Bitvu kvalifikantů zvládl lépe Harrison, Pavlásek tak končí v prvním kole

17. 10. 2016, 15:28
Aktuality 8
ATP STOCKHOLM - Úspěšný kvalifikant Adam Pavlásek nestačil v prvním kole turnaje ATP ve Stockholmu na dalšího kvalifikanta Američana Ryana Harrisona 3-6 5-7. Američana čeká ve druhém kole souboj s lepším ze zápasu Marcos Baghdatis - Kevin Anderson.
Profily hráčů
Adam Pavlásek

Adam Pavlásek začal svou premiéru na turnaji ATP ve Stockholmu úspěšnou kvalifikací. V té si poradil suverénně se Soderlundem i Fucsovicsem.

Stejnou cestu má za sebou i Ryan Harrison. Američan rovněž v kvalifikaci neztratil set a přehrál Nedělka i Bachingera.

Dvaadvacetiletý Čech si zahrál utkání hlavní soutěže na okruhu ATP vůbec poprvé od červencového podniku v Kitzbühelu, kde došel až do čtvrtfinále.

Pavlásek jinak většinou zkouší své štěstí na challengerech. Naopak 105. hráč světa Harrison se poslední dobou soustředí převážně na turnaje ATP, na kterých se mu poslední dobou docela daří, na US Open došel dokonce z kvalifikace až do třetího kola.

Premiérový česko-americký duel odstartoval lépe čtyřiadvacetiletý Harrison. Ve čtvrtém gamu prvního setu sebral českému tenistovi podání.

V závěrečné hře měl Pavlásek ještě dvě možnosti vzít si ztracené podání zpět, Američan však náskok brejku nepustil a využil hned první setbol.

Díky několika nevynuceným chybám přišel rodák z Bílovce o podání hned v úvodu druhé sady. První brejk získal Pavlásek na svoji stranu až v osmém gamu, kdy poprvé prorazil podání soupeře.

Pavlásek měl za stavu 5-4 dokonce možnost poslat utkání do rozhodujícího setu, nicméně Američan šanci českého hráče zlikvidoval a získal tři hry v řadě.

Američan se ve druhém kole střetne buď s turnajovou osmičkou Marcosem Baghdatisem (h2h 1-2), nebo s Jihoafričanem Kevinem Andersonem (h2h 0-1).

• ATP 250 STOCKHOLM •
Švédsko, tv. povrch (hala), 635.645 eur
pondělní výsledky (17. 10. 2016)
Dvouhra - 1. kolo
Harrison (USA) - Pavlásek (ČR) 6-3 7-5
Mannarino (Fr.) - Young (USA) 7-5 6-4

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

8
Přidat komentář
lars
co ze na ATP 250 STOCKHOLM nehraje Tomas ?
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne doufam, ze zmizi to "docela" a bude se konecne uz darit bezne, Ryane! Ale nehrotim to nijak, staci mi zatim v dalsim kole srovnat vzajemnou bilanci.. ;-)
Reagovat
tommr
Harrison hraje překvapivě dobře a dává na svojí menší postavu až neuvěřitelný pecky. Nedivil bych se kdyby se časem vypracoval na úroven Socka nebo Johnsona ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
i velmi slusne podava, hlavicka hapruje.. ;-)
Reagovat
tito
No zrovna z forehandu by potřeboval přitvrdit. Hodně se zlepšil v pohybu a podání má dlouhodobě dobré, ale ten vítězný úder mu chybí.
Reagovat
smazaný uživatel
tak jeste sklouzava, ale mne se letos zda, ze to opravdu uz tolik nesolicha.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
s Kevinem.. :-)
Reagovat
Fandina
Je to škoda, v prvním setu se zdálo, že by mohl srovnat a ve druhém zase vedl. Moc nechybělo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist