Berdych zahájí příští sezonu premiérou v Aucklandu

18. 10. 2018, 11:42
Aktuality 4
Třiatřicetiletý Tomáš Berdych s tenisem ještě rozhodně nekončí. Dlouhodobě nejlepší český tenista, který od června nehraje kvůli problémům se zády, zahájí nadcházející sezonu na turnaji ATP v novozélandském Aucklandu, kde si hlavní soutěž zahraje poprvé v kariéře.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Berdych zmeškal druhou polovinu letošního roku kvůli bolestem zad. Naposledy se představil v polovině června na trávě v londýnském Queen's Clubu. Letos odehrál pouhých 22 zápasů s bilancí 11-11 a jeho největším úspěchem je čtvrtfinále Australian Open a semifinále z haly v Marseille. V žebříčku mu momentálně patří až 77. místo. Přesto je stále českou jedničkou.

Bývalý čtvrtý hráč světa letos už žádný turnaj neodehraje, ale už plánuje začátek nadcházející sezony. Třiatřicetiletý rodák z Valašského Meziříčí si poprvé zahraje hlavní soutěž podniku série ATP 250 v novozélandském Aucklandu, kde příští tenisový rok zahájí.

Berdych se netajil tím, že kvůli problémům se zády přemýšlel i o ukončení profesionální kariéry. K radosti českých tenisových příznivců ale ještě nekončí.

"Tenis miluju, ale chci být zdravý a soupeřit na kurtu pouze s hráčem na druhé straně, ne se sebou. Pomýšlel jsem i na ukončení kariéry, ovšem pak jsem si řekl, že bych zahodil všechny ty roky dřiny. Nyní se cítím velmi dobře a konečně se do Aucklandu podívám. Už dlouho jsem si tam chtěl zahrát," uvedl Berdych, který v Aucklandu odehrál jediný zápas, v roce 2004 neuspěl v kvalifikaci.

V příštím týdnu by rád začal s přípravou. "S raketou bych měl hrát během příštího týdne. Zatím to jde dobře, ale uvidíme, až se přidá zátěž a tělo zase dostane zabrat. To bude pravý test. Musím dělat postupné kroky. Ty první mám za sebou a docela dobře," zaklepal Berdych.

Mužská část turnaje ASB Classic startuje 7. ledna a kromě Berdycha si na Novém Zélandu střihnou generálku na úvodní grandslam sezony Australian Open také bývalí šampioni John Isner s Robertem Bautistou nebo semifinalista letošního Australian Open Hyeon Chung.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Kytka
Přeji mu, aby byl zdravý a záda nezlobila. A ať se daří. Ještě minimálně jednu, dvě sezón ať vydrží.
Reagovat
Fransoas
Náš nejúspěšnejší hráč,kterému také někdo přezdívá Berdyš,pokud neměl zdravotní potíže ,dokázal potrápit absolutní špičku.Některé zápasy byly vyrovnané až vítězné.Je faktem,že někteří hráči po rekonvalescenci nedosahují takových výsledků,které si představovali.Pokud bude zdravotně fit,určitě se dostane opět do top 10,kde dlouho byl a kam svými výkony patřil.Jak se v nedávné době vyjádřil - musel si to někdy uhrát s velkým nasazením,což se může hodně projevit v celkové kondici.Tak Berdyš - pojď do toho.Aˇse opět daří.
Reagovat
Krisboy
To jsem zvědavej.
Reagovat
Fandina
a doufám, že Berďa bude zdravý. Berďulko pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist