Birnerová je po pěti letech ve čtvrtfinále turnaje WTA

14. 9. 2011, 12:44
Aktuality 7
Česká tenistka Eva Birnerová v Taškentu prožívá svůj nejúspěšnější týden na okruhu WTA za posledních pět let. Tak dlouho už nepostoupila mezi nejlepší turnajovou osmičku, do níž se nyní po výhře nad Ruskou Rodinovou probojovala. O semifinále si zahraje s další Ruskou Savinychovou.
Eva Birnerová

Sedmadvacetiletá Češka, vítězka dvou deblových titulů na elitním okruhu, si postup vybojovala po vítězství 6-7 6-4 a 6-1 nad sedmou nasazenou Jevgenijí Rodinovou. V duelu s ruskou soupeřkou sice Eva Birnerová ztratila první set ve zkrácené hře, v obou dalších sadách ale sebrala Rodinové třikrát podání a za necelé dvě hodiny utkání otočila.

Birnerová, 115. hráčka světového žebříčku, se letos pohybovala hlavně na turnajích ITF a v červenci si v Olomouci zahrála finále. Jediné dosavadní vítězství na elitním okruhu si v této sezoně připsala v dubnu v Charlestonu. Ani tam se ale nedostala přes druhé kolo, když duel s favorizovanou Němkou Görgesovou vzdala ve třetím setu.

O semifinále naposledy bojovala v srpnu 2006 ve Stockholmu. V Taškentu si to po dlouhé době zopakuje proti Rusce Valerii Savinychové (133. v pořadí WTA), které letos na betonu v Johannesburgu podlehla ve třech setech.

Savinychová je další z outsiderek, které si dnes dokázaly poradit s nasazenými soupeřkami. Její vítězství nad turnajovou čtyřkou Anastasií Sevastovovou pak napodobila i dvacetiletá Francouzka Victoria Larrierová, která si se Slovenkou Magdalénou Rybárikovou poradila dvakrát 6-4.

Výsledky - Taškent (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Birnerová (ČR) - Rodinová (7-Rus.) 6:7 (4:7), 6:4, 6:1, Cirsteaová (Rum.) - Kruničová (Srb.) 6:3, 6:4, U. Radwaňská (Pol.) - Amanmuradovová (Uzb.) 6:7 (2:7), 6:4, 6:3.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
skott
Po nudnem US Open pro zmenu zas neco vzrusujiciho:-) Jen smula, ze minimalne do semi opet bez prenosu, pritom tolik utkani, ktere bych rad videl...
Ksenia po prvnim tezkem kole proti Galine ma najednou diky vypadku Magdicky pootevrenou cestu k titulu, ktery by ji za letosni sezonu naramne slusel.S Larriere (priznavam, vubec nemam paru, KDO TO JE) by to snad mela byt formalita, teprve pote by slo do tuheho.Zrejme proti Ulce, ktera se pomalu vraci do formy a jeji vyrazeni Amanmuradove je pro me tim nejvetsim sokem, protoze Akgul se doma v Taskentu vzdycky hodne darilo.
Magdu bohuzel asi stale trapi natazene vazy v koleni jeste z Wimbledonu, jinak nevim, jak si vysvetlit trapeni se slabouckou Abduraimovou a tento kiks.Aby toho nebylo malo, vypadla i ve ctyrhre spolu s Krunic, nestacily na dvojcata Kichenok, pro ktere je to prvni vyhra na WTA.
No a z druhe strany pavouka to pak vypada na finale pro obhajkyni z lonska Allu.
Reagovat
smazaný uživatel
US Open = nudný
Taškent = vzrušující :-)))))

Já občas kouknu i na menší WTA turnaje (pokud je to na někde satelitu, o mizerný streamy nestojím), ale tohle tedy fakt ne. Nasazená jednička je nula Pervak (52. na žebříku), což dost vypovídá o úrovni turnaje.

Něco o jeho "názorech" jsme se mohli dozvědět během Wimbledonu. Tento čtenář příliš se složením nejlepší šestnáctky spokojený nebyl. Proto mezi "sedm statečných" zařadil tenistky, které viděl jako vhodné adeptky na GS titul.

Wozniacki, Peng, Paszek nebo Cetkovskou jako wimbledonskou vítězku jaksi nechtěl, ale mezi 7 statečných adeptek zařadil i Pervak !!!!!!!!!!!!!!!!!
Já v té chvíli málem padnul ze židle. Tahle totální NULA, která zatím nedokázala vůbec nic, by si takový titul zřejmě zasloužila. Je potřeba dál něco dodávat?
Reagovat
smazaný uživatel
* pokud je to někde na satelitu...
Reagovat
smazaný uživatel
Když už,tak mi připadá daleko zajímavější Quebec. Tohle má fakt spíše chrakter průměrné "stovky", co do obsazení.

Larriere nedávno vyhrála "stovku" (?) v Istanbulu, mám dojem. Asi jde nahoru. Když už má tyhle nezasloužené body někdo uhrát, ať je to proboha třeba Sorana ... hlavně ne Pervak. :-(

(Pozn: "nezasloužené" = v porovnání s tím, koho člověk musí normálně porazit, aby si připsal 280 bodů za vítězství na "220").
Reagovat
skott
Brozi, obcasny (velice dobre jsi to nazval mimochodem) tenisovy divaku, vim, ze to asi mel byt jen pokus o dalsi provokaci, nekolikrat dat najevo, ze Pervak je u tebe nula.Ale nebyl jsi to nahodou ty, kdo zde kdysi brecel, jaka je skoda, ze Ksenia neprosla kvaldou grandslamu a ted najednou kdyz je z ni hracka prvni padesatky a wimbledonska osmifinalistka, se zas snazis predstirat, jak ji nemas rad.Pokolikate uz?Pokolikate ¨nahla¨ radobyzmena nazoru a la Ivanovic, Jankovic, Nadal, Schiavone...zajimave jak maji vzdy jedno spolecne, ze?:-))
Jinak slo samozrejme o nadsazku Taskent - vrusujici - smajlik, ale verim ze jsi take pochopil.To same sedm statecnych, mysleno me prani, koho je treba se zbavit, ne ze Ksenia ma vyhrat.

Matej: ano, stihl jsem se podivat, kde se vzala Larriere.A uz je mi jasne proc mi v pameti neuvizla, prestoze ITF sleduju docela podrobne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Querrey se konečně vrací po dlouhé zdravotní pauze. Doufám, že se co nejdříve propracuje zpátky nahoru, protože jeho hra mi na okruhu už hodně chybí.
Reagovat
smazaný uživatel
... no - tak mě teda jeho "hra" nijak nechybí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist