Berdych v All England Clubu prolétl do třetího kola

1. 7. 2016, 17:39
Aktuality 4
Tomáš Berdych prolétl v All England Clubu do třetího kola. Desátý nasazený Čech dnes ve svém druhém zápase na londýnské trávě smetl bez ztráty podání Němce Benjamina Beckera 6-4 6-1 6-2. V boji o osmifinále narazí na Zvereva, nebo Južného.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Utkání mezi turnajovou desítkou Tomášem Berdychem a 102. hráčem světa Benjaminem Beckerem bylo vyrovnané do stavu 4-4 v prvním setu, kdy třicetiletý Čech odvrátil dva brejkboly a následně vyhrál sedm her v řadě. Ve druhé sadě pak odvrátil o pět let starší Němec, který ve Wimbledonu ještě nikdy nepřešel přes 2. kolo, na poslední chvíli "kanára".

Berdych pak v utkání i nadále dominoval, ve třetím setu dvakrát prolomil soupeřovo podání a za necelou hodinu a půl proměnil hned první mečbol. Beckera porazil i díky 13 esům a 43 vítězným míčům pošesté ze sedmi vzájemných zápasů.

"Hrál jsem velmi dobře. Kontroloval jsem hru skoro od prvního míče a diktoval jsem výměny. Předvedl jsem, co jsem chtěl, což je pozitivní, protože v těchto podmínkách je každý zápas náročný," řekl Berdych po utkání, které mělo začít už v jedenáct, tenisté ale poprvé přišli na kurt o hodinu později. Stihli se ale jen rozcvičit a znovu je vyhnal déšť. "To už se mi stalo kolikrát. Třeba loni v Šen-čenu jsem na semifinále a finále nastupoval třináctkrát," vzpomínal Berdych.

V šatně si našel klidné místo a soustředil se na zápas. "Je třeba relaxovat, především mentálně, protože to může být náročné na udržení koncentrace. Hodně v této situaci pomáhají zkušenost," řekl Berdych, který se na okruhu ATP pohybuje od roku 2002. Špatným počasím se rozhodit nenechává. "S tím nic neudělám, je to jediná věc, kterou neovlivním."

Příštím soupeřem Berdycha bude buď mladý Němec Zverev, nebo o čtyři roky starší Rus Južnyj. "Oba jsou velmi nepříjemní," řeků Berdych a dodal: "Musím se držet svého - být připraven, soustředěn a diktovat tempo. To se chystám udělat."

• WIMBLEDON 2016 •
Velká Británe, tráva, 13.163.000 liber
páteční výsledky mužů (01. 07. 2016)
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (10-ČR) - Becker (Něm.) 6:4, 6:1, 6:2
Del Potro (Arg.) - Wawrinka (4-Švýc.) 3:6, 6:3, 7:6 (7:2), 6:3
Tsonga (12-Fr.) - Mónaco (Arg.) 6:1, 6:4, 6:3
Pouille (32-Fr.) - Young (USA) 6:4, 6:3, 6:3
F. López (22-Šp.) - Fognini (It.) 3:6, 6:7 (5:7), 6:3, 6:3, 6:3
Kyrgios (15-Austr.) - Brown (Něm.) 6:7 (3:7), 6:1, 2:6, 6:4, 6:4
Isner (18-USA) - Barton (Austr.) 7:6 (10:8), 7:6 (7:3), 7:6 (10:8)
Dvouhra - 3. kolo:
Federer (3-Švýc.) - Evans (Brit.) 6:4, 6:2, 6:2

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
mě dneska neskutečně bavil. Říkala jsem si, že je škoda hezkého odpoledne u televize, že se jen mrknu, jak to koní a půjdu ven, ale vydržela jsem celou dobu a fakt se mi ten jeho tenis dneska moc líbil. Je to úplně o něčem jiném, když ho poslouchá servis!
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle odhalovat karty... :-) to by se mohlo proti Veselému vymstít.
Reagovat
Fandina
Dneska to bylo super, tak jen tak dál a těším se na mač s Jirkou. Z toho mače vzejde Wimbledonský vítěz. Pojďte kluci!!!
Reagovat
FulnekUltras
kéž by to tak bylo... ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist