Bouzková v Mexiku neztratila ani set a ukončila rok dlouhé čekání na triumf

19. 3. 2018, 11:47
Aktuality 8
ITF IRAPUATO - Marie Bouzková po roce ukončila čekání na svůj 11. titul. Minulý týden devatenáctiletá Češka ovládla bez ztráty setu turnaj ITF 25k v mexickém Irapuatu, kdy ve včerejším prvním finále v sezoně porazila Slovenku Kristínu Kučovou.
Profily hráčů
Marie Bouzková

Marie Bouzková loni pronikla ve světovém žebříčku do Top 200 a začala se tak objevovat v kvalifikacích grandslamů a turnajů WTA. Dvakrát se prodrala do hlavní soutěže, ale vyhrát v ní ještě nedokázala. Výraznější úspěchy nesbírala ani na menších turnajích ITF a tak se její čekání na 11. titul protáhlo na dvanáct měsíců. 

Ukončila ho až minulý týden na podniku s dotací 25 tisíc dolarů v mexickém Irapuatu, kde v pozici nasazené trojky neztratila ani set. V nedělním finále devatenáctiletá Češka porazila 6-4 6-0 bývalou 71. hráčku světa Kristínu Kučovou ze Slovenska.

Přestože Bouzková prohrála jen čtyři gamy a o osm let starší Slovenku dorazila kanárem, zvítězila až po 98 minutách boje. Třikrát totiž musela v dlouhých gamech bojovat o svůj servis, ale ztratila ho jen v úvodu zápasu za stavu 2-1.

Turnaj ITF tak aktuálně 181. tenistka světa Bouzková vyhrála pojedenácté v kariéře, z toho potřetí uspěla na akci kategorie ITF 25k a podruhé na půdě Mexika.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
janek_da
maturitní otázka z fyziky

Jakou rychlost musí mít vítr, aby osoba vážící 60kg, která má sombrero o poloměru krempy 1m a jejím náklonu k horizontální ose 30° proti směru větru?
Spojení šňůry s krempou považujeme za dostatečné.

Dodatečná otázka: Jaká je závislost vzlétnutí na poloměru krempy?
Reagovat
fretek
c = G/2r = 60/2r = 60/2.1 = 30 m/s
Reagovat
janek_da
Díky. Takže před Maruškou se sombererem je dobré si zakrývat ústa při kašli nejen z hlediska nakažení, ale aby ani neodlétla o kus dál. (Při prudkém kašli vzduch vystřelí rychlostí od 130 až do 480 km v hodině)
Reagovat
lvicek
Nejak tam chybi ta otazka - aby osoba co? ;)
Reagovat
janek_da
Nechybí. To se musí maturant zeptat. To je základní věc, zjistit co vlastně zákazník(stát) chce.
Takže už za tu otázku máš půl bodu.
Reagovat
lvicek
Nejak tam chybi ta otazka - aby osoba co? ;)
Reagovat
horska.kraslice
V Mexiku to vzali s tradicí, Maruška v sombreru má titul i se zážitkem, hezké :-)
Reagovat
lvicek
Tak jestli to maj na live-tennis.eu dobre (jeste tam neni jeji vyhra ve finale), tak Maruska nakoukla do top100 aspon v Race :). No tak snad se blyska na lepsi casy, Maruska to bere pomalu a s rozvahou, ale ted se priblizi zase ke svemu maximu v zebricku, tak at se ji dari i dal :).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist