Berdych v Rotterdamu skončil v semifinále na Tsongovi

18. 2. 2017, 15:44
Aktuality 41
ATP ROTTERDAM - Tomáš Berdych skončil na halovém turnaji v Rotterdamu v semifinále. Český tenista si v boji o své 31. finále na okruhu ATP nevypracoval proti Francouzi Jo-Wilfriedu Tsongovi jediný brejkbol a prohrál ve dvou setech.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych na začátku loňského října vyhrál turnaj v Shenzhenu, další dobrý výsledek se mu ale od té doby uhrát nepodařilo. Startoval na sedmi akcích, ale jen dvakrát dokázal porazit aspoň tři soupeře a dostat se do semifinále. 

V této fázi pro něj skončil i oblíbený halový turnaj ATP 500 v Rotterdamu, kde v sezoně 2014 triumfoval a svůj poslední start v roce 2015 proměnil ve finále. Bojoval o něj i letos, když porazil Rumuna Copila, Francouze Gasquet a slovenského obhájce titulu Kližana, ale Jo-Wilfried Tsonga byl v semifinále nad jeho síly.

Statistiky zápasu
Tsonga - Berdych
10 esa 8
1 dvojchyby 1
64 %
1. podání 'in' 57 %
88 %
úsp. 1. podání 71 %
67 %
úsp. 2. podání 46 %
29 winnery 25
10 nevyn. chyby 31
2/5 brejkboly 0/0
čas: 1:12

Jednatřicetiletý český tenista byl dnes bezradný na returnu, po němž uhrál jen deset fiftýnů a nedostal se k jedinému brejkbolu. Naopak sám musel o své podání celkem čtyřikrát bojovat, dvakrát servis neudržel a prohrál 3-6 4-6. Se svým francouzským vrstevníkem a sousedem ve světovém žebříčku hrál potřinácté a teprve počtvrté odešel jako poražený.

Svěřenec Gorana Ivaniševiče Berdych v dnešním boji o své 31. finále na okruhu ATP zahrál méně winnerů (25-29) a především doplatil na mnohem větší počet nevynucených chyb (31-10).



Světová třináctka Berdych dnes přišel o možnost vrátit se do Top 10, kterou by uzavíral v případě rotterdamského triumfu. Nyní má před sebou týden volna, který využije k přípravě na další turnaj v Dubaji. Pak už budou následovat podniky Masters 1000 v Indian Wells a v Miami.

Tsonga si v neděli zahraje ve svém 24. finále a bojovat v něm bude o 13. titul. Jeho soupeřem bude Belgičan David Goffin, s nímž má vyrovnanou bilanci 3-3.

Třetí nasazený Goffin dnes zastavil překvapivé tažení Francouze Pierra-Huguese Herberta, kterého přehrál snadno 6-1 6-3 a znovu po týdnu postoupil do finále. V něm je celkově poosmé v kariéře a usilovat bude o třetí titul. Obě dosavadní trofeje vybojoval už v sezoně 2014.

• ATP 500 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, 1.854.365 dolarů
sobotní výsledky (18. 02. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Tsonga (6-Fr.) - Berdych (4-ČR) 6-3 6-4
Goffin (3-Belg.) - Herbert (Fr.) 6-1 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

41
Přidat komentář
smazaný uživatel
zapas jsem nevidela.. :-(
Jinak ja jeste doufam, Roger taky vykrocil (a doslapl!) k nesmrtelnosti, kdyz uz nikdo temer neveril.. :-)) Berdulka sice neni Roger, ale tak zas, co se stat ma, to se stale jeste (jiste) stane. ;-)
Takze ted ten Gofaan!!! Sice se mi a zvlaste v tom modrem vubec nelibi, ale Herberta vykostil profesorsky... A vic uz pro Congu udelat nemuzu. ;-) Jak nekomu trochu verim, jak ho postrcim a doufam, razem je z toho "polibek smrti".. :-)))
Reagovat
tito
Harry je konečně ve finále, ale soupeř vypadá dle výsledků z posledních dvou turnajů hrozivě. Mannarino, Kližan, Thiem, Karlovič. Basilašvili má formu a bude velmi těžkým soupeřem. Každopádně už teď se Harry posune na hranici 50, v případě vítězství by atakoval 40. Večer budu přilepen, konečně schůdný čas, tak snad to vyjde :)
Reagovat
smazaný uživatel
souboj vrstevniku... Byka s Rybou.... oba nazhaveni a rozjeti, to bude predevsim o sebevedomi... radeji vsak pssssssssssssst! A tesim se! :-)
Reagovat
d@ve
Třeba je to tak i lepší. Kdo ví, jak by Tomáš dopadl ve finále s Davidem G.
Možná se tak i chtě/nechtě "vyhnul nepříjemnému faktu propadnutí." :)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
kada.tom
Urputná bitva v buenos Aires nakonec pro Nishiho!!
Ale že se nadřel, Berlocq vrátil strašidelný věci.
Reagovat
smazaný uživatel
snad Nishi ten finalovy savlovy tanec Dolgopolova prezije ve zdravi.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vis ja od roku2010 verim ze prorazi a bude drzet titul aspon z masters a neni ani z 500 stovky myslim ted v poslednich dekadach.nejak me zklamal a uz to je v ... tak ty dvě kola uhraje skoro vždy tzn.2 mega na prestižních turnajich a to je tak vše.ale klobouk dolů co dokazal....
Reagovat
Marduch
tak, klobouk dolu co dokázal, navzdory jeho mindsetu.
Reagovat
panzer.dragon
7 - AO 17
6 - RG 09
5 - AO 06, Wim 12
3 - USO 04, USO 05, Wim 07, USO 08, Wim 09
2 - AO 04, Wim 04, USO 06, USO 07, AO 10
1 - Wim 03, Wim 05, Wim 06
0 - AO 07
Reagovat
mahycek
No, nevím, ale vrátil jsem se, v té euforii od Astralian Open jsem silnej a už budu vždy. Víte proč ? Roger vyhrál svůj 18 GS, ano přiznám, byl jsem naměko, ale život jde dál. Berdycha jsem dnes neviděl, ale nebudu opakovat, to co se pořád tvrdí, Tomáš GS, bohužel ne . Snad mu něco řekne Roger v Praze v pondělí.
Reagovat
a.magerova
No... může mu maximálně říct, že na výhru GS potřebuje porazit 7 soupeřů v řadě a z toho 4 klidně můžou být z TOP TEN... takže.... tím bych raději Toma nestresovala... ;-)
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2017_Open_13_%E2%80%93_Singles#Draw

Zajímavé duely 1. kola:
Haase-Gasquet, A. Zverev-Mahut.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne ne tomáši to fakt ne a ja ti věřil.je mi líto ale do desitky uz nepatris.a tak pěkně hrál v predrslych zápasech.zij si svuj sen o grandslamu mas na to právo.ale nokdy ho vlastnit nebudeš!na druhou stranu dekujem ze jsi takovy tenista uz nikdy nedude takovy co ty velké diky...
Reagovat
Marduch
Teprv únor a ty uz otáčíš? Cekal jsem vic!
Reagovat
Krisboy
Reagovat
misa
se propadl už na 14. místo. Teď bude mít ale chvíli klid, protože 15. Bautista ztrací víc než 600 bodů.
Reagovat
lars
Je Safar dobre pripravena na nasled. tenis. turnaje ??
Reagovat
misa
Safar neznám.
Reagovat
lars
Ty uz si skoncil s L.Safarovou ? :))
Reagovat
misa
Safarova je už blíže jejímu skutečnému jménu než Safar :) V Budapešti snad pár zápasů vyhraje, když už bude nasazená.
Reagovat
lars
Pokud jeste neni pripravena vyhrat Int. turnaj v singlu , tak se neflakej a neztracej cas s Berdychem , a venuj ten cas Safarovy :)
Reagovat
gigin
Jestli Princezna RBA přeskočí Berďu v žebřu, končím s tenisem.
Reagovat
misa
I s ženským?
Reagovat
gigin
:DDD

Těžko separovat.
Reagovat
Kozoroh
Proč máš averzi vůči Bautistovi?
Reagovat
gigin
https://www.youtube.com/watch?v=C1t6bOu7hB4

http://www.tennisnow.com/News/Gulbis-Squeaks-Past-Bautist-Agut-(Literally)-in-St.aspx

IW2014:
I was watching the match from the beginning and I understand spanish very well. Since the first two games of the match Bautista was complaining to the umpire that Gulbis supposedly was saying things directed to him. The Brazilian umpire told to Bautista "He's talking to himself and not with you. Just play tennis," Bautista said "It's always the same thing, every time I play against him, its Always like this," then Bernardes said "Just play tennis, he is talking to himself but if you prefer to believe that its something against you, its your problem". At that point, Gulbis was still quiet and did not answer any of the conversations between Bautista and the umpire, maybe because Gulbis dont understands Spanish and do not know exactly about what Bautista complained. Then, still in the first set, he began to complain that Ernests should be punished for time violation and here I think Gulbis began to chafe and speaking bad words to him. Bautista then complained again about Ernests talks shits to him and I heard Bernandes saying "I gave one warning to you and one warning to him. I dont wanna talk to you both anymore. Now I will punish" And then everyone saw what happened in the second set, Gulbis was very angry and did not stop insulting Bautista. Right after break the racket, Gulbis was up to the bench to get another and shot a lot of insults like "fuck** puss *" to him. During the game change comes the now famous "like a woman".
My opinion; Bautista starts the drama, he complains in Spanish, talking quietly and pressure the umpire, so maybe people does not realize how much he disturbs the match, and I think he does because its the only chance he has to win Gulbis. In the end of the history, Gulbis is Always the bad guy because he loses his temper. I just hope not to see both playing against each other anymore.

Dovětek máš ve vzkazech...
Reagovat
Fandina
Kukla jsem jen na pár okamžiků a Tsonga to měl na povel. Je to škoda, protože minulé zápasy hál Berďulka výborně. Dneska ho Tsonga přehrával a zdálo s mi, že úplně jednoduše. Tak držím palce dál BerĎo. Dneska to nebyl jeho den.
Reagovat
Kytka
No spíš se porazil množstvím nevynucených chyb a ani první servis tak nechodil.
Reagovat
Kozoroh
Berďa byl dnes na returnu bezzubý. Při prvním podání Tsongy uhrál jen čtyři fiftýny, všechny v prvním setu! Při druhém pět. Naproti tomu Jo-Will se na příjmu činil, např. za celý zápas získal polovinu fiftýnů při Tomově druhém podání.
Holt Berďa neumí vytasit svůj nejlepší tenis ve správnou chvíli...
Reagovat
vrabejka
Hlavně že ho místní jeho fanatici včera viděli s titulem :D
Reagovat
a.magerova
Podle skóre se nedostal Tomáš ani jednou na shodu.... to hrál Tsonga tak suprově?
Reagovat
Krisboy
Tsonga nehrál špatně, ale Tomáš byl tragickej. Servis nic, spousta nevynucenejch chyb...poloviční výkon oproti včerejšku :(
Reagovat
Krisboy
Bída Tome, velká bída dneska!!!
Reagovat
kada.tom
Nivěděl jsem vůbec nic z toho zápasu, ale zdá se mi to takové skoro až jednoznačné, když jsem koukal na čísla.

No, Jo Wilfried by si zasloužil už nějaký pěkný úspěch :-))
Snad mu finále vyjde :-)
Reagovat
Lina
Jednoznačné to bylo. Tomáš zaslouženě prohrál, asi tak.
Reagovat
Lunej..
Já to neviděla, jen live a když Tomáš vyhrál 1. set, tak jsem věřila, že to dá, včera proti Kližkovi byl hodně dobrý. Ale je vidět, že mu zřejmě hráč typu Tsongy nesedne, těžko říct. Každopádně je to škoda, ale je teprve začátek sezony. :)
Reagovat
Ondra979
no chance pro Berdu, a pak ze je lepsi nez Tsongic overall - mozna je konzistentnejsi, ale pokud je Jo in the zone, tak je o tridu horsi(viz treba Toronto 14) a dnes..
Reagovat
McEnroe
Hmm to byl teda nářez...:-(
Reagovat
George_Renel
Když ne Tomáš, tak snad potěší Karolína.
Reagovat
smazaný uživatel
S Berďou to vypadá hodně zle. Prohrává o set a brejk, podání průměrné, naproti tomu Tsonga na returnu exceluje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist