Bouzková v Québecu druhou výhru nepřidala, podlehla Lepchenkové

13. 9. 2018, 07:03
Aktuality 8
WTA QUÉBEC - Halový turnaj v Québecu je po dvou kolech bez českých tenistek. Poslední naděje Marie Bouzková nedokázala navázat na svou premiérovou výhru na okruhu WTA, když Američance Varvaře Lepchenkové podlehla ve třech setech.
Marie Bouzková

Marie Bouzková v Québecu prošla kvalifikací a tři a půl roku po debutu v hlavní soutěži turnaje WTA si na šestý pokus připsala výhru v hlavní soutěži. Na suverénní skalp Bulharky Sesil Karatančevové ale ve druhém kole nenavázala.

Dvacetiletou Češku v něm zastavila bývalá světová devatenáctka a aktuálně 110. hráčka žebříčku Varvara Lepchenková. Dvaatřicetiletá Američanka uzbeckého původu, která v úvodním kole zaskočila nasazenou jedničku Arynu Sabalenkovou z Běloruska, zvítězila díky využití 7 z 15 brejkbolů 6-1 1-6 6-3.

Bouzková, která si v srpnu na US Open odbyla grandslamový debut, by se díky účasti ve druhém kole měla v žebříčku posunout poprvé do Top 150.

Halový turnaj WTA International s dotací čtvrt milionu dolarů tak bude ve dvouhře pokračovat už bez české účasti. Trio Lucie Šafářová, Kristýna Plíšková a Tereza Martincová vypadl už v prvním kole.

Lepchenková se ve svém prvním čtvrtfinále od loňského května utká s Francouzkou Paulinou Parmentierovou (h2h 0-1).

• WTA INTERNATIONAL QUÉBEC •
Kanada, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
středeční výsledky (12. 09. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Martičová (2-Chorv.) - Broadyová (Brit.) 6-1 6-1
Keninová (5-USA) - Barthelová (Něm.) 6-3 6-4
• Dvouhra - 2. kolo •
Lepchenková (USA) - Bouzková (ČR) 6-1 1-6 6-3
Puigová (3-Portor.) - Brengleová (USA) 7-5 3-0 skreč B.
Parmentierová (8-Fr.) - McHaleová (USA) 6-2 4-6 7-5
Watsonová (Brit.) - Fernandezová (Kan.) 6-4 7-5
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Dzalamidzeová/Kuděrmetovová (4-Rus.) - Broadyová/Kr. Plíšková (Brit./ČR) 2-6 6-4 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
EllNino
Dnes jsem viděl jen konec zápasu Zidansek - Linette, a hrál se opravdu velmi tvrdý a rychlý tenis, Tamara do forehandu chodí celým tělem a pěkně si otvírala kurt, ale nakonec to Magda přeci jen ustála, přestože nedopodávala ...čtvrtfinále už si nenechám ujít, jsou tam zajímavé dvojice

Celkově bych tipl, že si pro titul dojde Amanda, pokud vydrží fyzicky, ale zatím jsou ty její zápasy hodně rychlé, uvidíme, co proti AKS ... jinak je to první turnaj Amandy v letošním roce mimo USA, vlastně naposledy hrála mimo USA loni v květnu na RG, a to je taky její zatím jediný profi zápas na evropské půdě, vůbec mimo USA hrála akorát v Brazílii v Curitibě a pak již na zmiňovaném RG, kam dostala WC ... ale není se co divit, americké turnaje jí stačí na to, aby se pořádně vyhrála a získala zkušenosti, které pak uplatní i mimo státy, jako se jí to povedlo tady v Hirošimě ...

Jinak jsem celekm zvědav na zápas Hsieh - Tomljanovic, Ajla se letos zvedá a hraje hodně dobře, akorát jí občas tečou nervy, což bude asi problém se 'suwei stajlem' :D

Suai Zhang se letos spíše trápí, ale na asijských turnajích tradičně chytá dech a hraje bez výkyvů ...ovšem se Zarinou bude mít co dělat, navíc ji zatim nikdy neporazila ...včetně letošního Shenzhenu ...

Zápas Linette - Wang tu byl relativně nedávno a Qiang si pak došla pro titul, určitě jedna z favoritek na celkovou výhru v turnaji ... a Magdě se v Asii taky tradičně daří ... zápas jako všechny ostatní dost otevřený ...
Reagovat
dadaft
jj, adeptek na titul je dost, je to otevřené, já si tipnu Wang.
Reagovat
dadaft
koukám, že Hirošima je zcela mimo zájem TP, nicméně čtvrtfinále mají potenciál nabídnout opravdu dobré zápasy a závěr turnaje bude zajímavý.
Reagovat
dadaft
tak se omlouvám, v expres zprávách zmínky jsou,,,,,,,,,,,, a koukám, že Wozejk a Vika dostaly WC do Tokia, takže tam bude opravdu hvězdné obsazení.
Reagovat
EllNino
a dostala ji prej i Týna Plíšková, což moc nechápu
Reagovat
PetaM
Třeba si ji spletli s Karolínou :D :D
Reagovat
Dobry-den
Stále ne a ne překročit svůj stín.

Na tu první stovku to zatím fakt není. :-(
Reagovat
tommr
jj hlavně to podání je opravdu slaboučký ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist