Bouzková smetla Wozniakovou a zahraje si své největší semifinále

2. 2. 2017, 08:28
Aktuality 14
ITF BURNIE - Marie Bouzková ve čtvrtfinále turnaje ITF 60k v australském Burnie smetla 6-0 6-4 bývalou 21. hráčku světa Aleksandru Wozniakovou a postoupila do svého největšího kariérního semifinále. V něm osmnáctiletá Češka, která vyhrála tři zápasy v řadě naposledy loni v září, vyzve čtvrtou nasazenou Asiu Muhammadovou.
Marie Bouzková

Marie Bouzková zatím v Burnie válí. V prvním a druhém kole sice potřebovala tři sety, nicméně s Aleksandrou Wozniakovou, která byla během turnaje dosud suverénní a v předchozím utkání vyřadila nasazenou jedničku Xin-Yun Han, ztratila pouhé čtyři gamy, a dokonce Kanaďance nadělila kanára.

Bývalá 21. hráčka světa Wozniaková se výsledkově trápí a momentálně jí patří až 301. pozice v žebříčku. V Burnie ale bez jakýchkoli potíží prošla kvalifikací a před dnešním čtvrtfinále pětkrát v řadě zvítězila.

Zápas od zápasu se však lepší vítězka dívčího US Open z roku 2014. Bouzková v prvních pěti hrách prohrála jen čtyři fiftýny a vzápětí úvodní set po odvráceném brejkbolu úspěšně dopodávala.

Ve druhé sadě už začala mít problémy na servisu i osmnáctiletá Češka. Wozniaková se více dostávala do hry a držela s ní krok až do stavu 4-4. V té chvíli ale opět začala dominovat Bouzková a soupeřce povolila v závěrečných dvou gamech jediný bod.

Vítězka osmi menších podniků série ITF Bouzková si díky dnešnímu vítězství zahraje první semifinále na větším turnaji ITF a v pondělí poprvé nakoukne do Top 250. O vylepšení svého žebříčkového maxima a první velké finále na okruhu ITF zabojuje proti 165. hráčce světa Asii Muhammadové.

• ITF 60K BURNIE •
Austrálie, tv. povrch, 60.000 dolarů
čtvrteční výsledky (2. 2. 2017)
Dvouhra - čtvrtfinále
Bouzková (ČR) - Wozniaková (Kan.) 6-0 6-4
Townsendová (2-USA) - Rogowská (Austr.) 6-3 6-3
Ar. Rodionovová (8-Austr.) - Kuličkovová (3-Rus.) 6-3 6-2
Muhammadová (4-USA) - Zidanseková (6-Slovin.) 7-5 6-3

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

14
Přidat komentář
Haitik
Včerejší výkon mě fakt neskutečně potěšil, tak snad to dneska Maruška zopakuje!! :-) Konečně taky vyhrála ve dvou setech ty jo.. Poprvé po osmi zápasech, kdy hrála tříseťáky.. :D

A OT k druhé Maruš.. :D
Nevím jestli to tu někdo psal, ale její kniha by měla vyjít v září, po USO.. :-)
A taky je teď v Rusku a tam v rozhovoru uvedla, že loni po AO přemýšlela dokonce o konci kariéry.. Tak jak jsem napsal včera na twitter, díky bohu za meldonium! :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Něco jsem zaznamenal, třeba že všechny fotky v knize budou černobílé. :) Počítám, že to vyjde i v češtině... Jinak je pravda, že Masha měla něco se zápěstím a kvůli tomu přemýšlela o konci?
Reagovat
Haitik
Fakt jo? Tak to nevím zase já.. :D Doufám no, že to vyjde i v češtině.. :-) Snad to vyjde v češtině okolo Vánoc aspoň teda.. :D
Jj, kvůli tomu zápěstí, jak jí trápilo loni přemýšlela o konci..
http://tass.com/sport/928514
Reagovat
blixa
Přinejhorším se naučíš "parusky" ;-) :D
Reagovat
misa
Kdo by překládal takovou stupidní slátaninu? Stejně tam budou jen obrázky... No, on to vlastně napsal nějaký z jejích sluhů, takže dojde i na slova. Když už MS. Sharapova neumí číst :)
Reagovat
FulnekUltras
bych se toho s mírnými "úpravami do českého prostředí" ;) případně ujal... ;)
Reagovat
misa
Chápu, vzikl by z toho spisek oslavující Rusko a kritizující zejména americké sportovce :)
Reagovat
Fandina
:-)))))
Reagovat
slacker
Smetla ale tu spatnou Woznackou
Reagovat
VlS
Rozlišuj mezi Caroline Wozniacky a Alex Wozniak. Když chceš přechylovat, tak hrála s Wozniakovou a ne s Wozniackou.
Reagovat
Fandina
Já myslím, že on to dobře ví, že se jedná o jiné jméno i bez přechylování. Jen to zkoušel.
Reagovat
smazaný uživatel
Sice smest ted z kurtu Aleksandru neni az tak velky pocin, se ta kanadanka neskutecne trapi, ale stejne, Maruska pekne! A hodne stesti do SF!;)
#MaruskaSiMuzeTleskatKomuChce
Reagovat
tommr
Marii se zatím v Austrálii nad očekávání daří ... :)
Muhammadovou si pamatuju z jejího letošního zápasu proti Karolíně v Brisbane a rozhodně to není nějaká nehratelná soupeřka. Pokud by se Marii zadařilo i proti ní tak by se už dostala v žebříčku na pozice zajištující účast na kvalifikaci FO ... :)
Reagovat
A.R.R.
Maruško trhej, ty na to máš!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist