Bouzková vyhrála tříhodinovou bitvu s Krejčíkovou, Vondroušová do semifinále prolétla

17. 2. 2017, 07:51
Aktuality 9
ITF PERTH - Do semifinále turnaje ITF v australském Perthu postoupily dvě české tenistky. Marie Bouzková ve čtvrtfinále předvedla parádní obrat proti krajance Barboře Krejčíkové, rozjetá Markéta Vondroušová pak deklasovala domácí Honovou a svou letošní bilanci vylepšila na 19-0.
Marie Bouzková

Marie Bouzková si na úvod letošní sezony naplánovala premiérový 'výlet' do Austrálie a se svými výsledky na turnajích ITF u 'protinožců' může být spokojená. Zatím odehrála devět zápasů s bilancí 7-2 a už na druhé akci se dostala do semifinále. 

Na podniku ITF 25k v Perthu dnes vyhrála čtvrtfinálovou bitvu s krajankou Barborou Krejčíkovou. Osmnáctiletá Bouzková sice prohrávala 2-6 a 1-4, ale pak nastartovala velký obrat, aby nakonec zvítězila po 3 hodinách a 9 minutách boje 2-6 7-6 6-4. V rozhodujícím setu ještě musela dohánět manko brejku z pátého gamu. 

O postup do finále si vítězka osmi turnajů Bouzková zahraje se slovenskou vrstevnicí Viktorií Kužmovou, s níž se dosud neutkala mezi ženami ani mezi juniorkami.

V Perthu teoreticky může dojít na finále českých nadějí, neboť ve spodní polovině pavouka dál řádí Markéta Vondroušová. Sedmnáctiletá Češka ve čtvrtfinále smetla 6-0 6-2 domácí Priscillu Honovou, když první game ztratila až v jedenácté hře.

Vondroušová, která se letos vrací po osmiměsíční pauze zaviněné zraněním lokte, tak v této sezoně vyhrála i svůj 19. zápas. Ztratila v nich pouhé tři sety. 

O postup do finále si levoruká Češka zahraje s druhou nasazenou Slovinkou Tamarou Zidansekovou, která minulý týden cestou do finále v Launcestonu vyřadila Bouzkovou i Krejčíkovou.

• ITF 25k PERTH •
Austrálie, tv. povrch, 25.000 dolarů
páteční výsledky (17. 02. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bouzková (ČR) - Krejčíková (ČR) 2-6 7-6(4) 6-2
Vondroušová (ČR) - Honová (Austr.) 6-0 6-2
Zidanseková (2-Slovin.) - Na-Lae Han (7-Jor.) 6-1 6-3
Kužmová (7-SR) - Zavatská (Ukr.) 6-2 4-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
prani ceskeho finalka je jasne, dal uz mam ovsem souboj: Rozum = Market x Srdce = Maruska.. :-)))
Reagovat
tommr
tak nám to český finále vyšlo což mě velice příjemně překvapilo hlavně u Marie u níž jsem čekal značný komplikace. Její soupeřka ale nakonec nebyla tak těžká jak jsem se obával ... :)
Ve finále budu mít podobný dilema jako ty a tak budu přísně neutrální. At vyhraje ta lepší ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ja to tusila, mazec, to nemuzu prezit! Pro jednu se totiz nakonec rozhodnu.. :-))
Reagovat
George_Renel
O mně má přednost jednoznačně ta mladší. .-)
Reagovat
Haitik
Wow, paráda Maruš!! :-)
A teda Markéta jede jak pila ty jo..
Reagovat
George_Renel
V SF má Markéta velmi těžkou soupeřku. Pokud by se jí podařilo postoupit i přes ni, věřím, že to vyhraje celé. I tak je její letošní vstup do sezóny impozantní.
Reagovat
smazaný uživatel
Marie s ní nedávno hrála vyrovnaný zápas, tak snad i pro Markétu pohodovka
Reagovat
molda
No Marie nemá soupeřku o nic lehčí. Viděl jsem vloni ve Stromovce jak Viktorie Kužmová přehrála Golubičovou a pak prohrála hodně těsně s Andreou Hlaváčkovou, která zrovna ten zápas nehrála nijak špatně. Hraje hodně silový tenis, tak uvidíme. V každém případě hrajou holky v Perthu parádně, tak to Marušce s Markétou snad vydrží i v příštím týdnu, kdy by tam měly hrát znovu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ve Stromovce Kužmová řádila
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist