Berdychovi přechod na trávu vyšel. Ve Stuttgartu si poradil s Tomicem a postoupil do čtvrtfinále

15. 6. 2017, 15:00
Aktuality 28
ATP STUTTGART - Tomáš Berdych přechod na trávu zvládl. Česká jednička, která na právě probíhající akci ATP 250 v německém Stuttgartu plní roli nasazené trojky, na úvod nezaváhala, když porazila 7-6(4) 6-2 oblíbeného soupeře Bernarda Tomice. Ve čtvrtfinále se Berdych střetne s Felicianem Lópezem.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych po finálové účasti na antukové akci v Lyonu doufal v solidní výsledek na letošním French Open. Ten však nepřišel. Česká jednička vypadla v Paříži už ve druhém kole, v němž byl nad její síly ruský talent Karen Chačanov.

Zklamaný jednatřicetiletý rodák z Valašského Meziříčí se poté rozhodl ukončit spolupráci s trenérem Goranem Ivaniševičem, se kterým spolupracoval od loňského srpna. Do travnaté části sezony tak finalista Wimbledonu 2010 vstoupil bez trenérského dohledu.

Přechod na trávu dlouhodobě nejlepší český tenista zvládl. Ve Stuttgartu, kde naposledy hrál v roce 2009 tehdy ještě na antuce, měl nejprve jako turnajová trojka volný los a dnes popáté v řadě porazil svého oblíbeného soupeře Bernarda Tomice.

Berdych v úvodu utkání exceloval na podání. V prvních čtyřech servisových gamech si držel úspěšnost prvního podání okolo 80% a na servisu prohrál jediný fiftýn. Díky brejku ze čtvrtého gamu měl možnost v deváté hře úvodní dějství na podání ukončit.

Česká jednička však poprvé zaváhala a pustila Tomice zpět do hry o první set. Úvodní sada nakonec dospěla do tie-breaku, v němž už si Berdych zaslouženě pro vedení 1-0 na sety došel, když po vítězném returnu z forhendové strany využil hned první setbol.

Druhé dějství už bylo jednoznačnější. Berdych pokračoval i přes mnohem nižší úspěšnost trefených prvních podání v solidním výkonu na servisu. Jediný brejkbol, kterému čelil při potvrzování brejku z třetího gamu, odvrátil a od stavu 3-2 předvedl sérii tří her v řadě. Dnešní souboj zakončil 14. esem.

"První set byl velmi vyrovnaný. Jsem rád, že jsem zahrál dobře tie-break a využil své šance. S Bernardem jsem už čtyřikrát hrál a byl to vždy boj. Dnešní duel byl možná vůbec nejjednodušší," pochvaloval si Berdych své první letošní vystoupení na trávě. "Byl to velmi dobrý zápas. Jsem zpět ve Stuttgartu, zpět na trávě a to je pozitivní. Na začátek jsem předvedl slušný tenis," dodal.

"Samozřejmě je tu reálná šance celý turnaj vyhrát, ale v příštím kole mě čeká velmi těžký soupeř. Budu se snažit hrát svou hru a využívat šance jako dnes," řekl ke svému dalšímu soupeři, jímž bude Feliciano López.

Se Španělem, se kterým se Berdych utká po třech letech, má vyrovnanou bilanci. Jediné dosavadní vzájemné měření sil na trávě před třemi roky v londýnském Queen's Clubu prohrál. V případě vítězství vyrovná aktuálně 14. hráč světa Berdych své stuttgartské maximum z roku 2006.

• ATP 250 STUTTGART •
Německo, tráva, 701.975 eur
čtvrteční výsledky (15. 6. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Berdych (3-ČR) - Tomic (Austr.) 7-6(4) 6-2
F. López (Šp.) - Chardy (Fr.) 6-3 3-6 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

28
Přidat komentář
Torn
Když pan Berdych není jako njaká labilka z WTA, tak ten jeho tenis vypadá fakt pěkně a umí hrát víc než dobře...škoda, že si za ty prachy nemůže koupit sebevědomí.
Reagovat
Krisboy
Jj, včera to tam střílel pěkně. Zakončil myslím dvěma esama, ne?
Reagovat
Torn
Mám ten pocit, že jo. :D Dneska taky slušný počet es, ale nějak s emu nedaří Lopeze brejknout...druhou sadu mohl taky získat no, škoda. Snad ve třetí.
Reagovat
Krisboy
Je to bída :(((
Reagovat
smazaný uživatel
Co TY JSI ZA LOPATU!!!
Reagovat
peggy
Pan Berdych uz je dost daleko,staci.
Reagovat
Stan_Borowitz
Kdepak, paní Berdychová se už jistě těší na klíčky od nového vozu značky Mercedes-Benz.
Reagovat
Kytka
Doufám, že se paní Berdychová těší dostatečně. Tom má celkem vymeteno, tak mám strach co zase podělá. I když López na trávníku je nebezpečný.
Reagovat
Torn
Právě...zase solidarita pro TOmáše od spoluhráčů a on to tradičně...:D To je letos snad už třetí turnaj, kde mu odpadne konkurence a on se pak kolegiálně přidá. Nechcete mu někdo napsat, že to není kolektivní akce, ale akce pro něj? :D I Dimitrov je venku, nemá tam nikoho, koho by nemohl porazit solidním výkonem, pokud protihráč nepředvede top výkon.
Reagovat
EllNino
jde o to, že ti nenasazení porazili nasazené, tudíž jsou ve formě, takže o nějakém vyčistění nemůže být řeč prostě, už to pochopte :D ....

Lopez zítra Tomáše porazí a bude po spekulacích, na trávě mu proti Tomášovi věřím ...nebo spíš nevěřím Tomášově a jeho slabému returnu na trávě proti levákovi, to není Tomic
Reagovat
Torn
Tak samozřejmě, že máš pravdu, ale tak lepší asi v pavouku tihle než Federer. :D
Reagovat
EllNino
no nevím no ... Lopez, Zverev, přesně typy, který Tomáš nemusí, síťaři, Tomáš neumí moc lobovat a prohazovat, jakmile mu někdo narušuje jeho stereotypy, je bezzubej ...
Reagovat
Torn
Když nedostanu míčem do zubů. :D
Reagovat
Kytka
Ale jo, viděla jsem od něj už řádku pěkných prohozů. Ale je fakt, že lob se mu povede jeden z deseti. Pokud je tedy ochoten ho vůbec zahrát.
Reagovat
Kytka
A Lópeze dneska pěkně brala záda.
Reagovat
smazaný uživatel
Co Ty JSI ZA LOPATU!!!
Reagovat
turista
Pokud Berďa dotáhne dnešní zápas k postupu tak bude mít slušnou šanci na titul. S vyhraným tiebreakem v zádech by to měl dát.
Reagovat
EllNino
jj 2:5
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli Tomáš nevyhraje ani tady tak už nikde!!
Reagovat
Krisboy
Doufám, že se tvoje proroctví nenaplní!!!
Reagovat
Kytka
Gratulace. První zápas na trávě, solidně zvládnutý. Ale zítra López, to bude těžší. No a Eurosport i němečtí pořadatelé mně naštvali. Jediný zápas hraný na centru, který nedávají je tento. Doufala jsem, že to bude jako včera, tedy včera nasazená jednička, dnes nasazená dvojka v 15.30 a po něm Tom jako nasazená trojka. Ale narvali si tam slabší tenisty, no hlavně domácího němčoura. Těšila jsem se, že když má Eurospot tenhle turnaj, tak zápasy uvidím a zase lovím streamy a koukám na obrazovku minimálně 4x menší s nekvalitním obrazem. Ale hlavně, že Tom vyhrál.
Reagovat
tommr
na zápas s Lopezem se docela těším. Na jiným povrchu by byl Tomáš jasnej favorit, ale na trávě je Lopez hodně nebezpečnej ...
Reagovat
Kytka
Tak zítra hrají už v 11.00 hod. No aspoň, že to bude v TV. Kvůli těm prdikárám nebudou dávat druhý zápas, tj. Kohlschraiber x Pouille.
Reagovat
Kytka
López si dnes stěžoval na problémy se zády, že prý musí rvát všechno z ruky.
Reagovat
kada.tom
tak ty, jak ty říkáš prdikáry, je jeden z nejprestižnějších závodů v moto sportu na světě ... byť já osobně na ně tedy rozhodně nekoukám
Reagovat
Kytka
Já vím Le Mans. Taky jsem informovaná. Ale moto sport prostě nemusím.
Reagovat
Fandina
Ja jsem rada, ze ho Eurosport daval alespoň na Eurosportplayeru, takze jsem ho videla, jsem v Chorvatsku, takze bych ho v s českým komentarem nemela, takže alespoň toto. Berda hral super a doufam, že v tom bude pokračovat, i kdyz Feli je a bude těžký. Berdo pojď!
Reagovat
Kytka
Zítra bude v 11.00 hod. to dávat budou. I když by bylo jistě přiměřenější, kdyby nejdřív se hráli zápasy těch, co hráli už ve středu a další dva těch, co hráli dnes. Ale bude to v TV aspoň.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist