Bouchardová si poprvé zahraje na Turnaji mistryň, osmičku zkompletovaly Radwaňská, Ivanovičová a Wozniacká

2. 10. 2014, 09:43
Aktuality 44
Dvacetiletá Kanaďanka Eugenie Bouchardová získala jistotu premiérového startu na Turnaji mistryň. Letenku do Singapuru už mají jistou i Polka Agnieszka Radwaňská, Srbka Ana Ivanovičová a Dánka Caroline Wozniacká, které dnes zkompletovaly finálovou osmičku.
Eugenie Bouchardová

Eugenie Bouchardová byla letos jako jediná z tenistek alespoň na třech grandslamech v semifinále. Mezi čtyřku nejlepších se dostala ještě jako devatenáctiletá v lednu na Australian Open, výsledek pak zopakovala na Roland Garros a ve Wimbledonu prohrála až ve finále s Petrou Kvitovou.

Sice získala jediný titul v květnu na antuce v Norimberku, v sobotu prohrála finále ve Wuhanu a tento týden v Pekingu nestačila v prvním kole na Němku Lisickou, nasbírané body jí však bohatě stačí k premiérovému startu na Turnaji mistryň, který se letos koná od 20. října poprvé v Singapuru.

"Jsem nadšená, že si poprvé zahraju na Turnaji mistryň. Fanoušci v Singapuru byli úžasní, když jsem je v lednu navštívila během zahájení Road To Singapore," řekla Bouchardová.

"Celý rok jsem tvdě pracovala a díky tomu jsem se kvalifikovala na Turnaj mistryň. Těším se, až se koncem měsíce do Singapuru vrátím a doufám, že uvidím nějaké nové členy Genie Army," dodala sebevědomá Kanaďanka, která má už početnou fanouškovskou základnu.

Agnieszka RadwaňskáPošesté z posledních sedmi ročníků nebude na akci pro osm nejlepších tenistek uplynulé sezony chybět Agnieszka Radwaňská.

Pětadvacetiletá Polka se sice v posledních týdnech trápí, když od srpnového triumfu vyhrála jen šest z jedenácti zápasů, letenku do Singapuru si však zajistila solidní první polovinou roku. Během ní byla v semifinále na Australian Open, v Dauhá, v Madridu a Katovicích a v Indian Wells si zahrála ve finále.

Radwaňská z šesti dosavadních startů na Turnyji mistryň dokázala pouze jednou postoupit ze skupiny, když před dvěma lety ztroskotala v semifinále na Sereně Williamsové. Loni ve třech duelech neuhrála ani set. První dvě účasti si užila pouze jako náhradnice.

Ana IvanovičováDnešní porážky Jekatěriny Makarovové a Angelique Kerberové na turnaji v Pekingu a zároveň postup Any Ivanovičové do čtvrtfinále posunul na Turnaj mistryň i samotnou šestadvacetiletou Srbku.

Bývalá světová jednička a vítězka Roland Garros 2008 sice letos nezářila na grandslamech, na nichž se jen jednou dostala za třetí kolo (čtvrtfinále v Melbourne), nicméně v této sezoně vyhrála už 55 zápasů, což je nejvíce ze všech hráček. Díky tomu získala celkem čtyři tituly, když vyhrála turnaje v Aucklandu, Monterrey, Birminghamu a Tokiu.

"Tohle byl od začátku roku můj cíl. Každý, kdo si tam (na Turnaji mistryň) zajistí místo, má pocit, že během celého roku dobře pracoval. A já pracovala opravdu tvrdě," řekla Ivanovičová. "Turnaj mistryň je velmi zvláštní soutěž, protože je jen pro osm nejlepších hráček. A všechny jsme nadšené, že se letos koná v Singapuru - vypadá to tam opravdu nádherně," potvrdila zvěsti o tom, že letošní ročník bude výjimečný.

Ivanovičová si na Turnaji mistryň zahraje poprvé po šesti letech a celkově potřetí. V roce 2007 skončila v semifinále na Belgičance Justine Heninové, v sezoně 2008 po dvou porážkách ve skupině ze soutěže odstoupila kvůli nemoci.

Caroline WozniackáV průběhu dne byla potvrzena definitivní jistota postupu také Caroline Wozniacké. Tu ještě mohla čistě teoreticky ohrozit Kerberová, Němka však potvrdila start už jen na turnaji v Moskvě, kde jí už ani případný titul k posunu na osmé místo nepomůže.

Wozniacká letos vyhrála turnaj v Istanbulu zahrála si finále na US Open a v Tokiu. Na dalších pěti turnajích byla v semifinále. Turnaje mistryň se čtyřiadvacetiletá Dánka zúčastní poprvé po třech letech a celkově počtvrté. Největšího úspěchu dosáhla v roce 2010, kdy prohrála až ve finále s Belgičankou Clijstersovou.

Během posledního měsíce se na Turnaj mistryň kvalifikovaly také Serena Williamsová, Maria Šarapovová, Simona Halepová a Petra Kvitová.

Pořadí pro postup na Turnaj mistryň k 29. září 2014:
1. S. Williamsová 6932 (tento týden hraje čtrvtfinále v Pekingu)
2. Šarapovová 5680 (hraje čtvrtfinále)
3. Halepová 5189 (hraje čtvrtfinále)
4. Kvitová 4948 (hraje čtvrtfinále)
5. Bouchardová 4485 (skončila v 1. kole)
6. A. Radwaňská 4377 (skončila v 2. kole)
7. Wozniacká 4090 (skončila v 2. kole)
8. Ivanovičová 4060 (hraje čtvrtfinále)
------------------------------------------------
9. Kerberová 3460 (skončila ve 3. kole)
10. Cibulková 2909 (nehrála)
11. Makarovová 2905 (skončila ve 3. kole)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

44
Přidat komentář
dadaft
osobně se mi zdály solidní i ty uplynulé tři roky v Istanbulu, ale Singapur to je hi-tech kultura, je tam nadšení pro tenis, takže to asi vážně bude zase nový level. ))

všechny hráčky, které se na turnaji představí, jsou špičkové tenistky, schopné hrát úžasný tenis (i když ne všechny jsou momentálně ve formě, že Ago))), takže by to mělo být jak píše níže POJD - prostě super.
Reagovat
smazaný uživatel
je fakt skvela, ešte čakam na Caroline :)
Seeree, Maria, Petra, Simona, Genie, Ana, Aga, Caroline :)
To budu skvele zapasy :)
Reagovat
Roger_Federer
Symposka, hezoucka, vi co chce..
Reagovat
rib
no třeba taky někdy něco vyhraje... myslím titul :-)
Reagovat
tommr
dopřej jí trochu času - když byla Petra v jejím věku tak na tom nebyla o nic líp ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
jenže Petra začala ten tenis brát vážně až později. Do šestnácti si pinkala s taťkem za barákem ;-)
Reagovat
Roger_Federer
precti si poradne ten clanek..A vsadim se, ze Bouchard se jeste rozjede.
Reagovat
rib
aha, Norimberk, ten je pod moji rozlišovací schopnost... A ať se děje cokoliv, semifinalisti GS skončí v propadlišti dějin, pokud se nevyhrabou v budoucnu výš.
Reagovat
Roger_Federer
Me se Bouchard libi.To jak je sebevedoma, i to co rika..nemam stim narozdil od jinych problem.Na svych 20 let to ma zdrejme srovnane, asi vy co chce.
Ps: letos hrala finale granslemu a 3 semifinale, ktera dalsi holka byla letos tak konzistentni?
Reagovat
rib
Chce vyniknout a je hodně zakoukaná do sebe. Chápu, že to u někoho budí obdiv. U mně ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Aga. Tak super. Jsi tam :)
Alizé, co to dnes bylo? :o
Reagovat
blixa
Alize těžce zklamala. Místo aby excelentním výkonem přivedla Serenu do deprese, tak takhle rupne ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak složení osmičky v Singapuru se mi celkem líbí.. Je tam od každého něco.. :D Těším se!! :-))
Reagovat
PetaM
Ivanovic a Wuhan? :D Ta by se na 900 nezmohla, zase nevtipkujte :D :D
Reagovat
Fanda67
Hlavně že Petře nechali alespoň ten Wimbledon :)))
Reagovat
LubosZabloudil
díky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ančoooooo, huráááááááááááá!
Reagovat
George_Renel
Wuhan rozhodně nevyhrála. Ipravte si to.
Reagovat
petrulinka
Asi zbožné přání autora článku.
Reagovat
blixa
Ále co, Wuhan jako Tokio, levá jako pravá :D
Reagovat
blixa
S Alize to nevypadá dobře, to se asi Serena dnes kvůli viróze neodhlásí ...
Reagovat
blixa
Alize rupla, Serena bouchá šampáňo ! Doufám že si ho dá hodně a proti Lucce se bude ještě motat ! :D
Reagovat
tommr
Serenu to spíš povzbudí. Pro Lucku je to ale taky hodně dobrá zpráva ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to vidíte ? Petra by měla poměrně slušnou šanci na úspěch nebýt tam Williamsky. Nevím proč ale nějak Petře moc nevěřím, ty vzájemné zápasy tomu dost napovídají. Ale zase musím říct, že se jí teď tolik daří, že by to pro jednou projít mohlo. Určitě jí budu fandit.
Reagovat
pockerface
tak za finále TM Serena x Petra bych se nezlobil i kdyby měla Petra prohrát.Ale strašně dlouho si už přeji zápas Sereny a Petry.Už spolu dlouho nehrály.Záleží jak budou rozlosovaný,možná se už střetnou v základní skupině.Každopádně by to mohl být dobrý zápas,pokud bude mít Petra i Serena dobrý den.
Reagovat
blixa
Dost možná se dočkáš v sobotu ;-)
Reagovat
tommr
v sobotu bych preferoval český derby. Na zápas se Serenou bych radši počkal až do finále TM ... :)
Reagovat
blixa
Tak to já samozřejmě taky ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je snem asi více lidí :)
Reagovat
Frick
Co myslíte, je šance, že do Moskvy nepojede z TOP 8 vůbec nikdo? I třeba z toho důvodu, že zatímco do loňskýho roku by to bylo hala - hala, tak letos to bude přesun z haly do specifickýho klimatu v Singapuru? Čili, že by jsme třeba na konci Moskvy viděli lucky Lucy? :o)
Reagovat
pockerface
myslím si,že z holek co mají jistý TM nepojede nikdo.Už nemusí nahánět body kvůli TM a budou si chtít trochu odpočinout.Takže opravdu by tu mohla být velká šance pro Lucku.Jenže holky od TOP11-TOP30 taky nehrají špatně.Každopádně budu Lucce držet palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já doufám, že už je rozhodnuto... Jinak Aně po tom dnešním vítězství zase nějaké body přibyly. :)
Reagovat
misa
Už to máš v expres zprávách.
Reagovat
smazaný uživatel
PARÁDA! :) Hned jsem si vzpomněl na jednu diskusi z ledna... :D
http://www.tenisportal.cz/zpravy/ivanovicova-teprve-podruhe-pretlacila-venus-a-ziskala-titul-13473/

Od: dadaft 04.01.2014 12:28
no vidíš Ano - konečně nepojedeš na turnaj šampionek kvůli své krásné tvářičce.
Od: monty25 04.01.2014 16:23
Re: dadaft
To bys čuměl, kdyby se nakonec dostala na TM... :D
Reagovat
misa
:-))
Reagovat
pockerface
tak mě by se líbila skupina:Petra,Aga,Eugeni,Anna/Caro kdyby to takhle šlo rozlosovat,tak by Petra měla velkou šanci postoupit.Ale to je asi nesplnitelný těžko bude ve skupině 4,5,6,7/8 :-)
Reagovat
misa
Ani teoreticky to není možné.
Reagovat
Fandina
To obsazení Petra, Aga, Eugenie, Anna/Caro by teoreticky šlo, kdyby byla Petra před losem na TM na žebříčku 1 nebo 2, Aga 3 nebo čtvrtá, Eugenie 5 nebo šestá a Anna/Caro 7/8, jak je tam napsáno, pak by ta skupina být takhle mohla obsazením. To je ale samozřejmě teorie.
Ale tak jak je to napsáno jedna skupina podle současnosti 4,5,6,7/8 tak to být nemůže. Může to být právě jen 1/2, 3/4, 5/6, 7/8.
Reagovat
misa
Serenu, Mariu ani Simonu před TM už nikdo nevystrnadí z top 4, takže je nemožné, aby hrály v jedné skupině. Bavíme se o letošní sezoně.
Reagovat
Fandina
Já také napsala, že to obsazení je možné jen teoreticky ... úsměv
Reagovat
misa
Jistě, ale ta teorie musí vycházet z reálných podmínek. To bych taky mohl napsat, že Turnaj mistryň může teoreticky vyhrát Lucka Šafářová :-)
Reagovat
Fandina
Tak to samozřejmě. Teoreticky může být na TM kdokoli. Ale já psala jen o teorii, jak by to mohlo vypadat, a kde by musely ty zmiňované být na žebříčku, aby vytvořily na TM skupinu podle představ toho prvního přisípívatele. Jinak realita je samozřejmě jiná. Jak vypadá víme všichni, viz žebříčky a hlavně v tomhle případě race.
Reagovat
pockerface
taky jsem hned psal,kdyby to šlo!! a že je to nesplnitelné.To bylo jen mé přání,které holky by se mi líbily s Petrou ve skupině.Takže už nemusíte přepočítávat,teorisovat,protože je jasný,že takhle to nebude.
Reagovat
Fandina
Jasně, samozřejmě, že to byla teorie a přání. Mně by se to obsazení pro Petru také líbilo ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist