Bude konečně fit? Djokovič byl s loktem na menší operaci

3. 2. 2018, 11:37
Aktuality 21
Novak Djokovič se po dlouhých měsících trápení s bolestmi ruky rozhodl ukončit konzervativní léčbu a vydal se na cestu radikálnějším řešením. Třicetiletý Srb se před pár dny ve Švýcarsku podrobil menší operaci pravého lokte a doufá, že po dvou letech bude znovu bez bolestí. O tom, kdy by se na kurty mohl vrátit, zatím neinformoval.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Bolesti lokte Djokoviče začaly limitovat už během roku 2016. Po loňském Wimbledonu, na kterém vzdal čtvrtfinále proti Tomáši Berdychovi, se rozhodl předčasně ukončit sezonu a dát ruce půl roku na uzdravení.

Po měsících klidu se ale stav ruky příliš nezlepšil a třicetiletý Srb začátek nové sezony nestihl. Z Dauhá se odhlásil, nicméně hlad po návratu na kurty byl silnější a na Australian Open navzdory bolestem startoval. Donalda Younga, Gaëla Monfilse a Alberta Ramose porazil, ovšem korejský mladík Hyeon Chung byl v osmifinále už nad jeho současné síly.

"Úroveň bolesti nebyla tak vysoká, abych to musel vzdát. Ovlivňovala však hlavně servis, což je proti tak dobrému hráči na returnu složité. Musím si teď sednout s celým týmem, nechat se zase vyšetřit a zjistit, co se uvnitř (ruky) děje," prohlásil po svém vyřazení svěřenec Andrého Agassiho a Radka Štěpánka.

Praha, Švýcarsko, operace
Začátkem tohoto týdne se tak Djokovič objevil již poněkolikáté během své kariéry v Praze u vyhlášeného odborníka Pavla Koláře. A zřejmě právě po vzájemné konzultaci s českým lékařem se definitivně rozhodl pro operaci, které se dlouho snažil vyhýbat jako 'čert kříži'.

Už ve čtvrtek byl totiž Djokovič spatřen a vyfocen ve švýcarském Muttenzu, jak se zabandážovanou pravou rukou opouští slavnými sportovci vyhledávanou chirurgickou kliniku Rennbahnklinik.


A v pátek večer sám Djokovič vydal na svém webu a sociálních sítích oficiální prohlášení ke svému současnému stavu. Potvrdil, že se rozhodl a podstoupil operativní zákrok.

"V posledních dvou letech jsem s tímto zraněním bojoval a během této doby se viděl se spoustou lékařů. Je pravdou, že na loket bylo mnoho názorů, diagnóz a řešení. Nebylo tedy pro mě snadné vybrat si, jak postupovat dál. Posledních šest měsíců minulé sezony jsem si vzal volno a doufal v plné zotavení, ale bolest jsem bohužel pořád cítil," vysvětluje Djokovič.

"Ovšem soutěžení mic moc chybělo, mám ho v krvi, a tak jsem to musel zkusit na Australian Open. Po skončení turnaje jsme se s týmem rozhodli, že zkusím jiné metody. A před několika dny jsem souhlasil, že podstoupím menší lékařský zákrok," pokračuje Djokovič. Z bolavého místa mu prý byla odstraněna část kosti, kvůli které se v lokti dělal zánět a ruku se tak nedařilo vyléčit.

"Zdá se, že jsem teď na dobré cestě k úplnému uzdravení. Hodně jsem se naučil a jsem za to vděčný. O své tělo jsem se vždy staral a hledal nejpřirozenější způsoby, jak ho léčit, a tělo mě za to odměňuje neuvěřitelnými roky na okruhu. Jsem pozitivní a nadšený, že mohu pokračovat v uzdravování a mohl se tak brzy vrátit na místo, kde to mám nejraději. Na kurt," dodal vítěz 12 grandslamů a bývalý první hráč světa.

Aktuálně Djokovičovi patří třinácté místo v žebříčku. Poslední ze svých 68 titulů získal loni na trávě v Eastbourne, grandslam naposledy vyhrál v roce 2016 na Roland Garros.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
Roger_Federer
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/5413--chci-byt-na-antuce-zase-nejlepsi-hlasi-nadal-na-kurty-se-vrati-koncem-unora

Vždy pripraven na antuku.
Reagovat
Franky
jak inak...na betonoch a trave uz ma spisany zoznam 'zraneni'
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, aky hlupy clovek.
Reagovat
Pe3k
My už tě známé, nemusíš se představovat...
Reagovat
smazaný uživatel
A druhý.
Reagovat
Franky
kedy hrame match? uz by som tie prazdne reci na TP rad premenil aj na skutky :)
Reagovat
smazaný uživatel
A??...
Reagovat
Franky
ti bystrejsi chapu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
2krat nemohol odohrat RG a vynechal uz aj celu antukovu sezónu. Tí bystrejsí z tých bystrejsich sa drzia faktov.
Reagovat
Franky
2004 to je asi jedine co mu uverim vtedy nemal ani 1GS a este netusil co na antuke dokaze...2016 ?...ved ho hral, odstupil v 2kole...a bolo mu jasne ze ho caka kopacka na prsa od Djokovica s Murraym tak to radsej zabalil..
Reagovat
Padme
Profesor PaedDr. Pavel Kolář, Ph.D. je fyzioterapeut, není lékař.
Reagovat
blixa
Formálně není, ale reálnými znalostmi většinu lékařů, kteří se zabývají pohybovým ústrojím strčí do kapsy.
Reagovat
Mayo
Noje o pár týždňov zase začne fackovat rad radom.
Reagovat
Marduch
že by konečně věc, která zabere? Nadvláda pingpongového pojetí tenisu v podání Rogoata Betterera už mě totiž přestává bavit;)
Reagovat
Pe3k
Pingpongoveho asi nee...jinak tam je na vzestupu nový potenciální goat Harimoto!
Reagovat
Marduch
pingpongového naprosto jednoznačně, těch halfvolejů je tam tolik, jako když se hraje pinec blízku u stolu..
Reagovat
Pe3k
No moderní stolní tenis se sice hraje u stolu, ale half voley se tam nehraje.
Reagovat
Pe3k
Ty jsi často mimo...
Reagovat
Kozoroh
Snad ho tato operace zbaví bolestí, které ho za poslední rok omezovaly a brzdily :-(
Reagovat
turista
Taky si myslím, že to pomůže. Když nebude loket bolet tak se Novak určitě vrátí tam kam patří - na místo světové jedničky.
Reagovat
nagini6
Prajem rychle uzdravenie a navrat na kurt medzi elitu ;). Urcite je tento hrac pre tenis a mnohych inych velkou inspiraciou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist