Bouchardová se žalobou uspěla. USTA jí bude muset po pádu na US Open zaplatit tři čtvrtiny způsobených škod

23. 2. 2018, 12:07
Aktuality 23
Žaloba Eugenie Bouchardové za pád v šatnách na US Open 2015 se konečně dostala k soudu a bývalá světová pětka může slavit úspěch. Právní zástupce třiadvacetileté Kanaďanky, jež utrpěla otřes mozku a musela ze závěrečného grandslamu sezony před třemi lety odstoupit, totiž vybojoval, že Americká tenisová asociace bude muset zaplatit 75% všech škod, které pád Bouchardové způsobil.
Profily hráčů

Včera večer soud v Brooklynu rozhodl, že Americká tenisová asociace (USTA) je ze 75% zodpovědná za pád kanadské tenistky v šatnách během US Open 2015.

Nehoda se stala, když se třiadvacetiletá Kanaďanka po jednom z nočních zápasů vrátila do hráčských šaten a uklouzla na mokré podlaze. V té době nebyly v útrobách stadionu Arthura Ashe žádní svědci. Bouchardové však pád způsobil otřes mozku.

Zranění hlavy mělo údajně závratně ovlivnit další průběh její tenisové kariéry. Dle slov Bouchardové už není po pádu hráčkou, kterou kdysi bývala.

Argumentem obžaloby je, že pracovníci nemají čistit podlahu, dokud všichni hráči neskončí své zápasy a neopustí dějiště US Open. Porota na tento důvod přistoupila a dala za pravdu bývalé světové pětce.

Nyní se soud přesune k otázce, kolik by měla Americká tenisová asociace Bouchardové zaplatit. Právní tým Bouchardové bude požadovat několikamilionové odškodnění, jelikož se jejich svěřenkyně v tuto chvíli nachází až na 116. příčce žebříčku WTA, tedy hodně daleko za svým maximem, jímž bylo na konci roku 2014 páté místo.

Do karet bude hrát obžalobě také fakt, že Bouchardová po odstoupení z US Open, kde měla hrát osmifinále s Italkou Vinciovou, v dalším průběhu sezony odehrála jediný zápas, a to v prvním kole pekingského turnaje WTA, který po prohrané úvodní sadě kvůli závratím skrečovala.

USTA se může bránit jedině tím, že kanadská tenistka už směřovala žebříčkem dolů v předchozích měsících. Ve Flushing Meadows plnila až roli 25. nasazené. Jenže zrovna na americkém grandslamu se dostala do formy, když postupně vyřadila Riskeovou, Hercogovou a Cibulkovou.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

23
Přidat komentář
Haitik
Prý se objevily neshody mezi Genie a jejími právníky.. Právníci chtěli přijmout nabídku na odškodnění, ale Genie chtěla víc! Ale nakonec nabídku na odškodnění přijali!
Reagovat
blixa
Tomu nerozumím. Proč tedy proběhl soud, když došlo k dohodě ?
Reagovat
Haitik
Netuším.. :D Viděl bych to tak, že jejich nároky na mimosoudní dohodu o vyrovnání byly tak rozdílné, že se muselo jít k soudu.. :D
Genie může být spokojená, na nějakou dobu se o ní teď bude psát!

Škoda, že ta částka se nezveřejní, ale podle Daniela Kaplana to může být něco mezi 10 až 15 miliony dolarů..
https://twitter.com/dkaplanSBJ/status/967129468509843456
Reagovat
blixa
Hmmm, no na chodníku to většinou nenajdeš, ale někdo to najde ve sprše ... :D
Reagovat
marekv
Otřes MOZKU ??!! To je u ní možné ??
Reagovat
Pavlis
Formu tenkrát měla. Nebýt pádu, Vinci, by určo porazila. No, a rekonvalescence, příprava na návrat, to nebylo tak jednoduché. Protože ji to psychicky tížilo, musela se už po necelém měsíci soustředit na ostrý zápas, následky otřesu mozku v tu dobu ještě asi hrály svou roli. Následoval konec sezóny, aby v roce 2016 klesala níž a níž.
Reagovat
dunphy
No to s tou Vinci není tak jednoznačné. Ta měla formu taky a ještě k tomu týden předtím v NH Evženii smázla 6:1 6:0.
Reagovat
fazil
Nemehlo
Reagovat
smazaný uživatel
Dokázala materiálně pořád více než 99,9% populace a ještě u toho ani nikomu neublížila. Ale ty jsi asi lepší, když si troufáš na tohle hodnocení.
Reagovat
fazil
Jsem. Ne vsechno se totiz da merit penezi. Bohuzel tento typ mysleni posledni dobou prevlada a proto je spolecnost tam, kde je. Jen proste pinka do micku a z vlastni nesikovnosti a nepozornosti obvinuje druhe. Ubohost.
Reagovat
smazaný uživatel
Všechno se penězi měřit nedá, ani to netvrdím, ale po tvém výroku jsem došel k logickému závěru, že mi nepřijdeš na vyšší úrovni než ona, a tak jsem se omezil jen na ty peníze. O finalistce grandslamu se nedá říct, že je nemehlo, to se dá možná tak o Falkenberg. Ta podleha měla být suchá a v dnešním světě na téhle úrovni obzvlášť. Nejsem fanoušek miliardových odškodnění, ale právní nárok zkrátka má. A když má nárok právní, tak i morální. Věřím, že jí ty peníze nezávidíš a věřím, že ty bys postupoval v jejím případě jinak. To ale neznamená, že tvůj postup je jediný morální a tedy správný.
Reagovat
fazil
Tezko rict, jak to bylo ve skutecnosti.. Ale pokud je podlaha mokra, davam holt vetsi pozor na to, kam slapu. Samozrejme pokud jsem semifinalistka grandslamu, tak se to na me nevztahuje. Na druhou stranu uklidova sluzba se ma za co stydet, to je pravda.
Reagovat
Pedronegro
nevím proč by za to mohla USTA, pokud se to vůbec stalo, otřes sena medicína nezná, a pokud tam uklízečka dala značku "pozor - mokré", jak je to obvyklé, tak by měla dostat prd, a pokud ne, pak ať vyhlásí bankrot a splácí jí to z platu třeba 50 let :)
Reagovat
Paseka
Když už neumí hrát tenis, tak se umí aspoň soudit. Myslím, že největší ránu dostala ve finále W.'14 s Petrou. Od té doby se už nikdy nevzpamatovala.
Reagovat
FulnekUltras
teď čekám ještě pár twitterových selfie s kačírkem - a pak už takový ten plynule do ztracena směřující kournikovský výběh... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě je v pořádku, aby jí vykompenzovali ztrátu od osmifinále US Open 2015 do konce téhož roku. Od dalšího roku byla v pohodě, problém nastal jinde.
Reagovat
tommr
z článku ale není jasný, zda si Bouchardová resp. její právníci může nárokovat, že by nebýt toho otřesu mozku mohla hrát až do padesáti a každý rok vyhrávat všechny GS ...
Reagovat
PetaM
Prosím vás, měla Genie otřes mozku nebo jí během toho pádu ten mozek vypadnul z ucha a proto tam poté museli vytírat?
Reagovat
George_Renel
Poslední velké vítězství hráčky, která má otřes mozku dva a půl roku. Kam se hrabe Eric Lindros. :-b
Reagovat
vrabejka
Gratulace Genie. Nebýt toho pádu vyhrála by US Open. Sedři je až na kost.
Reagovat
blixa
:D :D :D Vrabejka vtipkuje ;-)
Reagovat
blixa
No co, tenis jí nejde ale soudit se umí. To je taky fajn job ;-)
Reagovat
dunphy
Prý ovlivnilo průběh její tenisové kariéry. Aha :D

Tři čtvrtiny škod přepočítáno na tituly je pořád nula titulů. Smůla.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist