Berdych ve Stockholmu s estonským outsiderem nezaváhal

18. 10. 2012, 20:50
Aktuality 4
ATP STOCKHOLM - Tomáš Berdych vstoupil do halového turnaje ve Stockholmu očekávaným vítězstvím. Český tenista porazil Estonce Zoppa a postoupil do čtvrtfinále. V něm se utká s Rusem Južným.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych má blízko třetímu startu na Turnaji mistrů během tří let a ještě více se mu může přiblížit tento týden ve Stockholmu, kde jako nasazená dvojka patří k favoritům. V úvodním kole měl volný los a ve druhém se utkal s Jurgenem Zoppem, kterého už snadno porazil na letošním US Open. A s estonským outsiderem neměl problémy ani dnes, ve Švédsku zvítězil za 73 minut 6-1 6-4.

V prvním setu Zoppovi sebral dvakrát podání, a i ve druhém se dostal díky brejku do vedení 4-3. Vzápětí při svém servisu zvládl jedinou těžší situaci, když musel odvracet brejkbol, a zápas pak už dotáhl k jasné výhře.

"První zápas v turnaji je vždycky ožehavý a zvláště, když jsem byl nasazený do druhého kola a soupeř už hrál a vyzkoušel si podmínky. Proto jsem rád, jak jsem hrál a jak zápas vypadal. Bylo to solidní utkání," řekl Berdych, který už ve Stockholmu vyrovnal své maximum z roku 2006.

O účast mezi čtveřicí nejlepších se druhý nasazený daviscupový reprezentant utká s turnajovou šestkou Michailem Južným. S ruským soupeřem má Berdych negativní bilanci 5-6, poslední duel vyhrál před dvěma lety na Roland Garros český tenista.

Ve Stockholmu startuje také Jo-Wilfried Tsonga, který v boji o Londýn drží poslední postupovou příčku. I francouzský tenista svůj úvodní zápas zvládl, s Japoncem Go Soedou měl ale ve druhém setu problémy. Nejprve si dokázal vzít zpět ztracený servis a za stavu 5-4 se dostal i k mečbolu, přesto se musel ještě v tie-breaku vyhrabat z manka 2-5, aby nakonec zvítězil 6-2 7-6.

Tsonga, který před rokem triumfoval ve Vídni, ale letos dal přednost premiérovému startu ve STockholmu, si o postup do semifinále zahraje se Sergejem Stachovským. Ukrajincem, který dnes udolal pátého nasazeného Španěla Feliciana Lópeze.

Stachovský Lópezovi nasázel 16 es, odvrátil všechny tři brejkboly a až na 30. turnaji sezony dokázal poprvé postoupit do čtvrtfinále.

Ani game dnes neztratil šampion z roku 2009 Marcos Baghdatis. Kypřan vedl 6-0 a 3-0 nad Kolumbijcem Alejandrem Fallou ve chvíli, kdy soupeř kvůli zranění levé nohy vzdal.

- ATP 250 STOCKHOLM -
(Švédsko, tv. povrch / hala, 486.750 dolarů)
čtvrteční výsledky (18. 10. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (2-ČR) - Zopp (Est.) 6-1 6-4
Tsonga (1-Fr.) - Soeda (Jap.) 6-2 7-6(6)
Stachovskij (Ukr.) - F. Lopéz (5-Šp.) 7-6(5) 7-5
Baghdatis (7-Kypr) - Falla (Kol.) 6-0 3-0 skreč F.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tomášovi k té pětistovce taky moc nechybí..:))
Reagovat
darek.vrana
No, ještě tak 2-3 sezóny na této úrovni... To je ještě hodně daleko
Reagovat
Laura
Tomášku velká gratulka a dnes držím palečky.
Reagovat
tommr
Tomáš už překonal svůj lonskej osobní rekord 53 vítězství za sezonu. Letos má zatím zápasovou bilanci 54 vítězství a 19 porážek a je na tom o hodně líp než loni touhle dobou (to měl 48 vítězství a 20 porážek) ... :)

Jinak zítra čeká příznivce českýho tenisu nebývale rušnej pátek - celkem 4 čtvrtfinále v singlu s naší účastí (Berdych proti Youzhnymu, Rosol proti Jazirimu, Hradecká proti Niculescový a Zakopalová proti Stosurový) - snad budem mít trochu štěstí a nebudou hrát všichni 4 najednou ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist