Berdycha opět trápí záda. V Queensu čtyřhru hrát nebude

20. 6. 2018, 09:51
Aktuality 21
Tomáš Berdych včera na turnaji ATP 500 v Queensu skončil hned v prvním kole dvouhry na raketě francouzského veterána Juliena Benneteaua a naději uspět měl už jen ve čtyřhře. Z té se však dlouhodobě nejlepší český tenista odhlásil a po boku Fernanda Verdasca na kurt nenastoupí. Důvodem jsou opět záda, která českou jedničku netrápí poprvé.
Profily hráčů

Ještě na konci ledna si Tomáš Berdych pochvaloval formu i to, že se mu úspěšně vyhýbají zranění. Na letošní čtvrtfinálovou účast na Australian Open navázal postupem mezi nejlepší osmičku v hale v Rotterdamu a poté si zahrál dosud jediné letošní semifinále v hale v Marseille.

Od té doby? Kompletní obrat o 180 stupňů. Dvaatřicetiletý rodák z Valašského Meziříčí vyhrál jen 3 z 11 zápasů. Na antuce si na čtyřech turnajích včetně grandslamového French Open nepřipsal jediné vítězství.

Podobně je na tom i na trávě. Minulý týden ve Stuttgartu sice přerušil sérii pěti porážek, nicméně ve čtvrtfinále nestačil na Raonice a na právě probíhající akci v londýnském Queen's Clubu přišla další nečekaná porážka.

Berdych se s oblíbeným podnikem rozloučil hned v prvním kole po porážce s francouzským veteránem Benneteauem, zaznamenal sedmou prohru z posledních osmi zápasů a poprvé od března 2010 vypadne z Top 20.

Na turnaji měl působit ještě ve čtyřhře po boku Fernanda Verdasca. Z deblové soutěže se však po včerejší porážce v singlu odhlásil. Důvodem jsou bolavá záda, s nimiž Berdych nemá problém poprvé, naposledy ho trápila v závěru loňské sezony.

Na trávě by se měl Berdych představit ještě ve Wimbledonu, kde bude obhajovat loňské semifinále. Pokud skončí brzy i na nejslavnějším turnaji světa, hrozí mu ve světovém hodnocení pád mimo první padesátku.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

21
Přidat komentář
mahycek
Je to smutný, ale hlavně ať vyléčí záda. Nechtěl bych,
aby skončil mimo TOP 30. Všude mu nadávají, to
poznávám i které potkávám zrůzných oborů, ale zapomínají
kolik let byl v TOP 10 a to těm lidem říkám. Někteří
jsou hovada a neuznají mnoho let českého tenistu.
A jak jsem psal včera, přál bych mu to semif.
ve Wimbledonu. Tome zkus to a poraž 2 - 3 soupeře
nad tebou a pak se dej za měsíc dohromady.
Reagovat
Pavol
Ak ho naozaj bolí chrbát tak nech tam nejde. Nech to vylieči a zdravý všetkých porazí.
Reagovat
Pavol
A ešte by mohol dať vedieť dopredu či aj nabudúce budú na vine záda.
Reagovat
Lina
co jsi to napsal za ptákovinu. Bolest zad se většinou projeví, až při nějaké činnosti (zátěži). Vzpomínám si jak před lety nebyl schopný dohrát čtyřu v DC, je,n tam stál. Asi to měl ještě pod kontrolou, ale s přibývajícím časem a při vynaložené zátěži, už to není, tak jednoduché. Jsi štasný člověk, když jsi to nezažil nebo tě záda začnou bolet ještě než začneš něco dělat.
Reagovat
Kytka
Koukala jsem na ten zápas, bylo vidět, že ho něco limituje. Ve třetím se tu se tak při hře divně protahoval, takové pohyby jako já znám, když mně bolí záda. jenomže u mně je to už věkem, u něj jako vrcholového sportovce to přišlo takhle brzy. A když bolí záda stylem, jak v jednom svém vyjádření popsal, jsi rád, že nějak jdeš a hrát tenis pořádně, to nejde.
Reagovat
Pavol
Taký vrcholový športovec ako Berdych iste nemá problém s lekárskym vyšetrením. Lekár mu doporučí alebo nedoporučí hrať. Keď už nastúpi tak musí hrať naplno alebo skrečovať. Lebo keď tie zápasy dohráva tak sa z neho stáva druhý Rosol.
Reagovat
svetova.dvojka
aneb sportem k trvalé invaliditě...
Reagovat
smazaný uživatel
smutne, skoda...snad se z tehle zdravotni lapalie nejak dostane, chapu, ze potom jde psychika hodne dolu...
Reagovat
MartinPa
Škoda, na tu čtyřhru proti Stanovi a Novakovi sem se těšil, mohla to být i sranda.
Reagovat
APELA
Najít pořádného terapeuta a cvičit. Ať to dobře dopadne a když ne, jsou i jiné radosti v životě. Dík za krásné zážitky, které nám Tomáš za svou kariéru dopřál.
Reagovat
com
neustale prohravam, tak to svedu na zada.. Prece to nemuze byt tim, ze souper je lepsi, trapak :D
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš ty nedokážeš připustit, že to minimálně tentokrát kvůli těm zádům bylo.
Reagovat
Nenela
Jsi blbec. Az budes umet hrat jako on, kritizuj.
Reagovat
turista
Berďa si zaslouží úctu za to co v tenisu dokázal. Držme mu pěsti ať ho potíže se zády přejdou a může hrát zase na úrovni na kterou byl on i my příznivci tenisu zvyklí. Ono se to poddá. Tímhle si Nadal prošel v kariéře víckrát.
Reagovat
EllNino
jenže Berďa není Nadal, a pokud neobhájí Wimbl aspoň z ůlky, půjde dost dolů ... a bojím se, že už se zpět nevyhrabe
Reagovat
George_Renel
No a hlavně se zdravotní problémy dostavily v pozdějším věku než u Nadala a jak známo, to je pak návrat do normálu daleko horší.
Reagovat
Kytka
Kritiku tohoto formátu si rozhodně nezaslouží, za to co dokázal. Byl jsi ty někdy v něčem 4 nejlepší na světě aspoň jednou a léta tak mezi 5. - 7. místem, stabilně??? Navíc Tomáš není bolestínek, nikdy nefňukal, jako jiní, tak to ta záda budou. Spíš mám obavu, aby nezkusil Wimbledon, nezjistil, že to nejde a neskončil. Pak by mohl být rychle naší jedničkou možná Adam Pavlásek, ten válí na challangeru a Jirka se jen propadá. Přitom se ani jeden z nich nemusí zlepšit. Dopadneme jako Švédové. po tom co skončil Söderling nemají léta nic pořádného.
Reagovat
Lina
Rýpalovi to nevyvětlíš. Mám obavu, že se blíží konec jeho kariéry, když kvůli nim nemůže podat 100% výkon. Musí ho to pěkně deptat, když se na ně nemůže spolehnout. Vůbec ho bolet při zápase nemusí a stejně může kvůli tomu prohrát, protože to má v hlavě. Je jedno jestli nyní skončí v 50, hlavně ať se dá dohromady, aby byl ještě schopný hrát na vyšší úrovni a ne paběrkovat. Jednou mně bude moc chybět a nerada bych, aby to bylo brzy. Ještě má čas!
Reagovat
Kytka
Tak takhle přesně jsem na tom taky. Ať spadne třeba na to padesáté místo, ale dá se dohromady. Kdyby skončil, bylo by to smutné. Chyběl by mně hned. Jestli není v pořádku, bylo by lepší dát si pauzu, dát se dohromady a pak to zkusit. Ne aby si každý, kdo za normálních okolností na něj nemá, si myslel, že ho může vypráskat. Tohle není dobře ani pro jeho zdraví ani sebevědomí. Přitom ve Stutgartu se mi zdál docela dobře naložený, s Rogerem potrénovali, pokecali (viz fotka na Tomově twitru), porazil Paera, kterého porazit měl, s Raonicem nevyšly akorát ty tiebreaky. A najednou ho zase zradilo zdraví.
Reagovat
Andrew89
pozdravuj Jyrku
Reagovat
Fandina
Držím palce, aby to přešlo. Berdulko pojď.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist