Bojovník Fognini dovedl Itálii do čtvrtfinále Davis Cupu. Postupuje i Francie, Belgie, Španělsko či Německo

4. 2. 2018, 21:22
Aktuality 29
Popáté za posledních šest let se italští tenisté probojovali do čtvrtfinále Davisova poháru. Hrdinou zápasu s Japonskem v Morioce se stal Fabio Fognini, jenž dovedl do vítězného konce dva pětisetové duely. Nad Juičim Sugitou dnes zvítězil za čtyři hodiny a 11 minut. Jeho páteční utkání s Tarem Danielem bylo jen o pár minut kratší. V sobotu navíc Fognini uspěl se Simonem Bolellim také ve čtyřhře.
Profily hráčů
Fabio Fognini

"Po předchozích dvou dnech už byl úplně hotový a nebylo jisté, jestli bude dneska hrát. Ale je to opravdu skvělý týmový hráč," pochválil Fogniniho italský kapitán Corrado Barazzutti. "Byl to asi nejtěžší Davis Cup, co jsem kdy hrál. Už z Melbourne jsem přijel unavený, navíc z horka jsme se přesunuli sem, kde mrzne a sněží. Hrál jsem srdcem," uvedl Fognini.

Italové budou hrát ve čtvrtfinále s obhájci trofeje z Francie. Ti měli v horském středisku Albertville nečekané problémy s Nizozemskem. Nejprve přišli o svou jedničku, Lucas Pouille si stěžoval na ztuhlý krk, pak Adrian Mannarino nečekaně prohrál s Thiemem de Bakkerem ze čtvrté stovky světového žebříčku. Ale Richard Gasquet srovnal a po vítězství ve čtyřhře dnes Mannarino získal třetí bod pětisetovou výhrou nad Robinem Haasem.

Po čtyřech letech jsou mezi nejlepší osmičkou Němci. O jejich výhře nad Austrálií v Brisbane rozhodl Alexander Zverev, který v utkání dvou mladých hvězd porazil Nicka Kyrgiose hladce 6:2, 7:6, 6:2.

"To je fantastické, neuvěřitelný pocit. Jsem ohromně šťastný, ale doufám, že tohle je teprve začátek," uvedl dvacetiletý Zverev. Pátý hráč světa získal také úvodní bod v zápase vítězstvím nad osmnáctiletým Alexem De Minaurem. Příštím soupeřem Němců budou Španělé, kteří i bez Rafaela Nadala porazili v Marbelle Velkou Británii. Třetí bod dnes přidal Albert Ramos, jenž porazil Camerona Norrieho ve čtyřech setech.

Američané si na třetí pokus v soutěži poprvé poradili se Srbskem, kterému chyběl zraněný Novak Djokovič. Jejich dalším soupeřem bude loňský finalista z Belgie, který sice s Maďarskem prohrál pětisetovou bitvu ve čtyřhře, ale ve dvouhrách měl navrch.

Švýcarsko bez Rogera Federera a Stana Wawrinky neuspělo v Kazachstánu. Šampioni Davisova poháru z roku 2014 tak počtvrté za sebou vypadli hned v prvním kole. Kazaši budou hrát s Chorvatskem, které v Osijeku vyřadilo Kanadu. Borna Čorič vyhrál obě dvouhry a přispěl i k výhře v pěti setech v deblu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

29
Přidat komentář
Nola
Forza Fogna, hladi ho cely team....

tato novinarka zase inym zenam nedopraje.....
https://www.tennis-arena.cz/pohladila-federera-nemelo-se-to-stat-lituje-novinarka-19498cz/
Reagovat
Torn
Foňa Itálii podržel, i když se tam sám málem potento...

Co jsem koukal, ona Šafi nakonec nebude hrát letos Budapešť?
Reagovat
EllNino
ne nakonec, neměla ji v plánu hrát vůbec :)
Reagovat
Torn
Tak snad nenalosuje Káju, Petru nebo Kerber. :D
Reagovat
EllNino
tak Kerber pořád porazí pravděpodobněji než Petru a Káju no :D
Reagovat
misa
Kerber 2-2,
Kvitová 0-10 (!),
Kar. Plíšková 1-6.

Není co dodat.
Reagovat
Torn
To jo, ale tak nemusí do prvních kol dostat hned takovou smůlu. :D
Reagovat
blixa
Vzhledem k momentální formě Angie o tom dost pochybuju ...
Reagovat
Fandina
Nišinka koukám DC nehrál, hrál challenger v Dallasu a vyhrál ho.
Reagovat
smazaný uživatel
De Minaur dostal Zvereva do piatich, kde prehral v TB (zla novinka)..

Ale Kyrgios dostal latu. A celkovo sa asi s hladkou prehrou nerátalo.

Skoda
Reagovat
FulnekUltras
že země jako Francie, Itálie či Německo nemají s motivací svých tenistů pro DC nebo FC prakticky potíže. Zato u nás v jistých hlavičkách převládne po dvou třech trofejích údajná "přesycenost" a místo odletu k semifinále do Tampy se necháváme raději "svobodně" odháčkovávat guru Hrdličkou.
Reagovat
EllNino
a my s tím máme problém ? tys neviděl sestavu 1. kola ?
Reagovat
FulnekUltras
počkám si na to druhé - pokud tam prolezeme ;)
Reagovat
EllNino
a jaký v tom bude rozdíl ?
Reagovat
EllNino
nevyšlo ti to, abys nachytal Karolínu na švestkách, že nebude reprezentovat, tak sis vytyčil další cíl a tím bude semifinále? ... a když ani tam nedostojíš svého slova, tak si vytyčíš další cíl finále ? :D ... Jen abys mohl dál a dál omílat tvé mantry ? ... Karolína, Petra, Lucka, Bára patří k nejčastěji reprezentujícím hráčkám ze světové špičky, koukni na sestavu Německa, Ruska, Ukrajiny,...
Reagovat
FulnekUltras
vykálet se na zápas v USA, který mohl být už jen z pohledu naší předchozí vítězné šňůry vpravdě historický, svědčí o velmi nízkém stupni morálně-volních vlastností jedince
Reagovat
Enterprise
A proč za to nehejtíš i tvého miláška Báru Strýcovou ?
Reagovat
FulnekUltras
její absence přišla až následně v závislosti na Idě
Reagovat
Enterprise
zdroj ?
Reagovat
EllNino
žádný není prosímtě, Fulekovy konspirace mají zdroj jen a jen v jeho choré hlavičce
Reagovat
FulnekUltras
všeobecně známá věc - když se Bára sms-kou dozvěděla, že Ida do USA nejede, zapíchla to rovněž - stejně sekundárně se zachovala i Ida sama před Riem, tam zase v reakci na Berďu
Reagovat
EllNino
Před časem jsi jako reakci na muj vzkaz napsal, že se umírníš a přestaneš o tom psát ... že je pro tebe Fed Cup nejvíc na světě, reprezentace a tak ... nedodržel jsi své slovo ... nedávno jsem ti psal, že ti Karolína nic neudělala, proč tady na ni neustáleš vyvoláváš hny na črodějnici, nezmohl ses ani na odpověď ... jaké jsou tvé morálně-volní vlastnosti? Asi za moc nestojí viď ...Kaž vodu a pij víno
Reagovat
FulnekUltras
jedna z takových vlastností například je, že nemám problém tady svůj názor napsat veřejně - aniž bych spoléhal na nějaké cenzurní korekce přes vzkazník
Reagovat
EllNino
to bylo vidět, zachoval ses úměrně tvému morálu
Reagovat
FulnekUltras
pořád říkám, že si to Karolína ještě může zdaleka nejen u mě vylepšit - ale záleží pouze na ní - naše kecy zde ji můžou maximálně trochu nahlodat ;)
Reagovat
Fandina
Naštěstí je úplně jedno, jaké postavení u tebe kdo má.
Reagovat
Torn
Spíš Káje je úplně u zadku, co si nějaký Fulnek myslí. Dle něj by hráčka měla hrát všechny týmové hry, debly, singly a vlastně všechno a mít ročně 150 zápasů. I kdyby měla stupidní důvod, že chce třeba oslavit svátek s Hrdličkou, je to absolutně její věc. Děláš jakoby v jiných reprezentacích (třeba hokej) to bylo jinak. Plno hráčů nepřijede, protože holt nemá furt čas a chuť.
Reagovat
Torn
To je samozřejmě jako míněno na Fulneka. :D
Reagovat
ttopi
Odpovídáš si sám vlastně. Snad nikdo z hráčů, kteří teď hrají za země, které zmiňuješ, ty tituly z Davis cupu nemají, proto mají o motivaci postaráno.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist