Brown zahrál vítězný úder a vzdal. Za stavu 7-6 a 5-2 byl tři míčky od postupu

7. 2. 2018, 17:09
Aktuality 4
ATP MONTPELLIER - Dustin Brown musel vzdát takřka vyhraný zápas. V prvním kole halového turnaje v Montpellier proti domácímu Nicolasi Mahutovi zahrál za stavu 7-6 a 5-2 vítězný bekhend jednoruč a byl tři míčky od postupu, zároveň se však s bolestivou grimasou chytil za záda a padl k zemi. Pokračovat ve hře už nemohl a skvěle rozehraný boj o první letošní výhru na okruhu ATP skrečoval. Přitom stejně pro něj skončil i loňský ročník.
Dustin Brown

Bývalý 64. hráč světa Dustin Brown startuje v posledních měsících hlavně na challengerech, i proto svůj poslední zápas na okruhu ATP vyhrál už loni v srpnu v prvním kole US Open.

Dnes na svém oblíbeném halovém turnaji v Montpellier, kde předloni došel do semifináleloni a loni i díky skalpu nasazené jedničky Čiliče do čtvrtfinále, měl k výhře blízko. Jenže v utkání prvního kola ho zradilo zdraví. Stejně jako před rokem kurt opustil s rukou na zádech a bolestivou grimasou.

Zatímco loni Brown vzdal už po prvním odehraném gamu čtvrtfinále proti Francouzi Benoitu Pairemu, letos skrečoval za příznivého stavu 7-6, 5-2 a 15-0 jinému domácímu sokovi Nicolasi Mahutovi.

33letý Němec jamajského původu, jehož nejcennějšími skalpy jsou dvě výhry nad Rafaelem Nadalem na oblíbené trávě, otočil vývoj prvního setu ze stavu 2-4, získal ho v tie-breaku a v druhé sadě si držel výhodu brejku ze čtvrté hry.

Když však Browna od postupu dělil už jen jeden game, zastavilo ho jeho vlastní tělo. Útok na ukončení zápasu sice začal skvělým bekhendovým prohozem, jenže současně ho píchlo v zádech, německý tenista padl k zemi a dlouho se nezvedal. Po dvou minutách odešel s fyzioterapeutem do šaten a po návratu už jen se slzami v očích oznámil, že není schopen pokračovat.




36letý Mahut se ve druhém kole utká s třetím nasazeným krajanem a loňským semifinalistou Jo-Wilfriedem Tsongou (h2h 1-4), kterého porazil pouze před patnácti lety na turnaji Futures. Dvaatřicetiletý Tsonga minulý týden nenastoupil kvůli zranění kolena k daviscupovému zápasu proti Nizozemsku, zatímco Mahut pomohl obhájcům titulu bodem ze čtyřhry k postupu do čtvrtfinále.

U francouzského postupu byl také Richard Gasquet, jenž dnes vstoupil do oblíbeného domácího turnaje v Montpellier snadnou výhrou. Jednatřicetiletý Francouz, který v posledních pěti letech nechyběl ve finále a třikrát slavil triumf, porazil za necelou hodinu hry 6-0 6-3 ruského mladíka Daniila Medvěděva.

Ve druhém kole se střetne s krajanem a dalším úspěšným daviscupovým reprezentantem Pierrem-Huguesem Herbertem. Třináctý deblista světa si v prvním kole poradil ve francouzském derby s Kennym De Schepperem.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, dolarů
středeční výsledky (07. 02. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Gasquet (5-Fr.) - Medveděv (Rus.) 6-0 6-3
Millman (Austr.) - Sugita (8-Jap.) 6-7(0) 6-3 6-4
Mahut (Fr.) - Brown (Něm.) 6-7(2) 2-5 skreč B.
Herbert - De Schepper (oba Fr.) 7-6(4) 6-7(5) 6-4
Bemelmans (Belg.) - Hemery (Fr.) 6-1 6-2
• Dvouhra - 2. kolo •
Goffin (1-Belg.) - Simon (Fr.) 6-4 6-2
Rubljov (6-Rus.) - Chardy (Fr.) 6-2 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Fandina
Líbí se mi starorůžové okolí modrého kurtu v Montpellieru a je celkem fajn, že zápasy dávají na Sport1.
Rublev docela dusí Chardyho, v prvním setu vede 4:1.
Reagovat
smazaný uživatel
Je fajn kurt i stanice. Pak pojede Quito
Reagovat
slacker
asi nejaky sazkovy podvod
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo mi Dustina lito. Hral paradne a takovy konec. Navic na konci brecel. Dustine vse dobre, a co nejdriv zpet, at nas muzes bavit a stihnes travu (myslim povrch)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist