Bouzková je v Orlandu podruhé v sezoně ve finále

11. 3. 2017, 20:02
Aktuality 12
ITF ORLANDO - Osmnáctiletá Marie Bouzková prodloužila svou neporazitelnost na turnajích ITF už na devět utkání, když na antuce v americkém Orlandu smetla Ukrajinku Jelizavetu Jančukovou a postoupila do svého 12. finále. O jubilejní 10. titul si nejvýše nasazená Češka zahraje s turnajovou dvojkou Mexičankou Victorií Rodriguezovou.
Marie Bouzková

Marie Bouzková před třemi týdny triumfovala v Perthu a i když se jí pak nepodařila kvalifikace turnaje WTA v Acapulku, na okruhu ITF válí dál. Dnes přidala už devátou výhru v řadě, když v americkém Orlandu porazila 6-2 6-2 třetí nasazenou Ukrajinku Jelizavetu Jančukovou.

Osmnáctiletá Češka tak na Floridě postoupila do svého 12. finále, v nichž má skvělou bilanci 9-2. O desátou trofej svede souboj dvou nejvýše nasazených hráček s Mexičankou Victorií Rodriguezovou.

Bouzková na Floridě zůstane i příští týden, kdy by měla plnit znovu roli nasazené jedničky na dalším turnaji ITF 15k v Tampě.

• ITF 15k ORLANDO •
USA / Florida, tv. povrch, 15.000 dolarů
sobotní výsledky (11. 03. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Bouzková (1-ČR) - Jančuková (3-Ukr.) 6-2 6-2
Rodriguezová (2-Mex.) - Arangová (Kol.) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jako dobrým, ale na 15K nemá už co dělat, jako takhle se výš neposune. Titul je pěkný ale chce to jít dál a né pořád hrát tyhle podřadné turnaje
Reagovat
Fandina
Ona ještě nemá žebříčkem na kvaldu na GS, takže je potřeba se na těch ITFkách dostat výš a pak je nemusí už hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
neříkám GS, ale vyšší kategorie ITF
Reagovat
Fandina
ono to platí obecně, i některé vyšší turnaje ITF jsou pro ni ještě bez kvaldy neprůchodné, takže když se protluče nižšími, tak se nic neděje
Reagovat
EllNino
nižšími jo, 25 000, ale ne 15, to už je proti zbytečné
Reagovat
Fandina
zbytečné to není, za výhru na 15 má víc bodů než za semi na 25 a když se to hraje doma, tak proč to nevyužít
Reagovat
VlS
Souhlasím
Reagovat
baggik
Dovolim si nesouhlasit. Je to letos jeji prvni 15k, predtim hrala same stedreji dotovane turnaje. Loni zacatkem roku hrala vetsinou 10k a od 20.2. mela dva mesice pauzu, takze posun tam je a hlavne aby se tenisem bavila.
Reagovat
VlS
Nevím, myslím si, že kdokoliv s ambicemi by se měl tlačit na okruh ATP/ WTA, na ITF/ Futures/Challengers turnajích se moc zkušeností nenasbírá a bodů taky ne. Jasně, že někde musí základní body nabrat aspoň na kvaldy, ale kde mohla bejt Tynda, kdyby se na tři roky nezasekla na ITF turnajích. S Kájou ba tom byly stejně a Kája se holt odhodlala k tomu kroku o ty cca 3 roky dřív ( a mohla ještě dřív taky). Počty titulů z ITF si nikdo nepamatuje.
Reagovat
baggik
Tak Tyna proste neumi na antuce a zkousela kvaldy wta taky, ale nedarilo se ji, proste u ni to zlepseni hry a stabilizace vykonu prislo o tri roky dele nez u Kaji. Bouzkove je 18 a jsem si jisty, ze pristi sezonu uz se bude pohybovat na turnajich wta. Ale neni treba se v takhle mladem veku zatavit nekonecnym cestovanim a hranim kvalifikaci, ted si proste uziva ty turnaje kde je za hvezdu a letos zacla hrat 60k turnaje itf, myslim si ze se nikde nezasekla.
Reagovat
Fandina
A vzhledem k tomu, že Rodriguez vloni porazila, tak by mohla i teď. TAkže držím palce. Pojď!!!
Reagovat
tommr
jj loni jí jasně porazila cestou k titulu v Cuernavace. Tak snad se jí to povede i letos a bude z toho další titul ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist