Berdych v Miami postoupil, Murray padl

27. 3. 2010, 22:53
Aktuality 22
Tomáš Berdych zvládl úspěšně vstup do prestižního turnaje série Masters v Miami. Český tenista, který měl v prvním kole volný los, porazil po setech 6-3 a 6-4 Nizozemce Thiema de Bakkera. Hůř se vedlo třetímu nasazenému Andymu Murraymu. Loňský vítěz neuhrál proti domácímu Mardymu Fishovi ani set a po výsledku 4-6 4-6 se s turnajem loučí už ve druhém kole.
Tomáš Berdych

Nizozemec Thiemo de Bakker vzdoroval Tomáši Berdychovi 82 minut, během kterých českému tenistovi jen jednou dokázal sebrat podání. Rodák z Valašského Meziříčí si vedl lépe v obou setech a bez vážnějších problémů postoupil do třetího kola.

V něm ho čeká Argentinec Horacio Zeballos, který zaskočil dvacátého nasazeného Gillese Simona. Francouz, jehož loňskou sezonu poznamenalo zraněné koleno, sice minulý týden prošel až do finále challengeru v Sunrise, v letošním roce ale stále čeká na první výhru na turnaji ATP.

Murray klopýtl hned v prvním zápase
Největší překvapení včerejších duelů se zrodilo v souboji mezi třetím nasazeným Andym Murraym a domácím Mardym Fishem. Murray nastupoval ke svému úvodnímu utkání den poté, co v Miami dohrál Novak Djokovič, kterého na stejném turnaji porazil před rokem ve finále. Ani Murray svůj první zápas nezvládl; Fishovi podlehl dvakrát 4-6 a loňský titul tak neobhájí.

Zatímco před rokem přilétal Andy Murray na Floridu jako čerstvý finalista z Indian Wells, letos dorazil s o poznání horší formou. Britské jedničce se na turnajích příliš nedaří, kromě Australian Open se Murray na žádném z turnajů nedostal dál než do čtvrtfinále - a nezmění se to ani v Key Biscaine.

Zápas přitom začal lépe Murray. Jako první dokázal soupeři sebrat podání a ujal se vedení 3-1, ale Fish, podporovaný domácími diváky, s Britem rychle srovnal krok. Na opravdové problémy si třetí nasazený Murray zadělal za stavu 4-4, kdy Fishovi nabídl tři brejkboly. Všechny sice dokázal odvrátit, další šanci už si ale Američan ujít nenechal a vyhrál první set.

Druhou sadu poté rozhodl hned úvodní game. Nejistému Murraymu, který se nedokázal dostat do rytmu, sebral Fish potřetí v zápase podání a i když se favorizovaný Brit zlepšil, na zvrat už neměl. Vypracoval si sice tři brejkboly, 101. hráče světa ale v důležité momenty podržel servis a Fish si tak po hodině a půl připsal jedno z nejdůležitějších vítězství ve své kariéře.

"Je to skvělý pocit," radoval se po zápase americký tenista. "Loni v září jsem měl po operaci kolena a musel jsem se dát dohromady, znovu najít svou hru a zjistit, jak moc chci hrát. Proti Andymu Murraymu musíte hrát při svém podání víceméně bezchybný tenis, podle mě je to nejlíp returnující hráč na světě," dodal.

Britský tenista dal po zápase najevo nespokojenost se svou hrou. "Dneska jsem nebyl moc dobrý, potřebuju se hodně zlepšit," přiznal Murray. "Když hrajete krátké míče doprostřed kurtu, je pro soupeře jednoduché útočit a hrát agresivně. S tím nemůžete uspět proti někomu, kdo podává tak dobře a komu se tak těžko bere servis a kdo hraje na returnu tak agresivně," dodal.

Teprve svůj první zápas má za sebou také Švýcar Roger Federer. Nejlepšího hráče světa varovaly porážky Djokoviče a Murrayho a překvapení v utkání s Nicolasem Lapenttim nepřipustil. Ekvádorci sebral třikrát servis, zatímco při svém nezaváhal, a po 66 minutách zvítězil dvakrát 6-3.

"Ještě jsem ani nezačal hrát a dva velcí soupeři už jsou z turnaje venku," poznamenal Federer, kterého v dalším kole čeká Francouz Florent Serra. "Jako nasazená jednička jsem měl taky trochu strach. Ulevilo se mi, že mám první zápas za sebou."

Stejně jako Murraymu, ani Španělovi Fernandu Verdaskovi se v posledních týdnech nedaří. V Miami ale dokázal zapomenout na rychlé vypadnutí z Indian Wells a bez větších problémů zdolal svého prvního soupeře. Dudi Sela z Izraele si za celý zápas nedokázal vypracovat jediný brejkbol a za 65 minut tak Verdasco zvítězil 6-1 6-2.

Výsledky - Miami - muži (tvrdý povrch, dotace 3.645.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (16-ČR) - De Bakker (Niz.) 6:3, 6:4, Federer (1-Švýc.) - N. Lapentti (Ekv.) 6:3, 6:3, Fish (USA) - Murray (3-Brit.) 6:4, 6:4, Söderling (5-Švéd.) - Luczak (Austr.) 7:6 (7:5), 6:0, Čilič (7-Chorv.) - Robert (Fr.) 6:3, 6:1, Gonzalez (9-Chile) - Lu Jen-hsun (Tchaj-wan) 6:4, 6:4, Verdasco (10-Šp.) - Sela (Izr.) 6:1, 6:2, Južnyj (13-Rus.) - Giraldo (Kol.) 6:0, 6:1, Wawrinka (19-Švýc.) - Anderson (JAR) 6:4, 7:5, Zeballos (Arg.) - Simon (20-Fr.) 6:2, 6:3, Monaco (22-Arg.) - Ilhan (Tur.) 6:2, 7:5Melzer (23-Rak.) - Falla (Kol.) 6:3, 6:4, Baghdatis (25-Kypr) - Chela (Arg.) 6:2, 6:4, Serra (Fr.) - Montaňés (26-Šp.) 6:3, 3:6, 6:2, López (29-Šp.) - Berrer (Něm.) 7:6 (7:2), 7:5, Petzschner (Něm.) - Tipsarevič (31-Srb.) 6:4, 6:0.

Čtyřhra - 1. kolo:
Damm, Polášek (ČR/SR) - Karlovič, Vemič (Chorv./Srb.) 6:2, 7:6 (7:5).

 

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ať Ti Tome ten spokojený úsměv vydrží co nejdéle. V Indians Wels těsně prohra s Rafou, co tak teď těsné vítězství nad Rogerem? To přece není taková utopie!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
V IW těsná prohra s Rafanem? To mi nepřišlo, rozdíl bohužel tak o třídu. Ale s Fedexem mi to utopie přijde...
Reagovat
a.magerova
Dovolím si přidat "Modní okénko" výše jmenovaných:
Tomáš - ta zelená mu fakt sluší
Rafa - žluto-bílo-modrá kominace je fajn
Roger - oranžová - příjemná barva, na stojáček jsem si musela chvíli zvykat, ale nemám s tím problém, takže OK pro všechny :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Vyděsil jsem se z prvních videí, kde to u Rafana hrozilo růžovým trikem, šedivé gatě a bílorůžové boty, takže jsem mile překvapen, teď už čímkoliv.
4-2 ve druhým setu s Davidem, naděje ještě žije, ale David ho jednoznačně úderově přehrává, to je blbé. Takže snad jen to dotlačit do třetího, protože David už začíná být unavenej...
Reagovat
a.magerova
Byls vyslyšen a 6 - 2 pro Rafu v 2. setu :-))
I komentátor říkal, že třetí set bude patřit Rafanovi
Reagovat
smazaný uživatel
No krasavec! Pro Rogerův rekord v počtu týdnů jako No. 1 je to jen dobře. A Rafa půjde před Murrayho, to je taky good.
Reagovat
steve79
No dneska myslím hraje Rafa s Nalbandianem. To bude hodně těžký zápas. Doufám že ho budou vysílat na nova sport.
Reagovat
majjkaa
No este si pockajme co vyvedie Fedo :)))
Reagovat
majjkaa
6:3, 6:3 No...ma stastie! :))
Reagovat
steve79
No dneska Fedex dost kazil, udělal hodně nevynucených chyb. Myslím si že ho zachránilo podání, servíroval velmi dobře. Jestli chce pomýšlet na vítězství tak se musí hodně zlepšit. No ted ho čeká Serra to by měl porazit, ale potom se tam rýsuje utkání s Berdychem a to už je o dost těžší soupeř.
Reagovat
majjkaa
Mas pravdu ze nebolo to nic excelentne, podanie bolo OK 10 esa, celkom ujde :) No Lapentti da jednoduche druhe podanie a Roger ho odpali uplne bludne Xkrat!!
Reagovat
Vojtiik
tak v tom zapase bylo dostkrat videt ze do toho nedava uplne vsechno, co jsem koukal tak zkousel i nove veci, udery ktere jsem u neho nikdy nevidel treba tech par returnu.. takze verim ze se zlepsi jeste :) ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ať nejsme jenom pesimisti, Tomas hrál dnes velmi pěkně, i když jsem neviděl celý zápas, tak mě zaujal jeho dnešní forhend, ten mu sednul, to byla občas velká paráda - stylovej, tvrdej, přesnej a když se přidal perfektní první servis, nebylo co řešit. :D potěšující, po těch dnešních mátohách ;).
Reagovat
smazaný uživatel
jo jo, díval jsem se a Berďa dneska potěšil. Minule čtvrtfinále... vůbec bych se nezlobil za repete:)
Reagovat
a.magerova
Tome gratuluji !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tenisti a tenistky, co to proboha provádíte ? To ste se domluvili nebo co ?
Reagovat
smazaný uživatel
Další, který neuhrál letos prakticky vůbec nic, i když jsem ho nikdy dvakrát nemusel, pořád má obvazáný koleno, ale tohle už je hodně špatný. Co se to děje?
Reagovat
smazaný uživatel
Můj nejoblíbenější hráč! Jde to s ním z kopce od Davis cupu v Ostravě, kdy prohrál oba zápasy! Pak sem tam vyletěl ale už to nebyl on! Na konci sezony se zranil a přišel do rozjeté sezony asi bez přípravy, nechytil start a už se veze...snad se zvedne, moc si to přeju!
Reagovat
smazaný uživatel
Toto je vtip roka. Ako obaja hrali tragicky ale toto su hraci co by mali hrat tragicky max. par gamov a otocit zapas a nie vypadnut v prvom zapase na turnaji s krpatym Rochusom a slabym Fishom ktory vo vymene bol o dost tragickejsi ako Murray dnes. No tesi ma aspon to ze tymto sa otvorili sance pre dalsich hracov. Roger pokial sa nevykasle na tento turnaj tak mal by dorovnat Agasiho konecne so 17 Masters, taku sancu mat uz nebude- Murray, Djoker out - totalne bez formy, Davydenko, Del Potro - zraneni. z prvej 6ky ostal uz len Nadal-ktory je ,limitovany,
Reagovat
a.magerova
No to doufám, že se nevykašle a pojede si bez ohledu na ostatní za vítězstvím. Jde nám o ten absolutní rekord v počtu týdnů na No1. Je to tak blízko.. už jen 12 týdnů !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Úplně slyšim Michala Davida a tu tklivou melodii " Je to blííízko ..." :DDD
Reagovat
a.magerova
Líbila se mi víc ta nová verze od Mira Šmajdy v Superstar :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist