Bracciali a Starace dostali distanc na 40 dnů za prodávání zápasů

11. 2. 2015, 23:11
Aktuality 13
Italská tenisová federace zastavila na 40 dnů činnost Danielemu Braccialimu a Potitu Staracemu. Oba hráči se v minulosti podíleli na zmanipulování výsledků zápasů.
Potito Starace

Bracciali a jeho občasný deblový partner Starace byli vyšetřováni od loňského podzimu, kdy se na světlo dostaly odposlechy telefonních hovorů a internetové konverzace. Objevili je pracovníci státního zastupitelství v Cremoně, jež se zabývá korupčním skandálem ve fotbale.

V zachyceném rozhovoru z roku 2007 mezi Braccialim a mužem, jenž byl o čtyři roky později zatčen, mluví tenista o zmanipulování zápasů proti Američanovi Scovillemu Jenkinsovi na turnaji v Newportu. Jenkins vyhrál 6-2 6-1.

V roce 2011 majitel pobočky sázkové kanceláře, jenž také později skončil za mřížemi, mluvil o tom, že Starace souhlasil s tím, že prodá finále turnaje v Casablance. Ital v souboji o titul podlehl 1-6 2-6 Španělovi Pablu Andújarovi.

Bracciali se loni v listopadu při výslechu vyšetřovatelům k podílu na manipulaci zápasů částečně přiznal. Starace vinu popřel.

Oba hříšníci už byli v roce 2007 suspendováni za sázení na zápasy. Tehdy byli spolu s nimi potrestáni krajané Alessio Di Mauro, Giorgio Galimberti a Federico Luzzi. Zákazy činnosti se pohybovaly od šesti týdnů do devíti měsíců.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Smejdi a pak nekde sazej. Na tech par dnu, to je vysmech. Okamzite dozivotni zakaz. Pak by si to rozmyslely.
Reagovat
slacker
Sazeni je zlo. Z obou stran
Reagovat
slacker
Koriguji ne zlo a magnet na zlo
Reagovat
janek_da
Roční flastr dostane až někdo z té špatné půlky Evropy. Nebude to nic proti ničemu.
Reagovat
smazaný uživatel
A co jako? Za to, že prodá zápas?....absolutní normálka, toto nepochopím jak tady všichni vyšilujete, zamyslete se!!
Reagovat
Stan_Borowitz
Na jednu stranu je to pravda. Když dostávají placeno za to, aby vyhrávali, tak proč by v principu nemohli přijmout peníze za to, že prohrají? Pokud tedy dostanou stejnou nabídku oba, aby to byla "rovina".

Takový zápas by mohl míti jistou diváckou atraktivitu, takže ani diváci by nepřišli zkrátka. I sázet by se na něj dalo.
Reagovat
Roger_Federer
;)
Reagovat
smazaný uživatel
40 dní? to ako vážne? :)))
to aby motivovali ostatných nech to tiež skúsia ved čo je 6 týždňov pauzy aspoň slušná dovolenka za poskytnuté peniaze :)
Reagovat
smazaný uživatel
.. 40 dnů na tvrdo a do toho samozřejmě zákaz činnosti do konce kariéry..

A on to je fakt jen distanc na 40 dní, tak to jo.. :D
Reagovat
marekv
40 dnu se mi zda strasne malo, mozna je to jen pozastaveni cinnosti do vysetreni a pak se rozhodne o trestu
Reagovat
smazaný uživatel
Prodat finále challengeru to uz je hnus no.....Beru ještě první kola ale jaké má pak člověk cíle když se probojuje do finále a pak prodá....Co si pak myslí ten který mu podlehl v semifinále a mohl ve finále dát ze sebe vše....O divácích ani už nemluvim o ty uz vubec dnes nejde
Reagovat
smazaný uživatel
at je to hakkoliv, tak 40 dnu je neskutecne smutny a nestoji to ani za tech par pismenek..
Reagovat
LuA_luA
to nebol challenger ale ATP 250 Casablanca ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist