Bouzková v Lucemburku přehrála Minnenovou a je po třech měsících ve čtvrtfinále

16. 9. 2021, 15:38
Aktuality 5
WTA LUCEMBURK - Marie Bouzková v hale v Lucemburku bez ztráty podání přehrála 6-3 6-1 Greet Minnenovou a po třech měsících zvládla dvě utkání v řadě v hlavních soutěžích a teprve podruhé od poloviny března prošla do čtvrtfinále. Její další soupeřkou bude 18letá talentovaná Dánka Clara Tausonová.
Marie Bouzková

Marie Bouzková měla skvělý vstup do sezony, trápila nejlepší hráčky světa, na menší akci v Melbourne hrála své druhé kariérní finále a v Guadalajaře semifinále. Od účasti mezi nejlepším kvartetem v Mexiku se však ohromně trápí, na posledních 14 akcích vyhrála jen čtyři zápasy.

V Lucemburku ale zřejmě znovu chytla formu a zahraje si své první čtvrtfinále od červnového podniku v Birminghamu, kde naposledy vyhrála dvakrát po sobě. Při svém debutu na halové akci WTA 250 včera vyřadila nasazenou Číňanku Shuai Zhang a dnes přehrála Greet Minnenovou, které nedala šanci ani ve druhém vzájemném střetnutí.

Třiadvacetiletá Češka v obou setech čelila třem brejkbolům, ale všechny hrozby zlikvidovala. Také pražská rodačka si vypracovala šest šancí a na rozdíl od Belgičanky čtyři z nich zužitkovala. Na postup potřebovala jen hodinu a čtvrt.

O první semifinále od poloviny března bude usilovat proti Claře Tausonové. S 18letou Dánkou se potká poprvé.

Bouzková ve čtvrtfinále doplnila Markétu Vondroušovou, která zvládla zápas druhého kola už včera. O semifinále se utká s druhou nasazenou Elise Mertensovou (h2h 1-2), jež do soutěže vstoupila vydřenou výhrou 3-6 6-2 7-5 nad Běloruskou Aliaksandrou Sasnovičovou, byť soupeřka podávala na postup.

Jelena Ostapenková dnes v lucemburské hale překvapivě ztratila set s 300. hráčkou světa Arianne Hartonovou, ale po vítězství 6-2 4-6 6-1 dál pokračuje v obhajobě předloňského triumfu. Ve čtvrtfinále se nasazená trojka utká s Alizé Cornetovou.

Olympijská vítězka Belinda Bencicová na úvod halového turnaje potvrdila skvělou formu. Nejvýše nasazené Švýcarka smetla 6-1 6-3 Kazašku Zarinu Dijasovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm na ni čeká Ruska Ljudmila Samsonovová (h2h 0-1), s níž v červnu prohrála finále na trávě v Berlíně.

• WTA 250 LUCEMBURK •
Lucembursko, tv. povrch / hala, 235.238 dolarů
čtvrteční výsledky (16. 9. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Bouzková (ČR) - Minnenová (Belg.) 6-3 6-1
Bencicová (1-Švýc.) - Dijasová (Kaz.) 6-1 6-3
Mertensová (2-Belg.) - Sasnovičová (Běl.) 3-6 6-2 7-5
Ostapenková (3-Lot.) - Hartonová (Niz.) 6-2 4-6 6-1
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Djatčenková/Sizikovová (Rus.) - Hradecká/Bouzková (1-ČR) 7-5 7-6(5)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
turista
Gratulka. Snad je to začátek cesty výš pro Marušku.
Reagovat
Dobry-den
Gratulace. Zápas jsem bohužel neviděl, což je škoda. Co tady čtu, tak to byl asi nejlepší výkon Marušky za posledních x měsíců. smile
Tausonová ve čtvrtfinále ale bude těžký oříšek.
Reagovat
tommr
dneska podala Marie po dlouhý době skoro bezchybnej výkon a soupeřku jasně přehrála. Oproti předchozímu zápasu výrazně zlepšila hru na bigpoitech: soupeřce nedovolila proměnit ani jeden ze šesti BP a sama naopak proměnila 4 ze 6 ... smile
V dalším kole jí čeká těžká soupeřka v podobě talentovaný Tausonový. Pokud nechce Marie ztratit body a klesnout v žebříčku tak musí vyhrát. Tento týden se jí totiž budou odečítat body za čtvrtfinále v Guangzhou 2019 a za druhý kolo v Římě 2020 ...
Reagovat
Fransoas
Dánka v minulém kole vyřídila Rusku ve třech setech,atak to bude pro Marušku docela výzva.Pokud by přenesla svojí hru z dneška,tak jí vyřadí.Věřim naší hráčce,ale nebude to tak jasné.Mladá Dánka bude asi kousat.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To je blbý si v mládí vylámat zubysmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist