Berdych ve svém druhém wimbledonském semifinále vyzve Murrayho

6. 7. 2016, 18:12
Aktuality 257
Tomáš Berdych přehrál ve čtvrtfinále Wimbledonu Francouze Lucase Pouilleho 7-6 6-3 6-2 a podruhé v kariéře postoupil v All England Clubu do semifinále. O druhé finále si finalista z roku 2010 zahraje s domácím Andym Murraym, jenž zdolal v pěti setech Francouze Jo-Filfrieda Tsongu.
Tomáš Berdych (© Getty Images)

Desátý nasazený Tomáš Berdych získal s překvapením turnaje Lucasem Pouillem první set ve zkrácené hře a v následujících dvou setech už na kurtu dominoval.

Berdych hrál ve Wimbledonu čtvrtý den v řadě a den po dokončení pětisetové výhry nad krajanem Jiřím Veselým. Proti světové třicítce Pouilleovi, který před turnajem nevyhrál na trávě ani zápas, předvedl vysoký standard, agresivní hru a stejně jako v předešlých zápasech si dokázal dojít pro vítězný volej na síť.

Dvaadvacetiletý Pouille byl ve svém prvním grandslamovém čtvrtfinále svázanější. Nepomáhal si tolik servisem jako v předchozích zápasech a udělal osm dvojchyb. Zkušený a ve hře stabilní Berdych toho naplno využil.

Relativně vyrovnaný byl jen první set, Berdych byl ale převážně o krok napřed. Brejk ze třetí hry sice vzápětí ztratil, ale v tie-breaku byl důraznější. Na začátku druhé sady vzal soupeři servis, vedl rychle 3-0 a výhodu do konce sady udržel.

Publikum si na kurtu číslo jedna dlouho hledalo oblíbence a zpočátku bylo tišší. Postupně se přiklonilo na stranu Francouze a doufalo ve vyrovnanější průběh, Berdych ake dál hrál dlouhé míče k základní čáře a obrat nepřipustil. Od stavu 0-1 získal ve třetím setu pět her v řadě. Při svém servisu ukončil duel čistou hrou, k postupu potřeboval jen necelé dvě hodiny.

"Snažil jsem se hrát rychle a agresivně, ale to vůbec nic lehkého. Na začátku utkání jsem nemohl najít ten správný rytmus, protože Lucas hrál velmi dobře a skvěle se hýbal. Hodně mi pomohlo, že jsem zvládnul koncovku a tie-break první sady, pak jsem se trošku uklidnil a zlepšil svou hru," konstatoval po utkání Berdych.

"Je skvělé, že jsem znovu v semifinále. To je to, proč hrajeme tenis. Chceme být úspěšní na velkých turnajích a já jsem proto nesmírně rád, že jsem podruhé v semifinále Wimbledonu," řekl desátý nasazený Čech, jenž po postupu dlouho čekal na jméno svého příštího soupeře.

"Budu asi diplomat. Budu hrát s tím, kdo uspěje v dnešním zápase," smál se Berdych při odpovědi na otázku, s kým by raději hrál. "V obou případech se musím připravit na to, že to bude náročný zápas a velká bitva. Určitě se mi bude hodit zkušenost z roku 2010, kdy jsem tu semifinále hrál. Teď si ale musím odpočinout, nabrat síly a zítra se připravit na další utkání," dodal třicetiletý Berdych.

Minimálně dvakrát si z Čechů vedle Berdycha zahráli semifinále Wimbledonu už jen vítěz turnaje Jan Kodeš a Ivan Lendl, který je nyní trenérem Murrayho.

Vedle Wimbledonu byl Berdych v grandslamovém semifinále dvakrát i na Australian Open (2014, 2015), jednou na antuce v Paříži (2010) a na US Open (2012).

O druhé wimbledonské finále si Berdych zahraje s domácím favoritem Andym Murraym, jenž vydřel postup přes Francouze Jo-Filfrieda Tsongu v pěti setech.

S Murraym má Berdych negativní bilanci 6:8 a prohrál poslední čtyři vzájemné souboje včetně loňského semifinále na Australian Open. "Jeho styl prošel určitými změnami. Hrával defenzivněji a to se mi zamlouvalo. Byl jsem agresivnější, mohl jsem diktovat dění na kurtu. Ale v poslední době se snaží přitlačit. Je kreativnější a hledá cesty, jak se zlepšit. Já se pokusím vymyslet účinný plán," řekl Berdych.

"Berdych je těžký soupeř, už tady byl ve finále a cestou porazil Djokoviče i Federera. Vím, že teď zvládl velmi těžkou bitvu s Veselým, musí hrát dobře. Cítí se na trávě komfortně a já budu muset hrát dobře," řekl Murray, vítěz Wimbledonu z roku 2013. Wimbledon je poslední z grandslamů, na kterém se spolu střetnou - v Paříži vyhrál Berdych, zatímco v Melbourne a v New Yorku se radoval Murray.

• WIMBLEDON 2016 •
Velká Británe, tráva, 13.163.000 liber
středeční výsledky mužů (04. 07. 2016)
• Dvouhra - čtvrtfinále •

Federer (3-Švýc.) - Čilič (9-Chorv.) 6-7, 4-6, 6-3, 7-6, 6-3

Raonic (6-Kan.) - Querrey (28-USA) 6-4, 7-5, 5-7, 6-4
Berdych (10-ČR) - Pouille (32-Fra.) 7-6, 6-3, 6-2
Murray (2-Brit.) - Tsonga (12-Fra.) 7-6, 6-1, 3-6, 4-6, 6-1
Semifinálové dvojice:
Murray (2-Brit.) - Berdych (10-ČR)
Federer (3-Švýc.) - Raonic (6-Kan.)

Komentáře

257
Přidat komentář
Frick
https://scontent-fra3-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/e35/13561856_944472572332127_336967526_n.jpg?ig_cache_key=MTI4ODcwMjcyODk5ODI0MTgwMA%3D%3D.2

Lucka je prostě dračice!
Reagovat
Frick
Že už Štěpec větří kořist?
Reagovat
Kytka
Jen to ne. Není třeba aby nám zlikvidoval další tenistku. proč se neohlédne mimo české vody.
Reagovat
Herbert_Hoover
Na druhou stranu lepší Štěpec se svým kyjem v trenkách, než křivý pletichář a slizoun Hrdlička :) třeba by naopak Karolíně vlil Štěpec nový elán do žil a začala by konečně hoblovat na GS :) přeci jen Karolína může faktor Štěpec snášet jinak..beztak je to jen náhoda, že zlikvidoval Petru, Nicol i Martinu..nebyly dostatečně Štěpcuvzdorné :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Toho Hrdličku jsi poppsal velmi přesně. Krajně nesympatickej typ gigola.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jojo, akorát se fakt divím té ženě, která by si ho jako gigola hýčkala, fakt děs, nebo jestli to vidíme jen my chlapi? :) To mají vážně tak pokřivený vkus? :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Naštěstí ne všechny a naštěstí má chlap tisíc a jednu možnost, jak ženskou sbalit jinak než vizáží pohledného Roma.
Reagovat
FulnekUltras
Petru rozhodně ne ;)
Reagovat
vrabejka
Nevadí, Tsonga ukázal že Murray je k poražení.
Reagovat
Mayo
Každý je k porazeniu a každý zapas je iný. Takze nejeme o moc múdrejší smerom k piatku.
Reagovat
Frick
http://www.expres.cz/michal-hrdlicka-karolina-pliskova-drk-/celebrity.aspx?c=A160706_151025_dx-celebrity_terka#utm_source=idnes&utm_medium=banner&utm_content=300x600
Reagovat
Frick
Garcia s Mladenović by se měly mít na pozoru, bo Kája do toho bude mlátit jako vzteklá.
Reagovat
svetova.dvojka
Michal je frajer...
Reagovat
Stan_Borowitz
Na Roma fakt dobrej odvaz v těch Varech...
Reagovat
PetaM
Se dalo čekat. On si chtěl užít a ona to zřejmě brala vážně. Škoda.
Reagovat
Frick
Ještě by tam Radek mohl zajet a rozbít mu hubu.
Reagovat
FulnekUltras
palcátem ;)
Reagovat
svetova.dvojka
Murray-Berdych , myslím že počet gemů který Tomáš uhraje, vám ukáže i nešikovný pyrotechnik...
Reagovat
vrabejka
Není bez sance. Dokud Berdycha nekazil Valverdu tak na Muraxho uměl.
Reagovat
Frick
Super-TB v mixu se hraje jen na LOH a na HC?
Reagovat
PetaM
STB v mixu se hraje na HC, AO, FO, LOH a USO.
Reagovat
Frick
A no-Ad scoring taky?
Reagovat
PetaM
Hm, to fakt nevím. Dnes jsem se dost divil, že hráli na výhody ... Vždy jsem byl zvyklý na Deciding pointy ... :D
Reagovat
PetaM
AO - bez výhod
Reagovat
PetaM
FO - bez výhod
Reagovat
PetaM
HC - bez výhod
Reagovat
PetaM
OH - výhody
Reagovat
PetaM
USO - bez výhod
Reagovat
PetaM
Wimbledon - výhody
Reagovat
PetaM
Bože, chlape, zjisti si to někdy sám taky :D Mně to trvalo asi jen pár sekund!!! :D :D
Reagovat
Frick
Já chci konverzovat, víš?
Reagovat
PetaM
Tím chceš jako říct, že jsi to věděl?! :D :D Doufám, že ne! :D
Reagovat
Frick
Nevěděl. Jen je to takový.... přívětivější... se zeptat tu než listovat wiki, víš?
Reagovat
svetova.dvojka
potetovaný Romales do finále juchůůůů...
Reagovat
Frick
Tak Japončíky jsme dali 87 - 71, nutno říct, což jsem ani nevěděl, že kurz na naší výhru byl 1,01 nebo ani nebyl vypsanej. Handicap pak někde na cifře -22,5, čili ten jsme nesplnili...
Reagovat
FulnekUltras
Jinak ve Varech zase Sodoma Gomora (jo tahle Melíšková...;), Wales bohužel prohrává o dva s nagelovanci, a Roman sice na Tour trochu ztratil, ale možná z něj bude stájový lídr...
Reagovat
Mayo
od témy:

Golden State spravil absolútne super mančaft kks, už tak silný ešte posilneli, mená nadupané ale zase či to bude fungovať, nejsom si príliš istý.
Reagovat
Frick
To se na něj fakt nikdo nedíval? Nebylo to vůbec poprvé, kdy na GS bylo v mixu čistě český derby?

Co si tak pamatuju, tak když Čech/Češka hráli mix, tak spíše se zahraničním parťákem...
Reagovat
PetaM
Já koukal.
Reagovat
Frick
A co? Já myslim, že všichni hráli celkem slušně a asi i škoda, že šli na sebe takto brzo.

Ostatně si myslim, že není obyvklé, aby všichni 4 protagonisti byli kvalitníma singlistama.
Reagovat
Mayo
Berďa má lepší servis a forehand, to bude dôležité pre neho ako bude písať.
Reagovat
smazaný uživatel
Nažhavený Andy ho dá. V dôležitých dueloch, žiaľ, Berdych často zlyháva.
Reagovat
panzer.dragon
z mýho pohledu je Andy nejmenší zlo z big four a koho už by berdych měl porazit cestou za gs než někoho z big four
Reagovat
smazaný uživatel
Píšem ti sem, lebo nižšie už nepôjdeš.
Chceš povedať, že ten duel bol nejaký zaujímavý a výnimočný? V tejto fáze turnaja očakávam super zápasy. Pouille nezvládal a Berdych sa ani nemusel okrem 1. setu snažiť, skrátka nuda. Dôkazom toho je aj výsledok. Nezaregistrovala som nejakú úžasnú výmenu. Posledný duel bol o úplne niečom inom.
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem neprotestoval proti tomu, že to jako zápas nemělo šťávu, ale říkal jsem, že za to Tomáš ani tak nemůže, když Pouille ho prostě k většímu výkonu nedonutil a Tomáš si tak prostě hrál to, co bohatě stačilo.
Reagovat
Kytka
Nakonec proč hrát nějaký supertenis, když na soupeře stačil solidní výkon. na super zápas musí být dva, jeden ho neudělá. Pochybuji, že by Federere nebo Murray předváděli svůj nejlepší tenis, když stačí solidní. Svůj nejlepší tenis bude Tom ještě moc potřebovat.
Reagovat
turista
Tak nějak.
Reagovat
Kozoroh
V pátém setu se Jo-Willíkova riskantní hra rozsypala, naproti tomu Andy nastoupil naprosto nažhavený, dychtící po výhře. Proto tak velký rozdíl v pátém setu. Ale to nic nemění na tom, že to byl napínavý a skvělý zápas, z něhož první a čtvrtá sada vyčnívají.
Murray si jde pro wimbledonský pohár, dnešní zápas ukázal, že zastavit ho bude velmi těžké. Z Andyho sálá odhodlání získat pohár pro vítěze zpět do svých rukou.
Reagovat
FulnekUltras
Hodně důležitý byl v 5. setu hned první vyrovnaný gem. Jak ho Květák na servisu dotáhl a začal si teatrálně ukazovat na hlavu, začalo to jít s Willim bohužel z kopce...
Reagovat
kada.tom
Andy si to zcela zbytečně zkomplikovat a dovolil Joovi tak zdramatizovat zápas. Pátý set ukázal, jak se situace reálně má, když se Andy soustředí.

V SF to vidím na vcelku jasné Andyho vítězství, jestli Tomáš získá set, budu se hodně divit.
Reagovat
poutnik
Aby ses nedivil třikrát :-).
Reagovat
kada.tom
stát se samozřejmě může, míček je kulatej :-)
ale moc tomu nedávám, no ..
Reagovat
Nola
1.set rozhodol, ale krasny zapas, klobucik pre Tsongica, ze dokazal dostat Andyho do 5.setov, trosku ho sice unavil, ale to sa moze prejavit najskor vo finale, Tom neubeha Murayho, ktory aj dnes vratil vsetko aj z 1.radu tribun
Reagovat
Mayo
Okej Andy, ešte vyradiť Berdycha a potom nech už vyhá turnaj kto chce :D
Reagovat
pockerface
Dnes stálo za to koukat na oba mužské zápasy na centru. No a Tomáš x Pouille nuda, ale zase radost, že Tomáš postoupil. No a Miloš x Sam to jsem jen občas přepnul na skore.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš dneska hodně zaostal za svými dosavadními výkony na Wimblu. Doufám, že to bylo jen proto, aby si odfrkl a že na Můru vlítne.
Reagovat
pockerface
Hrál to co mu dovolil Francouz. Takže Tomáš ze sebe nemusel vydat vše. Věřím, že snad taky Andyho trochu víc potrápí.
Reagovat
Kytka
Radší bych, kdyby Andyho jen nepotrápil. Potrápit někoho je v konečném důsledku na nic. pokud se nevyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
že by Murray mohl skončit už dneska. Takhle ho bude muset dát Berďa.
Reagovat
Lunej..
Kéž by. Každopádně Tsonga jeden z nejsympatičtějších hráčů.
Reagovat
smazaný uživatel
Já osobně Tsongu moc nemusím, ale přála jsem mu kvůli Tomášovi.
Reagovat
Lunej..
Já ho mám ráda za to, jak se chová, jak je pohodový, neviděla jsem nikdy, že by se vztekal atd.
Reagovat
smazaný uživatel
+1 společně s Delpem a Alexem Zverevem :)
Reagovat
Lunej..
Tak Zvereva do té trojky neberu :)
Reagovat
d@ve
jj, hned po Juanovi. :)
Reagovat
smazaný uživatel
bude ale potřebovat tvoje čáry máry, čarodějko, protože tohle bude tvrdá zkouška na cestě za titulem :-)
Reagovat
Kytka
Čáry máry potřebovat bude. Ale čekali jste, že to dotáhne do semifinále? Já po jeho letošních peripetijích ne. Důležité je, že se mu letos nejvíc daří na GS. A to byl nasazený jako č. 10. Paradoxně možná líp než v osmičce, protože se na něj taky jednou usmálo štěstí, že se jeho čtvrtka vyčistila. I když souboj s Veselkou byl hodně tvrdý.
Reagovat
tommr
jj tenisová spravedlnost zase jednou zaúřadovala a Tomášovi vynahradila to že byl poškozenej při nasazování lehkým losem. K dokonalosti chybí už jen to aby vyřadil Murrayho ... :)
Reagovat
Kytka
No budu držet palce, nervovat se jako vždycky. I když se bojím jak ztloustnu. Ráno zhltnu nějaké instantní nudle, pak jak se blíží zápas, jsem nervózní, že do sebe nic nedostanu a jen do sebe liji litry vody, jo a po zápase totálně vyžeru lednici. Ale nevadí, hlavně, kdyby se zadařilo.
Reagovat
Lunej..
kanárka ne, to by bylo smutné na závěr tak skvělého zápasu.
Reagovat
Lunej..
Díky :)
Reagovat
kada.tom
kanárek nebude :-) toho by si Jo fakt nezasloužil ..
Reagovat
FulnekUltras
Jo už pátý set mentálně nedává a na závěrečné oslavy blairovského zmetka pod studeným hroznýšem se už dívat nemusím...
Reagovat
Lunej..
Piš si ty své nadávky někam jinam.
Reagovat
FulnekUltras
s tímhle "korektním" přístupem nemá Berďa v pátek šanci ;)
Reagovat
Lunej..
Berďa šanci má, když si to srovná v hlavě a bude hrát na riziko stejně jako Jo. Má skvělé crossy, pohyb, už hraje i čopy, chodí na sako, tak to snad využije. Radek by mu měl poradit :)
Reagovat
FulnekUltras
Na tomhle turnaji má Berďa herně i psychicky zatím zjevně všechno, co potřebuje k něčemu už skoro neuvěřitelnému. Jen je teď ještě potřeba se zdravě nasrat... ;)
Reagovat
Lunej..
Tak to nech na něm a nemusíš ho tady zastupovat :)
Reagovat
FulnekUltras
Připomenu ještě dvě wimbledonská finále Petry: před prvním neustále médii předhazováno, jak už "Popelka" na sibiřskou Sirénu tentokrát nebude stačit - před druhým globalisticky protěžovaná "krasavice" Genie...a co to v obou případech udělalo s Peťou? ;) Tady se uč, Tomáši! Starý kozel a hroznýš už ti toho moc nedají... ;)
Reagovat
Lunej..
Jenže Petra nehraje na jistotu, jako Tomáš. Ten přestal útočit, hrát na riziko, byl takový konzistentní typ, kdežto Petra svojí horskou dráhou a nevypočitatelností dokázala mnohem víc.
Reagovat
FulnekUltras
Nejde ani tak o styl hry, jako o vnitřní nastavení... ;)
Reagovat
Kytka
Kromě crossů, pohybu, čopů, hře na síti jsem si taky všimla, že několikrát úspěšně uhrál kraťas a dneska si dva loby, a to i ve vypjatých momentech. To dřív nehrál, nebo né zrovna úspěšně. Jsem ráda, že se vrátil ke své agresivní hře od té údržby a zapracoval do ní i nové věci.
Reagovat
FulnekUltras
S Andym rozhodně nemůže spoléhat na nějaký vyčkávací stereotyp. Letos nějak věřím, že aspoň 30tiprocentní reálnou šanci proti němu má - což vůbec není málo.
Reagovat
darek.vrana
Jak se píše, že Berdych zatím neměl moc špičkového soupeře, tak mě napadlo, že za pár let zpětně tahle série Zverev-Veselý-Pouille bude mít možná hodně velký zvuk. A bude se naopak říkat, ten Berdych měl tenkrát fazónu, když porazil tyhle hráče. Jako se to teď říká o tom Wimbledonu 2010, kdy dál Federera a Djokoviče (který ale zdaleka nebyl to, co dnes).
Reagovat
Lunej..
Zverev asi jo, Pouille nevím a u Jirky už vůbec nevím... :)
Reagovat
darek.vrana
Já bych po tomhle turnaji viděl naopak výš Jirku, ten jeho tenis je fakt neskutečný, hraje jinak než ostatní a to je velká devíza. Pokud bude mít sebevědomí, tak to bude hodně dobré. Zverev se zase možná moc přeceňuje, hraje takový ten strojový tenis, možná právě on bude spíš takovým Berdychem.
Reagovat
Lunej..
Já nejsem odborník, Jirka má právě ty své výkyvy, tak snad se uklidní. Já mám teď raději hru Lukáše, líbí se mi jeho pestrost a že i on se zklidnil.
Reagovat
smazaný uživatel
Berďa měl skutečně po dlouhé době opravdu kliku. Na druhou stranu tihle mladíci už teď taky pěkně koušou a podle mě není náhoda, že vyřadili velká jména.
Reagovat
Kytka
Přesně, koušou. Veselka má už zářez s Nolem, Zverev Federera a připomněla bych mladého Thiema, který si Federera 2x v řadě namazal na chleba. Není to s těmi mladými vlčáky lehké. Berďa je zatím zvládá. A už těmi připsanými body si hodně polepšil, že ten jejich tlak zezadu odrazil. Osobně jsem se semifinále spokojená, po těch letošních propadech. Murray by byl třešinka na dortu. Ale proč nedoufat.
Reagovat
Mayo
veru nebol, vtedy išiel do SF a tento rok lem 3. kolo :)
Reagovat
Mayo
Otázka je jedna pred zápasom s Berdychom. Či bude dostatčne motivovaný a nažhavený Berďu stoj čo stoj poraziť, predsa už tam neni Valverdu :D
Reagovat
FulnekUltras
hlavně aby byl Béda nažhavený zrušit Květáka i s tím jeho emigrantským maskotem
Reagovat
Marduch
I kdyby uz byl krapet vychladlej, tak tam budou další faktory proti Bedřichovi - sebevedomi Mumlaje z poslednich konfrontaci, domaci bourlive prostredi, Hroznys za zady... Suma sumarum se ma Berdulin na co tesit, bude pro nej fatalni, aby to ustal hlavou. Pro me je Mumlaj jednoznacnym favoritem.
Reagovat
Lunej..
Jenže Tomáš má silnou motivaci: vyhrát Wimbl bez trenéra :)
Reagovat
FulnekUltras
a ještě i proti trenérovi sf soupeře... ;)
Reagovat
kada.tom
jak hraje andy koncentrovaně a s pozitivníma emocema, lze s ním hrát opravdu těžko .. :-))
Reagovat
Mayo
Murraj je strašne mäkký, má vo výmene prevahu ale nie je schopný zakončiť. Ak postúpi do SF bude potrebné pritvrdiť.
Reagovat
vrabejka
Murray ztratil na GS pouze jeden zápas z vedení 2:0. VS Nalbandian W 2005.
Reagovat
Mayo
to je pekná bilancia
Reagovat
deLaFere
Uznávám oba hráče, ale jednoznačně Jo, do toho!
Reagovat
dadaft
jedno jak to dopadne, už teď můžeme říct, že dnes dva naprosto maximální zápasy.
Reagovat
Mayo
konečne Andy svoje silné zbrane hneď využil, return a backhand! ... nesledoval som doteraz zápas ale šak z bekhendu krížom by mal jednoznačne dominovať, čo sa deje kua
Reagovat
smazaný uživatel
Není Lendl jen kulisa? Zkuste do ní někdo šťouchnout v té lóži.
Reagovat
kada.tom
teď se hýbal .. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A už to pro Tsongu vypadalo celkem nadějně.
Reagovat
kada.tom
Andy se soustředí a je to znát! Tak hlavně vydržet!
Reagovat
pockerface
Teď by ho měl Jo dorazit.
Reagovat
Lunej..
Hm, asi ne, Andy je Andy a dokáže se neskutečně vyburcovat. Jako když ho Radek porazil ve 2 setech a pak mu dal Andy čočku. Jo to bude mít hodně těžké, pokud Andy nebude sám chybovat. Ale kéž bych se pletla :)
Reagovat
Jabadu
"Ty wole, to je hlas! Typickej čistokrevnej francouzskej fousek! Hele, můžu ho vidět?"
"V ...v von by měl teď spát, víš?"
"Dyť je stejně vzhůru! ..."
:-)
Reagovat
darek.vrana
Tak se nám to líbí, mohli by dohrávat zítra a mohl by to být maratón:).
Reagovat
PetaM
Nemohli, protože jsou na centru, tam je střecha i světla ...
Reagovat
darek.vrana
A jo, pravda. Tak aspoň ten maratón. Ale kdyby to bylo jako Isner Mahut, tak by to bylo zítra...
Reagovat
PetaM
No, to možná i pozítří :D :D
Reagovat
Mayo
Murray je oficiálne yebnutý kkd, má 3 brejkbole na 5-3 ale on prehráva aj v dlhých výmenách!!! Lendl by ho mal vyfackať a povedať mu už konečne nech sa začne do tých úderov opierať ! katastrofa...bodaj by Tsonga otočil !
Reagovat
Lunej..
Veřejne se omlouvam, že jsem Tsongu podcenila a zkritizovala jeho formu. Moc mu preju výhru.
Reagovat
Kozoroh
Tenis jak víno!! Tsonga kouzlí forhendem :-))
Reagovat
vrabejka
I BH mu píše:)
Reagovat
kada.tom
no jo, tak po 2. setech to vypadalo, že je hotovo ... no, Andy začal opět trojčit a výsledek je pátý set

snad se Andy dokáže zkoncentrovat a postoupí on
Reagovat
smazaný uživatel
to jsi mě po dvou setech ujišťoval, že Tsonga určitě neotočí :D tak teď už to není tak jisté, i když Andy je stále favorit.
Reagovat
kada.tom
jojo, s tím jedem to nebude tak horké :-D
ale ano, Andy je stále favorit, navíc bude servírovat jako první
Reagovat
pockerface
Tak já zase doufám, že postoupí Tsonga. SF Berdych x Tsonga by se mi moc líbilo. Obou klukům bych to finále moc přál a pokud by bylo navíc ještě proti tvému největšímu "oblíbenci" Rogerovi, skákal bych radostí. A abych ti udělal radost, tak ženské finále by se mi líbilo Serena x Venus, tam by už byla 99,9% pravděpodobnost, že Serena by vyhrála 22.titul, který jí oba moc přejeme :-)
Reagovat
dadaft
Reagovat
pockerface
Obdiv jak se z toho Jo dokázal vyhrabat. Po 2.setu, kdy byl hlavou pořád v tom 1., tak to vypadalo na krátký zápas, ale Jo se oklepal a nedá to Andymu jen tak lehce, možná mu to nenechá vůbec.
Reagovat
Lunej..
Pak že neunasi jen Tomáš:D
Reagovat
smazaný uživatel
arogant :D
Reagovat
Lunej..
To už máme 3:)
Reagovat
d@ve
Andy je někdy vážně krajně nesympatickej..
Reagovat
Lunej..
Mně Tomáš taky někdy vadí, když se zbytečně dohaduje.
Reagovat
d@ve
To mně taky, zvlášť když je to zbytečný a spíš mu to škodí. Ale Murray je ještě nesympatičtější.
Reagovat
FulnekUltras
někdy??? ;)
Reagovat
vrabejka
Murray zakusuje vlastní medicínu.
Reagovat
pockerface
Tak to byla parádička od Joa. Snad se z toho nesloží a do podává.
Reagovat
Jabadu
"Pro mě je černoch jako cikán ..."
:-)
Reagovat
Lunej..
Tsonga neskutečné prohozy
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga, neskutečný tenis!!!!! Dopodávej, borče, tohle je nádhera!
Reagovat
pockerface
Dobře Tsonga. Tak teď už jen vyhrát si své podání a hezky šupky dupky do 5.setu.
Reagovat
dadaft
Reagovat
kada.tom
Andy opravdu nepoučitelnej ... :-D
Reagovat
pockerface
Doufám, že se dívá Tomáš. Pokud půjde na Andyho, tak ho musí za každou cenu vykolejit. Pak si Andy nadává a dělá chyby. A věřím, že Tomáš taky na kurtu nechá vše, i když hraje trošku jiný tenis než Jo.
Reagovat
vrabejka
Strašně důležitý GEM Jo
Reagovat
pockerface
Jo dejmu, já chci 5.set. Ať si jsou největší favoriti na titul rovni. Když Roger musel do 5.setů, tak proč ne Andy :-) akorát v 5.setu bych to moc přál Tsongovi.
Reagovat
Jabadu
Pojď, Tygře z Mompračemu ... nebo z kterýho hajzlu!
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
uz rozumiem preco Lendl nema vrasky
Reagovat
d@ve
Pockerface?
Reagovat
pockerface
Já už je trochu mám. Nevydržím být ve vypjatých chvílích tak kamenný jako Ivan :-)
Reagovat
d@ve
:) On ale i ten Ajvn nějaké má.. ;)
Reagovat
FulnekUltras
tak jedině z peněz... ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
A to ho málem zařízli rozhodčí :D
Reagovat
Lunej..
Musí být 5.set, už jen za to jak Tsongac bojuje. Jen se nepremotivovat:)
Reagovat
Lunej..
Tsonga borec!!
Reagovat
svetova.dvojka
Afro je zpátky...
Reagovat
kada.tom
no, Jo je zpět :-)
ale snad to Andy dá ve 4. setu
Reagovat
Lunej..
Doufám, že to nedá ani v 5.
Reagovat
smazaný uživatel
Přála bych Tomovi spíš Tsongu než Murrayho.
Reagovat
smazaný uživatel
já taky :-) ale Mery teď asi čtvrtý set vyhraje.
Reagovat
Lunej..
Tak já fandím Tsongovi, už delší dobu. Jinak koho bude mít Tomáš jako soupeře je asi jedno, buď udělá vše pro výhru nebo ne. Když by hrál útočně a byl koncentrovaný, tak má šanci i na Andyho nebo naopak by to mohl klidně projet i s Jo.
Reagovat
kada.tom
mně nejde o to, s kým bude Tomáš hrát, mně jde o to, že bych Andymu přál titul :-)
Reagovat
Lunej..
Mně to došlo, já ho zase přeji Tomášovi. Andy už ho má.:)
Reagovat
pockerface
Ono je jedno jestli zápas Andy x Tsonga bude trvat 3 hodiny nebo 6 hodin, když mají zítra všichni volno. Daleko větší význam by to byl, kdyby SF hráli hned zítra. Takže Andy nebo Jo stačí z relaxovat stejně jako Tomáš, Roger a Miloš.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen ať si Murray dobíhá kraťasy, tohle na Toma platit nebude :D
Reagovat
Jabadu
... a Tomáš zatím v klidu čeká ve wellness.
:-)
Reagovat
pockerface
Tsonga se konečně vrátil na kurt. Ten druhý set, to měl v hlavě stále ten nedotažený TB. Ale teď se v hlavě vrátil do zápasu, a mohl by to protáhnout do 5 setů. Go Jo!
Reagovat
Mayo
Celkom sranda ako si myslite ze otočí
Reagovat
kada.tom
ty píííííí*o ... :-O :-O
Reagovat
Mayo
Co?
Reagovat
kada.tom
skvělá výměna byla
Reagovat
Mayo
Bože ten Murray je reta.d ... Typicky on musí proste nejaký set dodzubat
Reagovat
smazaný uživatel
Deja vu SF 2012..pohodlné vedení 2:0, nalomený Tsonga, ale přijde polevení, jedno zaváhání, Tsonga brejkne a vyhraje set 6:3, čekám to tak stejně. Zbytečné komplikace, ale stejně jsou všechyn trumfy na jeho straně, pohlídá si to.
Reagovat
Mayo
Poľavil ako je mu zvykom? Lenže sa hra na tri kua
Reagovat
Kozoroh
Jo-willík je zpět!! :-) Pro zápas jen dobře, opět má grády :-)
Reagovat
d@ve
Jo, jo, jó!! Jen mu dej! :)
Reagovat
d@ve
Teď to ale nechce polevit, ale pořádně Andyho utáhnout.
Reagovat
Jabadu
Něco se děje ... ?
:-)
Reagovat
kada.tom
Andy povolil a Jo už má break
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně! Sice ITF, upachtěná výhra, ale počítá se.
Pome, Kajka!
Reagovat
kada.tom
na ITF vítězí kdekdo ..
Reagovat
PetaM
Serena třeba ne :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
FulnekUltras
a pak už se Pujé složil. Jak se zdá, v pátek nezbude nic jiného, než zapomenout na síťové grafy a probudit v sobě kvitovské předfinálové instinkty. Předpokáklí ještě nikdy nic opravdu velkého nedosáhli.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsme dneska zažili jeden obrat z 0:2 :-)
Reagovat
kada.tom
tak v tomto případě to rozhodně platit nebude, na to můžeš vzít jed
Reagovat
Lunej..
Tsonga má už delší dobu útlum, herní i psychický. Nebyl na nějaké operaci?
Reagovat
Nola
to je dopad prehraneho prveho setu, ktory mal skoro v kapse
Reagovat
Tuttovka
No Tsonga už něco podobného předvedl, ale dnes to na to moc nevypadá. Kdyby vyhrál první set, tak by Murrayho asi roztrhal na kusy.
Reagovat
Kozoroh
Je mi až líto Tsongy, TB prvního setu byla spektakulární záležitost od obou.
Reagovat
kada.tom
to ano, bohužel pro zápas to nechalo na Joovi trvalé následky ... bude rád, když nedostane kanára

pro Andyho jen dobře, je třeba šetřit síly psychické i fyzické :-)
Reagovat
Mayo
A ja to nevidel ;(
Reagovat
Kozoroh
Na Jo-Willíkovi je moc vidět, jak ho ztráta první sady srazila dolů - hodně chybuje....
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga si měl vzít po prvním setu MTO, to ví každá druhá hráčka :-)
Reagovat
peggy
Doufam,ze se nyni nekdo najde kdo s panem Berdychem vypochoduje.
Reagovat
kada.tom
Andy, neboj :-)
Reagovat
Jabadu
Být vámi, nainstaloval bych si do toho tabletu češtinu. Nutno podotknout, že váš retrívr to asi nezvládne.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
Jabadu
Já vím, že bych se do takových lidí neměl navážet, ale někdy mi ujede ruka. Kopretinky, sůl diskusí, sluníčka, chráněnci "Kvitova ultras" ... a já to takhle zkazím. No pasa nada, seňorita!
:-)
Reagovat
Pedronegro
oye, qué gentil, vaya :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga ten to má spočítané nevím psychicky neodolny tenista asi by se takový profík sesypat neměl...
Reagovat
Mayo
Andy uz ponizuje, paráda.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak si to Shrňme Tomáš perfektní koncentrace velice slušný servis nebyl tolik agresivní ale stačilo to v celku ideální výkon.a Le na můru by měl být daleko agresivnější tak jako Tsonga jinak nemá šanci jenom lehce se to řekne já vím.proste musí mu to tam padat a být efektivní na returnu což není někdy ideální to víme všichni.ale je třeba věřit a jít krůček po krůčku třeba to klapne je to sport.andy by se mohl kapku vystavit ale on je špička spicek a vždy se perfektně připraví.a když to nevyjde tak tom se zase ukáže v dobrém světle připíše slušné body a zkusí to má us open tak verme.............
Reagovat
smazaný uživatel
Měl by si najat Rusáky, aby Andyho před SF zmlátili ?:-)
Reagovat
dadaft
tak bohužel,,,,,,,,,,,,,, -- pro zápas by bylo lepší, kdyby 1. set vyhrál Tsonga,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
kada.tom
a Joa ta koncovka 1. setu dost poznamenala, zdá se ... očekávám, že Andy tenhle set vyhraje tak 6-2 ..
Reagovat
Lina
Gratulace i Berďovi k postupu do SF. Dnes se mně výsledky líbí, chybí už jen Tsonga, ale asi to neklapne.
Reagovat
kada.tom
Ivan jako vždy naprosto kamenná tvář :-D
ale v 1. setu jsem ho viděl jednou zatleskat :-D
Reagovat
Jabadu
Někde říkal, že se to tak režisérům přenosů líbí a dokonce o to byl i požádán.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
určitě nebude v SF bez šance, ať už bude hrát s Můrou nebo Tsongou. Samozřejmě to bude těžkej zápas, s Můrou by byl outsider, s Tsongou tak pade na pade, ale finále rozhodně není nemožný.
Reagovat
smazaný uživatel
na Murrayho poslední dobou moc neumí, ale tak třeba by se nad ním tenisový bůh slitoval, když přihlédneme k tomu, jak je Andy nesympatický a jakou bysme měli radost, kdyby do finále prošel Tomáš :-)
Reagovat
Lunej..
Možná, že tím, že v loži u Toma už nesedí Dani, tak bude Tomáš lépe hrát a Můra nebude tak nabuzený..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by nebyl Andy zdravotně OK, tak tomu věřím?.takto přišel k 1. GS Wawrinka proti Nadalovi
Reagovat
Lina
Bylo by to hezké, bojím se, že ta šance je hodně malá. Tomáš sice nebude favorit, ale známe Tomáše a důležité zápasy. BOHUŽEL. Každopádně budu, fandit jak o život. :)
Reagovat
kada.tom
nejrpve Serena s Elenou a poté Venus s Kerber :-)
jsem rád, že to je takto - Serena nebude vědět, s kým bude případně ve finále a navíc si může pěkně sama zajistit jak finálovou místenku, tak i post světové jedničky :-)
Reagovat
HECIS
parádní zapas ...a tb neskutečný :O
Reagovat
smazaný uživatel
Když se dívám jak hraje Tsonga a přesto to nestačilo na získání 1. setu, tak Berďa musí dostat těžkej nářez v pátek
Reagovat
kada.tom
intergalaktický TB ... :-)
Come on Andy!!
Reagovat
smazaný uživatel
Andy uf, nehraje dobře, ale ubojoval ten TB. Nejde mu FH, prohozy, málo variuje a nechává Tsongu až moc hrát. Ale důležité je, že to urval.
Reagovat
vrabejka
Výborně Tom zahrál to co potřeboval. Se všech semifinalistů to zvládl nejrychleji tak snad t ov SF rozbalí :)
Reagovat
kada.tom
pokud bude v SF Jo, tak šanci mít možná bude, s Andym by to byla patrně jasná třísetová záležitost (samozřejmě ve prospěch Skota)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nějak, snad Tsonga bude hrát i nadále lépe a celé to zdramatizuje
Reagovat
kada.tom
Tomáš potvrdil roli favorita, SF je určitě vzhledem k předturnajovému losu (Zverev, Thiem, Wawrinka) dobrý úspěch, byť se to dá přičíst i tomu, na jaké soupeře nakonec narazil. V SF očekávám konec, a to ať tam bude Jo nebo Andy :-)
Reagovat
Jabadu
"Vsaďte kabát a já proti vám vsadím takový pytel peněz, jaký jste ještě neviděl, pane Kabát. Což takhle Očko - je to rychlejší, riskantnější. Budu držet bank!"
"Jechechechechééééé ..."
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Teď se mi líbilo, jak to řekl komentátor: "Tomáš bude hrát semifinále s Tsongou, případně s Andym Murraym." :-) Je dobře, že dneska nenechal na kurtu moc fyzických sil, takové pohodové první kolo, akorát že čtvrfinále :-) Jdu tlačit Tsongu!
Reagovat
Fandina
k semifinále nádhera, ve druhém a třetím setu kraloval. Gratulace veliká a mám obrovskou radost. Tak ještě dvakrát a je to!!!
Reagovat
letityfanousek
mohl tam být Jirka
Reagovat
Jabadu
Má čas. Stejně by to dokonil, i když jsem jeho vytrvalý fanoušek. Tom je mentálně a úderově jinde a navíc Můru čeká "dlouhá noc".
:D:D:D
Reagovat
Fandina
Tak tak. Jirka má všechno před sebou a Berďovi moc přeji GS. Herně na to má, tak jsem zvědavá, jestli to vyjde. Berďo pojď!!!
Reagovat
darek.vrana
No kdo ví, jestli Jirka vůbec někdy bude mít takovou šanci na gs semifinále...
Reagovat
Stan_Borowitz
Já to zase vidím tak, že Tomáš už měl dost času nějaký výrazný úspěch na GS zaznamenat...

Navíc, pokud Tomáš v SF skončí, což je pravděpodobné, tak by fakt bylo lepší, kdyby postoupil Jirka. Jirka teď získanými body postoupí někam k 50 místu. Kdyby se dostal do semifinále, což je taky pravděpodobné, byl by kolem 20 místa a to je skok jako hrom. Měl by daleko lepší výchozí pozici na jiných turnajích. A kdyby WB vyhrál, což je sice nepravděpodobné, ale ne nemožné, byl by v Top 10...
Reagovat
Lunej..
gratulka, hrál, co potřeboval, doufám, že Tsongu porazí :D Jinak oceňuji i diváky, že místo Můry sledovali Berďu. :)
Reagovat
milik254
Tak se zase nepose*te, zas taková senzace to není, celkem mě mrzí, že v pátek neuvidím, jak ho Andy vyklepne
Reagovat
George_Renel
má rozhodně ve W splněno. V SF mohl doufat je velký optimista. Nebyla to dnes žádná hitparáda, ale Tom hrál koncentrovaně to co potřeboval.
Reagovat
Roger_Federer
Splneno?, zatim porazil jenom hrace 2sledu.
Reagovat
George_Renel
No a co? Co tím jako chceš říci? Je problém zbytku 1. sledu, že vypadl.
Reagovat
Roger_Federer
Chci tim rict, ze ano mas pravdu nikdo necekal, ze dojde do semifinale po losu. Situace se zmenila, ted bude mit splneno az vyhraje v semicku-porazi prvniho top soupere.
Reagovat
Frick
Snad i trochu škoda, že se ty český páry utkaly tak brzo.

Lucce a Radkovi věřim. Nechť to tam vyhrajou celé.
Reagovat
smazaný uživatel
Řekněme to narovinu, Berdych nepodal dobrý výkon, ale budu to brát tak, že ho na tu úroveň stáhnul Pouille, který hrál katastrofálně a budu doufat, že proti Murraymu podá lepší výkon.
Reagovat
Tuttovka
Tsonga s Murraym hrajou bomby :D.
Reagovat
darek.vrana
Vypadá to na suché triko:). Tomáš mi na tomhle turnaji připadá mimořádně koncentrovaný, jako by tušil tu velkou šanci, možná poslední. Brzy mu bude 31 a taková konstelace už být nikdy nemusí...
Reagovat
Lunej..
Mně taky, i když samozřejmě má i slabé chvíle, ale kdo je nemá. Nicméně je aktivnější a víc soustředěný. Snad to zužitkuje..
Reagovat
darek.vrana
Hraje výborně, navíc i pro něj netypicky chytře. Tolik kraťasů, stopvolejů jako tady jsem u něj v životě neviděl. Dokonce i mnohem líp prohazuje. Je to komplexní výkon, má na tu výhru tady.
Reagovat
Lunej..
tak tak, i ten slajz BH dříve vůbec nepoužíval, ale oni ho celkově hráči teď hrají víc, což je fajn. Není už tak přilepený na BL, chodí k síti, což já s povděkem kvituju vzhledem k jeho výšce a umění. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dokonce v tom zápase má pěkné momenty, neřekl bych, že hraje špatně. Úplně stačil dneska takový výkon. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zdá se, že to peklo za chvíli skončí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tom už to dotáhne věřím pojď Tome...
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt příšerná nuda berda to má hooodne zjednodušené ten Francus hraje bídně!berdovi nejde vytkount koncentrace ale fakt nuda
Reagovat
smazaný uživatel
takže jednak jdu do slavnostního (i když zdaleka ještě nemáme vyhráno), a jednak zapínám filtr, protože ty vyvrženiny dole se nedají číst. Nevím, kde se najednou vyrojilo tolik lidí, kteří se starají o zápasy Tomáše, a obzvlášť takových macarátů. Jinak všem, kteří se u toho zápasu nudí, doporučuju se nedívat anebo se koukat jen tak po očku a věnovat se něčemu jinému.
Reagovat
Lunej..
To je úroda co?
Reagovat
smazaný uživatel
takovou úrodu bych jako zemědělec ani nesklízel :D
Reagovat
Lunej..
Tam muselo být použito extra kvalitní hnojivo... :D
Reagovat
smazaný uživatel
hnojit takhle každý, všechen dobytek světa pomře hladem :-)
Reagovat
Jabadu
"Maj eminentní pravdu, pane rado! Víte, on ten pan Dusil byl vždycky jako takovej trošku divnej. Jako bych řekl, že ten pan Heřman ho tak jako vždycky trochu "bral". Pane rado, vy snad myslíte, že by pan Dusil ...!?? ... Já se bojím domyslet ..."
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
duel nehodný štvťfinále Wimledonu, škoda času...
Reagovat
smazaný uživatel
tak to se bojím, že si dám tímhle tempem do ignoru celý tp :D Pouille prostě není Cilic, aby z toho udělal nějaké drama.
Reagovat
Lunej..
Drama udělal Marin až ve dvou posledních setech tím, že to celé totálně zazdil... :)
Reagovat
Jabadu
No, Andy si s "hrudníkářem" celkem zahrává. Asi jako manželé Curie s poloniem.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
že francouz hraje ješte daleko větší sračku, než on.
Reagovat
dappe
Hrozný rozdíl mezi těmi zápasy. Je hezké, že Nadal a Federer budou pomalu vystřídáni jinými, akorát se na to nedá dívat. Berdych - Pouille je zatím příšerný, ten zápas předtím byl podobně kvalitní.
Reagovat
smazaný uživatel
Tom sice vede ale koncert z jeho strany to fakt není s tím by vzal Můře sotva set natož zápas málo agresivní si myslím!
Reagovat
svetova.dvojka
Tome do toho ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist