsán v análech oproti němu, který konzistentně hraje.I když si vzpomínám na dobu, kdy jsem ho nemusel za zbytečné UE, stejně jako dnes Kvítko. Takže něco mezi nima (kompromis) Valachama a bude to echt!
Reagovat
panzer.dragon
rafa podvodníček co? to tam má pod nosem a zakroužkoval jinej odraz míče, je to tak?
Reagovat
Pe3k
Klasika, ale i tak Trolmagro si nezaslouží vyhrát, je to mentál.
Reagovat
George_Renel
Taky se mi to nezdálo. A hned se taky "šikovně" postavil, aby nebylo vidět co značí.....
Reagovat
panzer.dragon
Byl to dulezitej balon, ale stejne by to nick dneska neuhaluzil, uvidime jak priste

BTW videli ste jak se tam nikovi rozpadla ta raketa? :)
Reagovat
tommr
Tomáš prolez přes Zvereva s odřenejma ušima. Způsob jakým přišel o vedení 5:2 ve třetím setu byl neomluvitelnej. Za stavu 5:5 30:40 jsem se už obával nejhoršího ...
V další kole ho čeká Goffin což asi taky nebude procházka růžovou zahradou ...
Reagovat
Kytka
Uf, bylo to těsný. No jednou po dlouhé době nedoservíroval. To se stane. Zverev je velký talent. Jsem ráda, že to nebyl tiebreak.
Reagovat
tommr
tak to rozhodně. V TB by se mohlo stát naprosto cokoliv ... :)
Reagovat
George_Renel
Ale myslím si, že Goffin je pro Tomáše přijatelnější soupeř než Zverev.
Reagovat
tommr
taky doufám - nerad bych zítra zažil podobnej nervák jako dneska ... :)
Reagovat
Kytka
Taky mně ten dnešní nervák stačil. Goffin nemá při své výšce tak dobrý servis jako Saša. Ale u Toma zase to tragické trefování 1. servisu - první set 63%, druhý jen 37%!!!! a třetí 51% (v průměru 47%) no a výsledek tomu odpovídá.
Reagovat
VlS
Já jsem ho omluvil, když vyhrál
Reagovat
Fandina
Přesně tak, výhra se počítá, to co bylo je pasé.
Reagovat
smazaný uživatel
Nicméně s takovou formou to bude mít Berdych proti Goffinovi těžký
Reagovat
Fandina
David je podle mě víc čitelný, u Saši nevíš, co udělá. Ale uvidíme, jak to bude, Berďa se mi dneska zdál pomalejší než jindy, tak třeba to příště bude lepší.
Reagovat
Davor1
To, že dnes nehral dobre, neznamená, že tak bude hrať aj zajtra. Bude už rozohratý a Goffin nebude ťažší súper ako Zverev...
Reagovat
Kytka
Saša i Goffin jsou rozjetý z Hamburku, Tomáš od prohry v AO nehrál přes tři týdny zápas. Měl hrát minulý týden v Hamburku. Tady ta 250 je mnohem líp obsazená než 5OO v Hamburku.
Reagovat
Davor1
Z Hamburku môžu byť rozjetí len veľmi ťažko, keďže tam sa hrá na prelome júla/augusta a na trošku inom povrchu... Asi budú rozjetí skôr z Rotterdamu :-))
Reagovat
gigin
:-D
Reagovat
Fandina
gratulka, škoda toho nedopodaného mače, ale nakonec to bylo takže super. Pěkný mač.
Reagovat
EllNino
No máš štěstí Tome :D ....
Reagovat
d@ve
To jo, bylo vidět, jak si mocně oddechl. :)
Už jsem měl obavy, že to nezvládne.
Reagovat
gigin
Povolíš, přitáhneš.
Reagovat
EllNino
Za každý vyslovení slova PROACTIVE by měla Vlaďka dostávat srážky na honoráři....:D
Reagovat
kada.tom
Uff, Tomáš nakonec vyhrál, ale alespoň to :-)
Reagovat
panzer.dragon
ten zverev je značně nesympatickej :-)
Reagovat
tommr
Rusák zkříženej s Němcem je vražedná kombinace ... :)
Reagovat
PH94
Oni časté tréninky s Kyrgiosem se musí podepsat na každém :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dlouho nehrál
Reagovat
EllNino
no o tom to dneska fakt není ...
Reagovat
smazaný uživatel
Je, uz od začátku dělá tyhle chyby, není rozehraný
Reagovat
EllNino
no ale tak stav 5:2 40:15 hrubě podcenil
Reagovat
tommr
jj to bylo trestuhodný zaváhání a Tom na to málem doplatil ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Co ten berda vyvádí bože. Jiný hráč top ten by v situaci kdy jde podávat na zápas zvereva vystřílel a Tomáš to nedotahne to chce vyhrát něco velkého??tome vzpamatuje se vážně o něm pochybují......
Reagovat
EllNino
Tomáši ty jsi labil !
Reagovat
gigin
Vallverdu ven!! :-D
Reagovat
Fandina
Tak bohužel, Berďa přišel o podání a druhý set prohrál.
Reagovat
Lunej..
Tomas chce taky letet domu ci co?
Reagovat
EllNino
Tak proti němu je nová hvězda, ten si troufám říct, že toho jednou vyhraje víc než Tomáš :´)
Reagovat
Lunej..
Proc tam Zverev porad neco resi?
Reagovat
PH94
To on řeší každý zápas :D Člověk si zvykne :D
Reagovat
EllNino
jj :D Aleks je poděs
Reagovat
PH94
V životě jsem neviděl nikoho si víc stěžovat na lajny :D
Reagovat
panzer.dragon
máte někdo pls nějakej slušnej stream na rafu?
Reagovat
Pe3k
http://www.vipboxtv.co/tennis/367211/4/nadal-vs-almagro-(atp-rio-de-janeiro)-live-stream-online.html

Nic lepšího asi není :(
Reagovat
Fandina
http://live.robinwidget.com/static/freepopups/353574872395040.html

nevím, jestli slušný, ale je
Reagovat
panzer.dragon
díky oběma, almagro to tam docela sype zatim :-)
Reagovat
panzer.dragon
teď zeda udělal pár metrovejch autů ale snad se ještě chytne
Reagovat
PH94
Ten Zverev má skutečně všechny předpoklady k tomu, aby jednou dosáhl velkých věcí. Dobře se na ten jeho tenis kouká.
Reagovat
tommr
talent sice má, ale je to strašně nesympatickej týpek ... :(
Reagovat
Fandina
První set je, tak ještě jeden. Berďo pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist