Bubka je po těžkém zranění zpět. Tenis mi moc chyběl, přiznal

9. 1. 2014, 00:06
Aktuality 0
Čtrnáct měsíců po pádu z třetího patra pařížského bytu a těžkém zranění si Ukrajinec Sergej Bubka mladší znovu zahrál tenisový zápas. Syn legendárního tyčkaře přes nesouhlas svého okolí nastoupil do kvalifikace Australian Open a v prvním kole podlehl Rusovi Valeriji Rudněvovi 4-6 6-7.
Profily hráčů
Sergej Bubka

"Táta ještě nechtěl, abych hrál, protože se bál, že si můžu obnovit ta zranění. I trenér se bál, že s návratem příliš spěchám. Ale fyzickými testy jsem prošel a opravdu už jsem chtěl hrát," svěřil se Bubka.

Šestadvacetiletý Ukrajinec vypadl 1. listopadu 2011 před sedmou hodinou ranní z okna, když se u kamaráda snažil přelézt ze zamčené koupelny do vedlejší místnosti. Utrpěl řadu zlomenin a podrobil se devítihodinové operaci. Stehenní kost a předloktí má nyní zpevněné hliníkovými výztužemi.

"Nechali jsme ho absolvovat komplexní vyšetření, aby bylo jasné, že se tím (návratem) nenaruší léčba. Má daleko k tomu, aby byl připravený na zápasy, ale chápu, jaký význam pro něj tenhle zápas měl," uvedl Bubkův kouč Jack Reader. "Pomůže mu to. Je to mimořádný kluk a jsem rád, že jsem s ním. Hlavní pro mě je, že ho po zápase nic nebolelo. Teď se můžeme vrhnout do práce," dodal trenér.

Bubka se před zraněním vyšplhal v žebříčku ATP nejvýš na 145. místo a pouze jednou si zahrál v hlavní soutěži grandslamového turnaje, když na US Open 2011 dokonce postoupil do druhého kola. "Před tou nehodou jsem hrál tenis jenom proto, že mě to bavilo. Během rekonvalescence a všech těch potíží, které v jejím průběhu přišly, jsem zjistil, jako moc mi tenis i život s ním spojený chybí. Proto jsem tak spěchal," uvedl Bubka.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist