Berdych v Pekingu neudržel vedení proti Rubljovovi

5. 10. 2017, 14:46
Aktuality 22
ATP PEKING - Tomáš Berdych si čtvrtfinále turnaje ATP 500 v Pekingu nezahraje. Dlouhodobě nejlepší český tenista a vítěz pekingské akce z roku 2011 v utkání druhého kola s talentovaným Rusem Andrejem Rubljovem neudržel vedení setu a brejku a potřetí v řadě nevyhrál na turnajích více než jeden zápas.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych končí na turnaji ATP 500 v čínském Pekingu již ve druhém kole. Sedmý nasazený v něm nestačil 6-1 4-6 1-6 na Andreje Rubljova, přestože ve druhém setu dvakrát vedl o brejk. Rus tak srovnal vzájemnou bilanci s českou jedničkou.

Úvodní čtyři gamy byly velmi těsné, ale zkušený Berdych z nich vyšel lépe a po čtyřech odvrácených brejkbolech vedl 3-1. V dalších třech hrách na kurtu dominoval český tenista a ruskému soupeři nakonec v úvodní sadě povolil jen game.

Také ve druhém setu měl Berdych navrch. Dvacátý hráč světa však dvakrát neudržel vedení brejku a za stavu 4-5 ztratil servis potřetí v řadě. V rozhodujícím dějství na kurtu naopak kraloval agresivní Rubljov a české jedničce oplatil skóre 6-1 z prvního setu.

Překvapivý čtvrtfinalista letošního US Open Rubljov ve čtvrtfinále vyzve turnajovou dvojku Alexandera Zvereva. Dvacetiletý Němec si stejně jako na Masters v Římě i v Pekingu beze ztráty setu poradil s Fabiem Fogninim a obhájil loňské čtvrtfinále. Italského tenistu tentokrát porazil 6-4 6-2 a postoupil do čtvrtfinále. Se Zverevem se Rubljov utká podruhé.

Berdych si sice po postupu do semifinále Wimbledonu připsal další semifinálovou účast, když v mexickém Los Cabosu postoupil mezi nejlepší kvarteto. Od té doby se ale trápí. V Cincinnati vypadl hned v prvním kole, na US Open i vinou bolavých zad ve druhém a dále nedošel ani v Pekingu.

Rafael Nadal po dvou odvrácených mečbolech v prvním kole tentokrát žádným potížím nečelil. Světová jednička ve druhém kole jasně přehrála dvakrát 6-3 Karena Chačanova a zvýšila své vedení ve vzájemné bilanci na 2-0.

I při své sedmé účasti v čínské metropoli si Nadal zahraje minimálně čtvrtfinále. V tom letošním vítěz ročníku 2005 vyzve Johna Isnera, s nímž na turnajích ještě neprohrál. Američan dnes deklasoval 6-0 6-3 Leonarda Mayera z Argentiny.

První dvě čtvrtfinálové dvojice již včera vytvořily Grigor Dimitrov s Robertem Bautistou a Nick Kyrgios se Stevem Darcisem.

• ATP 500 PEKING •
Čína, tv. povrch, 3,028.080 dolarů
čtvrteční výsledky (5. 10. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Rubljov (Rus.) - Berdych (7-ČR) 1-6 6-4 6-1
Nadal (1-Šp.) - Chačanov (Rus.) 6-3 6-3
A. Zverev (2-Něm.) - Fognini (It.) 6-4 6-2
Isner (6-USA) - L. Mayer (Arg.) 6-0 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

22
Přidat komentář
EllNino
A odhlášení se ze Šanghaje :( ... asi zase záda, škoda, že v době, kdy špička není tak našlapaná, ho taky zradilo zdraví ...po Wimbledonu se mu to teda solidně nabaluje
Reagovat
Kytka
Je to škoda. Ale pokud ho to trápí vlastně už od jara, bylo by lepší dát se taky do pořádku.Takhle by si na něj pak věřil kdejaký deprivant, nemyslím tím Rubleva, i když po jasném prvním setu...
Reagovat
Kytka
To je ta Tomova věčná smůla. Když je šance, stane se něco proč ji nemůže využít. nebo to sám pokadí.
Reagovat
Fandina
Na druhou stranu a já to klepu na dřevo, do loňského USO, které nehrál kvůli slepáku, má za sebou poměrně velkou šňůru let, kdy se ho nějaká extra komplikující zranění nebo nemoci, kvůli kterým by musel odříkávat turnaje, vyhla. Když se podívám na takového Nišiho i třeba Raonice, DelPa, tak ti jsou mladší, ale často nehrají kvůli zdravi.
Reagovat
Fandina
zdraví
Reagovat
Kytka
To vím. Já jen myslela, že když tolik lidí nehraje kvůli zdraví, že by měl šanci to využít a má smůlu, že ho nějaké problémy taky postihly.
Reagovat
Fandina
A Šáša proti Rublevovi. Tak jsem na chlapce zvědavá. Favoritem bude ten vyšší.
Reagovat
Stan_Borowitz
Celkem správná strategie, soustředit se jen na grandslamy a ty malé přípravné turnaje vypouštět.
Reagovat
Fandina
Tak tak. Wimbledonské SF bylo dobré. A dál se uvidí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáši ty už se na to taky vykakej hlavu jak wta Plíšková beru ale chlap??zabal to dokud je čas!ale díky za to co jsi udělal byl si dobrý tenista
Reagovat
peggy
Pane Berdych,to co jste predvedl v Praze pokracuje,je videt,ze mezi TOP 20 jiz nepatrite.
Reagovat
Mayo
Zľakol sa Býčka, tak radšej prehral :D :D :D :D :D :)
Reagovat
Kytka
Stejně by byl dřív buď Saša nebo Fabio.
Reagovat
Kytka
Ale jeho bilance na tvrdém povrchu 14:13 je opravdu mizerná. Stejně jako v hale, tam 3:2. Nejlíp tráva - 9:3 a i ta antuka, kterou nerad, je lepší než tvrdý povrch 10:5.
Reagovat
Fandina
Já jsem hlavně doufala, že Rubleva porazí podobně jako letos zjara. Ale on se mezitím dost zvednul, vyhrál Umag a na USO došel do čtvrtifále, předtím porazil Dimitrova a Goffina a prohrál až s Nadalem. A dneska v tom prvním setu dost chyboval. Tak jsem myslela, že Berďa ho dá i v tom druhém. Ale bohužel.
Reagovat
Lina
Škoda, Rublev to od druhého setu pálil jako u Verdunu. Každopádně Tom začal působit odevzdaně, i když kdoby ne. V Praze to vypadalo, že se zvedá, sice i tam prohrál, ale hra byla dobrá a bojoval. Asi potřebuje motivaci Rogera a pro čtyřhřru Radka.
Reagovat
Fandina
Škoda. Po prvním setu jsem věřila, že to bude ve dvou, ale bohužel. Rublev hrál rychle a Berďa nestačil.
Reagovat
Kytka
No já ne, tak tak se rval o své, hra bez nápadu, k síti se neobtěžoval. Bylo jen otázkou, kdy přestane Rublev chybovat a začne mu padat první servis.
Reagovat
Kytka
Poslední dobou klasika. jestli zase bude říkat, že ho vzala záda, tak ať to letos taky zabalí a dá se radši do kupy. Od půlky druhého setu se na to nedalo dívat.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi měli s Karolínou domluvené soukromé letadlo, tak musel domů
Reagovat
Lina
To chce klid.
Reagovat
Kytka
Asi nám nic jiného nezbyde.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist